Пишні сирники із сиру — класичний рецепт на сковороді

Привіт, друзі! Від багатьох чую, що не виходить приготувати сирники, хоча більшість з нас люблять цю страву з дитинства. Я сьогодні наочно покажу, з яких причин вони не можуть виходити і як виправляти по ходу ситуацію. У мене на сніданок сьогодні були ось такі красені.

Готував за звичним класичним рецептом, щоправда, зі своїми фішками. Результат — вийшли ніжні, з чудовим смаком. До свіжого, завареному чаю, подавали гарячими зі сметаною, а частина сирників з густим варенням. Повірте, це був справжній смак!!! З’їли все і відразу.

Пишні смачні сирники із сиру на сковороді за класичним рецептом

В цьому рецепті використовував свої добавки до класичного вигляду. Використовував для приготування тіста родзинки і цедру апельсина. Це дозволило кардинально поліпшити смак.

Хтось для сирників купує спеціально домашній або фермерський сир. Я готую з звичайного магазинного сиру з жирністю 5%. Ось які продукти ще знадобляться.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 255.0 ккал. Білки — 12.9 гр. Жири — 8.7 гр. Вуглеводи — 31.1 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти

  • сир – 500 гр.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 5-7 ст. л.;
  • цукор – 4 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • ізюм – 100 гр. (побажанню);
  • ваніль і апельсинова цедра – за бажанням;
  • масло рослинне для смаження.

Замість родзинок можете взяти інжир або будь-які інші сухофрукти, цукати. А замість апельсинової цедри – лимонну. Готуйте і без добавок – вони смачні в будь-якому разі!

Як приготувати сирники із сиру на сковороді

Крок 1. В сир збийте яйце. Попередньо його розмішайте ложкою, щоб не було грудок.

Крок 2. Засипте цукор і спочатку тільки 5 ложок борошна.

Крок 3. Додайте очищений, промитий ізюм (не потрібно перед цим його пропарювати тощо).

Крок 4. Всю масу добре перемішайте.

Крок 5. Додайте ванільний цукор або ванілін порошком. Якщо є екстракт ванілі – буквально кілька крапель. У мене є така і я нею користуюся.

Маса повинна бути однорідною, добре перемішаної.

Крок 6. Натріть кілька грам цедри апельсина або лимона (за бажанням і смаком.

до Речі, я завжди заготовляю шкірки цитрусових – заморожую їх і при необхідності потім використовую.

Крок 7. Додайте цедру до сирної маси і ще перемішайте.

Крок 8. А тепер увага: починайте формувати і смажити сирники. Нагрійте сковорідку, налийте зовсім трохи олії і викладіть тільки 2 штуки!

Крок 9. Тепер по результату ви зрозумієте, тісто вийшло, як треба або потрібна ще борошно.

Крок 10. У мене погано перекинулися заготовки, я додав ще 2 ложки борошна. Все залежить від сиру: якщо він вологим, муки піде більше, якщо сухий – 5 столових ложок достатньо. Це перша причина, по якій сирники не виходять. Так додайте ще трохи борошна і знову добре перемішайте масу.

Крок 11. Сковорідка – друга причина, по якій сирники можуть не вийти. Я поміняв її.

Крок 12. Взявши іншу сковороду, я теж залишився незадоволеним. Справа в тому, що і перша, і друга після випалу і чищення ще не обкатані і сирники трохи прилипають. При перевертанні у них не дуже привабливий вигляд.

Крок 13. Я взяв робочу сковорідку (напевно, у будь-якої господині їх кілька) і про, все добре!

Крок 14. Смажте їх на одній стороні 2 хвилинки на середньому вогні.

Крок 15. Потім переверніть лопаткою на іншу і смажити ще 2 хвилини.

Крок 16. Знову переверніть і обсмажте ще по хвилинці з кожної сторони під кришкою – ось така у мене технологія смаження сирників.

Дуже смачні пишні сирники із сиру

І подивіться, яка гора у мене вийшла! З цієї порції виходить 10 великих, пишних сирників.

Подавайте їх просто до чаю (до речі, у холодному вигляді мені здаються вони навіть смачніше).

Або теплими, зі сметаною і сливовим джемом (мій улюблений спосіб подачі).

А можна ще – з медом і краплею справжньої ванілі.

Друзі, я спеціально детально зупинився на причинах, за яких не виходять у багатьох сирники. Сподіваюся, що після цього проблем з приготуванням цієї страви не буде! Готуйте із задоволенням, ну, а я завжди радий ділитися своїм кулінарним досвідом! Попереду багато цікавого, до зустрічі!

