Привіт, друзі! В нашому меню овочеве блюдо, яке можна приготувати на кожен день і заготовити на зиму. Все ще хочеться вітамінів, так що давайте приготуємо сьогодні квашені перці з капустою. Це блюдо люблять на півдні Молдови, це край, який завжди славився овочами.
Це окрема закуска або можна подавати такі перці до інших стравами. Загалом, рекомендую — легка натуральна кислинка підвищить апетит і це дуже смачно.
Квашені перці фаршировані капустою і морквою по – молдавськи
Болгарські перці фаршируються обсмаженими овочами і квасятся 2-3 дні, після чого їх можна подавати на стіл. Або розкласти по скляним банкам, простерилізувати 20 хвилин і після охолодження прибрати в прохолодне місце на зиму.
Продукти для таких фарширування перців — найбільш прості і доступні.
Перець можна використовувати як свіжий, так і заморожений (у мене саме такий).
Точну кількість інгредієнтів:
- перець солодкий (болгарський) — 7 шт.;
- капуста — 300 г;
- морква — 1 шт.;
- помідор — 1 шт.;
- часник — 2 зубки;
- цибуля — 1 шт.;
- масло олію — 2-3 ст. л.;
- сіль — за смаком.
Як приготувати квашені перці з капустою
Крок 1. Треба пробланшировать перець. Для цього опустіть його в киплячу підсолену воду, попередньо зрізавши плодоніжки і очистити від насіння.
Крок 2. Потримайте перець в гарячій воді 2-3 хвилинки і витягніть в окремий посуд.
Крок 3. Дайте перцям стекти і охолонути, а тим часом можна приготувати начинку. Наріжте на дрібні кубики цибулю.
Крок 4. Злегка обсмажте на сковороді в рослинному маслі (до м’якості).
Крок 5. Далі натріть на середній терці моркву.
Крок 5. Додайте в сковорідку до цибулі натерту моркву, перемішайте і овочі протушкувати під кришкою хвилин 5.
Крок 6. Тим часом натріть на тертці помідор. Попередньо зніміть шкірку (обдайте його окропом, шкірка легко зніметься).
Крок 7. Додайте до цибулі з морквою натерте томатне пюре.
Крок 8. Все перемішайте, а тим часом наріжте капусту тонко.
Крок 9. Перекладіть її до інших овочів у сковорідку.
Крок 10. Все перемішайте, посоліть за смаком і тушкуйте ще 5 хвилин.
Крок 10. Важливо, щоб морква і капуста не були надто м’які. Готової начинки дайте злегка охолонути.
Крок 11. При бажанні натріть сюди 1-2 зубчики часнику. Теплою начинкою заповніть остиглі перці.
Крок 12. Для закваски перців з капустою приготуйте емальований посуд. У мене така невелика каструлька.
Крок 13. Укладіть підготовлені овочі на бік.
Крок 14. Накрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі дня на два. При появі легкого кислого запаху, помістіть каструлю з перцем в холодильник ще на добу і можна пробувати.
Квашені солодкі перці фаршировані капустою
Друзі, зазвичай я квашу такі перці разом з баклажанами, начиненими морквою, чергуючи шари.
Подаю таку смакоту, наприклад, з картофляниками. Як їх зробити розповідав на сторінках свого блогу Як смачно приготувати.
Рецепт квашених баклажанів з морквою, обов’язково дам наступного разу, а поки хочу сказати, що якщо такі перці простерилізувати 20 хвилин в банку, вони чудово збережуться на зиму.
Приємного апетиту і до нових цікавих рецептів, друзі!
Рецепт солодких перців, фаршированих капустою на зиму
Покажу вам ще один традиційний молдавський рецепт перцю, фаршированого капустою. Це незамінна закуска при святкових трапезах, і не тільки восени, але деякі господині зберігають їх в банки на зиму.
Зазвичай її готують у 10-літрової емальованій каструлі і зберігають у погребі кілька тижнів до готовності. Якщо ви поговорите з молдавськими господарями про це рецепті, ви почуєте багато варіантів, всі гарні, ця версія від моєї знайомої, перевірена.
Важливо, щоб перці були смачними без оцту і консервантів — тільки природне бродіння.
Інгредієнти
- Болгарський перець 10 штук
- Білокачанна капуста 2 кг
- Морква 2 шт.
- Білий цибуля 2 шт.
- Листя селери 2 штуки
- Соняшникова олія 50 мл
- Сіль для маринування (без йоду) 1 ст. л.
Як заквасити перці з капустою
Крок 1. Перець очищаємо від плодоніжок і насіння. Кидаємо їх у киплячу воду, буквально на 5 секунд, Викладаємо в тарілку остигати.
Деякі господині не обшпарюють перець, так що це необов’язково. Я ошпариваю їх, тому що вони стають більш м’якими і краще фаршируються.
Крок 2. Цибулю нарізаємо невеликим кубиком, обсмажуємо в маслі в сковороді кілька хвилин до прозорості. Відставляємо убік для охолодження.
Крок 3. Ріжемо капусту соломкою, як для салату.
Крок 4. Посипаємо сіллю і добре перемішуємо руками, щоб вона розм’якшилася.
Крок 5. Поверх капусти додаємо натерту моркву, обсмажену цибулю і дрібно нарізані листя селери (за бажанням). Перемішуємо, посолити за смаком, але трохи більше, ніж ви зазвичай їсте.
Крок 6. Наповніть перець цієї капустяної сумішшю.
