Рецепт смачної розсипчастої домашнього пісочного печива в духовці

Привіт, друзі! Радий знову зустрічі з вами! Сподіваюся, ви також нудьгували, як і я. Ось поспішаю поділитися черговий смакотою до чаю – це швидке домашнє печиво, неймовірно розсипчасте і тане в роті.

Готується воно дуже швидко. Із серії, коли гості вже на порозі» або «прямо зараз хочеться чого-небудь смачненьке до чаю». Нагадує це ласощі, знамените печиво «Кураб’є». Але тільки те, відсаджують спеціальною насадкою, а це привабливо саме по собі: робимо прості кругляшки з поглибленням для начинки посередині.

Не так давно, розповідав ще один домашній рецепт пісочного печива, виготовленого з грушами. Подивитися його можна ТУТ.

Рецепт домашнього розсипчастого пісочного печива на вершковому маслі в духовці

Для прикраси десерту можна використовувати цукрову пудру.

Для приготування простого, але смачного пісочного печива знадобляться звичайні продукти, які завжди є в будинку.

Для начинки:

Начинку можете взяти будь-яку, головне щоб вона не була занадто рідкою. У мене – це сливове домашнє повидло і магазинний джем «лимон-імбир» (дуже пікантний).

Склад:

  • яйце – 1 шт.;
  • масло (можна з додаванням рослинних жирів) – 200 г;
  • цукрова пудра (але не цукор) – 90 г +10 г на посипання;
  • борошно – 140 г;
  • ванілін – 1 пакет або кілька крапель есенції;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • щіпка солі;
  • джем – за смаком.

Складнощів з приготуванням ніякої немає. У цьому рецепті не треба нічого збивати, особливо зважувати (якщо масло придбати відразу розфасоване, а 340 г борошна – це 2 повних з гіркою склянки). Всі продукти просто змішуються.

Як приготувати пісочне печиво в духовці

Крок 1. Масло виймаємо заздалегідь, щоб воно стало м’яким при кімнатній температурі.

Крок 2. Додаємо до нього цукрову пудру. Принципово, щоб не цукровий пісок, а пудра, оскільки гранули цукру просто не встигне розтанути. А пудра додає тісту неймовірну ніжність.

Крок 3. Всипаємо пакетик ваніліну (я додав кілька крапель ванільною есенції), і додаємо для контрасту щіпку солі.

Крок 4. Вбиваємо одне яйце.

Крок 5. Просіваємо відразу все борошно в миску для замішування тіста.

Крок 6. Ось тепер всі інгредієнти змішуємо і замішуємо тісто спочатку ложкою, потім це можна продовжувати руками.

Крок 7. Має вийти ось таке ніжне тісто. Його не потрібно збирати в грудку і не треба вимішувати на столі і вже тим більше не додайте ще борошна.

Крок 8. Тісто дуже пухке, ніжно і приємне на дотик. Формуємо з нього невеликі кульки (приблизно за 25-30 грам кожна) і розподіляємо їх на деко, застелене пергаментним папером, на відстані один від одного.

Крок 9. В середині кожного такого колобочка робимо поглиблення для начинки, злегка сплюснув зверху.

Крок 10. І далі начиняємо наші майбутні печенюшки. Можна викласти маленькою ложечкою – так я додавав сливове повидло.

Крок 11. Магазинний джем «лимон-імбир» у мене в тюбику і все дуже добре видавлюється.

Крок 12. Можете чергувати світлий джем з темним. Загалом, коли таким чином начиніть всі печеньки, відправляйте їх у духовку.

Крок 13. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 13-15 хвилин.

Крок 14. Готові вироби перенесіть на дощечку для охолодження.

Смачне розсипчасте пісочне печиво домашнє

Коли печиво трохи охолоне, його можна скласти гіркою.

При бажанні можна прикрасити цукровою пудрою.

З такої кількості тесту виходить до 30 печенюшек, але вони так швидко розлітаються, що краще готуйте відразу 2 порції.

Лише на приготування таких печеньок у вас піде максимум 20 хвилин. Так що потіште себе і своїх близьких, друзів, сусідів в будь-який час. А я прощаюся з вами до нового смачного рецепту!

Рецепт розсипчастого і смачного пісочного данської печива на вершковому маслі

Датське печиво розсипчасте, з пізнаваним смак, ідеально підходить для сніданку або перекусу з чашкою гарячого чаю.

Загальний час: 60 хв.

Інгредієнти

  • Борошно – 300 г
  • Масло вершкове – 200 грам (попередньо розм’якшене при кімнатній температурі)
  • Цукор – 100 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Екстракт ванілі – 1 чайна ложка
  • Харчова сода – 1/2 чайної ложки
  • Сіль – щіпка
  • Молоко
  • Цукрова пудра для прикраси

Приготування

Крок 1. Покладіть масло у велику миску, додайте цукор і перемішайте віночком міксера до отримання легкої і м’якою суміші.

Крок 2. Вбийте одне яйце.

Крок 3. Додайте ваніль і дрібку солі, продовжуйте змішувати всі інгредієнти. Також додайте просіяне борошно і харчову соду.

Крок 4. Змішайте їх з допомогою лопаточки до отримання м’якої суміші. Викласти суміш у кондитерський мішок.

Якщо пісочне тісто дуже м’яке, додайте трохи борошна. Але не додавайте занадто багато, щоб воно не стало занадто твердим.

