Привіт, друзі! Радий знову зустрічі з вами! Сподіваюся, ви також нудьгували, як і я. Ось поспішаю поділитися черговий смакотою до чаю – це швидке домашнє печиво, неймовірно розсипчасте і тане в роті.
Готується воно дуже швидко. Із серії, коли гості вже на порозі» або «прямо зараз хочеться чого-небудь смачненьке до чаю». Нагадує це ласощі, знамените печиво «Кураб’є». Але тільки те, відсаджують спеціальною насадкою, а це привабливо саме по собі: робимо прості кругляшки з поглибленням для начинки посередині.
Не так давно, розповідав ще один домашній рецепт пісочного печива, виготовленого з грушами. Подивитися його можна ТУТ.
Рецепт домашнього розсипчастого пісочного печива на вершковому маслі в духовці
Для прикраси десерту можна використовувати цукрову пудру.
Для приготування простого, але смачного пісочного печива знадобляться звичайні продукти, які завжди є в будинку.
Для начинки:
Начинку можете взяти будь-яку, головне щоб вона не була занадто рідкою. У мене – це сливове домашнє повидло і магазинний джем «лимон-імбир» (дуже пікантний).
Склад:
- яйце – 1 шт.;
- масло (можна з додаванням рослинних жирів) – 200 г;
- цукрова пудра (але не цукор) – 90 г +10 г на посипання;
- борошно – 140 г;
- ванілін – 1 пакет або кілька крапель есенції;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- щіпка солі;
- джем – за смаком.
Складнощів з приготуванням ніякої немає. У цьому рецепті не треба нічого збивати, особливо зважувати (якщо масло придбати відразу розфасоване, а 340 г борошна – це 2 повних з гіркою склянки). Всі продукти просто змішуються.
Як приготувати пісочне печиво в духовці
Крок 1. Масло виймаємо заздалегідь, щоб воно стало м’яким при кімнатній температурі.
Крок 2. Додаємо до нього цукрову пудру. Принципово, щоб не цукровий пісок, а пудра, оскільки гранули цукру просто не встигне розтанути. А пудра додає тісту неймовірну ніжність.
Крок 3. Всипаємо пакетик ваніліну (я додав кілька крапель ванільною есенції), і додаємо для контрасту щіпку солі.
Крок 4. Вбиваємо одне яйце.
Крок 5. Просіваємо відразу все борошно в миску для замішування тіста.
Крок 6. Ось тепер всі інгредієнти змішуємо і замішуємо тісто спочатку ложкою, потім це можна продовжувати руками.
Крок 7. Має вийти ось таке ніжне тісто. Його не потрібно збирати в грудку і не треба вимішувати на столі і вже тим більше не додайте ще борошна.
Крок 8. Тісто дуже пухке, ніжно і приємне на дотик. Формуємо з нього невеликі кульки (приблизно за 25-30 грам кожна) і розподіляємо їх на деко, застелене пергаментним папером, на відстані один від одного.
Крок 9. В середині кожного такого колобочка робимо поглиблення для начинки, злегка сплюснув зверху.
Крок 10. І далі начиняємо наші майбутні печенюшки. Можна викласти маленькою ложечкою – так я додавав сливове повидло.
Крок 11. Магазинний джем «лимон-імбир» у мене в тюбику і все дуже добре видавлюється.
Крок 12. Можете чергувати світлий джем з темним. Загалом, коли таким чином начиніть всі печеньки, відправляйте їх у духовку.
Крок 13. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 13-15 хвилин.
Крок 14. Готові вироби перенесіть на дощечку для охолодження.
Смачне розсипчасте пісочне печиво домашнє
Коли печиво трохи охолоне, його можна скласти гіркою.
При бажанні можна прикрасити цукровою пудрою.
З такої кількості тесту виходить до 30 печенюшек, але вони так швидко розлітаються, що краще готуйте відразу 2 порції.
Лише на приготування таких печеньок у вас піде максимум 20 хвилин. Так що потіште себе і своїх близьких, друзів, сусідів в будь-який час. А я прощаюся з вами до нового смачного рецепту!
Рецепт розсипчастого і смачного пісочного данської печива на вершковому маслі
Датське печиво розсипчасте, з пізнаваним смак, ідеально підходить для сніданку або перекусу з чашкою гарячого чаю.
Загальний час: 60 хв.
Інгредієнти
- Борошно – 300 г
- Масло вершкове – 200 грам (попередньо розм’якшене при кімнатній температурі)
- Цукор – 100 г
- Яйце – 1 шт.
- Екстракт ванілі – 1 чайна ложка
- Харчова сода – 1/2 чайної ложки
- Сіль – щіпка
- Молоко
- Цукрова пудра для прикраси
Приготування
Крок 1. Покладіть масло у велику миску, додайте цукор і перемішайте віночком міксера до отримання легкої і м’якою суміші.
Крок 2. Вбийте одне яйце.
Крок 3. Додайте ваніль і дрібку солі, продовжуйте змішувати всі інгредієнти. Також додайте просіяне борошно і харчову соду.
Крок 4. Змішайте їх з допомогою лопаточки до отримання м’якої суміші. Викласти суміш у кондитерський мішок.
Якщо пісочне тісто дуже м’яке, додайте трохи борошна. Але не додавайте занадто багато, щоб воно не стало занадто твердим.
