Пишні сирники із сиру на сковороді (класичні рецепти)

Всім привіт! Секрет смачних сирників, як я думаю, для багатьох домогосподарок залишається незбагненним і донині. Довгий час і для мене це залишалося загадкою, як-то не дуже виходило. Тому ділюся чудовим рецептом як швидко і просто приготувати смачні сирники, щоб вони не розпливлися по сковорідці.

варто Звернути увагу на головний інгредієнт – це сир. Він у нас завжди різний, він завжди має різну вологість, навіть при однаковій жирності. І я зрозумів, що причина невдалих сирників – це саме вологість сиру. Тому слід видалити зайву вологу. Можна віджати за допомогою марлі, складеної в декілька шарів. Потрібно так віджати сир, щоб просто ні краплі не залишилося рідини. Виходить сир – це самий головний нюанс!

Класичні пишні сирники із сиру з манкою на сковороді

Сьогодні розповім як ми готували на сніданок сирники з сиру. Додали трохи манної крупи. Вийшли ніжні і пишні, а найголовніше дуже смачні.

Ще один маленький секрет, додав трохи розпушувача, який зазвичай додається в муку.

Ось такий набір продуктів нам знадобиться:

Ингредиенты:

  • Сухий сир – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сіль – щіпка.
  • Манна крупа – 4 столових ложки.
  • Розпушувач – ½ чайної ложки.
  • Цукор – 2 столових ложки.
  • Борошно – 3 столові ложки.
  • Ванілін – пакетик.

Час приготування: 1 год; кількість порцій: 6.

Як приготувати смачні сирники покроково:

Крок 1. Викладаємо сухий сир в глибоку чашу для замішування тіста. Якщо треба то відіжміть сир.

Крок 2. Яйця промити і обсушити паперовим рушником. Вбиваємо яйця в сир.

Крок 3. Додаємо дрібку солі.

Ще важливий інгредієнт у сирники – це цукор. Важливий момент! Чим менше цукру ми додаємо, тим краще вони будуть тримати форму. Цукор при нагріванні перетворюється в сироп, тобто рідина, яка дасть розповзатися їм на сковороді.

Крок 4. Додаємо 2 столові ложки цукру. На 500 грам сиру це буде норма.

Крок 5. Додаємо ванілін для аромату.

Крок 6. Ще один чарівний інгредієнт для сирників – це манна крупа. Вона поглине всю зайву рідину. Додаємо сміливо.

Все добре і акуратно перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо на 40 хвилин для набухання манки. Залишити тісто для відпочинку потрібно обов’язково, інакше манка не набубнявіє і не буде ніякого ефекту.

Крок 7. Коли сирна масса настоїться, готуємо борошно. Необхідно просіяти борошно і додати борошно, розпушувач.

Крок 8. Додаємо борошно з розпушувачем в сирну масу.

Обережно замішуємо тісто.

Крок 9. Необхідно сформувати кожен сирник, мені допомогла формочка.

Наступний момент, щоб все вийшло – це смаження. Це теж важливий момент.

Методом проб та помилок, для себе з’ясував, що тільки на рослинному маслі виходить ідеальна золотава скоринка. І ще, перед смаженням краще потримати сформовані сирники в морозильнику. Вони трохи схопиться і добре тримати форму.

Крок 10. Наливаємо рослинне масло в сковороду, даємо прогрітися і викладаємо сирники.

Смажити сирники необхідно на повільному вогні, вони встигнуть добре просмажиться, придбати золотисту скоринку і не підгоріти. Смажимо їх з обох боків до золотистого кольору.

Ну от і все у нас чудово вийшло. Чарівні сирники вийшли пишні, дуже смачні, ароматні й ситні. Золотава скоринка просто вабить, дуже ніжні, просто тануть у роті. Спробуйте приготувати за моїм рецептом, скориставшись моїми потрібними порадами для приготування ідеальних сирників.

На сніданок сирники з сиру, та зі сметаною – це просто ідеальний сніданок. Приємного апетиту!