Крок 5. Видавлюючи тісто, викладіть кругле печиво, діаметром близько 5 сантиметрів, на деко, застелений пергаментним папером. Помістіть деко на 5 хвилин в морозильну камеру.

Крок 6. Пензликом, зверху змастіть їх молоком і посипте цукровою пудрою. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 ° C не більше 15 хвилин або до золотистого кольору. Після готовності дайте їм охолонути. Ваше датське розсипчасте печиво готове до вживання.

Порада: можна додати в тісто шоколадну стружку або сухофрукти. Щоб зробити печиво ще більш смачним, ви можете занурити його в шоколадну глазур або в розтоплений чорний шоколад.

Зберігати датське печиво можна протягом тижня в герметичному контейнері.

Домашнє пісочне печиво приготоване на вершковому маслі в духовці

Це ніжне печиво і розсипчасте зовні, але м’яке всередині. Якщо ви любите повністю розсипчасте печиво, то потрібно просто випікати їх на 1-2 хвилини довше.

Час приготування: 45 хвилин.

Інгредієнти

  • 230 гр. несолоного вершкового масла (розм’якшеного кімнатної температури)
  • 100 гр. цукрового піску
  • 1 велике яйце
  • 2 ч. л. ванільного екстракту
  • 1/4 чайної ложки мигдального екстракту (за бажанням)
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 250 гр. пшеничного борошна
  • 12 зацукрованих або заморожених вишень, розрізаних навпіл (за бажанням)

Як приготувати домашнє печиво

1. Застеліть два дека пергаментним папером або силіконовим килимками для випічки. Відставте на час в сторону.

2. Збийте масло з цукром, використовуючи міксер. Вбийте яйце, додайте ванільний екстракт, мигдальний екстракт (за бажанням) і сіль.

3. Додайте просіяне борошно двома рівними порціями, повністю змішуючи кожну, використовуючи дерев’яну ложку.

4. Перекладіть тісто в кулінарний мішок з великим відкритим наконечником. Круговими рухами видавіть тісто на підготовлені листи окремими порціями. Прикрасьте центр зацукрованими вишнями, густим варенням або посипте цукром зверху.

5. Помістіть деко в холодильник, щоб охолодити протягом 15 хвилин. Увімкніть на розігрів духовку.

6. Випікати при температурі 180 градусах близько 15-17 хвилин або до легкого золотистого кольору по краях для м’якого печива. Для хрусткого випікайте до золотисто-коричневого кольору по краях на 1-2 хвилини довше.

Дайте печінкою повністю охолонути на деку перед подачею на стіл або зберігання. Залишки можна зберігати в герметичному контейнері протягом 3-5 днів при кімнатній температурі.

Домашнє пісочне печиво з арахісовим маслом в духовці

Це м’яке, розсипчасте печиво з арахісовим смаком! Вам потрібно всього 9 інгредієнтів для базового рецепта. Хоча, можна змінити смак, додавши в готове тісто шоколадну або кокосову стружку (близько 180 гр.), подрібнений солоний або несолоний арахіс (близько 150 гр.).

Час приготування: 1 годину 45 хвилин (включаючи охолодження). Вихід: 32 шт.

Інгредієнти

  • 170 гр. борошна
  • 0,5 ч. л. харчової соди
  • 1/4 ч. л. солі
  • 120 гр. вершкового масла, розм’якшеного до кімнатної температури
  • 100 гр. темно-коричневого цукру
  • 50 гр. цукрового піску +100 гр. для посипання
  • 1 велике яйце кімнатної температури
  • 185 гр. вершкового арахісового масла
  • 1 ч. л. екстракту ванілі

Як приготувати

1. Змішайте просіяне борошно, харчову соду і сіль у мисці середнього розміру. Відставте на час в сторону.

2. Використовуючи міксер, збийте розм’якшене вершкове масло протягом 1 хвилини на високій швидкості до кремоподібного стану.

3. Перейдіть на середню швидкість, додати коричневий цукор і 1/4 склянки (50 гр.) цукрового піску. Збийте до повного вершкового крему, близько 2 хвилин.

4. Вбийте яйце і доведіть до однорідного стану, близько 1 хвилини. Додайте в чашу арахісове масло і ванільний екстракт, продовжуйте збивати до однорідності.

5. Засипте борошняну суміш у чашу міксера і збийте на низькій швидкості до змішування. Тісто вийде дуже вершкове і м’яке. Накрийте рушником і охолодіть тісто в холодильнику не менше 1-2 годин.

6. Розігрійте духовку до 180 ° C. Застеліть 2-3 дека (залежно від розмірів) пергаментним папером або силіконовим килимками для випічки. Решта 100 грам цукру насипте в миску.

7. Охолоджене тісто розділіть по 1 столовій ложці і скачайте кульки, близько 20 грамів кожен. Обваляйте кожну кульку в цукрі і розкладіть на деках на відстані близько 5 см один від одного.

8. Використовуючи вилку, зробіть малюнок хрест-навхрест поверх кожного. Випікати протягом 11-12 хвилин або до тих пір, поки краю злегка не підрум’яняться. Дайте печінкою охолонути на деку протягом 5 хвилин. Через 5 хвилин перекладіть на решітку, щоб повністю охололи.

Печиво залишається свіжим при кімнатній температурі до 1 тижня.

Ось такі цікаві рецепти для приготування домашнього пісочного десерту. Ще 7 варіантів смачного печива ви знайдете на сторінках мого блогу Як смачно приготувати. Подивіться обов’язково.