Суп з копченими реберцями, покроковий рецепт з сочевицею

Сьогодні на обід у нас суп з копченостями. Приготували з копченими свинячими ребрами і сочевицею. Спочатку хотіли зварити класичний гороховий. Але сочевиця вариться швидше, так і за смаком нітрохи не гірше.

Тим більше, що і процес приготування практично однаковий, але швидше. Аромат копчення підвищує апетит і додає свій, ні з чим не порівнянний смак. Суп з такими реберцями просто чудовий.

А якщо до такого обіду додати свіжий, тільки що спечений хліб, обід вийде просто Смак! Ми печемо свій домашній заливний хліб, м’який з хрусткою скоринкою. Рецепт такого хліба прочитайте статтю «Домашній хліб в духовці» .

Простий і смачний рецепт супу з копченими ребрами

Для Вас простий домашній рецепт дуже смачного сочевичного супу з копченими свинячими ребрами. Обов’язково спробуйте приготувати на обід, впевнений, дуже сподобається всій вашій родині.

Інгредієнти

  • Копчені свинячі ребра — 700 г
  • Сочевиця червона — 1 склянку
  • Морква — 1 невелика
  • цибуля Ріпчаста — 1 середня
  • Картопля 6-7 шт
  • Вода — 3 літра
  • Сіль, приправи
  • Рослинне масло
  • Зелена цибуля

Як зварити суп з копченими свинячими реберцями

Крок 1. Починаємо приготування з сочевиці. Відміряємо склянку, промиваємо під проточною водою. Даємо стекти.

Залишаємо на час в мисці.

Крок 2. Картоплю чистимо, миємо й ріжемо невеликими шматочками для супу.

Крок 3. Цибулю подрібнюємо невеликим кубиком і трьом на крупній тертці моркву

Крок 4. У каструлю наливаємо 3 літри води, ставимо на вогонь. Засипаємо варитися картоплю

Крок 6. Коли вода закипить, можна висипати сочевицю. Варитися вона буде хвилин 15. За цей час звариться і картопля.

Коли вода знову закипить, може утворитися шапка піни, її краще прибрати.

Крок 7. У сковороду наливаємо 2-3 ложки рослинної олії, викладаємо моркву і цибулю, обсмажуємо їх спочатку окремо до м’якості.

Після чого перемішуємо і обсмажуємо до готовності.

Крок 8. Копченості ріжемо на зручні для супу шматки, викладаємо їх у каструлю. Варимо хвилин 5, перевіряємо готовність м’яса, воно повинно стати м’яким і добре відділятися від кістки.

Крок 9. Викладаємо в каструлю засмажку. Солимо, додаємо приправи за смаком. Ми завжди додаємо Приправыч, там сіль і різні смачні приправи. Варимо ще кілька хвилин, знімаємо з плити. Накриваємо кришкою, залишаємо настоятися хвилин 15.

Готовий суп з копченими свинячими ребрами і сочевицею

Розливаємо суп по порційних тарілках, подаємо на стіл.

В якості свіжої зелені, краще всього підійде зелений лук. Наріжте його тонкими кільцями і посипте зверху. Відріжте добрий шматок м’якого, ароматного, свіжого заливного хліба з хрусткою скоринкою. Це буде просто чудовий обід. Приємного апетиту!