Салат з курки з ананасом та сиром – 5 простих і смачних рецептів

Всім привіт! Знову радий з вами зустрічі, і якщо ви замислюєтеся, що приготувати на перекус щось таке, тоді я запропоную вам ніжний і смачний салат з ананасом, курячою грудкою, сиром, яйцем, заправлений майонезом. На блозі вже був святковий #салат з куркою та ананасом#, а також #класичний салат з куркою і грибами#. Рекомендую до перегляду!

Подають його порційно. І ще ніхто не залишався байдужим, спробувавши цей салат. До речі, його сміливо можна поставити і на святковий стіл – гості завжди в захваті від такої закуски.

Рецепт смачного салату з куркою, ананасом, сиром і яйцем

Вдале поєднання інгредієнтів роблять його смак неповторним і незабутнім.

Салат виходить дуже соковитий за рахунок ананасів, які вдало поєднуються з ніжною курячою грудкою, сиром, вареним яйцем і майонезом.

Склад:

  • відварна куряча грудка – 300 г;
  • сир (бажано твердий) – 150 г;
  • ананаси консервовані – 200 г;
  • яйця (варені круто) – 3-4 шт.;
  • майонез – за смаком.

Як бачите, набір продуктів невеликий, але всі інгредієнти добре поєднується між собою.

Як приготувати салат з ананасів з курячою грудкою, сиром і яйцем:

Крок 1. Поставте на плиту яйця, залийте їх повністю водою і варіть після закипання 7-8 хвилин на середньому вогні. А поки займіться грудкою. Її також потрібно відварити протягом 20-30 хвилин. Потім наріжте на такі досить великі шматочки, але приблизно однакового розміру.

Крок 2. Перекладіть м’ясо в піалу.

Крок 3. Додайте до нього ананаси. У мене відразу консервовані відразу шматочками. Якщо у вас кільцями, тоді наріжте також, як м’ясо.

Крок 4. Сир наріжте досить великими квадратиками – приблизно всі за розміром має бути однаково.

Крок 5. Додайте сир в піалу до інших продуктів.

Крок 6. Тепер яйця. Після варіння їх потрібно підтримати 10-15 хвилин у холодній воді – так шкаралупа не буде прилипати до білку і вони добре очистяться. Наріжте яйця теж досить крупно, намагаючись зберегти цілісність шматочків.

Крок 7. Додайте яйця в салат до решти інгредієнтів.

Крок 8. Залийте блюдо улюбленим майонезом, бажано легким.

Крок 9. Все перемішайте і розкладіть порційно по креманках або по піалах.

Салат з куркою, ананасом, сиром і яйцем

Насолоджуйтеся ніжним салатом з пікантним смаком. Пікантність, звичайно ж, додає страві консервований ананас.

Готується такий салат, що називається, на раз-два-три, а насолоду можна отримати надовго. З свіжого ананаса теж можна приготувати це блюдо, але скажу, що консервований заморський фрукт надає велику яскравість смаку. Хтось додає в такий салат ще кукурудзу, але це, як кажуть, справа смаку!

Рецепт домашнього курячого салату з ананасом та сиром

Цей курячий салат з ананасом, сиром і шинкою відмінна закуска на обід або для пікніка!

Час приготування 5 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність: 377 ккал. Вуглеводи: 10 гр. Білки: 33 гр. Жири: 22 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • 300 гр. приготовленої курки, нарізаною
  • 120 гр. нарізаної кубиками копченої шинки
  • 150 гр. нарізаних кубиками шматочків ананаса
  • 100 гр. натертого пармезану
  • 2 столові ложки майонезу
  • кілька пір’їн зеленого цибулі, нарізаного кільцями
  • сіль і перець за смаком
  • листя салату для подачі

Приготування курячого салату

Змішайте курку, ананас, шинку, пармезан, майонез і нарізану зелену цибулю у великій мисці і добре перемішайте. При бажанні посолити і поперчити.

На тарілку для подачі розкласти салатні листя, а зверху викласти приготований салат. Подавати з крекерами.

Поради для приготування:

  1. Курка: ви можете використовувати копчену, смажену або варену курку.
  2. Ананас: можна використовувати свіжий або консервований.

Додати в салат

  1. Дрібно нарізану селеру
  2. Дрібно нарізаний болгарський перець
  3. Свіжі або сушені – петрушка, орегано або базилік
  4. Тертий гострий чеддер або Гауда
  5. Підсмажений мигдаль
  6. Нарізаний виноград
  7. Лимонний сік або сік лайма

Рецепт салату з курки з ананасами і сиром шарами

Листковий салат з куркою, сиром і ананасами — закуска, відома і популярна. Такий салат можна приготувати, просто змішавши всі компоненти. Але, погодьтеся, подача у вигляді листкового салату виглядає більш ефектно, особливо якщо ви плануєте включити його у святкове меню!

Час приготування 20 хв.

Інгредієнти на 4 порції

  • Куряче філе 300 гр.
  • Консервований ананас 300 гр.
  • Сир 200 гр.
  • Яйце 4 шт.
  • Майонез — за смаком
  • Чорний перець — за смаком
  • Сіль — за смаком
  • Петрушка 15 гр.

