Суп з свинячими реберцями – смачні рецепти приготування в домашніх умовах

Вітаю, вас, дорогі друзі! Давно ми не готували перше блюдо. Адже багато людей звикли з дитинства, що до обіду подають борщ, просто суп або розсольник і ще щось з рідкого. Завжди вважалося, що без першої страви — обід, це не обід.

Пропоную приготувати страву з сільської молдавської кухні – суп з нутом, свинячими реберцями і беконом. Дуже смачний і ароматний, ситний.

Рецепт домашнього супу з свинячими реберцями, нутом і беконом

Використовуємо звичайні продукти, хіба що незвичним для деяких може виявитися нут. У якійсь мірі він схожий на горох – теж бобова культура, але відрізняється від гороху більшою щільністю і поживністю. Росте в невибагливих умовах, так що нут цілком можна вирощувати на своїй дачній ділянці.

В Молдові – це дуже поширена культура. Я ж скористався консервованим продуктом.

Калорійність на 100 грам – 111 Ккал.

Отже, ось який набір для сьогоднішнього супу.

Якщо не знайшли консервований нут, можна замінити його сушеним цільним горохом. Але все ж краще в цей суп додати нут, тому можна відварити його самим, попередньо замочивши його на 6-8 годин, краще на ніч. А потім відварити 30-40 хвилин і додати в суп.

Розповім про точних пропорціях інгредієнтів:

  • реберця свинячі – 400 гр;
  • нут відварений 150 гр;
  • бекон сирокопчений – 50 гр;
  • картопля – 1-2 шт;
  • цибуля – 1-2 шт.
  • морква – 1 шт (велика);
  • сухарі – 50 гр (за бажанням);
  • часник – 1 зубчик;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • лавровий лист – 1-2 шт;
  • сіль і зелень – за смаком;
  • цибуля зелена (перо) для прикраси;
  • масло рослинне для обсмажування овочів і м’яса.

Як приготувати сільський суп з нутом, свинячими реберцями і беконом:

Крок 1. Промийте і обробити підготовлені реберця по кісточках, добре їх натріть паприкою.

Крок 2. В глибокому сотейнику додайте 1 столову ложку масла і обсмажте їх, приблизно, 2 хвилини, помішуючи.

Крок 3. Потім додайте 700 мл води і варіть ребра чверть години, спочатку на сильному вогні, а після закипання на слабкому під кришкою. Не забудьте зняти піну.

Крок 4. Промийте і очистіть цибулю і моркву. Наріжте овочі дрібними кубиками.

Крок 5. Дрібно наріжте бекон.

Крок 6. Розігрійте в сковороді 1 столову ложку олії обсмажте цибулю з морквою на сильному вогні кілька хвилин, постійно помішуючи.

Крок 7. Додайте бекон, все перемішайте і обсмажуйте ще 1,5-2 хвилинки, немає відходячи від плити.

Крок 8. Наріжте картоплю на середні кубики.

Крок 9. В сотейник до ребрышкам додайте картоплю і нут. Посоліть, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть під кришкою хвилин 5.

Крок 10. Роздушіть або дрібно порубаєте часник, додайте його в сотейник разом з обсмаженими овочами і беконом. Зніміть пробу і при необхідності досоліть. Проварити під кришкою ще хвилин 5.

Крок 11. Додайте за бажанням улюблену зелень, лавровий лист і залиште суп на малому вогні ще 2-3 хвилини нудитися.

Крок 12. Наріжте навскоси перо цибулі для прикраси страви.

Крок 13. При подачі прикрасьте блюдо нарізаною зеленою цибулею

Смачний суп з свинячими ребрами, нутом і беконом

Крок 14. Подавайте сільський суп з нутом, свинячими реберцями і беконом з сухариками.

Обов’язково приготуйте таке перше страви на обід. До речі із зазначеної кількості інгредієнтів виходить як мінімум 1,2 літра смачного, ароматного і смачного супу.

Готуйте із задоволенням і приємного апетиту! Обов’язково подумаю, які ще рецепти вам запропонувати для смачного обіду і не тільки! До нових зустрічей!

Простий рецепт приготування домашнього супу з копченими реберцями

Якщо ви вирішили побалувати себе супчиком з копченостями, то зупиніть свій вибір на супі з додаванням нуту. Суп з нуту з копченостями стане вашим улюбленим блюдом, від якого буде дуже складно відірватися.

