Рогалики з повидлом – дуже смачне пісочне печиво в домашніх умовах

Привіт, друзі! Як завжди, радий зустрічі з вами на сторінках мого блогу! Сьогодні я до вас з солодким і смачним рецептом – пропоную спекти розсипчасті, ніжні і дуже смачні рогалики зі сливовим джемом і подрібненими волоськими горіхами.

В якості начинки можете використовувати будь-який інший джем або густе повидло. А ось для тіста крім борошна знадобляться всього 2 інгредієнта – сметана і свинячий жир. Так, так, саме таке поєднання надає випічці розсипчастість. Рогалики просто тануть у роті.

Нещодавно розповідав про домашнє печиво у вигляді таких же рогаликів з грушею, де тісто робиться на основі кефіру і масла. Виходять теж дивовижно смачними. Подивіться рецепт у статті Домашнє пісочне печиво.

Домашнє пісочне печиво — простий рецепт ніжного розсипчастого печива рогалики

Рецепт трохи призабутий, а даремно. Це як раз той випадок, коли все геніальне – просто. Багато метушні з цієї випічкою не буде, а смакове задоволення величезне.

Скоріше за справу, і ось які продукти потрібні для рогаликів зі сливовим джемом.

З такої порції виходить до 100 штук печива. Жир можна купити готовий або перетопити сало.

Харчова цінність на 100 г: Калорії — 397.9 ккал. Білки — 5.8 гр. Жири — 24.1 гр. Вуглеводи — 39.4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Інгредієнти

  • Сметана (будь-якої жирності) – 200 гр.
  • Свинячий жир (смалець) – 200 гр.
  • Борошно – 400-500 гр.

Для начинки

  • Сливовий джем (можна будь-який) – 250 гр.
  • Горіх волоський – за смаком.

Друзі, запам’ятайте 2 основних правила для цієї випічки:

  1. Співвідношення сметани і жиру завжди 1:1 – тільки так вдасться домогтися розсипчастості тесту. А борошна скільки візьме, але не забивайте тісто борошном, воно має бути пухким.
  2. Ви можете використовувати в начинку для тіста будь-який інший джем або повидло – що є вдома. Єдина умова, щоб наповнювач був густим – так рогалики не потечуть. Тому варення в цьому випадку не підходить, вишня, заготовлена у власному соку або заморожена – цілком.

Як приготувати розсипчастий рогалики на сметані і свинячому жирі:

Крок 1. Розтопити жир. Я роблю це в мікрохвильовці за 1,5 хвилини, ставлю три рази за 30 секунд, але, накриваю спеціальною кришкою, або розтоплюю відразу в закритій коробці, щоб не було бризок.

Крок 2. Додайте до жиру сметану. Вона може бути будь-якої жирності (використовував 20%).

Крок 3. Добре перемішайте ці продукти. Спочатку може здатися, що сметана не розчинитися в жирі, але потім склад стане таким однорідним.

Крок 4. Додайте відразу всю муку, спочатку рекомендую просіяти.

Крок 5. І замісіть ось таке м’яке тісто, злегка липнущее до рук.

Крок 6. Потім помістіть його на робочий стіл, припыленный борошном, і потроху досипаючи борошно, замісити некруте тісто, але вже не липнущее до рук і збирається в грудку.

Крок 7. Не забивайте тісто сильно борошном, при його розкритті, всередині воно повинно бути таким пухким.

Крок 8. Сформуйте велика куля, і, відщипуючи від нього, робіть невеликі колобочкі.

Крок 9. У мене кожна порція приблизно по 75 р.

Крок 10. З усього тесту у мене вийшло рівне 11 колобочков.

Крок 11. Далі покладіть їх у миску, накрийте целофановим пакетом або відразу помістіть в пакет і відправте в холодильник хвилин на 30-40.

Крок 12. Кому потрібно швидше приготувати печиво, відразу ставте в морозильну камеру і через 20 хвилин можете приступати до розкочуванні. А поки займіться своїми справами або порубаєте горіхи для начинки, бажано, якомога дрібніше.

Крок 13. Я вирішив, що частина рогаликів приготую просто зі сливовим джемом, а частина – з джемом і з горіхом.

Крок 14. Перемішайте подрібнені горіхи з повидлом і отримаєте такий апетитний наповнювач для рогаликів.

Крок 15. Діставайте по одній кульці з холодильника і розкачайте кожен, як можна тонше.

Крок 16. Поділіть пласт спочатку на 4 частини.

Крок 17. А після ще на 4. У результаті повинно вийти 8 трикутників.

Крок 18. На кожен трикутник з широкого краю покладіть трохи начинки.

Крок 19. Защипайте бічні краї – це важливий момент, в іншому випадку начинка буде текти.

Крок 20. І починайте скручувати рулетики від широкого до вузького краю.

Крок 21. Ось такі рогалики в результаті у вас повинні вийти.

Крок 22. З такої кількості тесту у мене вийшло 88 штук. Включіть і нагрійте духовку до 200 градусів і перекладіть печиво на деко, застелений пергаментним папером.

Крок 23. випікайте Печиво при температурі 200 градусів приблизно 20-25 хвилин – все залежить від потужності вашої духовки.

Крок 24. Коли печиво злегка підрум’янитися, вийміть і дайте трохи охолонути.

Крок 25. Потім готові рогалики посипте цукровою пудрою.

Крок 26. Посипайте пудрою кожен шар і складіть рогалики гіркою.

Смачне домашнє пісочне печиво рогалики

Друзі, виходить неймовірно ніжне домашнє печиво, яке буквально тане в роті. А якщо його розламати, воно просто кришиться в руках.

Ну, і звичайно, це дуже смачно. Подавайте рогалики зі сливовим джемом до молока, кави, чаю або просто насолоджуйтесь в якості перекусу.

Друзі, потіште себе і своїх близьких цим десертом. Впевнений, що, спробувавши хоч один раз спекти таке печиво, ви візьмете цей рецепт у свою скарбничку.

Приємного чаювання і до наступної смачною зустрічі!