Сирники із сиру класичний рецепт на сковороді без манки і борошна

Смачні сирники з СРСР. Згадайте дитинство, познайомте з цією смакотою своїх діток!

Харчова цінність на 100 г Калорійність 146,38 ккал. Білки 14,91 грам. Жири 6,26 грам. Вуглеводи 8,24 грам.

Інгредієнти на 6 порцій

  • Сир 5% 500 г
  • Куряче яйце 3 шт.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Рослинне масло

Як приготувати сирники

Крок 1. У сир додаємо три яйця.

Крок 2. Перемішуємо, додаємо цукор і сіль.

Крок 3. Формуємо грудочки і обсмажуємо до золотої скоринки з двох сторін на сковороді на рослинному маслі.

Викладаємо на тарілку і можна подавати на стіл.

Подаємо з гарячим чаєм або холодним молоком.

Смачні класичні сирники із сиру на сковороді з борошном

Сирники із сиру — старовинне блюдо російської кухні. Воно просто в приготуванні, тому дуже популярно. Є кілька способів, як зробити їх на сковороді. Рецепт класичний, але при цьому вони завжди виходять смачні. Сирники можна подати з фруктами, ягодами.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 220,88 ккал. Білки 13,54 грам. Жири 10,71 грам. Вуглеводи 18,23 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 3 порції

Для страви

  • Сир 500 г
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Пшеничне борошно 5 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста 0.5 ч. л.
  • Рослинне масло 3 ст. л.

Для подачі

  • Сметана за смаком
  • Варення за смаком

Приготування сирників з борошном

Крок 1. Сир ретельно розімніть, щоб він був з мінімальною кількістю грудочок.

Крок 2. Візьміть глибоку миску. До сиру додайте цукор, сіль і яйце. Добре все перемішайте.

Крок 3. Потім поступово додавайте борошно, змішану з розпушувачем.

В залежності від сиру може піти більше або менше борошна, слідкуйте за консистенцією. Тісто має бути м’яким, але при цьому не прилипати до рук.

Крок 4. Присипте стіл борошном і скачайте з отриманої маси ковбаску діаметром приблизно 5-6 див.

Крок 5. Розріжте ковбаску упоперек на кружальця товщиною 1-2 див. Обваляйте їх у борошні.

Можна пропустити цей крок і відразу формувати кружечки з тіста, але так сирники можуть бути не однаковими і не ідеально рівними.

Крок 6. Візьміть сковороду і налийте в неї масло, поставте на середній вогонь. Зачекайте, поки масло розігріється і починайте викладати сирники.

Крок 7. Обсмажуйте їх з кожного боку по 3-4 хвилини. Слідкуйте за тим, щоб сирники не підгоряли і залишалися трохи золотистого кольору.

Викладіть готові сирники пірамідкою. Зверху полийте варенням чи сметаною.

Подавайте на стіл з чаєм. Прекрасний сніданок!

Прості і смачні сирники із сиру приготовані на сковороді

Корисний і смачний сніданок, який любить вся сім’я.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 234 ккал. Білки 12,62 грам. Жири 9,77 грам. Вуглеводи 24,34 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 4 порції

  • Сир 5% 500 гр.
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Цукор 4 ст. л.
  • Ванілін 5 гр.
  • Сіль 1 щіпка
  • Пшеничне борошно 6 ст. л.
  • Соняшникова олія рафінована 3 ст. л.

Як приготувати смачно і просто

  1. Підготуйте всі інгредієнти.
  2. Сир перекласти в глибоку миску і ретельно пробити заглибним блендером.
  3. Додати яйце, цукор, сіль і ванілін. Добре перемішати всі інгредієнти.
  4. Потім додати борошно. Кількість борошна залежить від жирності сиру, можливо буде потрібно більше або менше.
  5. Скатати кульки з сиру, добре обваляти в борошні, викласти на обробну дошку, злегка притиснувши пальцями.
  6. Далі слід обсмажити сирники на середньому вогні на олії в сковороді під кришкою.
  7. Смажити до золотистої скоринки з двох сторін.
  8. Подавайте, присипавши цукровою пудрою зі сметаною або згущеним молоком. Приємного апетиту!

