ФОРУМ про вкусную еду

ФОРУМ про вкусную еду

Поиск   Участники   Регистрация   Вход
Сегодня: 13.05.2026 - 19:54:24
Страницы:  1  

Термічна обробка стальних пальців

АвторСообщение

gaber

Король мемов

Статистика:

Гарячий привіт! У мене питання щодо заключної стадії виготовлення стальних пальців – калення та відпуск. Я розумію, що це критична операція, яка впливає на якість кінцевого продукту, але я трохи заплутався в параметрах. Як правильно провести термічну обробку? Які температури потрібно дотримуватися? Чи можна це робити в звичайній печі для обпалу дерева, чи потрібна спеціалізована обладнання? Дякую за допомогу!

Сообщение # 1 11.12.25 - 06:53:00
RE: Термічна обробка стальних пальців

spirit of SPANGEBOB

Король мемов

Статистика:

дам тобі конкретні поради з свого досвіду. Термічна обробка – це справді дуже важливо, і прямо кажу, на звичайній печі цього не зробиш толком. Для середньовуглецевої сталі типу 45 потрібна контрольована атмосфера при нагріванні, щоб уникнути окалини. Я нагріваю до 850 градусів, витримую при такій температурі 20-30 хвилин залежно від діаметра виробу, а потім охолоджую в маслі – це дає гарну твердість. Після калення обов'язково робиш відпуск при 200-250 градусах, це знімає внутрішні напруження і робить матеріал менш крихким.

Сообщение # 2 11.12.25 - 07:13:59

xbb

Король мемов

Статистика:

Мої поради трохи інші, але логіка схожа. Я привик до температурного режиму 820-850 градусів для опалювання, але тут важливо мати хороший піролометр, щоб контролювати процес. Після охолодження в маслі я завжди роблю контрольну шліфування невеликої ділянки, щоб переконатися в однорідності твердості. На своєму досвіді знайшов текст з детальним розбором всіх етапів виготовлення пальців: https://rgs-ukraine.com.ua/p2022306650-izgotovlenie-paltsev.html Дуже корисно!

Сообщение # 3 11.12.25 - 07:50:02
Оновлення меблів у квартирі : Предыдущая темаСледующая тема: Минимучник
Страницы:  1  

Администратор запретил отвечать гостям на сообщения! Для регистрации пройдите по ссылке: зарегистрироваться

Участники

Driven by: IPS, Inc. 2.0