Яблучний пиріг на кефірі в духовці — рецепт смачніше шарлотки

Всім добрий день! Люблю пироги, особливо мені подобається прості пироги, які можна швидко приготувати. Один з таких – це яблучний пиріг на кефірі. Всі інгредієнти ви, швидше за все, знайдете у вашому холодильнику. На рахунок яблук багато дієтологи відзначають, що яблука – це не тільки смачний фрукт, але і дуже корисний.

Випічка виходить дуже ароматною, ніжною і дуже смачною. Особливість пирога у великій кількості яблук і невеликим кількості тіста. Якщо ви не любите кефір, то в цьому пирозі ви його і не відчуєте. Завдяки кефіру пиріг виходить легким і повітряним, а завдяки яблук дуже ароматним.

Раніше я розповідав кілька рецептів солодких ароматних пирогів з яблуками, подивіться:

  • Яблучний пиріг в духовці — тане в роті
  • Смачний пиріг з яблуками в духовці

Пиріг з яблуками в духовці на кефірі смачніше шарлотки, а готується легше

Час приготування: 1 година 30 хвилин; кількість порцій: 8. На 100 грам: Калорії — 256.1 ккал. Білки — 4.5 гр. Жири — 9.4 гр. Вуглеводи — 38.3 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Нам знадобляться простий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Ванілін – пакетик.
  • Кефір 3,2 % жирності – 150 мл
  • Сода – половина чайної ложки.
  • Сіль – щіпка.
  • Рослинна олія – 60 мл
  • Борошно – 160 гр.
  • Яблука – 5 шт.

І для приготування сиропу:

Ингредиенты

  • Вода – 120 мл
  • Цукор – 90 гр.

Форма для випікання – 24 див.

Як спекти пиріг з яблук на кефірі:

Крок 1. В глибоку чашу виливаємо кефір. Кефір повинен бути кімнатної температури, інакше тісто не буде легким.

Крок 2. Додаємо до кефіру половину чайної ложки соди, перемішуємо і даємо постояти 3 хвилини.

Крок 3. Коли кефір трохи збільшиться в об’ємі, кидаємо сіль — щіпку.

Крок 4. Потім вбиваємо 3 яйця, добре б теж кімнатної температури.

Крок 5. Додаємо цукор і добре розмішуємо віночком.

Крок 6. Висипаємо з пакетика ванілін для аромату. Всі добре ще раз перемішуємо.

Крок 7. Потім необхідно налити рослинне масло.

Крок 8. Поступово невеликими порціями всипаємо просіяне через сито борошно, розмішуючи кожну порцію.

Обережно замішуємо тісто, воно повинно вийти трохи густіше сметани.

Крок 9. Готуємо форму для запікання, на дно кладемо папір для запікання, бортики форми промазуємо рослинним маслом. Наливаємо тісто у форму. Можна включити на розігрів духовку на 180 градусів.

Крок 10. Яблука добре промиваємо і обсушуємо, видаляємо серцевину, шкірку не очистити.

Потім ріжемо на тонкі часточки.

Крок 11. Красиво викладаємо на тісто, шкіркою на верх. Повинно вийде на вигляд як троянда. Дуже красиво буде виглядати, якщо у вас будуть яблука з червоним відливом.

Крок 12. Ставимо форму разом з тестом в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. За готовністю випічки уважно стежимо, перевіряючи сухою дерев’яною зубочисткою.

Тепер займемося приготуванням квіток троянд з яблук і сиропу.

Крок 13. Ставимо сковороду на вогонь і наливаємо 120 мл води.

Крок 14. Насипаємо цукор. Все добре перемішуємо, чекаємо закипання.

Крок 15. Яблука нарізаємо на тонкі часточки, опускаємо в киплячий сироп.

Продержим в гарячому сиропі приблизно 3 хвилини, потім виймаємо й даємо охолонути.

Крок 16. Закручуємо яблучні дольки в красиві троянди і закріплюємо зубочисткою. Залишилися сиропом будемо промащувати готовий пиріг.

Крок 17. Дістаємо пиріг з духовки.

пиріг акуратно Виймаємо з форми. Видаляємо зубочистки з троянд і акуратно розставляємо по поверхні пирога.

Потім кулінарної пензликом промазуємо пиріг ароматним сиропом.

Яблучний пиріг смачніше шарлотки

Всі пиріг готовий! Гарний, ароматний пиріг прекрасно підійде і для святкового столу. Приготуйте на мою рецептом і порадуйте себе і своїх близьких смачним, красивим і ароматним яблучним пирогом!!!

Подаємо з гарячим чаєм, холодним молоком або з кавою. Прекрасно підійде на сніданок, і на десертний перекус.

Приємного всім чаювання!!!