Готувати його досить просто, проте він виходить смачним і наваристим.

Інгредієнти

  • Свинячі копчені реберця — 500 г
  • Бульйон — 2 л
  • Нут — 100 г
  • Морква — 1 шт
  • Помідори — 1 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Картопля — 2 шт.
  • Часник — 0.5 зубчиків
  • Сіль, цукор, спеції, зелень і перець — за смаком
  • Рослинна олія для обсмажування. — за смаком

Як приготувати суп з копченими свинячими реберцями

  1. Нут добре промити, перекласти в глибоку миску і залити холодною водою на 12 годин. Злити через друшляк.
  2. У каструлю налити холодну воду, поставити на плиту, довести до кипіння і посолити.
  3. Потім засипати нут, додати копчені реберця і варити 40-50 хвилин.
  4. Картоплю, цибулю і моркву очистити, промити й нарізати на невеликі кубики.
  5. Помідор обшпарити окропом, очистити від шкірки і теж нарізати кубиками. Часник натерти на дрібній тертці.
  6. Цибулю і моркву обсмажити у сковороді на рослинній олії до м’якості.
  7. Додати нарізаний помідор, трохи посолити. перемішати.
  8. Обсмажити 2-3 хвилини, покласти часник, добре перемішати і зняти з плити.
  9. Коли м’ясо звариться, дістати з бульйону, відокремити від кісточок і нарізати шматочками.
  10. У бульйон додати картоплю, овочеву обжарку і м’ясо. Варити 10 хвилин.
  11. Перед подачею в кожну тарілку додати нарізану зелень.

Суп виходить наваристим і дуже смачним. Всім приємного апетиту!

Приготування супу з свинячими ребрами, нутом і картоплею покроково

Смачний і корисний суп з великою кількістю білків і вітамінів.

Ингредиенты

  • Рослинне масло — 50 гр.
  • Свинячі реберця — 6-7 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Картопля — 2 шт.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Вода — 2,5 літра
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Мелений чорний перець — 0,5 ч. л.
  • Солодка паприка — 0,5 ч. л.
  • Болгарський перець — 1 невеликий
  • Зелень — кінза або селера

Приготування супу з ребрами і нутом

  1. Нут промити і залити гарячою водою, залишити на ніч. До ранку він буде готовий. Можна використовувати і відразу, але тоді варити суп потрібно буде на 20-30 хвилин довше.
  2. Рослинна олія розігріти в казані, обсмажити кілька хвилин реберця.
  3. Додати дрібно нарізана 1 зубчик часнику, цибулю кубиками і моркву, нарізану великими шматочками.
  4. Накрити кришкою і тушкувати 10 хвилин.
  5. Додати 2 столові ложки томатної пасти, перемішуємо і смажимо близько 5 хвилин.
  6. Заливаємо 2,5 літра води, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.
  7. Закладаємо нут, нарізану для супу картоплю, варимо 25-30 хвилин на невеликому вогні.
  8. Додаємо сіль, чорний перець і паприку. Готуємо 5-10 хвилин.
  9. Додаємо крупно нарізаний болгарський перець, залишилися нарізані 2 зубчики часнику і нашатковану зелень.
  10. Варимо ще 5-10 хвилин і подаємо гарячим на стіл.

Приємного апетиту!

Смачний суп у домашніх умовах з копченими ребрами

Якщо ви ще не пробували готувати страви з нуту, обов’язково приготуйте. Нут смачний і, до того ж, корисний. Зараз він став доступним і продається, практично, у всіх магазинах.

Інгредієнти на 3-х літрову каструлю:

  • 2 — 2,3 л води,
  • 200-250 гр. нуту,
  • 2-3 картоплини,
  • 1 цибулина
  • 1 морква,
  • 0,5 болгарського перцю,
  • 2 зубч. часнику,
  • 2-3 ст. л томатної пасти,
  • копчені свинячі реберця
  • масло для смаження
  • сіль, спеції за смаком.

