Лосось запечений в духовці у фользі, рецепт щоб була соковита

Сьогодні приготуємо швидкий вечерю. Запечемо шматок лосося в духовці у фользі. Для цього можна використовувати будь-яку різновид лосося, хіба що горбуша суховата. Час приготування 30 хвилин і для цього потрібно всього лимон, приправи та фольга.

Фольга утримує вологу, робить лосось вологим і ніжним. Вона зберігає аромат. Замість фольги можна використовувати пергаментний папір. Лосось неймовірно універсальний, смачний і готується набагато простіше, ніж думає більшість людей.

Готовність риби можна визначити виделкою або ножем. Протикаємо середину самій товстій частині шматка. Якщо м’ясо починає вільно відшаровуватися, але має невелику напівпрозорість в середині, значить готово. Дістаємо, пара хвилин відпочинку і все готове для вживання.

Для приготування можна взяти кету, нерку, кижуч, сьомгу, сіму, чавичі. Намагайтеся використовувати рибу свіжу, якісну, навіть якщо вона буде дорожче, це того варто.

Соковитий лосось запечений в духовці у фользі з лимоном

Швидко лосось запечений в духовці у фользі з часником, лимоном і травами. Один з кращих простих і корисних рецептів. Завжди виходить відмінне блюдо.

Підготовка: 15 хвилин. Приготування: 15 хвилин. Загальний час: 30 хвилин. Кількість: 6 порцій. Калорійність: 180 ккал. Вуглеводи: 4 гр. Білки: 28 гр. Жири: 6 гр. Насичені жири: 1 гр. Холестерин: 60 мг. Клітковина: 1 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти

  • 1 кг лосося без кісток, з шкірою або без шкіри, в залежності від ваших уподобань)
  • 5 гілочок свіжого розмарину або зелені на ваш вибір
  • 2 маленьких лимона, плюс додатково для сервіровки за бажанням
  • 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму
  • 1 чайна ложка солі
  • ¼ чайна ложка меленого чорного перцю
  • 4 зубчики часнику, очищені і крупно нарізані
  • Додаткові нарізані свіжі трави: базилік, чебрець, петрушка, кріп або зелену цибулю (за бажанням)

Приготування

Дістаємо рибу з холодильника і даємо постояти при кімнатній температурі 10 хвилин, поки будемо готувати інші інгредієнти. Нагрійте духовку до 190-200 градусів.

Вистилаємо велику форму для випічки або лист з бортиком великим шматком алюмінієвої фольги.
Злегка скроплюємо фольгу спреєм для випічки, можна просто змастити пензликом рослинним маслом.

Потім викладаємо дві гілочки розмарину посередині. Нарізаємо один з лимонів тонкими часточками і викладаємо половину лимона посередині разом з розмарином.

Зверху викладаємо наш шматок лосося. Збризкуємо рибу оливковою олією.

Солимо і перчимо. Розтираємо по всій поверхні, потім посипаємо зверху дрібно порізаним часником.

Розкладаємо інші гілочки розмарину і кружечки лимона поверх лосося. Видавлюємо сік з другого лимона і поливаємо їм зверху.

Складаємо алюмінієву фольгу з боків і зверху лосося, щоб повністю закрити рибу. Якщо у вас недостатньо великий шматок фольги, покладіть другий шматок зверху і загніть краї так, щоб вийшов запечатаний пакет. Залиште всередині фольги трохи місця для циркуляції повітря.

Запікаємо 15-20 хвилин. Час приготування залежить від товщини шматка. Якщо філе товщиною близько 2,5 см потрібно часу трохи менше. При товщині 3-4 см, часу буде потрібно більше.

Дістаємо деко з духовки і обережно відкриваємо фольгу так, щоб верх риби був повністю відкритий. Включаємо в духовці режим конвекції, знову ставимо деко і запікаємо протягом 3 хвилин, поки верхня частина лосося і часник не стане злегка золотавою, а риба не прожариться.

