Сьогодні приготуємо швидкий вечерю. Запечемо шматок лосося в духовці у фользі. Для цього можна використовувати будь-яку різновид лосося, хіба що горбуша суховата. Час приготування 30 хвилин і для цього потрібно всього лимон, приправи та фольга.
Фольга утримує вологу, робить лосось вологим і ніжним. Вона зберігає аромат. Замість фольги можна використовувати пергаментний папір. Лосось неймовірно універсальний, смачний і готується набагато простіше, ніж думає більшість людей.
Готовність риби можна визначити виделкою або ножем. Протикаємо середину самій товстій частині шматка. Якщо м’ясо починає вільно відшаровуватися, але має невелику напівпрозорість в середині, значить готово. Дістаємо, пара хвилин відпочинку і все готове для вживання.
Для приготування можна взяти кету, нерку, кижуч, сьомгу, сіму, чавичі. Намагайтеся використовувати рибу свіжу, якісну, навіть якщо вона буде дорожче, це того варто.
Соковитий лосось запечений в духовці у фользі з лимоном
Швидко лосось запечений в духовці у фользі з часником, лимоном і травами. Один з кращих простих і корисних рецептів. Завжди виходить відмінне блюдо.
Підготовка: 15 хвилин. Приготування: 15 хвилин. Загальний час: 30 хвилин. Кількість: 6 порцій. Калорійність: 180 ккал. Вуглеводи: 4 гр. Білки: 28 гр. Жири: 6 гр. Насичені жири: 1 гр. Холестерин: 60 мг. Клітковина: 1 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти
- 1 кг лосося без кісток, з шкірою або без шкіри, в залежності від ваших уподобань)
- 5 гілочок свіжого розмарину або зелені на ваш вибір
- 2 маленьких лимона, плюс додатково для сервіровки за бажанням
- 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму
- 1 чайна ложка солі
- ¼ чайна ложка меленого чорного перцю
- 4 зубчики часнику, очищені і крупно нарізані
- Додаткові нарізані свіжі трави: базилік, чебрець, петрушка, кріп або зелену цибулю (за бажанням)
Приготування
Дістаємо рибу з холодильника і даємо постояти при кімнатній температурі 10 хвилин, поки будемо готувати інші інгредієнти. Нагрійте духовку до 190-200 градусів.
Вистилаємо велику форму для випічки або лист з бортиком великим шматком алюмінієвої фольги.
Злегка скроплюємо фольгу спреєм для випічки, можна просто змастити пензликом рослинним маслом.
Потім викладаємо дві гілочки розмарину посередині. Нарізаємо один з лимонів тонкими часточками і викладаємо половину лимона посередині разом з розмарином.
Зверху викладаємо наш шматок лосося. Збризкуємо рибу оливковою олією.
Солимо і перчимо. Розтираємо по всій поверхні, потім посипаємо зверху дрібно порізаним часником.
Розкладаємо інші гілочки розмарину і кружечки лимона поверх лосося. Видавлюємо сік з другого лимона і поливаємо їм зверху.
Складаємо алюмінієву фольгу з боків і зверху лосося, щоб повністю закрити рибу. Якщо у вас недостатньо великий шматок фольги, покладіть другий шматок зверху і загніть краї так, щоб вийшов запечатаний пакет. Залиште всередині фольги трохи місця для циркуляції повітря.
Запікаємо 15-20 хвилин. Час приготування залежить від товщини шматка. Якщо філе товщиною близько 2,5 см потрібно часу трохи менше. При товщині 3-4 см, часу буде потрібно більше.
Дістаємо деко з духовки і обережно відкриваємо фольгу так, щоб верх риби був повністю відкритий. Включаємо в духовці режим конвекції, знову ставимо деко і запікаємо протягом 3 хвилин, поки верхня частина лосося і часник не стане злегка золотавою, а риба не прожариться.