Приготування

  1. Нут залити холодною водою на 10-12 годин, після чого добре промити.
  2. Перекласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. По мірі закипання обов’язково прибрати всю піну, що утворюється.
  3. Варити на повільному вогні під прочиненими кришкою.
  4. Цибуля очистити, нарізати кубиком і обсмажити на сковороді на рослинному маслі до прозорості.
  5. Моркву очистити, нарізати великою соломкою, обсмажити з цибулею кілька хвилин.
  6. Додати солодкий перець, нарізаний невеликими кубиками.
  7. Покласти дві ложки томатної пасти і часник, дрібно нарізаний або пропущений через прес.
  8. Перемішати, обсмажити ще 3-4 хвилини.
  9. Нут вариться близько години, за цей час він практично готовий. Викласти нарізану для супу картоплю.
  10. Варимо 3-4 хвилини, викладаємо обсмажені овочі і нарізані копчені свинячі реберця.
  11. Додаємо сіль і спеції. Накриваємо кришкою. Суп вариться ще хвилини 4-5 до м’якості картоплі.
  12. Після чого вимикаємо вогонь і даємо настоятися близько 30 хвилин.

Подаємо на стіл з нарізаною зілля. Суп виходить ароматним, дуже смачним і ситним. Приємного апетиту!

Рецепт супу з нуту і свинячих реберець з картоплею дуже смачний

Дізнайтеся, як приготувати смачний суп з нуту і свинячих реберець в будь-який час року.

Загальний час приготування 3 години 15 хвилин

Інгредієнти

Для супу

  • 250 гр. сухого нуту, промитого і замоченого на ніч
  • 2 столові ложки топленого масла
  • 2 столові ложки свинячого сала
  • 450 гр. свинячих реберець
  • 1/4 склянки борошна
  • 2 середні цибулини, нарізані кубиками
  • 2 моркви, очищені і нарізані шматочками
  • 400 гр. нарізаних помідорів
  • 2 стебла селери, нарізані
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 0,5 чайної ложки сушеного
  • 2 лаврових листа
  • 1 чайна ложка солі
  • 0,5 чайної ложки чорного перцю
  • 1/8 чайної ложки пластівців червоного перцю
  • 150 мл білого вина або води
  • 250 гр. подрібненої зелені (капуста, бадилля буряка або листя салату)
  • 60 гр. тертого пармезану або твердого сиру
  • 1 столова ложка подрібненої свіжої петрушки

Для грінок

  • 3-4 шматка білого хліба, нарізаного кубиками зі скоринкою
  • 2 столові ложки свинячого сала
  • Сіль за смаком

Як приготувати

Суп

  1. Розігрійте топлене масло і сало у великій каструлі для супу на середньому вогні.
  2. Обваляйте нарізані свинячі реберця в борошні. Посипте невеликою кількістю солі і перцю.
  3. Додайте реберця і обсмажте з кожної сторони. Приблизно за 3-5 хвилин на кожну сторону.
  4. Як тільки м’ясо підрум’яниться з обох сторін, додайте замочений нут.
  5. Тепер покладіть в каструлю цибулю, моркву, селеру і подрібнений часник.
  6. Дайте нуту і овочів обсмажитися протягом декількох хвилин, потім влийте біле вино.
  7. Потім додайте лавровий лист, чебрець, сіль, чорний і червоний мелений перець.
  8. Перемішайте і викладіть нарізані помідори.
  9. Налийте близько 2 літрів води. Доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою. Дайте супу покипіти на слабкому вогні протягом 3 годин.
  10. Через три години свинина повинна стати дуже ніжною і відділятися від кісток. Дістаньте з каструлі.
  11. Зніміть м’ясо з кісток, наріжте шматочками і відправте знову в каструлю.
  12. Додайте подрібнену зелень.
  13. Розлийте по сервировочным тарілках і посипте грінками.
  14. Посипте суп тертим сиром і петрушкою.

Грінки

  1. Поки суп вариться на повільному вогні, приготуйте грінки. Покладіть сало в сковороду і розтопіть його на середньому вогні.
  2. Як тільки сало нагріється до потрібної температури, додайте всі нарізані кубиками хлібці.
  3. Періодично перемішуйте їх ложкою або лопаткою, поки вони не стануть золотисто-коричневими.
  4. Перекладіть грінки на тарілку, застелену паперовою серветкою, і посипте сіллю. Дайте охолонути.
  5. Після того, як суп буде розлитий по порційних тарілках, додайте в кожну тарілку трохи грінок.

Приємного апетиту!