Крок 7. Складаємо в глибоку миску шарами.
Крок 8. Зверху накриваємо тарілкою і на неї ставимо гніт (можна трилітрову банку з водою або заготовлену банку з маринованими огірками).
Крок 9. Приблизно через 10 годин з капусти з’явиться сік, так і повинно бути.
Залиште миску при кімнатній температурі 1-2 дні — це залежить від того, наскільки тепло на вашій кухні. По закінчення цього часу вони почнуть бродити. Якщо ви спробуєте сік, він буде кислим. Потім поставте миску з перцем на холод, краще в холодильник і залиште мінімум на тиждень, щоб він добре сквасились.
Якщо ви ставите в льох, рекомендую полити зверху рослинним маслом, щоб утворилася захисна плівка, і не утворилася цвіль. Це тому, що в погребі тепліше, ніж в холодильнику.
Крок 10. Через 5-7 днів їх можна спробувати.
При подачі на стіл закуску можна порізати скибочками чи будь-яким зручним для їжі способом.
Щоб зберегти на зиму, закладаємо перці по стерильним банкам, заливаємо соком з миски і стерилізуємо 20-30 хвилин на водяній бані. Після цього банки закатуємо, даємо охолонути і відправляємо на зберігання.
Приємного апетиту!
Квашені болгарські перці фаршировані капустою з морквою на зиму
Приготуємо одну з улюблених в моїй родині закусок — квашений перець, фарширований капустою.
Ця закуска відмінно підходить до будь-якого гарніру, як для сімейного обіду або вечері, так і чудово виглядає на святковому столі.
Вона стане знахідкою для тих, хто дотримується посту, а також за бажанням її можна законсервувати на зиму, добре зберігається в холодильнику до 3-х місяців без консервації.
Інгредієнти:
- 1,5 кг солодкого перцю
- 1 кг капусти
- 200 гр моркви
- 200 гр цибулі
- 100 гр рослинного масла
- Петрушка, кріп
- Сіль і мелений перець за смаком.
Приготування квашених перців
- Помиту капусту шаткуємо тонкою соломкою, перекладаємо в глибоку миску.
- Додаємо сіль (близько 1,5 солових ложок), перемішуємо руками і злегка придавлюємо, щоб пустила сік.
- Очищений цибулю тонко ріжемо чверть кільцями.
- Моркву тремо на крупній тертці (краще використовувати тертці для корейської моркви).
- Робимо засмажку. У сковороду наливаємо олію, висипаємо нарізану цибулю.
- Обсмажуємо до прозорості, додаємо моркву. Перемішуючи, смажимо до готовності (м’якості) овочів.
- Солимо і перчимо до смаку, перемішуємо. Знімаємо з вогню й даємо охолонути.
- Готуємо перці. Зрізаємо плодоніжку і акуратно вичищаємо від насіння.
- У каструлю наливаємо воду, підсолюємо, доводимо до кипіння.
- У киплячу воду викладаємо в неї перці на 2 хвилини, після чого обполіскуємо холодною водою.
- Дрібно ріжемо кріп і петрушку, викладаємо в капусту, додаємо зажарку. Перемішуємо.
- Беремо остиглі перці, щільно наповнюємо їх капустою.
- Укладаємо заготовки в каструлю або глибоку миску.
- Зверху накриваємо тарілкою і притискаємо вантажем (можна 3-х літрову банку з водою).
- Залишаємо на 2-3 дні при кімнатній температурі. Перці пустять сік і проквасятся.
- Перекладаємо в банку або пластиковий контейнер, заливаємо сік, закриваємо щільно кришкою.
Зберігаються в холодильнику або льосі до 3-х місяців, але з’їдаються набагато швидше. Виходять дуже смачними і ароматними.
Болгарські перці з капустою і морквою, квашені на зиму
Неймовірно смачний квашений перець з капустою.
Ингредиенты
- Солодкі перці 30 шт.
- Капуста — 3 кг
- 3 цибулини,
- 3 моркви,
- 2 пучка зелені,
- 1 ст. ложку солі,
- 2 головки часнику,
- Рослинне масло,
- Спеції за смаком, в т. ч. перець гострий, перець чорний, паприку, хмелі-сунелі, італійські трави.
- Лавровий лист 3-4 шт.
- Запашний і чорний перець горошком по 8-10 шт.
- Капустяні листи 3-4 шт.
Приготування фаршированих перців
- Капусту нашаткувати тонкою соломкою і посолити за смаком. Злегка прим’яти і залишити до виділення соку.
- Почищений перець бланшувати 3 хвилини в киплячій підсоленій воді і викласти в холодну воду.
- В сковороді на рослинній олії обсмажити подрібнений зубчик часнику, цибулю, нарізану кубиком і натерту моркву. Додати улюблені спеції.
- Вийняти перці з води, укладаючи розрізом донизу, щоб стекла вода.
- Готову піджарку, подрібнений часник і дрібно нарізану зелень додати до капусти і ретельно перемішати.
- Застелити дно посуду (у мене великий пластиковий контейнер) капустяними листами, покласти лавровий лист, зерна чорного і запашного перцю.
- Фарширувати перець капустою і укладати в посуд. Накрити тарілкою, поклавши зверху невеликий гніт.
- Добу тримати при кімнатній температурі для сквашування, потім прибрати в холодильник.
- Якщо любите кисліші, приберіть в холодильник трохи пізніше.
Через 3-4 дні можна пробувати. Довго зберігаються в холодильнику, але як правило швидко з’їдаються.