Всім привіт! Розповім про смакоти, ароматних сирних десертах, знайомих нам з дитинства. Ванільні запіканки, ніжні сирники духові пиріжки з начинкою з сиру і родзинок, торти з сирним кремом, морозиво, желе – ось неповний список солодких страв з сиру. Крім чудових смакових властивостей сирні десерти до того ж дуже корисні, особливо для дитячого меню. Діти неохоче їдять сир, тому винахідливі матусі «ховають» його в ніжних желейних десертах, млинці, оладки, булочки і печиво.
Пропоную вам приготувати домашнє сирне печиво — трикутники з цукром за рецептом знайомого нам з дитинства. Тісто замішується на основі вершкового масла і сиру без цукру. З готового тіста формують круглі заготовки, які занурюються в цукор і складаються особливим чином, щоб вийшли трикутники. Вироби випікаються в духовці і виходять розсипчастими і дуже смачними. Сир в печиво зовсім не відчувається, тому випічка сподобається навіть не любителям сирних смаків.
Нещодавно розповідав рецепт чудового десерту домашнє Печиво з сиром — штолленки, подивіться, думаю, теж сподобається.
Печиво з сиру трикутники з цукром в духовці без дріжджів
Печиво готується швидко і не зажадають особливих кулінарних навичок. Крім класичної версії випічку можна урізноманітнити за допомогою добавок ароматних спецій.
В тісто або цукор додайте ваніль, корицю, імбир, гвоздику, цедру цитрусових, кардамон. Спробуйте ввести в тісто кунжутную, рисову, мигдальне, кокосову борошно (1/4 від загального обсягу борошна) і здивуйте своїх близьких цікавим відтінком смаком.
На 100 грам готового печива: Калорії — 445.5 ккал. Білки — 11.1 гр. Жири — 19.9 гр. Вуглеводи — 55.5 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Склад:
- сир – 210 гр.
- масло вершкове – 140 гр.
- цукор – 4 ст. л.
- ванільний цукор – 1 ст. л.
- апельсинова цедра – 1 ч. л.
- борошно – 320 – 350 гр.
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – щіпка.
Приготування
Для рецепта важливо вибрати якісний смачний сир, допускається легка кислинка. Бажана жирність продукту – від 5%. Якщо ви будете використовувати солодку сирну масу, зменшіть кількість цукру для посипання.
Крок 1. Холодне вершкове масло наріжемо невеликими шматочками і викладемо в миску разом з сиром. Якщо ви хочете отримати пісочну структуру, то вершкове масло повинно бути теплим кімнатною температурою. Якщо ваша мета – листкове печиво, використовуйте крижане масло і не замішуйте тісто занадто довго. Ми вирішили приготувати печиво з шаруватою структурою. Масло з сиром розімніть виделкою.
Крок 2. Всиплемо сіль, розпушувач, просіяне білу пшеничну муку. Швидко замісимо м’яке, нелипким тісто.
Округлимо тісто. Ділимо його навпіл.
Крок 3. Дощечку для розкачування подпылим борошном. Кожну частину розкотимо в пласт товщиною близько 2 мм
Крок 4. Виїмкою для печива формуємо круглі заготовки. Можете використовувати склянку, чашку будь-якого діаметру.
Також ви можете імпровізувати з розміром печива – зробити міні трикутники або велике печиво за типом американської випічки. В цьому випадку час випічки зміниться.
Крок 5. На плоску тарілку висипаємо цукор і ванільний цукор. Гурток викладемо в цукор, злегка притискаючи, щоб він прилип.
Крок 6. По центру заготовки розмістимо трохи цедри.
Крок 7. Звернемо гурток навпіл, знову окунем в цукор і повторимо згортання.
Вийшов трикутник викладемо в цукор. Аналогічно сформуємо інші вироби.
Крок 8. Трикутники викладемо на антипригарний килимок, цукрових стороною вгору. Випікаємо в духовці до золотистого кольору і розплавлення цукру при 180 градусах 15-20 хвилин.
Домашнє печиво з сиру трикутники з цукром
Готове печиво перекладаємо на тарілку для подачі. Заваримо міцний чай або каву і кличемо близьких до столу.
Ніжне розсипчасте печиво з шаруватою структурою, з солодким смаком, ароматом ванілі і цедри апельсина сподобається всім членам вашої родини і гостям. Трикутники довго не черствіють і зберігають свої смакові властивості. Печиво можна зберігати в жерстяній коробці або в пергаментному папері.