Привіт, друзі! Я знову з вами і продовжую розповідати на сторінках свого блогу нові рецепти. На цей раз ділюся блюдом, яке в багатьох країнах називається рагу, в інших – спекотне. У будь-якому випадку це похідний варіант їжі.
Я все ж назву його «Вечеря єгеря», бо як я вперше спробував таке спекотне в компанії друзів-мисливців. До речі, відмінний варіант для приготування на дачі на свіжому повітрі. Але в домашній обстановці готуємо на звичайній плиті.
Класичне овочеве рагу з картоплею, капустою і ковбасою на сковороді
Друзі, гасіння самого блюда займе більше часу, ніж нарізка овочів і ковбасних виробів. Так що мороки мало, а на виході виходить смачне, ароматне спекотне. Для приготування такого рагу знадобляться самі звичайні овочі, трохи зелені, ну і що є з і копчених ковбасних виробів.
Час приготування – 45 хвилин. Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 182.7 ккал. Білки — 5.9 гр. Жири — 13.5 гр. Вуглеводи — 9.5 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти
- картопля – 6 шт.;
- капуста (білокачанна) – ½ невеликого качана;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 1 зубчик;
- мисливські ковбаски – 3 шт.;
- бекон – 4 довгих скибочки;
- томат-паста – 1 ст. л.;
- сіль, інші спеції – за смаком;
- зелень кропу і петрушки – за смаком;
- соняшникова олія для обсмажування овочів (3 ст. л.).
Замість томат-пасти можна використовувати томатний сік. Також за бажанням беріть зелень і спеції. Підійде як старий, так і молодий картопля. А бекон можна замінити салом, шкварками, ковбаски – тушонкою і так далі.
Як приготувати овочеве рагу
Крок 1. Займіться в першу чергу картоплею: якщо це молода картопля, досить добре помити щіткою і нарізати кубиками. Підійде і стара, але її потрібно очистити від шкірки. Наріжте відразу ж капусту, цибулю і часник.
Крок 2. Далі подрібніть зелень і наріжте м’ясні вироби: ковбаски – кружечками товщиною не більше 5 мм, а бекон – смужками.
Крок 3. Розігрійте сковорідку, додайте 3 столові ложки соняшникової олії і обсмажте картоплю протягом 5 хвилин на великому вогні, постійно помішуючи.
Крок 4. До картоплі додайте цибулю, посоліть і обсмажте ще хвилинки 2, але зробивши менший вогонь. Також помішуйте кілька разів.
Крок 5. Далі додайте в сковороду інші інгредієнти: капусту, ковбаски з беконом, часник і зелень. Досоліть за смаком, і я рекомендую з спецій додати чорний мелений перець і трохи кмину.
Крок 6. Розведіть томат-пасту в 50 мл води і влийте до овочів з копченостями. Все перемішайте.
Крок 6. Зробіть слабкий вогонь і тушкуйте під кришкою протягом півгодини, періодично помішуючи блюдо. Потім дайте настоятися і подавайте.
Із зазначеної кількості інгредієнтів на виході грам 800 готового рагу – це 2-3 порції. Так що, збільшуючи кількість продуктів вдові, на дачі ви зможете нагодувати цілу компанію.
Звичайно, сюди можна додати ще моркву, горошок, інші овочі, але все ж краще не перевантажувати продуктами, щоб відчути справжній смак. Можливо, в інший раз спробуємо та інше сполучення, а поки приємного апетиту і до нового рецепту!
Рецепт овочевого рагу в сковороді з картоплі, капусти з ковбасою
Копчена ковбаса, молода картопля, солодкий капуста, моркву і солодкий цибуля готуються на повільному вогні в бульйоні в глибокій сковороді.
Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 190.8 ккал. Білки — 5.1 гр. Жири — 13.9 гр. Вуглеводи — 11.3 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти
- 2 столові ложки (30 мл) оливкової олії
- 650 р. копченої ковбаси
- 150 р. нарізаного червоного цибулі
- 650 р. молодого дрібного картоплі
- 3 моркви середнього розміру
- 2 зубчики часнику
- 1 чайна ложка солі
- ½ чайної ложки меленого чорного перцю
- ½ чайної ложки копченої паприки
- 450 мл курячого бульйону
- 1 середня головка (900 р.) капусти
- 2 столові ложки (28 р.) вершкового масла
Як приготувати овочеве рагу з ковбасою
1. Нарізати ковбасу невеликими шматочками, солодкий цибулю кубиками, дрібну молоду картоплю навпіл. Моркву нарізати підлозі кільцями, часник подрібнити, дрібно нашаткувати капусту.
При відсутності молодого картоплі, можна використовувати звичайний, нарізаний невеликими кубиками.
2. Налийте оливкове масло у велику глибоку сковорідку і поставте на середній вогонь. Додайте ковбасу і цибулю, обсмажуйте протягом 5 хвилин, періодично помішуючи, або поки ковбаса злегка не підрум’яниться, а цибуля не стане м’яким.
3. Додайте картоплю, моркву, часник, сіль, перець і паприку і готуйте ще 2-3 хвилини, регулярно помішуючи.
4. Додайте бульйон, доведіть до кипіння, а потім накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте на повільному вогні протягом 20 хвилин або до підлозі готовності.
5. Додайте капусту і перемішайте, знову накрийте кришкою і готуйте ще 10 хвилин або поки овочі не стануть м’якими.
6. Зніміть з вогню, додайте масло і накрийте кришкою на 1-2 хвилини, після чого ще раз перемішати, потім можна подавати на стіл.
