Давайте приготуємо тушковану яловичину з овочами на сковороді. Обіцяю, вийде смачно! Багато господинь оминають стороною прилавки з яловичиною, адже це м’ясо досить складне для приготування. Шматочки можуть бути жорстким або невдалими.
Основні помилки при приготуванні яловичини відбуваються вже на етапі вибору продукту. Зверніть увагу – м’ясо повинно бути свіжим, просто понюхати шматочок. Колір яловичини – насичено червоний, жирові прошарки – білі. Шматок повинен бути сухим і не прилипати до рук. Овочі виберіть сезону.
В цю страву слід обов’язково додавати сухі спеції і ароматні трави. Гострі компоненти підберіть за смаком, враховуючи їх пропорції і кількість, особливо якщо планується подача для дітей.
Яловичина тушкована з овочами на сковороді, м’яка, дуже смачна
Для приготування красивого страви комбінуйте різні кольори овочевого набору. Тоді страва стане яскравим і апетитним. Ми підібрали молоді кабачки і баклажани, помаранчеву моркву, болгарський перець білий, жовті і рожеві помідори і звичайно ж, свіжу зелень для подачі.
Для приготування яловичини з овочами потрібно товстостінна сковорода з діаметром 24-26 см з високими бортами і щільною кришкою.
Почнемо, мабуть, опис з покроковими фотографіями.
Інгредієнти
- яловичина – 350 гр.
- кабачок – 1 шт.
- баклажан – 1 шт.
- морква – 50 гр.
- помідор рожевий – 1 шт.
- помідор жовті – 1 шт.
- болгарський перець – 200 гр.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2-3 зубчики
- рослинна олія – 2 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- куркума – 0,5 ч. л.
- коріандр – 0,5 ч. л.
- паприка – 0,5 ч. л
- лавровий лист – 2 шт.
- перець запашний – 3 горошини
- укропные парасольки – 1 гр.
- зелень петрушки – для подачі
Приготування
Для рецепта підійде огузок (середня частина стегна), с (нижня частина стегна), щуп (внутрішня частина стегна) або кострець. Шматочок повинен бути пружними, попросіть продавця зачистити його від пліви (звичайні вони це роблять з великим задоволенням).
Яловичину промиваємо, обсушуємо рушником. Видаляємо пліву за необхідності, нарізаємо м’ясо невеликими тонкими брусочками. Додаємо спеції, залишимо м’ясо в спеціях на 10 хвилин.
Кабачок промиваємо холодною водою, видаляємо кінчики, нарізаємо півколами завтовшки 3-4 мм. Викладаємо в миску підготовлені овочі, посолити.
Баклажани наріжемо невеликими шматочками, посолити і залишимо на 10 хвилин.
Моркву очистимо від шкірки, наріжемо фігурним ножем. Цибулю подрібнити крупно.
На сковороду наллємо рослинне масло, розігріємо його. Викладемо підготовлені брусочки моркви, обсмажимо їх на сильному вогні до прозорості.
Додамо м’ясо, цибулю і продовжимо готувати.
Дочекаємося повного випаровування рідини.
Кабачок і баклажан отожмем від надлишків рідини, викладемо на сковороду. Обсмажимо близько 5 хвилин при постійному помішуванні.
Солодкий перець очистимо від насіння і нутрощів, наріжемо тонкими скибочками. Помідори подрібнити четвертинками.
Викладемо помідори і солодкий перець в сковороду, накриємо кришкою. Готуємо на мінімальному вогні до м’якості всіх компонентів. У нас пішло близько 30 хвилин, рідини від овочів вистачило.
Додамо парасольки кропу, лавровий лист, перець, горошок і часник. Продовжимо готувати 3 хвилини.
Яловичина тушкована на сковороді з овочами
Видалимо великі спеції. Блюдо посолити, поперчити. Перекладемо яловичину з овочами на тарілку для подачі посиплемо свіжою петрушкою. Можна використовувати зелень кропу або кинзи.
Ароматне блюдо можна подати на пізню вечерю або недільний обід. М’ясо вийшло м’яке і ніжне, з запахом овочів, спецій і трав.