Крок 5. Видавлюючи тісто, викладіть кругле печиво, діаметром близько 5 сантиметрів, на деко, застелений пергаментним папером. Помістіть деко на 5 хвилин в морозильну камеру.
Крок 6. Пензликом, зверху змастіть їх молоком і посипте цукровою пудрою. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 ° C не більше 15 хвилин або до золотистого кольору. Після готовності дайте їм охолонути. Ваше датське розсипчасте печиво готове до вживання.
Порада: можна додати в тісто шоколадну стружку або сухофрукти. Щоб зробити печиво ще більш смачним, ви можете занурити його в шоколадну глазур або в розтоплений чорний шоколад.
Зберігати датське печиво можна протягом тижня в герметичному контейнері.
Домашнє пісочне печиво приготоване на вершковому маслі в духовці
Це ніжне печиво і розсипчасте зовні, але м’яке всередині. Якщо ви любите повністю розсипчасте печиво, то потрібно просто випікати їх на 1-2 хвилини довше.
Час приготування: 45 хвилин.
Інгредієнти
- 230 гр. несолоного вершкового масла (розм’якшеного кімнатної температури)
- 100 гр. цукрового піску
- 1 велике яйце
- 2 ч. л. ванільного екстракту
- 1/4 чайної ложки мигдального екстракту (за бажанням)
- 1/4 чайної ложки солі
- 250 гр. пшеничного борошна
- 12 зацукрованих або заморожених вишень, розрізаних навпіл (за бажанням)
Як приготувати домашнє печиво
1. Застеліть два дека пергаментним папером або силіконовим килимками для випічки. Відставте на час в сторону.
2. Збийте масло з цукром, використовуючи міксер. Вбийте яйце, додайте ванільний екстракт, мигдальний екстракт (за бажанням) і сіль.
3. Додайте просіяне борошно двома рівними порціями, повністю змішуючи кожну, використовуючи дерев’яну ложку.
4. Перекладіть тісто в кулінарний мішок з великим відкритим наконечником. Круговими рухами видавіть тісто на підготовлені листи окремими порціями. Прикрасьте центр зацукрованими вишнями, густим варенням або посипте цукром зверху.
5. Помістіть деко в холодильник, щоб охолодити протягом 15 хвилин. Увімкніть на розігрів духовку.
6. Випікати при температурі 180 градусах близько 15-17 хвилин або до легкого золотистого кольору по краях для м’якого печива. Для хрусткого випікайте до золотисто-коричневого кольору по краях на 1-2 хвилини довше.
Дайте печінкою повністю охолонути на деку перед подачею на стіл або зберігання. Залишки можна зберігати в герметичному контейнері протягом 3-5 днів при кімнатній температурі.
Домашнє пісочне печиво з арахісовим маслом в духовці
Це м’яке, розсипчасте печиво з арахісовим смаком! Вам потрібно всього 9 інгредієнтів для базового рецепта. Хоча, можна змінити смак, додавши в готове тісто шоколадну або кокосову стружку (близько 180 гр.), подрібнений солоний або несолоний арахіс (близько 150 гр.).
Час приготування: 1 годину 45 хвилин (включаючи охолодження). Вихід: 32 шт.
Інгредієнти
- 170 гр. борошна
- 0,5 ч. л. харчової соди
- 1/4 ч. л. солі
- 120 гр. вершкового масла, розм’якшеного до кімнатної температури
- 100 гр. темно-коричневого цукру
- 50 гр. цукрового піску +100 гр. для посипання
- 1 велике яйце кімнатної температури
- 185 гр. вершкового арахісового масла
- 1 ч. л. екстракту ванілі
Як приготувати
1. Змішайте просіяне борошно, харчову соду і сіль у мисці середнього розміру. Відставте на час в сторону.
2. Використовуючи міксер, збийте розм’якшене вершкове масло протягом 1 хвилини на високій швидкості до кремоподібного стану.
3. Перейдіть на середню швидкість, додати коричневий цукор і 1/4 склянки (50 гр.) цукрового піску. Збийте до повного вершкового крему, близько 2 хвилин.
4. Вбийте яйце і доведіть до однорідного стану, близько 1 хвилини. Додайте в чашу арахісове масло і ванільний екстракт, продовжуйте збивати до однорідності.
5. Засипте борошняну суміш у чашу міксера і збийте на низькій швидкості до змішування. Тісто вийде дуже вершкове і м’яке. Накрийте рушником і охолодіть тісто в холодильнику не менше 1-2 годин.
6. Розігрійте духовку до 180 ° C. Застеліть 2-3 дека (залежно від розмірів) пергаментним папером або силіконовим килимками для випічки. Решта 100 грам цукру насипте в миску.
7. Охолоджене тісто розділіть по 1 столовій ложці і скачайте кульки, близько 20 грамів кожен. Обваляйте кожну кульку в цукрі і розкладіть на деках на відстані близько 5 см один від одного.
8. Використовуючи вилку, зробіть малюнок хрест-навхрест поверх кожного. Випікати протягом 11-12 хвилин або до тих пір, поки краю злегка не підрум’яняться. Дайте печінкою охолонути на деку протягом 5 хвилин. Через 5 хвилин перекладіть на решітку, щоб повністю охололи.
Печиво залишається свіжим при кімнатній температурі до 1 тижня.
Ось такі цікаві рецепти для приготування домашнього пісочного десерту. Ще 7 варіантів смачного печива ви знайдете на сторінках мого блогу Як смачно приготувати. Подивіться обов’язково.