Всім привіт! Знову радий з вами зустрічі, і якщо ви замислюєтеся, що приготувати на перекус щось таке, тоді я запропоную вам ніжний і смачний салат з ананасом, курячою грудкою, сиром, яйцем, заправлений майонезом. На блозі вже був святковий #салат з куркою та ананасом#, а також #класичний салат з куркою і грибами#. Рекомендую до перегляду!
Подають його порційно. І ще ніхто не залишався байдужим, спробувавши цей салат. До речі, його сміливо можна поставити і на святковий стіл – гості завжди в захваті від такої закуски.
Рецепт смачного салату з куркою, ананасом, сиром і яйцем
Вдале поєднання інгредієнтів роблять його смак неповторним і незабутнім.
Салат виходить дуже соковитий за рахунок ананасів, які вдало поєднуються з ніжною курячою грудкою, сиром, вареним яйцем і майонезом.
Склад:
- відварна куряча грудка – 300 г;
- сир (бажано твердий) – 150 г;
- ананаси консервовані – 200 г;
- яйця (варені круто) – 3-4 шт.;
- майонез – за смаком.
Як бачите, набір продуктів невеликий, але всі інгредієнти добре поєднується між собою.
Як приготувати салат з ананасів з курячою грудкою, сиром і яйцем:
Крок 1. Поставте на плиту яйця, залийте їх повністю водою і варіть після закипання 7-8 хвилин на середньому вогні. А поки займіться грудкою. Її також потрібно відварити протягом 20-30 хвилин. Потім наріжте на такі досить великі шматочки, але приблизно однакового розміру.
Крок 2. Перекладіть м’ясо в піалу.
Крок 3. Додайте до нього ананаси. У мене відразу консервовані відразу шматочками. Якщо у вас кільцями, тоді наріжте також, як м’ясо.
Крок 4. Сир наріжте досить великими квадратиками – приблизно всі за розміром має бути однаково.
Крок 5. Додайте сир в піалу до інших продуктів.
Крок 6. Тепер яйця. Після варіння їх потрібно підтримати 10-15 хвилин у холодній воді – так шкаралупа не буде прилипати до білку і вони добре очистяться. Наріжте яйця теж досить крупно, намагаючись зберегти цілісність шматочків.
Крок 7. Додайте яйця в салат до решти інгредієнтів.
Крок 8. Залийте блюдо улюбленим майонезом, бажано легким.
Крок 9. Все перемішайте і розкладіть порційно по креманках або по піалах.
Салат з куркою, ананасом, сиром і яйцем
Насолоджуйтеся ніжним салатом з пікантним смаком. Пікантність, звичайно ж, додає страві консервований ананас.
Готується такий салат, що називається, на раз-два-три, а насолоду можна отримати надовго. З свіжого ананаса теж можна приготувати це блюдо, але скажу, що консервований заморський фрукт надає велику яскравість смаку. Хтось додає в такий салат ще кукурудзу, але це, як кажуть, справа смаку!
Рецепт домашнього курячого салату з ананасом та сиром
Цей курячий салат з ананасом, сиром і шинкою відмінна закуска на обід або для пікніка!
Час приготування 5 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність: 377 ккал. Вуглеводи: 10 гр. Білки: 33 гр. Жири: 22 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти
- 300 гр. приготовленої курки, нарізаною
- 120 гр. нарізаної кубиками копченої шинки
- 150 гр. нарізаних кубиками шматочків ананаса
- 100 гр. натертого пармезану
- 2 столові ложки майонезу
- кілька пір’їн зеленого цибулі, нарізаного кільцями
- сіль і перець за смаком
- листя салату для подачі
Приготування курячого салату
Змішайте курку, ананас, шинку, пармезан, майонез і нарізану зелену цибулю у великій мисці і добре перемішайте. При бажанні посолити і поперчити.
На тарілку для подачі розкласти салатні листя, а зверху викласти приготований салат. Подавати з крекерами.
Поради для приготування:
- Курка: ви можете використовувати копчену, смажену або варену курку.
- Ананас: можна використовувати свіжий або консервований.
Додати в салат
- Дрібно нарізану селеру
- Дрібно нарізаний болгарський перець
- Свіжі або сушені – петрушка, орегано або базилік
- Тертий гострий чеддер або Гауда
- Підсмажений мигдаль
- Нарізаний виноград
- Лимонний сік або сік лайма
Рецепт салату з курки з ананасами і сиром шарами
Листковий салат з куркою, сиром і ананасами — закуска, відома і популярна. Такий салат можна приготувати, просто змішавши всі компоненти. Але, погодьтеся, подача у вигляді листкового салату виглядає більш ефектно, особливо якщо ви плануєте включити його у святкове меню!
Час приготування 20 хв.
Інгредієнти на 4 порції
- Куряче філе 300 гр.
- Консервований ананас 300 гр.
- Сир 200 гр.
- Яйце 4 шт.
- Майонез — за смаком
- Чорний перець — за смаком
- Сіль — за смаком
- Петрушка 15 гр.
