Як приготувати плов з індички в казані — 4 смачних рецептів плову з рисом

Вітаю, вас, дорогі друзі! Сьогодні пропоную вам страву, популярне в Середній Азії. А наштовхнула мене на його приготування літня пора, а саме пора молодого зеленого горошку. Він – обов’язковий інгредієнт у сьогоднішньому меню, тому, як будемо готувати плов з індичкою і зеленим горошком.

Секрет розсипчастості рису – в його сортових особливостей. Для запіканок, молочної каші, лінивих голубців можна взяти будь-рис. А для страв з овочами, м’ясом краще використовувати дліннозерновой, тоді ви отримаєте не склеєне блюдо. Рисові зерна будуть чітко виділятися.

Плов з індички в казані — покроковий рецепт приготування смачної розсипчастої плову

Оскільки вже літо і не дуже хочеться жирного, то я вибрав м’ясо індички, хоча можна взяти будь-яку іншу. Перевага індичатини в тому, що це дієтичне м’ясо, швидко готується.

До того ж, як мені здається, воно прекрасно буде поєднуватися з зеленим горошком. Ну і ось які ще продукти знадобляться для сьогоднішнього страви.

Крім того, можна взяти ваші улюблені приправи. Я, наприклад, вперше наважився додати в плов шафран, зіру і барбарис. Як відомо в східній кухні спеції грають велику роль, а страва сьогоднішнє все-таки звідти.

Калорійність 165, 9 Ккал.

Склад:

  • рис довгозерний – 200г;
  • м’ясо індички (стегнова частина) – 350 г;
  • морква – 350 г;
  • горошок зелений – 100 г;
  • цибуля ріпчаста – 3-4 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • барбарис сушений – 3 г;
  • зіра ціла – 2 г;
  • шафран мелений – 1 г;
  • сіль – за смаком;
  • будь-яка зелень для прикраси;
  • масло рослинне для обсмажування – 4-5 ст. л.

Якщо такий набір спецій для вас незвичний, то використовуйте традиційні, але я раді хоч раз спробувати в такому поєднанні. Ну і горошок можна взяти консервований, але краще заморожений або все-таки прямо свіжий смак зовсім інший отримаєте.

Як приготувати смачний плов в казані:

Крок 1. Подрібнимо моркву соломкою, а цибулю наріжемо дрібно на кубики. Кількість м’яса, моркви та цибулі в плові завжди береться один до одного. Я взяв індичку — 350 р, морква ~ 350 г і цибулю ~ 350 р.

Крок 2. В сотейник наллємо трохи рослинного масла і відправимо туди овочі.

Крок 3. Їх потрібно обсмажити хвилинки 3-4, періодично помішуючи.

Крок 4. Наріжемо індичку на порційні шматочки.

Крок 5. М’ясо додаємо до моркви з цибулею сотейник.

Крок 6. Обсмажимо м’ясо з овочами 4-5 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 7. Промиємо рис, додамо його до м’яса і овочів, і все перемішаємо (відійдемо від класичного процесу приготування, де рис закладається зверху на казан).

Крок 8. Зверху викладіть роздроблений часник (цілі зубчики потрібно розчавити лезом ножа) і всі спеції (шафран, зіру, барбарис).

Крок 9. Залийте всі 400 мл гарячої води і варіть під кришкою 12-15 хвилин.

Крок 10. Потім перевірте на сіль, додайте горошок і тушкуйте страву ще 3 хвилини.

Довго після горошку гасити плов не потрібно. Горошок якщо свіжий і молодий, то він приготується швидко.

Смачний плов з індички в казані

Подивіться, який гарний вигляд у цієї страви.

Після приготування накрийте блюдо кришкою і дайте настоятися хвилин 20-30, а після подавайте, прикрасивши зеленню.

З такої кількості інгредієнтів виходять дві хороші порції рису з індичкою і молодими горошком (або плову – кому як подобається).

Головне, друзі смак цієї страви дуже смачний і ароматний. Не бійтеся експериментувати зі спеціями і додавати свої родзинки в приготуванні! А я радий ще раз поділитися з вами цікавими рецептами!

Пропоную ще три рецепта узбецького плову з індичкою з рису.

Рецепт приготування смачного плову з індички з рисом в казані на плиті

Плов — чудове блюдо, яке можна приготувати для сімейного вечері. Плов з м’яса індички дещо відрізняється від традиційного, в першу чергу тим, що готується з м’яса птиці. Кожен кулінар вибирає спеції для використання у страві індивідуально: ви можете взяти як традиційні спеції для плову, так і ті, які вам більше подобаються.

Інгредієнти на 6 осіб

  • філе індички 600 г
  • рис для плову 500 г
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • морква 2 шт.
  • рослинна олія 100 мл
  • сіль 1 ч. л.
  • чорний перець 0,5 ч. л.
  • спеції для плову 1 ч. л.
  • часник (головка) 2 шт.
  • копчена паприка 1 ч. л.

