Чізкейк — класичний рецепт в домашніх умовах

Привіт читачі мого кулінарного блогу домашніх рецептів! Сьогодні докладно, з покроковими фотографіями розповім як приготувати солодке, десертне блюдо американської кухні. Чізкейк став популярним і нас, тому багато хто хоче спробувати зробити класичний варіант в духовці.

Ми приготували цей десерт будинку, постаралися максимально адаптувати його під наші умови. Це третій варіант, який виявився найкращим. Пробували використовувати замість сметани, жирні вершки, запікати основу в духовці без водяній бані, після випічки, відразу діставали з печі і охолоджували повністю при кімнатній температурі. Але виходило так, що чізкейк тріскався, був занадто рідкуватим. Так що з усіх трьох варіантів, третій найвдаліший, яким і хочу поділитися.

Результат вийшов відмінний. Я не пробував чізкейк, приготований в Америці, але цей сподобався всій родині. Чудовий збалансований смак, приємний аромат і консистенція десерту.

Особливих продуктів не потрібно, для основи використовували несолоні крекери, вони легко перетворюються в крихту міксером. Для крему, сир брали вершковий, в пластикових баночках по 250 грам, а сметану 25% жирності.

Ось що у нас вийшло, читайте. Приступаємо?

Чізкейк в домашніх умовах — класичний рецепт

Ніжний смак, лимонно-ванільний аромат начинки з розсипчастим підставою. Загалом нам сподобався десерт.

Час на підготовку: 45 хвилин. Час приготування: 1 год. Загальний час: 7 годин 45 хвилин. Вихід: 10 порцій.

Інгредієнти

  • 1,5 склянки (150 гр.) подрібненого крекеру
  • 5 столових ложок (70 гр.) несолоного вершкового масла , топленого
  • 0,25 склянки (50 гр.) цукрового піску (для основи)
  • чотири упаковки (900 гр.) жирного вершкового сиру , розм’якшеного до кімнатної температури
  • склянку (200 гр.) цукрового піску
  • склянку (240 гр.) жирної сметани кімнатної температури
  • 1 чайна ложка чистого екстракту ванілі
  • 2 чайні ложки свіжого лимонного соку
  • 3 великих яйця , кімнатної температури

Доповнення

  • карамель, лимонний сир, полуниця, шоколад Ganache, червоне вино, свіжі фрукти, збиті вершки або малиновий соус.

Як приготувати чізкейк в духовці

Встановіть решітку духової шафи в нижню середнє положення і розігрійте духовку до 180 ° C.

Робимо підставу чізкейку

З допомогою кухонного комбайна подрібнюємо крекери в крихту (використовуємо прісне печиво). Пересипаємо її в глибоку миску середнього розміру, додаємо цукор і топлене масло. Перемішуємо до однорідності, суміш повинна вийти піщаної.

Пересипаємо суміш в розбірну форму для випічки. Розрівнюємо по всій поверхні. Змащувати форму перед цим не потрібно.

Щільно утрамбовується, залишаючи по краях невеликий бортик. Ставимо форму в гарячу духовку. Запікаємо 8 хвилин.

Дістаємо форму з духовки. Залишаємо її остуджуватися, а тим часом готуємо начинку.

Приготування начинки

Всі інгредієнти для крему чізкейку повинні бути кімнатної температури, щоб крем залишався гладким, рівним і швидко змішувався. Змішування холодних інгредієнтів призведе до отримання густого, збитого крему!

Для приготування краще використовувати настільний міксер з лопатевою насадкою. Викладаємо вершковий сир кімнатної температури в чашу, змішуємо на невеликій швидкості.

Чізкейк, це не дієтичний десерт, тому сир вибирайте з підвищеною жирністю!

Додаємо 1 склянку цукрового піску, збиваємо разом на середній або високій швидкості, поки суміш не стане однорідною і кремоподібної, приблизно 2 хвилини.

Чізкейк не повинен бути занадто солодким. Тому використання тільки 1 склянки цукру дає цьому чізкейк збалансувати смак, як і має бути класичного.

Додаємо сметану, екстракт ванілі і лимонний сік, потім знову збиваємо до повного змішування. Замість сметани можна додати склянка жирних вершків, але тоді вийде занадто м’який чізкейк.