Як приготувати листковий салат з курки з ананасами
Крок 1. Вам знадобиться філе, відокремлене від курячої грудки, яке було зварено до повної готовності в підсоленій воді і приправлена за смаком.
Крок 2. Консервовані ананаси можуть бути у вигляді шматочків і кілець, різниці немає, в будь-якому випадку фрукти дрібно нарізати і викласти на сито, щоб видалити зайвий сік.
Крок 3. Вибирайте твердий сир на свій смак. Від цього залежатиме кількість солі. Сир і яйця натерти окремо на дрібній тертці.
Крок 4. Куряче філе нарізати дрібними кубиками, зелень петрушки подрібнити. Щоб зменшити кількість майонезу, нанесемо його на шари салату у вигляді сітки. Для цього перекладемо майонез в паперовий кондитерський мішок і зріжемо кінчик.
Салат будемо подавати в невеликих порційних салатниках.
Крок 5. Викласти куряче філе в якості першого шару і злегка притиснути ложкою. Нанести сітку майонезу на курку.
Крок 6. Потім по черзі викласти: ананас — майонез, яйця — майонез, сир — майонез. Перед нанесенням майонезу кожен шар злегка притисніть ложкою. Якщо дозволяє розмір сервіровки салатника, шари можна повторити. Прикрасити тертим сиром і зеленню петрушки.
Крок 7. Прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин, щоб шари просочилися. Готовий салат виходить соковитим і солодкість ананаса чудово поєднується з куркою і сиром.
Приємного апетиту!
Рецепт солодкого курячого салату з ананасом, сиром і горіхами
Час приготування 17 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність: 597 ккал. Жири: 47 гр. Вуглеводи: 32 гр. Білки: 22 гр. Вуглеводи: 23 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.
Інгредієнти на 8 порцій
- 140 гр. подрібненої вареної курки
- 100 гр. нарізаного селери
- 225 гр. червоного винограду, розрізаного навпіл
- 140 гр. нарізаного мигдалю
- 5 зелених цибулин, нарізаних
- 560 гр. шматочків ананаса
- 120 гр. вершкового сиру, розм’якшеного
- 250 мл майонезу
- 2 чайні ложки вустерширського соусу
- 0,5 чайної ложки часникового порошку
- 0,5 чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки чорного перцю
Приготування курячого салату
1. Приготуйте курку, потім подрібніть. Можна варити, смажити, запікати або обсмажувати.
2. У великій мисці змішайте курку, селера, виноград, мигдаль, зелений лук і ананас.
3. В окремій мисці змішайте вершковий сир, майонез, вустерський соус, часниковий порошок, сіль і перець.
4. Залийте вершкову суміш і добре перемішайте.
5. Охолодіть протягом 1-2 годин перед подачею на стіл в холодильнику.
Поради по приготуванню:
Замість курки використовуйте індичку — легка і смачна заміна.
Додайте горіхи, крім мигдалю, можете використовувати кешью, волоські та інші горіхи.
Замініть майонез і сир на густий, грецький йогурт.
Додайте овочі — морква, сиру брокколі, горох.
зберігати в герметичному контейнері в холодильнику 2-3 дні.
Дуже смачний салат з курки, ананасів, сиру з горіхами та виноградом
Курячий салат з червоним виноградом, ананасом, горіхами мигдалю і смачний майонезно-сметанним соусом.
Приготування: 55 хвилин. Калорійність: 482 ккал.
Інгредієнти на 4 порції
- 3 курячі грудки без кісток
- 1/4 склянки ананасового соку
- 2 столові ложки соєвого соусу
- 2 столові ложки коричневого цукру
- 1 столова ложка рослинного масла
- 0,5 чайної ложки меленого імбиру
- 0,5 склянки майонезу
- 1/4 склянки сметани
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 3/4 чайної ложки порошку каррі
- 1/4 чайної ложки меленого імбиру
- 0,5 чашки червоних виноградних половинок
- 225 гр. шматочків ананаса
- 2 зелених цибулі, нарізаного
- 50 гр. дрібно нарізаного сиру чеддер
- сіль і перець за смаком
- 70 гр. підсмажених горіхів мигдалю
Як приготувати салат
1. Покладіть курку в великий пакет на блискавці. Додайте ананасовий сік, соєвий соус, коричневий цукор і імбир. Струсніть декілька разів, щоб змішати. Дайте маринуватися на 30 хвилин.
2. Змастіть решітки гриля маслом і нагрійте гриль до середньої температури. Смажте курку на грилі з обох сторін до готовності, близько 5 хвилин з кожного боку.
3. Дайте курці охолонути 10 хвилин, а потім наріжте невеликими шматочками.
4. У великій мисці змішайте майонез, сметану, лимонний сік, порошок каррі і імбир.
5. Додайте курку, виноград, ананас, сир і зелену цибулю. Приправити за смаком сіллю і перцем. Посипати горіхами мигдалю.
Для кращого смаку охолодіть не менше години перед подачею на стіл.
Друзі, готуйте із задоволенням і їжте смачно! Будьте здорові і до чергового цікавого рецепта на сторінках мого кулінарного блогу!