Як приготувати смачні пишні сирники із сиру на сковороді

Це незвичайне блюдо має дуже ніжною текстурою і незабутнім смаком. Приготувати не складе особливої праці, а дуже прості інгредієнти для них неодмінно знайдуться в будь-якому холодильнику.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 290.1 ккал. Білки — 12.8 гр. Жири — 21.5 гр. Вуглеводи — 11.5 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

  • Сир — 150 гр.
  • Сир — 150-180 гр.;
  • масло — 45 гр.;
  • Курячі яйця — 3 шт;
  • Борошно пшеничне — 5 столових ложок;
  • Горілка — 75 гр.;
  • Чорний мелений перець;
  • Сіль;
  • Соняшникову олію.

Як приготувати сирники

1. Першим ділом сир натерти на крупній тертці. Вершкове масло потрібно залишити при кімнатній температурі для розм’якшення. Для прискорення процесу можна також натерти його на тертці.

2. Сир попередньо протерти через сито або пропустити через м’ясорубку. Кількість сиру не повинно перевищувати чверті від загальної маси тіста.

3. Почнемо готувати «тісто». У глибокій мисці змішати підготовлений сир і яйця. Потім в отриману масу додати сир і масло, чорний перець і сіль.

4. Після того як суміш ретельно перемішана, необхідно додати в неї зовсім небагато борошна. У результаті повинна вийти досить липка маса. Після цього отримане тісто необхідно влити горілку. Використовується тут як розпушувач.

отримане тісто По консистенції має нагадувати те, що готується для оладок. Воно не повинно бути занадто рідким або занадто густим.

5. Налийте трохи соняшникової олії в сковороду і поставте на вогонь. Після того як олія нагріється, можна приступати до смаження сирників, але перед цим слід зменшити вогонь, він повинен бути середнім. Тісто викласти на сковороду столовою ложкою і має форму овалу або кола, товщину регулюйте, на скільки пишними ви їх хочете зробити.

6. Дочекайтеся, поки сирники підрум’яняться з одного боку і акуратно переверніть їх. Коли інша сторона стане рум’яною, їх можна зняти зі сковороди.

Промокніть їх паперовим рушником або серветкою, щоб видалити зайвий жир. Це блюдо подають до солодкого чаю. В якості соусу можна використовувати сметану.

Як приготувати сирні сирники по класичному рецепту

Це швидке і корисне блюдо, яке ідеально підходить для сніданку. Але щоб зробити його ще корисніше і смачніше, можна піти на деякі хитрощі, які вплинуть на смак страви тільки в кращу сторону.

Харчова цінність сирників на 100 грам: Калорійність — 272.3 ккал. Білки — 13.5 гр. Жири — 14.4 гр. Вуглеводи — 22.2 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Потрібно

Для сирників:

  • 250 грам сиру (краще взяти 5 або 7% жирності)
  • 2 столові ложки борошна для тіста і 1 столова ложка для розкочування
  • 1 столова ложка цукру
  • 1 яйце
  • 0,5 чайної ложки ванільного цукру
  • невелика щіпка солі
  • 1 чайна ложка білого родзинок без кісточок
  • 3 шт. чорносливу
  • рослинне масло для смаження

Для соусу:

  • 2 столові ложки сметани
  • 1 столова ложка будь-якого рідкого варення або меду 1

Приготування

Крок 1. Ретельно промийте родзинки і чорнослив і залийте теплою (не гарячою) водою. Накрити ємність кришкою і залишити на 15-20 хвилин.

Крок 2. Яйце добре збити з цукром вручну. Щоб яйця добре збити, попередньо охолодивши і посоліть. Яєчна суміш повинна вийти білуватого кольору. Додайте ванільний цукор і перемішайте до повного його розчинення.

Крок 3. Сир протерти через сито або добре розім’яти виделкою. З’єднати яєчну суміш з сиром, перемішати і додати борошно. Тісто краще замісити руками. Якщо вийшло рідке, додайте ще трохи борошна.

Крок 4. Злийте родзинки і чорнослив. Обсушіть їх на паперовому рушнику або серветці, дрібно наріжте і додайте в тісто.

Крок 5. Добре замісити тісто і дати йому відпочити півгодини. За цей час зайва волога встигне вбратися і тісто стане ще смачніше.

Крок 6. Розігріти олію на сковороді. Мокрими руками відщипнути від тесту невеликі грудочки, сформувати з них плоскі сирники, обваляти в борошні і викласти на сковороду. Обсмажити оладки з двох боків до золотистого кольору на середньому вогні.

