Вітаю, вас, дорогі друзі! Давно ми не готували перше блюдо. Адже багато людей звикли з дитинства, що до обіду подають борщ, просто суп або розсольник і ще щось з рідкого. Завжди вважалося, що без першої страви — обід, це не обід.
Пропоную приготувати страву з сільської молдавської кухні – суп з нутом, свинячими реберцями і беконом. Дуже смачний і ароматний, ситний.
Рецепт домашнього супу з свинячими реберцями, нутом і беконом
Використовуємо звичайні продукти, хіба що незвичним для деяких може виявитися нут. У якійсь мірі він схожий на горох – теж бобова культура, але відрізняється від гороху більшою щільністю і поживністю. Росте в невибагливих умовах, так що нут цілком можна вирощувати на своїй дачній ділянці.
В Молдові – це дуже поширена культура. Я ж скористався консервованим продуктом.
Калорійність на 100 грам – 111 Ккал.
Отже, ось який набір для сьогоднішнього супу.
Якщо не знайшли консервований нут, можна замінити його сушеним цільним горохом. Але все ж краще в цей суп додати нут, тому можна відварити його самим, попередньо замочивши його на 6-8 годин, краще на ніч. А потім відварити 30-40 хвилин і додати в суп.
Розповім про точних пропорціях інгредієнтів:
- реберця свинячі – 400 гр;
- нут відварений 150 гр;
- бекон сирокопчений – 50 гр;
- картопля – 1-2 шт;
- цибуля – 1-2 шт.
- морква – 1 шт (велика);
- сухарі – 50 гр (за бажанням);
- часник – 1 зубчик;
- паприка – 1 ч. л.;
- лавровий лист – 1-2 шт;
- сіль і зелень – за смаком;
- цибуля зелена (перо) для прикраси;
- масло рослинне для обсмажування овочів і м’яса.
Як приготувати сільський суп з нутом, свинячими реберцями і беконом:
Крок 1. Промийте і обробити підготовлені реберця по кісточках, добре їх натріть паприкою.
Крок 2. В глибокому сотейнику додайте 1 столову ложку масла і обсмажте їх, приблизно, 2 хвилини, помішуючи.
Крок 3. Потім додайте 700 мл води і варіть ребра чверть години, спочатку на сильному вогні, а після закипання на слабкому під кришкою. Не забудьте зняти піну.
Крок 4. Промийте і очистіть цибулю і моркву. Наріжте овочі дрібними кубиками.
Крок 5. Дрібно наріжте бекон.
Крок 6. Розігрійте в сковороді 1 столову ложку олії обсмажте цибулю з морквою на сильному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи.
Крок 7. Додайте бекон, все перемішайте і обсмажуйте ще 1,5-2 хвилинки, немає відходячи від плити.
Крок 8. Наріжте картоплю на середні кубики.
Крок 9. В сотейник до ребрышкам додайте картоплю і нут. Посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою хвилин 5.
Крок 10. Роздушіть або дрібно порубаєте часник, додайте його в сотейник разом з обсмаженими овочами і беконом. Зніміть пробу і при необхідності досоліть. Проварити під кришкою ще хвилин 5.
Крок 11. Додайте за бажанням улюблену зелень, лавровий лист і залиште суп на малому вогні ще 2-3 хвилини нудитися.
Крок 12. Наріжте навскоси перо цибулі для прикраси страви.
Крок 13. При подачі прикрасьте блюдо нарізаною зеленою цибулею
Смачний суп з свинячими ребрами, нутом і беконом
Крок 14. Подавайте сільський суп з нутом, свинячими реберцями і беконом з сухариками.
Обов’язково приготуйте таке перше страви на обід. До речі із зазначеної кількості інгредієнтів виходить як мінімум 1,2 літра смачного, ароматного і смачного супу.
Готуйте із задоволенням і приємного апетиту! Обов’язково подумаю, які ще рецепти вам запропонувати для смачного обіду і не тільки! До нових зустрічей!
Простий рецепт приготування домашнього супу з копченими реберцями
Якщо ви вирішили побалувати себе супчиком з копченостями, то зупиніть свій вибір на супі з додаванням нуту. Суп з нуту з копченостями стане вашим улюбленим блюдом, від якого буде дуже складно відірватися.