Зберігаємо яловичину з овочами в закритому судочки в холодильнику до 3 днів, при необхідності можна повторно розігрівати блюдо.
Рецепт яловичини з овочами на сковороді з соєвим соусом
Ніжна, м’яка, соковита і ароматна яловичина тушкована з овочами! Швидко, просто, дуже смачно і ситно! Можна подавати з улюбленим гарніром або як самостійну страву.
Час приготування: 40 хвилин Кількість порцій: 6-7 Калорійність: Разом: 934 ккал (білки — 94, жири — 40, вуглеводи – 49) На 100 гр: 74 ккал.
Інгредієнти
- філе яловичини – 400 гр.
- перець болгарський – 250 гр. (2 шт.)
- капуста пекінська – 200 гр.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- томатна паста – 2-3 ст. л.
- соєвий соус – 2-3 ст. л.
- вода – 100 мл
- суміш перців – 1 / 2 ч. л.
- коріандр – 1/2 ч. л.
- орегано – 1/2 ч. л.
- паприка – 1/2 ч. л.
- сіль – за смаком
- масло рослинне для смаження – 2-3 ст. л.
Приготування
1. Яловичину промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати невеликими шматочками, посолити, додати спеції, соєвий соус. Добре перемішати і поставити промаринуватися на 40-60 хвилин.
2. Цибулю очистити, нарізати півкільцями, солодкий перець очистити від насіння, нарізати соломкою, пекінську капусту нашаткувати, моркву тонкими брусочками.
3. У сковороді добре розжарити рослинну олію, викласти м’ясо і обсмажити на сильному вогні приблизно 6-7 хвилин, періодично перемішуючи, до повного випаровування рідини.
4. Додати цибулю, перемішати, смажити на середньому вогні 1-2 хвилини.
5. Викласти моркву, перемішати, накрити кришкою, тушкувати 2-3 хвилини.
6. Покласти 3 ложки томатної пасти, посолити за смаком, перемішати, накрити кришкою, смажити ще 2-3 хвилини.
7. Додати нарізаний солодкий перець, перемішати, тушкувати 2 хвилини під кришкою.
8. точно також чинимо з пекінською капустою. Готуємо ще 2 хвилини.
9. Налити холодну воду, накрити кришкою, готувати ще 10-15 хвилин на середньому вогні.
Тушкована яловичина з овочами готова! Можна подавати з улюбленим гарніром або як самостійну страву!
Приємного апетиту!
Смачний рецепт тушкованої яловичини з овочами і соєвим соусом на сковороді
Ингредиенты
- М’ясо яловичини — 400-500 гр.
- Перець солодкий — 3 половинки (червоний, зелений і жовтий)
- Помідори черрі — 5-6 шт.
- Гострий перець — 1 стручок
- Соєвий соус — 2 ст. л.
- Селера
- Свіжо мелений перец
- Укроп
- Петрушка
Приготовление
1. М’ясо ріжемо невеликими шматочками, зручними для їжі.
2. Для краси страви використовуємо різнокольорові солодкі перці. Кожну половинку чистимо від насіння і ріжемо соломкою.
3. Дрібно ріжемо стручок гострого перцю. Використовуйте по своєму смаку до гострого.
4. Помідори черрі ріжемо навпіл.
5. На сковороді з антипригарним покриттям обсмажуємо яловичину, постійно перевертаючи шматочки.
Якщо у вас проста сковорода, налийте трохи олії.
6. Як тільки на шматочках з’явиться невелика скоринка, додаємо гострий і солодкий перець, нарізану селеру.
7. Наливаємо пару ложок соєвого соусу, перемішуємо і кладемо помідори.
8. Злегка обсмажуємо і перчимо. Накриваємо кришкою, тушкуємо до готовності м’яса.
Можна подавати на стіл, прикрасивши дрібно нарізаними петрушкою і кропом.
Приємного апетиту!
Яловичина з овочами по-китайськи на сковороді в соєвому соусі
У цьому відео я вам докладно розповім і покажу як приготувати «М’ясо по – китайськи». М’ясо по цьому рецепту виходить дивовижно смачним, дуже соковитим, ароматним, пряним і ніжним. Готується таке м’ясо легко і просто. Порадуйте себе і своїх рідних досить пікантним і незвичайним блюдом в китайському стилі.