Пишні смачні сирники із сиру з сиром на сковороді

Дуже прості в приготуванні сирники з додаванням сиру, ситні і смачні.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 154,07 ккал. Білки 17,25 грам. Жири 8,09 грам. Вуглеводи 8,57 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

  • Сир знежирений 180 гр.
  • Сир 50 гр.
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Вівсяна мука 30 гр.
  • Сіль 2 щіпка

Приготування сирників з сиру з сиром

1. Підготуйте всі інгредієнти.

2. Сир натерти на тертці або дрібно і тонко порізати.

3. Змішати в глибокій мисці разом всі інгредієнти, я змішував виделкою, додати сіль за смаком.

4. З отриманої суміші руками сформувати кульки.

5. Викласти на розігріту антипригарну сковороду, смажити з двох сторін по 4-6 хвилин, масло я не додаю.

6. Викласти на тарілку, дати трохи охолонути. Готові сирники!

Можна подавати з йогуртом або арахісової пастою. Виходить дуже смачно!

Класичний рецепт смачних сирників із сиру з борошном

Рецепт простий, перевірений і швидкий. Сирники виходять ніжними та смачними.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 190,04 ккал. Білки 13,69 грам. Жири 4,55 грам. Вуглеводи 24,18 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

Для страви

  • Пшеничне борошно 4 ст. л.
  • Сир 300 гр.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Куряче яйце 1 шт.

Як приготувати

  1. Підготуйте і відміряйте всі інгредієнти.
  2. У глибокій мисці виделкою протріть сир з цукром.
  3. Додайте яйце.
  4. Додавайте борошно, поки не вийде однорідна, не волога, маса.
  5. Розігрійте сковороду і налийте трохи олії.
  6. вологими руками Сформуйте кульки і на дошці, присипаної борошном, акуратно сплюсните їх.
  7. Обсмажте на сковороді за 3 хвилинки з кожного боку до золотистого кольору.

Смачні сирники із сиру з рисовим борошном і медом смажені на сковороді

Сирники із сиру стануть відмінним варіантом смачного і ситного сніданку.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 146,94 ккал. Білки 15,55 грам. Жири 5,14 грам. Вуглеводи 9,72 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування-20 хвилин.

Інгредієнти на 2 порції

  • Сир 500 гр.
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Рисова мука 2 ст. л.
  • Мед 15 гр.

Приготування

  1. Підготуйте необхідну посуд та інгредієнти для приготування.
  2. Змішайте всі інгредієнти до однорідної маси.
  3. Викладайте ложкою сирники на розпечену сковорідку з олією.
  4. Випікайте 5 хвилин під кришкою з одного боку, і одну хвилину з іншого.
  5. Готову страву можете прикрасити сметаною, джемом, згущеним молоком або цукровою пудрою.

Ніжні, пишні класичні сирники із сиру на сніданок

Напевно кожному в садку довелося стикатися з таким смачним і цікавою стравою як сирники. Комусь вони можуть не подобається, у кого-то це улюблене блюдо. Але завдяки цьому рецепту кожен їх полюбить, адже вони виходять дуже смачними, ніжними і швидко готуються.

Харчова цінність на 100 р. Калорії 185,03 ккал. Білки 13,84 грам. Жири 6,68 грам. Вуглеводи 17,3 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування-40 хвилин.

Інгредієнти на 4 порції

  • Пшенична мука хлібопекарська 170 гр.
  • Ванілін 15 гр.
  • Куряче яйце 4 шт.
  • Цукор 100 гр.
  • Сир 800 гр.
  • Рослинна олія 20 гр.