Готувати його досить просто, проте він виходить смачним і наваристим.
Інгредієнти
- Свинячі копчені реберця — 500 г
- Бульйон — 2 л
- Нут — 100 г
- Морква — 1 шт
- Помідори — 1 шт.
- Цибулина — 1 шт.
- Картопля — 2 шт.
- Часник — 0.5 зубчиків
- Сіль, цукор, спеції, зелень і перець — за смаком
- Рослинна олія для обсмажування. — за смаком
Як приготувати суп з копченими свинячими реберцями
- Нут добре промити, перекласти в глибоку миску і залити холодною водою на 12 годин. Злити через друшляк.
- У каструлю налити холодну воду, поставити на плиту, довести до кипіння і посолити.
- Потім засипати нут, додати копчені реберця і варити 40-50 хвилин.
- Картоплю, цибулю і моркву очистити, промити й нарізати на невеликі кубики.
- Помідор обшпарити окропом, очистити від шкірки і теж нарізати кубиками. Часник натерти на дрібній тертці.
- Цибулю і моркву обсмажити у сковороді на рослинній олії до м’якості.
- Додати нарізаний помідор, трохи посолити. перемішати.
- Обсмажити 2-3 хвилини, покласти часник, добре перемішати і зняти з плити.
- Коли м’ясо звариться, дістати з бульйону, відокремити від кісточок і нарізати шматочками.
- У бульйон додати картоплю, овочеву обжарку і м’ясо. Варити 10 хвилин.
- Перед подачею в кожну тарілку додати нарізану зелень.
Суп виходить наваристим і дуже смачним. Всім приємного апетиту!
Приготування супу з свинячими ребрами, нутом і картоплею покроково
Смачний і корисний суп з великою кількістю білків і вітамінів.
Ингредиенты
- Рослинне масло — 50 гр.
- Свинячі реберця — 6-7 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Морква — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Картопля — 2 шт.
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Вода — 2,5 літра
- Сіль — 0,5 ч. л.
- Мелений чорний перець — 0,5 ч. л.
- Солодка паприка — 0,5 ч. л.
- Болгарський перець — 1 невеликий
- Зелень — кінза або селера
Приготування супу з ребрами і нутом
- Нут промити і залити гарячою водою, залишити на ніч. До ранку він буде готовий. Можна використовувати і відразу, але тоді варити суп потрібно буде на 20-30 хвилин довше.
- Рослинна олія розігріти в казані, обсмажити кілька хвилин реберця.
- Додати дрібно нарізана 1 зубчик часнику, цибулю кубиками і моркву, нарізану великими шматочками.
- Накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.
- Додати 2 столові ложки томатної пасти, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.
- Заливаємо 2,5 літра води, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.
- Закладаємо нут, нарізану для супу картоплю, варимо 25-30 хвилин на невеликому вогні.
- Додаємо сіль, чорний перець і паприку. Готуємо 5-10 хвилин.
- Додаємо крупно нарізаний болгарський перець, залишилися нарізані 2 зубчики часнику і нашатковану зелень.
- Варимо ще 5-10 хвилин і подаємо гарячим на стіл.
Приємного апетиту!
Смачний суп у домашніх умовах з копченими ребрами
Якщо ви ще не пробували готувати страви з нуту, обов’язково приготуйте. Нут смачний і, до того ж, корисний. Зараз він став доступним і продається, практично, у всіх магазинах.
Інгредієнти на 3-х літрову каструлю:
- 2 — 2,3 л води,
- 200-250 гр. нуту,
- 2-3 картоплини,
- 1 цибулина
- 1 морква,
- 0,5 болгарського перцю,
- 2 зубч. часнику,
- 2-3 ст. л томатної пасти,
- копчені свинячі реберця
- масло для смаження
- сіль, спеції за смаком.
Приготування
- Нут залити холодною водою на 10-12 годин, після чого добре промити.
- Перекласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. По мірі закипання обов’язково прибрати всю піну, що утворюється.
- Варити на повільному вогні під прочиненими кришкою.