Крок 7. Для соусу змішайте сметану з варенням або медом до однорідної маси. Гарячі сирники полити соусом і подати до столу.

Класичні пишні сирники із сиру як у дитячому садку

Я готую їх, практично, щотижня і хочу поділитися з вами своїм перевіреним рецептом ідеальних сирників, які може зробити навіть новачок.

Час приготування: 40 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 258.6 ккал. Білки — 14.1 гр. Жири — 9.6 гр. Вуглеводи — 29.0 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

  • 500 гр. сиру
  • 2 курячих яйця
  • 4 столові ложки цукру
  • 6 столових ложок борошна + борошно для рулету
  • рослинне масло для смаження

Приготування

1. Змішати яйця і цукор до повного розчинення цукру.

2. Вилити суміш у миску з сиром і все ретельно перемішати.

3. У сирну суміш додати борошно і ще раз все ретельно перемішати.

4. Сформуйте з отриманої суміші невеликі кульки (візьміть столову ложку з гіркою), обваляйте їх у борошні і трохи розрівняйте.

5. Розігріти сковороду з рослинним маслом (середній вогонь) і викласти на неї сирники.

6. Обсмажити на середньому вогні (не накриваючи кришкою) до золотистої скоринки.

7. Перевернути, накрити сковороду кришкою і зменшити вогонь. Обсмажуємо 10 хвилин, після чого кришку можна знімати.

8. Перевірте ступінь підрум’янення знизу і при необхідності обсмажте без кришки до золотистої скоринки.

Готові сирники викласти на паперову серветку, щоб видалити зайве масло.

Відправляємо чергову порцію на сковороду для смаження. При необхідності долити олію.

Подача на стіл

Сирники можна красиво подати, посипавши цукровою пудрою, прикрасивши гілочкою м’яти і свіжими ягодами.

Люблю подавати зі сметаною, медом, згущеним молоком або варенням, в залежності від настрою і пори року.

Сирники — чудовий десерт до гарячого чаю або кави, а в спеку гарні з охолодженим молоком.

Класичні пишні, дуже смачні сирні сирники на сковороді

Подавайте зі свіжими фруктами, медом, кленовим сиропом, горіховим маслом, беконом або навіть смаженим яйцем для щільного сніданку або перекусу. Використовуйте будь-який сир, від нежирного з жирністю до 7%, але майте на увазі, що споживання калорій буде сильно відрізнятися.

Приготування: 25 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність — 357 ккал. Жири — 22 гр. Білки — 14 гр. Вуглеводи — 26 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти

  • 1 склянку простого сиру
  • 2 столові ложки рослинного масла
  • 3 великих яйця, на вільному вигулі
  • 1 чайна ложка соди
  • 120 грам борошна
  • 2-3 столові ложки вершкового масла

Рекомендую використовувати антипригарну сковороду.

Як приготувати

1. У великій добре змішайте сир, масло і яйця, щоб вийшло тісто.

2. В окремий посуд просійте борошно, додайте соду.

3. Пересипте борошно в тісто і ретельно змішайте, поки не залишиться грудочок борошна. Відставте в бік.

4. Розігрійте велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Додайте трохи вершкового масла, щоб змастити сковороду, покладіть по столовій ложці тесту, сформуйте сирники.

5. Готуйте з одного боку від 2 до 3 хвилин, поки на поверхні не утворюються бульбашки.

6. Акуратно переверніть і готуйте ще 3 хвилини. Перекладіть готові в тарілку і накрийте рушником, щоб не охолонули.

Подавайте теплі сирнички теплими з улюбленими гарнірами.

Приємного апетиту!

Приготовані сирні сирники добре зберігаються до 3 днів в герметичному контейнері в холодильнику. При необхідності розігріти в мікрохвильовій печі або на сковороді на вершковому маслі по хвилині з кожної сторони.

Можна заморозити в пергаментному папері в морозильній камері на строк до 3 місяців.

Рецепти можете змінити, зробити з новими смаками — додати інші спеції, мелену корицю, лимонну цедру, мускатний горіх.

Замініть простий сир на сирний сир, з додаванням ріпчастої або зеленої цибулі, ароматних трав (кріп, петрушка, кінза, часник сушений).

Використовуйте іншу борошно (цільно зернову, гречану, геркулесову). Додайте чайну ложку пластівців перцю чилі або гострий соус.

Ось такі рецепти і варіанти для смачного сніданку, перекусу або на вечерю. Готуйте, пробуйте і приємного апетиту!