Приготування плову в казані на плиті

  1. Філе індички промити, очистити і нарізати середніми шматочками.
  2. В казан для плову налийте олію і добре розігрійте. Потім додайте філе індички і добре обсмажте з усіх боків.
  3. Поки філе індички обсмажується, наріжте цибулю півкільцями, а моркву — соломкою.
  4. Додайте нарізані овочі до м’яса, перемішайте і обсмажте до золотистої скоринки.
  5. Додайте спеції і сіль, перемішайте. Отже, ми приготували так званий казан.
  6. Ретельно промийте рис для плову і висипте в казан так, щоб він рівномірно покривав казан. Налийте в казан гарячу воду в такій кількості, щоб вона покривала шар рису на 2 см вище. Головна умова приготування — не змішувати рис з зирваком.
  7. Доведіть плов до кипіння на сильному вогні, зменшити вогонь до середнього і дайте воді трохи випаруватися. Потім акуратно, не перемішуючи, зберіть рис у формі гірки в центр казана і застроміть в центр цілі головки часнику. Накрийте казан кришкою і продовжуйте тушкувати, поки рис не звариться.

Перед подачею перемішайте плов або викладіть його на блюдо шарами: поверх шару рису викладіть казан. Смачний, ситний плов з індички готовий.

Рецепт узбецького плову з індички з курагою і родзинками в казані на плиті

Плов — одне з найбільш відомих і улюблених страв у світі. На Сході його готують на відкритому вогні в товстостінному казані. Хочу поділитися з вами своїм рецептом. Приготуємо його з індички з курагою і родзинками. Візьмемо спеції для узбецького плову. Смачне, ситне, красиве блюдо на природі прикрасить стіл.

Інгредієнти на 5 порцій

  • Філе з індички 350 грам
  • Цибуля 3 шт. (350 гр.)
  • 2 штуки моркви (350 гр.)
  • 150 грам сухофруктів кураги і темного ізюму
  • 175 мл соняшникової олії
  • 2 склянки рису
  • 0,5 столової ложки куркуми
  • 1 столова ложка зіри
  • 1 столова ложка сушеного барбарису
  • 2 штуки цілих головки часнику
  • 1 шт. Перець чилі

Як приготувати узбецький плов з індички в казані

1. Рис для плову необхідно замочити на 2 години, тоді він буде розсипчастим в готовому блюді. Курагу і родзинки запарити гарячою водою, ретельно промити.

2. Філе індички нарізати довгими брусочками. Моркву кубиками, цибулю — півкільцями.

3. Відкиньте сухофрукти на друшляк, дайте стекти всій рідини і промокніть паперовим рушником. Беремо спеції для узбецького плову: зіру; барбарис; куркуму; часник; стручок перцю чилі.

4. Я буду готувати на газовій плиті в воке. Включаємо вогонь на повну, ставимо вок, викладаємо шар цибулі і заливаємо олією. Обсмажуємо цибулю на сильному вогні, постійно помішуючи лопаткою, щоб він не пригорів.

5. Далі відправляємо шматочки індички, обсмажуємо їх і кладемо сухофрукти, перемішуємо. Чергу за морквою. Тепер зменшіть вогонь до середнього і обсмажуйте всі до напівготовності.

6. Відправляємо в вок зіру і барбарис, перемішуємо, заливаємо гарячою водою так, щоб вона була вище вмісту в воке на палець заввишки.Коли вода закипить, посоліть за смаком і накрийте кришкою. Готуйте на середньому вогні 30 хвилин.

7. Далі посипте куркумою, часником і перцем чилі. Готуємо зірвак ще 15 хвилин і пора викладати рис. Перекладіть часник і перець чилі на тарілку.

8. Замочений рис відкинути на друшляк, добре промити. Викладіть в вок і рівномірно розподіліть зверху. Не перемішуйте! Рис повинен бути повністю покритий рідиною.

9. Збільште вогонь трохи вище середнього і готуйте, поки рідина повністю не вбереться в рис. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і зберіть рис гіркою до центру.

10. Проткніть його в декількох місцях до дна ручкою виделки або ножа і накрийте кришкою. Чекаємо ще 20-25 хвилин, щоб плов приготувався.

10. Потім відкрийте кришку, перемішайте і покладіть в центр вийнятий часник і перець чилі. Накрийте кришкою, потримайте на слабкому вогні ще 5 хвилин.

Плов готовий. Його можна подавати. Вийшов яскравий, красивий і ароматний плов! Приємного апетиту!

Як приготувати розсипчастий плов в казані з індичкою на плиті

Ингредиенты:

  • М’ясо індички (півкіло);
  • Індійський рис (250 г);
  • масло Вершкове (топлене 2 ст. л.);
  • Сметана (дві стіл. ложки);
  • Одна морква;
  • Цибуля;
  • Червоний перець (за бажанням);
  • Сіль, чебрець, кріп.

Як приготувати плов

  1. Добре промийте рис в холодній воді, відкинувши його на сито. Потім залиште на 60 хвилин у гарячій воді.
  2. М’ясо індички нарізати шматочками і обсмажити в чавунному казані на топленому маслі.
  3. Цибулю і моркву подрібнити ножем і змішати з індичкою.
  4. Посипте спеціями, посоліть, через 10 хвилин можна додати сметану.
  5. М’ясо повинно стояти на слабкому вогні п’ятнадцять хвилин.
  6. Потім зверху викласти рис і залити водою, варити ще півгодини.
  7. Обов’язково подавайте на підігрітій круглої посуді і густо посипати зеленню.

Ось такі рецепти плову з індички. Можливо десь є відступи від класики в процесі приготування, але в наш час, практично, всі рецепти національних страв зазнали значні зміни. Тому відразу хочу сказати, що це варіанти приготування домашнього плову в умовах наших реалій. Всім успіхів в кулінарії і приємного апетиту!