Дістаємо, закриваємо фольгою, залишаємо на 5 хвилин. Риба буде продовжувати готуватися, після чого розкриваємо знову фольгу, залишаємо хвилин на 10 охолонути.
Соковитий лосось з лимоном запечений в духовці у фользі
Перевіряємо готовність, м’ясо повинно легко відділятися від шкіри. М’ясо соковите, ніжне і дуже смачне.
Для подачі на стіл ріжемо рибу порціями. Посипаємо свіжою зеленню або за бажанням додаємо шматочок лимона.
Рецепт запеченого лосося у фользі в духовці з сиром
Лосось, змащений гострим медовим соусом, потім запечений у фользі. Простий спосіб і корисне блюдо.
Підготовка: 12 хвилин. Приготування: 23 хвилин. Загальний час: 35 хвилин. Кількість: 6 порцій. Калорійність: 260 ккал. Вуглеводи: 3 гр. Білки: 30 гр. Жири: 13 гр. Насичені жири: 4 гр. Холестерин: 93 мг. Калій: 741 мг. Цукор: 3 гр. Кальцій: 18 мг. Залізо: 1 мг. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Інгредієнти
- 1 кг філе лосося (без шкіри або з шкірою)
- 0,5 чайної ложки кухонної солі
- 3 столові ложки класичного червоного гострого соусу
- 2 столові ложки несолоного вершкового масла
- 1 столова ложка меду
- 0,5 чайної ложки часникового порошку
- За бажанням можна додати щіпку кайенского перцю для додаткової гостроти
- 1/3 склянки покришеного блакитного сиру або сиру фета (необов’язково, для подачі)
- Нарізану свіжу цибулю, коріандр, або петрушка, за бажанням для подання
Приготування
- Дістаньте лосось з холодильника і дайте йому постояти при кімнатній температурі 10 хвилин.
- Нагрійте духовку до 200 градусів. Вистеліть деко з бортиком, великим шматком алюмінієвої фольги. Злегка змастіть фольгу спреєм для випічки або рослинним маслом.
- Зверху викласти лосось. Посипати кухонною сіллю.
- У невелику мисочку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, налийте гострий соус, олію, мед, часниковий порошок і кайенский перець.
- В мікрохвильовій печі, нагріваємо суміш, поки масло не розтане. Як варіант, ви можете нагріти інгредієнти в невеликій каструлі на середньому вогні.
- Перемішайте до однорідної маси. Рясно змастіть лосось двома третинами соусу, залишивши на час, що залишився соус.
- Складіть алюмінієву фольгу з боків і поверх риби, у вигляді конверта. Залиште всередині фольги трохи місця для циркуляції повітря.
- Запікайте лосось 15-20 хвилин, поки він майже цілком не просмажиться в найтовстішій частині. Час приготування залежить від товщини шматка.
- Дістаньте рибу з духовки і обережно відкрийте фольгу, щоб верх був повністю відкритий. Змастіть зверху соусом, що залишився.
- Змініть настроювання духовки на конвекцію, потім встановіть деко знову в духовку і запікайте протягом 3 хвилин, поки верхня частина лосося не стане злегка золотавою, а риба повністю не приготується. Уважно спостерігайте, щоб не пересмажити.
- Посипати лосось зверху сиром і часником. Для подачі нарізати порціями. Посолити за смаком.
Насолоджуйтеся смаком! Приємного апетиту!
Зберігати запечений лосось можна в холодильнику 1-2 дні. Після цього його легко розігріти в мікрохвильовій печі на малій потужності або сковороді.
Для розігріву в сковороді: дайте лососеві дійти до кімнатної температури. Нагрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Коли вона стане гарячою, викласти рибу і налити трохи води, потім відразу накрити кришкою. Готується на пару приблизно 2-4 хвилини.
Можна змінити смак риби, якщо використовувати петрушку або зелену цибулю, інші свіжі трави. Замість оливкової олії використовувати топлене вершкове масло.
Як би Ви не приготували, виходить відмінне блюдо. Приємного апетиту!