Печиво горішки зі згущеним молоком — рецепт як в дитинстві в орешнице

Всім привіт! Хочу вам нагадати давно забутий рецепт смачного печиво – горішки з вареним згущеним молоком, так саме ті самі. Цей радянський класичний рецепт для форми-орешницы я трохи змінив, додавши в начинку свіжих ягід жимолості (можна заморожену). Варена згущене молоко по собі дуже солодкий продукт, тому ягода дасть дивну кислинку.

На свята я вирішив згадати дитинство і приготувати це саме печиво. Рецепт підійде і для форми – орешницы на газу, і для електричної форми.

Звичайно в наш час можна готове печиво легко придбати в магазині, але не поспішайте бігти в магазин, щоб порадувати своїх близьких. Це печиво можна легко і швидко приготувати вдома і повірте це печиво буде набагато смачніше і цікавіше, за рахунок незвичайної начинки.

Печиво горішки зі згущеним молоком старий рецепт в орешнице на газу в домашніх умовах

Нам знадобляться дуже прості продукти:

Час приготування: 30 хвилин, а кількість порцій: 8. На 100 грам печива: Калорії — 350.7 ккал. Білки — 6.0 гр. Жири — 15.2 гр. Вуглеводи — 47.6 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Склад:

Для тіста:

  • масло – 200 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – ½ склянки.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сода – ½ чайної ложки.
  • Борошно – приблизно 2 склянки, може трохи більше.
  • Сіль – на кінчику ножа.

Для начинки:

  • Варена згущене молоко – 1 банка.
  • Ягоди (жимолость) – 100 гр.

Приготування:

Крок 1. Перш ніж приступити до приготування підготуємо необхідні продукти. Заздалегідь потрібно дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно стало м’яким.

Крок 2. М’яке вершкове масло збиваємо з цукром.

Крок 3. Додаємо ванілін і сіль на кінчику ножа. Сіль додавати в тісто необхідно обов’язково. При додаванні солі в тісто воно зберігає свою форму, стає міцнішою.

Крок 4. Яйця промити і обсушити паперовим рушником. Вбиваємо до тесту.

Крок 5. Все добре збиваємо міксером. Додаємо соду.

Крок 6. Поступово, невеликими порціями додаємо просіяне через сито борошно, продовжуючи збивати.

Крок 7. Замішуємо тісто.

Тісто має вийде дуже м’яким і не липнути до рук.

Крок 8. М’яке тісто накриваємо харчовою плівкою і даємо відпочити 10 хвилин.

Крок 9. Потім необхідно накатати кульки, у мене вийшло 73 штуки. Розмір кульок повинен бути за розміром форми, щоб потім швидко заповнити її ними.

Крок 10. Дістаємо нашу орешницу (у мене проста, не електрична) і ставимо на конфорку газової плити, на середній вогонь нагріватися. Кладемо наші кульки у форму, притискаємо кришкою і ставимо на середньому вогні випікатися до рум’яної скоринки.

Крок 11. Печуться горішки швидко, орієнтуєтеся на вашу плиту. Зарумянившиеся горішки викладаємо на тарілку.

Не лякайтеся, якщо ви поклали занадто багато тіста і ваш горішок став схожий на «капелюх», «поля» можна буде легко обрізати.

Крок 12. Готуємо начинку. Для цього потрібна варена згущене молоко і у моєму варіанті свіжа жимолость (використовував заморожену).

Варене згущене молоко викладаємо в глибоку тарілку. Ягоди, якщо у вас заморожені, потрібно щоб вони постояли при кімнатній температурі і розморозилися.

Все акуратно змішуємо. Начинка готова!

Намагайтеся не придушити ягоди, вони дуже ніжні.

Крок 13. Наповнюємо горішки, кладемо всередину начинку на одну половинку з невеликою гіркою, накриваємо іншою половинкою і скріплюємо їх. Так робимо з усіма горішками.

Печиво горішки зі згущеним молоком в орешнице

Все, смачне печиво горішки з вареним згущеним молоком і ягодою готово! Заварюємо свій улюблений чай або варимо каву і кличемо близьких до столу. Приготуйте і побалуйте своїх близьких цим давно забутим десертом. Швидко, просто і дуже смачно!

Якщо у вас немає орешницы, але є форма для вафель, то з цього тіста можна спекти смачні домашні вафлі.

Приємного апетиту!