- Цибуля очистити, нарізати кубиком і обсмажити на сковороді на рослинному маслі до прозорості.
- Моркву очистити, нарізати великою соломкою, обсмажити з цибулею кілька хвилин.
- Додати солодкий перець, нарізаний невеликими кубиками.
- Покласти дві ложки томатної пасти і часник, дрібно нарізаний або пропущений через прес.
- Перемішати, обсмажити ще 3-4 хвилини.
- Нут вариться близько години, за цей час він практично готовий. Викласти нарізану для супу картоплю.
- Варимо 3-4 хвилини, викладаємо обсмажені овочі і нарізані копчені свинячі реберця.
- Додаємо сіль і спеції. Накриваємо кришкою. Суп вариться ще хвилини 4-5 до м’якості картоплі.
- Після чого вимикаємо вогонь і даємо настоятися близько 30 хвилин.
Подаємо на стіл з нарізаною зілля. Суп виходить ароматним, дуже смачним і ситним. Приємного апетиту!
Рецепт супу з нуту і свинячих реберець з картоплею дуже смачний
Дізнайтеся, як приготувати смачний суп з нуту і свинячих реберець в будь-який час року.
Загальний час приготування 3 години 15 хвилин
Інгредієнти
Для супу
- 250 гр. сухого нуту, промитого і замоченого на ніч
- 2 столові ложки топленого масла
- 2 столові ложки свинячого сала
- 450 гр. свинячих реберець
- 1/4 склянки борошна
- 2 середні цибулини, нарізані кубиками
- 2 моркви, очищені і нарізані шматочками
- 400 гр. нарізаних помідорів
- 2 стебла селери, нарізані
- 2 подрібнених зубчики часнику
- 0,5 чайної ложки сушеного
- 2 лаврових листа
- 1 чайна ложка солі
- 0,5 чайної ложки чорного перцю
- 1/8 чайної ложки пластівців червоного перцю
- 150 мл білого вина або води
- 250 гр. подрібненої зелені (капуста, бадилля буряка або листя салату)
- 60 гр. тертого пармезану або твердого сиру
- 1 столова ложка подрібненої свіжої петрушки
Для грінок
- 3-4 шматка білого хліба, нарізаного кубиками зі скоринкою
- 2 столові ложки свинячого сала
- Сіль за смаком
Як приготувати
Суп
- Розігрійте топлене масло і сало у великій каструлі для супу на середньому вогні.
- Обваляйте нарізані свинячі реберця в борошні. Посипте невеликою кількістю солі і перцю.
- Додайте реберця і обсмажте з кожної сторони. Приблизно за 3-5 хвилин на кожну сторону.
- Як тільки м’ясо підрум’яниться з обох сторін, додайте замочений нут.
- Тепер покладіть в каструлю цибулю, моркву, селеру і подрібнений часник.
- Дайте нуту і овочів обсмажитися протягом декількох хвилин, потім влийте біле вино.
- Потім додайте лавровий лист, чебрець, сіль, чорний і червоний мелений перець.
- Перемішайте і викладіть нарізані помідори.
- Налийте близько 2 літрів води. Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. Дайте супу покипіти на слабкому вогні протягом 3 годин.
- Через три години свинина повинна стати дуже ніжною і відділятися від кісток. Дістаньте з каструлі.
- Зніміть м’ясо з кісток, наріжте шматочками і відправте знову в каструлю.
- Додайте подрібнену зелень.
- Розлийте по сервировочным тарілках і посипте грінками.
- Посипте суп тертим сиром і петрушкою.
Грінки
- Поки суп вариться на повільному вогні, приготуйте грінки. Покладіть сало в сковороду і розтопіть його на середньому вогні.
- Як тільки сало нагріється до потрібної температури, додайте всі нарізані кубиками хлібці.
- Періодично перемішуйте їх ложкою або лопаткою, поки вони не стануть золотисто-коричневими.
- Перекладіть грінки на тарілку, застелену паперовою серветкою, і посипте сіллю. Дайте охолонути.
- Після того, як суп буде розлитий по порційних тарілках, додайте в кожну тарілку трохи грінок.
Приємного апетиту!