Дістаємо, закриваємо фольгою, залишаємо на 5 хвилин. Риба буде продовжувати готуватися, після чого розкриваємо знову фольгу, залишаємо хвилин на 10 охолонути.

Соковитий лосось з лимоном запечений в духовці у фользі

Перевіряємо готовність, м’ясо повинно легко відділятися від шкіри. М’ясо соковите, ніжне і дуже смачне.

Для подачі на стіл ріжемо рибу порціями. Посипаємо свіжою зеленню або за бажанням додаємо шматочок лимона.

Рецепт запеченого лосося у фользі в духовці з сиром

Лосось, змащений гострим медовим соусом, потім запечений у фользі. Простий спосіб і корисне блюдо.

Підготовка: 12 хвилин. Приготування: 23 хвилин. Загальний час: 35 хвилин. Кількість: 6 порцій. Калорійність: 260 ккал. Вуглеводи: 3 гр. Білки: 30 гр. Жири: 13 гр. Насичені жири: 4 гр. Холестерин: 93 мг. Калій: 741 мг. Цукор: 3 гр. Кальцій: 18 мг. Залізо: 1 мг. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти

  • 1 кг філе лосося (без шкіри або з шкірою)
  • 0,5 чайної ложки кухонної солі
  • 3 столові ложки класичного червоного гострого соусу
  • 2 столові ложки несолоного вершкового масла
  • 1 столова ложка меду
  • 0,5 чайної ложки часникового порошку
  • За бажанням можна додати щіпку кайенского перцю для додаткової гостроти
  • 1/3 склянки покришеного блакитного сиру або сиру фета (необов’язково, для подачі)
  • Нарізану свіжу цибулю, коріандр, або петрушка, за бажанням для подання

Приготування

  • Дістаньте лосось з холодильника і дайте йому постояти при кімнатній температурі 10 хвилин.
  • Нагрійте духовку до 200 градусів. Вистеліть деко з бортиком, великим шматком алюмінієвої фольги. Злегка змастіть фольгу спреєм для випічки або рослинним маслом.
  • Зверху викласти лосось. Посипати кухонною сіллю.
  • У невелику мисочку, придатну для використання в мікрохвильовій печі, налийте гострий соус, олію, мед, часниковий порошок і кайенский перець.
  • В мікрохвильовій печі, нагріваємо суміш, поки масло не розтане. Як варіант, ви можете нагріти інгредієнти в невеликій каструлі на середньому вогні.
  • Перемішайте до однорідної маси. Рясно змастіть лосось двома третинами соусу, залишивши на час, що залишився соус.
  • Складіть алюмінієву фольгу з боків і поверх риби, у вигляді конверта. Залиште всередині фольги трохи місця для циркуляції повітря.
  • Запікайте лосось 15-20 хвилин, поки він майже цілком не просмажиться в найтовстішій частині. Час приготування залежить від товщини шматка.
  • Дістаньте рибу з духовки і обережно відкрийте фольгу, щоб верх був повністю відкритий. Змастіть зверху соусом, що залишився.
  • Змініть настроювання духовки на конвекцію, потім встановіть деко знову в духовку і запікайте протягом 3 хвилин, поки верхня частина лосося не стане злегка золотавою, а риба повністю не приготується. Уважно спостерігайте, щоб не пересмажити.
  • Посипати лосось зверху сиром і часником. Для подачі нарізати порціями. Посолити за смаком.

Насолоджуйтеся смаком! Приємного апетиту!

Зберігати запечений лосось можна в холодильнику 1-2 дні. Після цього його легко розігріти в мікрохвильовій печі на малій потужності або сковороді.

Для розігріву в сковороді: дайте лососеві дійти до кімнатної температури. Нагрійте сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Коли вона стане гарячою, викласти рибу і налити трохи води, потім відразу накрити кришкою. Готується на пару приблизно 2-4 хвилини.

Можна змінити смак риби, якщо використовувати петрушку або зелену цибулю, інші свіжі трави. Замість оливкової олії використовувати топлене вершкове масло.

Як би Ви не приготували, виходить відмінне блюдо. Приємного апетиту!