1 чайна ложка чистого екстракту ванілі і 2 ложки лимонного соку поліпшать загальний смак чізкейку.

Перемішуючи на середній швидкості, додаємо яйця по одному, збиваючи після кожного додавання, поки крем не стане однорідним.

Після того, як останнє яйце буде додано, припиняємо перемішування. Сильно збивати крем не варто.

Не перемішуйте крем повторно після додавання яєць. Це призведе до потрапляння повітря в крем, що призведе до розтріскування і осіданню чізкейку після випічки.

Готуємо водяну баню

Пар з гарячої води підніме чізкейк повільно і рівномірно, знижуючи ризик появи тріщин на поверхні. Крім того, такий метод випічки запобігає осідання чізкейку при охолодженні.

Кип’ятимо в каструлі з воду. Можна використовувати великий чайник. Головне, щоб вистачило води заповнити використовуваний піддон на 2,5 сантиметра.

Форму з основою чізкейку ставимо на великий аркуш фольги і обертаємо його по стінках, навколо форми.

Викладаємо приготований крем для чізкейків поверх основи.

Гумовим шпателем або ложкою розрівнюємо поверхню. Ставимо форму в піддон.

Обережно наливаємо гарячу воду всередину піддону на рівень 2,5-3 сантиметри. Ставимо в духовку. Випікаємо чізкейк протягом 55-70 хвилин або поки центр майже не застигне.

Якщо ви помітили, що чізкейк занадто швидко підрум’янюється зверху, накрийте його алюмінієвою фольгою.

Вимикаємо духовку і злегка відкриваємо дверцята. Даємо чізкейк охолонути прямо в духовці на водяній бані протягом 1 години.

Виймаємо з духовки і піддону, потім охолоджуємо у відкритому вигляді при кімнатній температурі. Потім накриваємо форму і ставимо в холодильник мінімум на 4 години або на ніч.

З допомогою ножа відокремлюємо охолоджений чізкейк від краю форми для зняття. Чистим гострим ножем нарізаємо скибочками для сервірування. Щоб шматочки вийшли акуратні, очищаємо ніж і опускаємо у теплу воду після кожного реза.

Подавати чізкейк з бажаної начинкою. Накрийте кришкою і тримайте залишився чізкейк в холодильнику до 5 днів.

Підводячи підсумок, ось 4 ради для приготування ідеального чізкейку:

  1. Не перемішуйте крем для чізкейку занадто сильно.
  2. Випікайте на водяній бані
  3. Залиште чізкейк остигати в духовці з відчиненими дверцятами на 1 годину.
  4. Повністю остудіть при кімнатній температурі

до Речі, чізкейк можна приготувати заздалегідь, у зручний для вас час, а до часу подачі, просто заморозити його. В замороженому вигляді його можна зберігати до 3 місяців.

Для цього потрібно охолоджений при кімнатній температурі чізкейк зняти з форми. Перекласти на шматок картону, застелений пергаментним папером, або скористайтеся плоскою тарілкою. Обернути у кілька шарів харчової плівки і шаром фольги і відправити у морозильну камеру.

Коли буде потрібно, розморозити в холодильнику і додати начинку.

Домашній класичний чізкейк з вершкового сиру

Подаємо шматочки на стіл. Зверху поливаємо малиновим соусом. Як приготувати такий, я розповім нижче.

Можна зробити цілий букет смаків з допомогою різних начинок. Я найбільше люблю чізкейк з ягодами, тому використовували простий малиновий соус. Також можна додати домашній лимонний сироп шоколадний ганаш, карамель, полуничний топпінг або домашні збиті вершки.

Соус зі свіжої малини

Змішайте в невеликій каструлі 2 склянки свіжої або замороженої малини (не розморожуйте перед приготуванням) з 3 столовими ложками цукрового піску.

Додайте 1 чайну ложку свіжого лимонного соку і поставте на середній вогонь. Розмішайте суміш.

Після закипання продовжуйте помішувати близько 5 хвилин. Зніміть каструлю з вогню протріть суміш через дрібнопористе сито, щоб видалити насіння малини.

Перед використанням дайте рідкого малинового соусу повністю охолонути. Зберігати 1-2 тижні в холодильнику.