Овочеве рагу, приготоване з картоплею, капустою, кабачками і ковбасою
Цей легкий і швидкий вечерю приготований на сковороді, готується з курячої ковбаси, капусти, болгарського перцю, цукіні, молодої картоплі і свіжої зелені.
Харчова цінність на 100 г: Калорійність — 307 Ккал. Білок — 21 гр. Вуглеводи — 33,5 гр. Жири — 10,5 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися. Час приготування: 1 год. Вихід: 4 порції.
Інгредієнти
- 2 ч. л. оливкової олії
- 450 гр. картоплі
- 200 гр. капусти
- 1/2 ч. л. часникового порошку
- 1 ч. л. кошерної солі
- свіжий мелений перець за смаком
- 400 гр. курячої ковбаси
- 1 велика цибулина, нарізана
- 4-5 зубчиків часнику, роздавлених бічною стороною ножа
- 1/2 помаранчевого болгарського перцю
- 1/2 жовтого болгарського перцю
- 1 червоний болгарський перець
- 2 столові ложки свіжого розмарину або інший свіжої трави, такий як чебрець
- 1 невеликий цукіні
Як приготувати
1. Підготуйте всі овочі крупно наріжте картоплю, шматочками ковбасу і цукіні, невеликими кубиками солодкий перець і ріпчасту цибулю, часник подрібнити.
2. Налийте і розігрійте в сковороді з антипригарним покриттям олію на сильному вогні, покладіть картоплю приправте часниковим порошком, сіллю і перцем. Накрийте кришкою.
3. Через 3-4 хвилини зменшіть вогонь до мінімуму і готуйте під щільною кришкою близько 20-25 хвилин, періодично перемішуючи, щоб картопля не підгорів. Зніміть з вогню, дайте постояти 5 хвилин, не знімаючи кришки, потім перекладіть його на блюдо.
4. Покладіть ковбасу в сковороду і обсмажте на середньому вогні, періодично помішуючи, поки вона злегка не підрум’яниться, близько 10 хвилин.
5. Додайте капусту, цибулю, перець, часник і розмарин в сковороду і перемішайте, посоліть і поперчіть. Продовжуйте готувати, періодично помішуючи, поки капуста, цибуля і перець не стануть злегка коричневими. Додайте цукіні і готуйте ще 5 хвилин, перемішуючи, поки блюдо не приготується.
6. Перекладіть картоплю назад в сковороду і добре перемішайте. Відрегулюйте сіль і перець по мірі необхідності; накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин.
Страва готова, можна подавати на стіл. Приємного апетиту!
Дуже смачне овочеве рагу з капусти, картоплі з ковбасою і приправами
Це дуже смачне блюдо, приготоване на сковороді з приправами і дивовижним соусом.
Час приготування 45 хвилин. Харчова цінність: Калорії — 219 ккал. Жири — 13.1 гр. Білки — 7.5 гр. Вуглеводи — 24 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти на 6 порцій
- 1-2 столові ложки оливкової олії, за бажанням
- 450 гр. копченої ковбаси, нарізаної шматочками
- 5 скибочок бекону
- 60 гр. цибулі-шалот, нарізаний кубиками
- 2 зубчики часнику, подрібнені (1 столова ложка)
- по 0,5 столової ложки: сушений базилік, орегано сушене листя, часниковий порошок
- по 0,5 чайної ложки цибульного порошку, сушеного чебрецю
- 1/4 чайної ложки пластівців червоного перцю
- 300 мл курячого бульйону
- 700 гр. капусти, порізаної на невеликі шматочки
- 250 гр. моркви, нарізаної кружальцями
- 680 гр. картоплі, крупно порізаного
- Сіль і мелений перець
- невеликий пучок петрушки, дрібно нарізаною
Соус
- 80 гр. цільнозерновий діжонської гірчиці
- 3 столові ложки (40 гр.) майонезу
- 1 столова ложка свіжовичавленого лимонного соку
Як приготувати овочеве рагу
1. Налийте в сковорідку оливкову олію, нагріти і обсмажте нарізану шматочками ковбасу на середньому вогні. Перекладіть в тарілку, окремо злийте масло.
Перекладіть на сковороду нарізаний бекон і готуйте до хрусткої скоринки. Перекладіть на тарілку з паперовим рушником.
2. У невеликій мисці змішайте приправи: сушений базилік, сушений орегано, часниковий порошок, цибульний порошок, чебрець і червоний перець. Додайте сіль і перець (я додаю близько 1/2 чайної ложки кожного).
3. У сковороду покладіть цибулю-шалот, обсмажте на середньому вогні 2-3 хвилини. Додайте часник і готуйте до появи аромату, близько 30 секунд. Додайте половину суміші приправ. Перемішайте, готуйте ще від 30 секунд до хвилини, а потім налийте 0,5 склянки курячого бульйону.
Додайте нарізану капусту і бульйон, що залишився. Перемішайте, накрийте каструлю кришкою. Готуйте під кришкою, періодично помішуючи, протягом 8-10 хвилин. Капуста повинна стати м’якою.
4. Зніміть кришку, а потім прямо поверх капусти покладіть нарізану картоплю і моркву. Додайте решту суміш приправ зверху і не перемішуйте. Накрийте сковороду, готуйте протягом 18-23 хвилин або поки картопля не стане м’якою.
Якщо необхідно, додайте до 0,5 склянки бульйону.
5. Як тільки картопля і морква стане м’якою, додайте ковбасу. Перемішайте всі разом і знову приправте сіллю і перцем за смаком. Розкладіть рагу по тарілках, додайте в кожну бекон, нарізану свіжу петрушку.
Приготуйте соус. Збийте всі інгредієнти разом, приправте сіллю і перцем за смаком.
Подавайте соус окремо до овочевого рагу. Приємного апетиту!