Як приготувати листковий салат з курки з ананасами

Крок 1. Вам знадобиться філе, відокремлене від курячої грудки, яке було зварено до повної готовності в підсоленій воді і приправлена за смаком.

Крок 2. Консервовані ананаси можуть бути у вигляді шматочків і кілець, різниці немає, в будь-якому випадку фрукти дрібно нарізати і викласти на сито, щоб видалити зайвий сік.

Крок 3. Вибирайте твердий сир на свій смак. Від цього залежатиме кількість солі. Сир і яйця натерти окремо на дрібній тертці.

Крок 4. Куряче філе нарізати дрібними кубиками, зелень петрушки подрібнити. Щоб зменшити кількість майонезу, нанесемо його на шари салату у вигляді сітки. Для цього перекладемо майонез в паперовий кондитерський мішок і зріжемо кінчик.

Салат будемо подавати в невеликих порційних салатниках.

Крок 5. Викласти куряче філе в якості першого шару і злегка притиснути ложкою. Нанести сітку майонезу на курку.

Крок 6. Потім по черзі викласти: ананас — майонез, яйця — майонез, сир — майонез. Перед нанесенням майонезу кожен шар злегка притисніть ложкою. Якщо дозволяє розмір сервіровки салатника, шари можна повторити. Прикрасити тертим сиром і зеленню петрушки.

Крок 7. Прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин, щоб шари просочилися. Готовий салат виходить соковитим і солодкість ананаса чудово поєднується з куркою і сиром.

Приємного апетиту!

Рецепт солодкого курячого салату з ананасом, сиром і горіхами

Час приготування 17 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність: 597 ккал. Жири: 47 гр. Вуглеводи: 32 гр. Білки: 22 гр. Вуглеводи: 23 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 8 порцій

  • 140 гр. подрібненої вареної курки
  • 100 гр. нарізаного селери
  • 225 гр. червоного винограду, розрізаного навпіл
  • 140 гр. нарізаного мигдалю
  • 5 зелених цибулин, нарізаних
  • 560 гр. шматочків ананаса
  • 120 гр. вершкового сиру, розм’якшеного
  • 250 мл майонезу
  • 2 чайні ложки вустерширського соусу
  • 0,5 чайної ложки часникового порошку
  • 0,5 чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки чорного перцю

Приготування курячого салату

1. Приготуйте курку, потім подрібніть. Можна варити, смажити, запікати або обсмажувати.

2. У великій мисці змішайте курку, селера, виноград, мигдаль, зелений лук і ананас.

3. В окремій мисці змішайте вершковий сир, майонез, вустерський соус, часниковий порошок, сіль і перець.

4. Залийте вершкову суміш і добре перемішайте.

5. Охолодіть протягом 1-2 годин перед подачею на стіл в холодильнику.

Поради по приготуванню:

Замість курки використовуйте індичку — легка і смачна заміна.

Додайте горіхи, крім мигдалю, можете використовувати кешью, волоські та інші горіхи.

Замініть майонез і сир на густий, грецький йогурт.

Додайте овочі — морква, сиру брокколі, горох.

зберігати в герметичному контейнері в холодильнику 2-3 дні.

Дуже смачний салат з курки, ананасів, сиру з горіхами та виноградом

Курячий салат з червоним виноградом, ананасом, горіхами мигдалю і смачний майонезно-сметанним соусом.

Приготування: 55 хвилин. Калорійність: 482 ккал.

Інгредієнти на 4 порції

  • 3 курячі грудки без кісток
  • 1/4 склянки ананасового соку
  • 2 столові ложки соєвого соусу
  • 2 столові ложки коричневого цукру
  • 1 столова ложка рослинного масла
  • 0,5 чайної ложки меленого імбиру
  • 0,5 склянки майонезу
  • 1/4 склянки сметани
  • 1 чайна ложка лимонного соку
  • 3/4 чайної ложки порошку каррі
  • 1/4 чайної ложки меленого імбиру
  • 0,5 чашки червоних виноградних половинок
  • 225 гр. шматочків ананаса
  • 2 зелених цибулі, нарізаного
  • 50 гр. дрібно нарізаного сиру чеддер
  • сіль і перець за смаком
  • 70 гр. підсмажених горіхів мигдалю

Як приготувати салат

1. Покладіть курку в великий пакет на блискавці. Додайте ананасовий сік, соєвий соус, коричневий цукор і імбир. Струсніть декілька разів, щоб змішати. Дайте маринуватися на 30 хвилин.

2. Змастіть решітки гриля маслом і нагрійте гриль до середньої температури. Смажте курку на грилі з обох сторін до готовності, близько 5 хвилин з кожного боку.

3. Дайте курці охолонути 10 хвилин, а потім наріжте невеликими шматочками.

4. У великій мисці змішайте майонез, сметану, лимонний сік, порошок каррі і імбир.

5. Додайте курку, виноград, ананас, сир і зелену цибулю. Приправити за смаком сіллю і перцем. Посипати горіхами мигдалю.

Для кращого смаку охолодіть не менше години перед подачею на стіл.

Друзі, готуйте із задоволенням і їжте смачно! Будьте здорові і до чергового цікавого рецепта на сторінках мого кулінарного блогу!