Приготування сирників

  1. Ретельно промийте яйця під водою, підготувати інші інгредієнти.
  2. У миску з сиром просійте борошно, додайте цукор, вбийте яйця і насипте ванілін, добре перемішайте до однорідності.
  3. З отриманого тіста сформуйте кружечки, прbплюсніть їх небагато.
  4. Обсмажте в маслі на розігрітій сковороді з двох сторін, протягом 5 хвилин, до золотої скоринки.
  5. Готові сирники акуратно дістаньте, викладіть на тарілку з серветками, щоб стік зайвий жир.
  6. Подавайте до столу відразу після приготування.
  7. Доповніть їх цукровою пудрою і полити згущеним молоком, так вони вийдуть настільки смачними, що ви не зможете відірватися.

Як приготувати сирники із сиру з бананом і рисовим борошном

Обожнюю сирники на сніданок і готую їх за різними рецептами. Нам з дружиною дуже подобається!

Харчова цінність на 100 г Калорійність 247,85 ккал. Білки 8,67 грам. Жири 11,48 грам. Вуглеводи 28,71 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

  • Сир 200 гр.
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Банан 1 шт.
  • Рисове борошно 6 ст. л.
  • Ванілін 1 гр.
  • Рослинне масло 3 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Сіль за смаком

Приготування

1. Підготувати всі інгредієнти.

2. Банан очистити і розім’яти виделкою до однорідної консистенції.

3. В миску викласти сир, яйце, сіль, цукор, ванілін і перемішати з допомогою блендера до однорідної консистенції. Додавати борошно, поки тісто не стане середньої в’язкості.

4. Зліпити сирники і обсмажувати їх на розігрітій з рослинним маслом сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку, сковороду можна накрити кришкою.

Подавати сирники гарячими, поливши сметаною, джемом або медом.

Приємного апетиту!

Рецепт дієтичних сирників з сиру з вівсяними пластівцями

Сидите на правильному харчуванні, але не хочете відмовляти собі в задоволенні поснідати сирниками? Спробуйте приготувати ПП-сирники по цьому рецепту і ви будете приємно здивовані. Дієтичні сирники вийдуть більш нейтральними за смаком, але ви можете додати їм природну кислинку або солодкість з допомогою жмені свіжих ягід.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 80,37 ккал. Білки 14,06 грам. Жири 0,45 грам. Вуглеводи 4,71 грам. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

  • Сир знежирений 180 гр.
  • Білок курячого яйця 4 шт.
  • Вівсяні пластівці 20 гр.

Добавка (не обов’язково)

  • Сухофрукти
  • Мед

Як приготувати дієтичні сирники

  1. Відокремте білки від жовтків і протріть сир через середнє сито.
  2. Подрібніть в кавомолці вівсяні пластівці або блендері.
  3. Підготуйте антипригарну сковороду.
  4. З’єднайте сир з білками і перемішайте до однорідності.
  5. Додайте в сирну масу трохи сухофруктів або чайну ложку меду.
  6. Додайте до суміші мелені вівсяні пластівці і знову добре перемішайте.
  7. Сформуйте сирники і обсмажте їх на антипригарній сковороді.

Рецепт класичних сирних сирників з родзинками на сковороді

Щоб зробити смачні і ніжні сирники з сиру з родзинками, знадобиться зовсім небагато часу і сил. Класичні сирні оладки готуються на сковороді. А для надання їм нових смакових якостей використовують різні добавки і соуси. Для сирників з родзинками вибирайте світлий родзинки без кісточок. Він додасть страві кислинку і трохи його підсолодить одночасно.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 173,79 ккал. Білки 14,33 грам. Жири 4,6 грам. Вуглеводи 18,52 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування-40 хвилин.

Інгредієнти на 3 порції

Для страви

  • Сир 400 г
  • Куряче яйце 1 шт. = 60 г
  • Пшеничне борошно 100 г
  • Родзинки-60 г
  • Сіль за смаком
  • Ванілін за смаком

Для подачі

  • Полуничний джем за смаком
  • Мигдальні пелюстки за смаком
  • Ягоди за смаком

Приготування сирників з родзинками

1. Попередньо замочіть родзинки в мисці. Для цього налийте в миску гарячу воду і покладіть туди родзинки. Почекайте 10-15 хвилин, поки родзинки не стане м’яким. Після цього злийте воду.

