Як приготувати біляші з мясом на сковороді — покроковий рецепт

Добрий день! Ця розповідь про приготування дуже смачної смаженої випічці. Рум’яні соковиті біляші люблять всі. Це татарська страва являє собою круглі пиріжки з отвором зверху. Особливо популярними біляші стали в радянські часи. Їх смажили у всіх закусочних, бульйонних і продавали на вулицях. Домашні біляші, приготовані за всіма правилами, звичайно ж, виходять в рази краще. Процес приготування нешвидкий, існує кілька тонкощів, з якими ми з вами поділимося. Обіцяємо – вийдуть ідеальні біляші.

Тісто готується без опарним способом, як і для всіх смажених пиріжків. Використовуйте білу пшеничне борошно вищого сорту і швидкі сухі дріжджі. Молоко краще розвести водою 1:1. Якщо готувати масу на молоці, готові вироби будуть підгоряти і вбирати в себе багато олії. Тісто на воді вийде блідим і не виразним за смаком. Кількість солі та цукру в рецепті рекомендуємо не змінювати. Ми не додавали яйця в тісто. За бажанням, можна ввести один жовток.

Смажені біляші з м’ясом на сковороді — рецепт в домашніх умовах на дріжджах

Для автентичної начинки беруть яловичину, курдючний жир і баранину. Ми готували адаптовані слов’янські біляші, тому використовували свино-яловичий покупної фарш і терте куряче філе. Для соковитості в начинку додається ріпчасту цибулю, свіжі трави і трохи води або молока.

Для обсмажування біляшів знадобиться рафінована рослинна олія або кулінарний жир з високою температурою горіння. Для смаження використовуйте глибоку товстостінну сковороду з антипригарними властивостями.

На 100 грам: Калорії — 192.7 ккал. Білки — 9.7 гр. Жири — 14.5 гр. Вуглеводи — 5.7 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

  • молоко (з водою) – 170 мл
  • борошно – 350 гр.
  • рослинне масло – 20 мл + 300 мл на смаження
  • дріжджі – 5 гр.
  • сіль – 3/4 ч. л.
  • цукор – 10 гр.
  • терте куряче філе – 120 гр.
  • свино-яловичий фарш – 120 гр.
  • цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • зелена цибуля – 10 гр.
  • петрушка – 5 гр.
  • сіль, перець, хмелі-сунелі, паприка, часниковий порошок – за смаком

Приготування

Крок 1. Молоко з водою нагріємо до температури 40 градусів. Всиплемо сіль, цукор. Увіллємо рослинне масло.

Крок 2. Введемо дріжджі, змішаємо компоненти між собою.

Крок 3. Додамо частинами просіяне борошно і замісимо м’яке тісто. Округлимо його в кулю і залишимо під харчовою плівкою на годину-півтора для підйому. Тісто має збільшитися в 2 рази.

Крок 4. Займемося начинкою. М’ясну основу (змішаний і курячий фарш) викладемо в миску, додамо сіль, перець і спеції.

Крок 5. Ріпчасту цибулю натремо на тертці. Зелень подрібнити. Викладемо ці інгредієнти до фаршу. Увіллємо пару столових ложок кип’яченої води і вымесим фарш до однорідного розподілу компонентів.

КРОК 6. тісто розділимо на 8-9 частин, скачаємо в кульки. Кожну частину примнем в коржик. Додатково пальцями зробимо краю коржі тонше.

Крок 7. По центру викладемо одну столову ложку фаршу.

Крок 8. Закладаємо складки по колу.

Сформуємо круглий пиріжок з отвором зверху.

Крок 9. У сковороду наливаємо олію, нагріваємо його. Викладаємо в гаряче масло сформованими пиріжками отвором вниз. Масла повинно бути стільки, щоб його рівень сягав до половини висоти біляшів. Смажимо близько 3 — 4 хвилин до золотистого кольору на середньому вогні.

Крок 10. Перевертаємо пиріжки на іншу сторону. Акуратно в отвір наллємо по половині чайної ложки гарячого масла. Продовжуємо готувати аналогічно. Якщо ви не впевнені в готовності біляша розріжте готовий навпіл. М’ясо повинно бути просмаженим. У разі якщо м’ясо вогкувато, а тісто вже підгорає, доведіть біляш до готовності в духовці 180 градусів близько 10 хвилин. А наступного разу готуйте на тихому вогні.

Домашні біляші з м’ясом смажені на сковороді — соковиті і дуже смачні

Акуратно викладаємо їх з сковороди. Промокнем біляші в паперовому рушнику і викладемо на тарілку для подачі.

Пиріжки виходять апетитними, з хрусткою скоринкою, ніжні і пишні, а всередині біляша – соковита начинка. Спробуйте приготувати мій рецепт домашньої випічки. Приємного апетиту!