Добрий день! Ця розповідь про приготування дуже смачної смаженої випічці. Рум’яні соковиті біляші люблять всі. Це татарська страва являє собою круглі пиріжки з отвором зверху. Особливо популярними біляші стали в радянські часи. Їх смажили у всіх закусочних, бульйонних і продавали на вулицях. Домашні біляші, приготовані за всіма правилами, звичайно ж, виходять в рази краще. Процес приготування нешвидкий, існує кілька тонкощів, з якими ми з вами поділимося. Обіцяємо – вийдуть ідеальні біляші.
Тісто готується без опарним способом, як і для всіх смажених пиріжків. Використовуйте білу пшеничне борошно вищого сорту і швидкі сухі дріжджі. Молоко краще розвести водою 1:1. Якщо готувати масу на молоці, готові вироби будуть підгоряти і вбирати в себе багато олії. Тісто на воді вийде блідим і не виразним за смаком. Кількість солі та цукру в рецепті рекомендуємо не змінювати. Ми не додавали яйця в тісто. За бажанням, можна ввести один жовток.
Смажені біляші з м’ясом на сковороді — рецепт в домашніх умовах на дріжджах
Для автентичної начинки беруть яловичину, курдючний жир і баранину. Ми готували адаптовані слов’янські біляші, тому використовували свино-яловичий покупної фарш і терте куряче філе. Для соковитості в начинку додається ріпчасту цибулю, свіжі трави і трохи води або молока.
Для обсмажування біляшів знадобиться рафінована рослинна олія або кулінарний жир з високою температурою горіння. Для смаження використовуйте глибоку товстостінну сковороду з антипригарними властивостями.
На 100 грам: Калорії — 192.7 ккал. Білки — 9.7 гр. Жири — 14.5 гр. Вуглеводи — 5.7 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Склад:
- молоко (з водою) – 170 мл
- борошно – 350 гр.
- рослинне масло – 20 мл + 300 мл на смаження
- дріжджі – 5 гр.
- сіль – 3/4 ч. л.
- цукор – 10 гр.
- терте куряче філе – 120 гр.
- свино-яловичий фарш – 120 гр.
- цибуля ріпчаста – 100 гр.
- зелена цибуля – 10 гр.
- петрушка – 5 гр.
- сіль, перець, хмелі-сунелі, паприка, часниковий порошок – за смаком
Приготування
Крок 1. Молоко з водою нагріємо до температури 40 градусів. Всиплемо сіль, цукор. Увіллємо рослинне масло.
Крок 2. Введемо дріжджі, змішаємо компоненти між собою.
Крок 3. Додамо частинами просіяне борошно і замісимо м’яке тісто. Округлимо його в кулю і залишимо під харчовою плівкою на годину-півтора для підйому. Тісто має збільшитися в 2 рази.
Крок 4. Займемося начинкою. М’ясну основу (змішаний і курячий фарш) викладемо в миску, додамо сіль, перець і спеції.
Крок 5. Ріпчасту цибулю натремо на тертці. Зелень подрібнити. Викладемо ці інгредієнти до фаршу. Увіллємо пару столових ложок кип’яченої води і вымесим фарш до однорідного розподілу компонентів.
КРОК 6. тісто розділимо на 8-9 частин, скачаємо в кульки. Кожну частину примнем в коржик. Додатково пальцями зробимо краю коржі тонше.
Крок 7. По центру викладемо одну столову ложку фаршу.
Крок 8. Закладаємо складки по колу.
Сформуємо круглий пиріжок з отвором зверху.
Крок 9. У сковороду наливаємо олію, нагріваємо його. Викладаємо в гаряче масло сформованими пиріжками отвором вниз. Масла повинно бути стільки, щоб його рівень сягав до половини висоти біляшів. Смажимо близько 3 — 4 хвилин до золотистого кольору на середньому вогні.
Крок 10. Перевертаємо пиріжки на іншу сторону. Акуратно в отвір наллємо по половині чайної ложки гарячого масла. Продовжуємо готувати аналогічно. Якщо ви не впевнені в готовності біляша розріжте готовий навпіл. М’ясо повинно бути просмаженим. У разі якщо м’ясо вогкувато, а тісто вже підгорає, доведіть біляш до готовності в духовці 180 градусів близько 10 хвилин. А наступного разу готуйте на тихому вогні.
Домашні біляші з м’ясом смажені на сковороді — соковиті і дуже смачні
Акуратно викладаємо їх з сковороди. Промокнем біляші в паперовому рушнику і викладемо на тарілку для подачі.
Пиріжки виходять апетитними, з хрусткою скоринкою, ніжні і пишні, а всередині біляша – соковита начинка. Спробуйте приготувати мій рецепт домашньої випічки. Приємного апетиту!