Всім доброго дня! Поділюся рецептом омлету. Страва готується всього кілька хвилин, тому коли немає часу на готування, це найкраще блюдо. Швидкий і ситний сніданок для всієї родини! Втім і ввечері на вечерю, коли затримавшись в автомобільних пробках, пізно повернулися додому. Коли найбільше хочеться відпочити, чим займатися приготуванням їжі.
Рекомендую приготувати пишний омлет на сковороді з молоком, з сиром і ковбасою. Ця страва сподобається не тільки дорослим, але й дітям. Готується дуже швидко, у вас не займе багато часу, але зате ви нагодуйте смачно і ситно всю свою сім’ю.
Рецепти такої страви розповідав у попередніх статтях, подивіться:
- Омлет у пакеті, зварений в каструлі
- Пишний омлет з молоком і яйцем
- Омлет в духовці з шинкою і сиром
Омлет з молоком на сковороді — рецепт пишного омлету з сиром иколбасой
На 100 грам: Калорії — 176.0 ккал. Білки — 9.6 гр. Жири — 14.7 гр. Вуглеводи — 1.3 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Продукти для нашого страви, потрібні дуже прості:
Ингредиенты:
- Яйця – 5 шт.
- Молоко – 150 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Ковбаса – 50 гр.
- Сир – 50 гр.
- Приправа – за смаком.
- Сіль — за смаком.
- цибуля Зелена – для прикраси.
Час приготування: 30 хвилин, а кількість порцій: 6.
Як приготувати омлет на сковороді
Щоб омлет був пишним необхідно яйця і молоко заздалегідь дістати з холодильника, хоча б за 30 хвилин до приготування.
Приготування не займе багато часу:
Крок 1. Яйця добре промити і обсушити паперовим рушником. Приготуйте глибоку чашу.
Крок 2. Яйця вбити в глибоку чашу.
Збити віночком до однорідності.
Крок 3. Додаємо молоко кімнатної температури і перемішуємо до однорідності.
Крок 4. Додаємо сіль за смаком.
Крок 5. Ковбасу очистити від оболонки і нарізати на скибочки. Не став дрібнити ковбасу, нехай буде як на піці скибочками, а ви на свій розсуд.
Крок 6. Сир необхідно натерти на крупній тертці. Сорт сиру можна вибрати будь-якій, тільки щоб він добре плавився. (Завжди використовую Російський).
Крок 7. Зелена цибуля добре промити і нарізати.
Ну от всі підготовлені інгредієнти, тепер нам треба лише з’єднати в правильній послідовності.
Крок 8. Тепер необхідно ретельно обмазати сковороду з вершковим маслом, не забуваючи про бока. Ставимо на плиту прогріватися.
Крок 9. Як прогріється сковорода, виливаємо яєчно – молочну суміш.
Крок 10. Закриваємо кришкою і зменшуємо вогонь.
Крок 11. Як тільки яєчно – молочна маса почне підніматися, викладаємо нарізану ковбасу.
Крок 12. Потім посипаємо зверху натертим сиром.
Крок 13. Зверху посипаємо спеціями, у мене спеції спеціально для запіканок і для піци, ви можете додати ваші улюблені приправи.
Крок 14. Прикриваємо кришкою і даємо настоятися 2- 3 хвилини, щоб розтопився сир.
Крок 15. Зверху посипаємо зеленою цибулею для аромату і краси. Можна додати різнокольорові овочі, тоді страва заграє гарними фарбами і омлет вийде не тільки смачним, але і корисним.
Смачний омлет з молоком, сиром і ковбасою
Омлет вийшов дуже смачним і ніжним. Швидко і ситно, все що потрібно для сніданку або для повноцінного перекусу. Приготуйте на мою рецептом і порадуйте своїх близьких і друзів. Готуйте вранці на сніданок, увечері на вечерю і для простого перекусу.
Невеликі, але потрібні поради, які допоможуть вам приготувати смачний омлет:
- Щоб омлет вийшов пишним, його необхідно ретельно збивати 5 хвилин, краще вилкою в одному напрямку.
- Ковбасу можна брати не тільки копчену, але і варену, а можна з’єднати два види.
- Молоко, до речі, можна замінити на кефір.
- Такий омлет необхідно подавати відразу після приготування.
Приємного апетиту і гарного настрою на весь день!!!