2. Якщо у вас зерновий сир, варто його подрібнити в блендері або виделкою. Можете взяти вже готову сирну масу.

3. Приготуйте «тісто для сирників. У глибоку миску покладіть сир, яйце, трохи солі і ваніліну, родзинки. Все добре перемішайте.

4. Далі поступово додайте просіяне борошно і перемішуйте кожен раз до однорідності. Залежно від сиру може знадобитися трохи менше або більше борошна.

5. Слідкуйте за тим, яким виходить тісто. Воно має зовсім трохи липнути до рук, але при цьому не бути надто щільним і забитим борошном.

6. Присипте стіл або дошку борошном і перекладіть туди отриману масу. Скачайте з тіста ковбаску діаметром приблизно 4-5 див.

7. Обваляйте зі всіх сторін у борошні. Розріжте брусок однакові кружечки приблизно по 2 см завтовшки.

8. Кожен сирник трохи присипте борошном. У сковороду налийте масло і поставте на вогонь. Зачекайте, поки масло стане гарячим.

9. Смажте на середньому вогні 3-5 хвилин з кожного боку. Слідкуйте за тим, щоб вони виходили рум’яними і золотистими.

10. Перед подачею сирники полийте полуничним джемом. Прикрасити мигдалевими пелюстками і ягодами.

Смажені сирні сирнички з борошном за класичним рецептом

Сирники з сиру – рецепт традиційного домашнього приготування. Це відмінне блюдо на сніданок або вечерю. Смачні і корисні сирники завжди приведуть у захват дітей і дорослих.

Ингредиенты

  • Сир – 500 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – близько 4 ст. л. + для панірування
  • Цукор – 2-4 ст. л. (за смаком
  • Ванілін – на кінчику ножа
  • Сіль – 1 щіпка
  • Рафінована рослинна і вершкове масло – 30-40 гр.
  • Сметана (для подачі) – 3-4 ст. л.

Приготування

  1. Сир протерти через сито. Сирне пюре з’єднати з яйцями, цукром, сіллю, ваніліном. Добре перемішати.
  2. Потім сирну масу з’єднайте з борошном. Кількість борошна буде залежати від вологості сиру, але вам не потрібно додавати багато борошна.
  3. Замісіть сирне тісто. Розділіть тісто на невеликі порції.
  4. Обваляйте сирники у борошні, надаючи їм круглу плескату форму. Вони не повинні бути занадто товстими, інакше не пропечуться.
  5. Добре розігрійте сковороду з олією. Бажано використовувати для смаження рослинне масло або суміш рослинного і вершкового.
  6. Викладіть сирники на сковороду і обсмажуйте на середньому вогні до золотистої скоринки, приблизно по 5 хвилин з кожного боку.
  7. Ви можете накрити сковороду кришкою, перевернувши сирники на іншу сторону.
  8. Подавайте зі сметаною, варенням або соусом (фруктово-ягідним, молочним, сметанним).

Приємного апетиту!

Сирники із сиру з морквою по класичному рецепту на сковороді

Дуже смачне і корисне блюдо, яке сподобається і дорослим, і дітям. Подавати краще зі сметаною, медом або ягідним сиропом. Спробуйте!

Час приготування 30 хвилин.

Інгредієнти на 6-8 порцій

  • Морква – 2 штуки (велика)
  • Сир – 200 грам (у мене сільський)
  • Борошно – 150 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 1 шт.

Як приготувати

  1. Підготуйте всі інгредієнти.
  2. Моркву натріть на дрібній тертці.
  3. Додайте сир, розім’яту виделкою, цукор і яйце.
  4. Все перемішати і порціями додайте борошно.
  5. Маса виходить досить густий.
  6. Викладати сирники на сковороду можна з допомогою ложки, змоченою у воді, або надавати їм форму руками.
  7. Обсмажуйте на слабкому вогні, накривши сковороду кришкою, до золотистої скоринки з обох сторін.

Морквяні сирники з сиром готові. Приємного апетиту!