Приємного апетиту!
Інгредієнти:
- 500 г м’якоті яловичини
- 2 головки ріпчастої цибулі
- 2 моркви
- 1 великий болгарський перець
- 50 мл соєвого соусу
- 1 ч. л. меленого коріандру
- мелений червоний перець на кінчику чайної ложки
- 2 зубчики часнику
- 10 гр. кунжуту
- 35 гр. картопляного крохмалю
- 1 ст. л. меду
- сіль, перець чорний мелений за смаком
- соняшникова рафінована мало для смаження
Приготування
1. М’ясо яловичини ріжемо соломкою, паніруємо в картопляному крохмалі.
2. Соєвий соус змішати з медом, заливаємо в м’ясо, перемішуємо, ставимо в холодильник на 30 хвилин.
3. Ріжемо цибулю тонкими півкільцями, моркву тонкою соломкою. Перець чистимо від насіння, ріжемо соломкою, часник дрібно рубаємо ножем.
4. Готувати будемо в сковороді вок з товстим дном. Ставимо на вогонь, наливаємо олію, добре розігріваємо.
5. Промаринованное м’ясо віджимаємо від соусу, викладаємо на сковорідку, обсмажуємо до золотистого кольору. Витягуємо його в окрему миск.
6. Закладаємо часник, обсмажуємо пару хвилин, додаємо цибулю, якщо потрібно підлити трохи олії. Смажимо до м’якості і прозорості цибулі.
7. Закладаємо морква, готуємо до її м’якості. Те ж саме робимо з нарізаним солодким перцем.
8. Готові овочі викладаємо яловичину, додаємо коріандр, мелений червоний і чорний перець, трохи солі. Перемішуємо, готуємо під кришкою кілька хвилин.
9. Посипаємо кунжутом, тушкуємо ще 2 хвилини. М’ясо по-китайськи готово.
Подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Тушковане м’ясо яловичини з картоплею і овочами в сковороді
Дуже смачне, ароматне м’ясне блюдо. Вам обов’язково сподобається! Приємного апетиту!
Інгредієнти
- 800 гар. м’яса яловичини
- 1,2 кг картоплі
- 400 гр. помідор у власному соку або свіжих
- 200 гр. моркви
- 100 гр. пастернака
- 2 черешка селери
- 150 гр. солодкого перцю
- 1 цибулина
- 1 ч. л. коричневого цукру
- зелена цибуля
- петрушка
- коріандр
- італійські трави
- будь-які спеції за смаком
- сіль
- 3 ст. л. рослинного
- 1 — 1,5 склянки води
Приготування
1. Приготоване філе яловичини ріжемо великими шматочками.
2. Ріжемо овочі — картопля, очищений середніми кубиками, помідори часточками, моркву тонкими підлозі кружальцями, солодкий перець соломкою, дрібно рубаємо селера і шматочками пастернак.
3. У глибоку сковороду наливаємо 3 ложки рослинної олії, розігріваємо. Викладаємо м’ясо на великому вогні обсмажуємо, перемішуючи до появи скоринки.
4. Солимо, викладаємо цибулю, моркву, пастернак, селера і солодкий перець. Додаємо спеції — коріандр, італійські трави, набір спецій для м’яса. Перемішуємо і обсмажуємо протягом 4-5 хвилин.
Спеції та їх кількість по вашому розсуду, наявності і смаковим уподобанням
5. Викладаємо картоплю, обсмажуємо 5 хвилин, викладаємо помідори, додаємо солі, коричневий цукор і наливаємо води. Перемішуємо, зменшуємо вогонь на мінімум.
6. Накриваємо кришкою і тушкуємо протягом 1 години 20 хвилин. Кришку виберіть без отвору для виходу вологи, щоб вміст сковороди не підгоряло.
7. Пробуємо на смак, якщо потрібно додаємо солі або спецій. Посипаємо дрібно нарізаною зеленню (цибуля, петрушка). Перемішуємо і готуємо ще 3 хвилини.
Страва готова, подаємо на стіл. Приємного апетиту!