Домашнє пісочне печиво в духовці. Смачне, розсипчасте, ніжне

Всім чудового дня! Печемо на десерт дуже смачне домашнє печиво. Рецептів пісочного печива дуже багато, я хочу поділитися ще одним чудовим рецептом, який вам напевно сподобається. Тісто для цього готується на кефірі, вершковому і рослинному маслі – у рівній пропорції.

Щоб випічка була красивого кольору і апетитною, додається спеція куркума. В якості начинки будемо використовувати свіжі груші, які протушкуйте в сотейнику з цукром, а для аромату додамо корицю.

Така випічка подобається дітям, його можна приготувати на дитячий день народження, та й дорослі із задоволенням спробують з чаєм.

Рецепт домашнього пісочного печива в духовці — просте і смачне

Пісочне печиво виходить ніжним, розсипчастим, в міру солодке тісто врівноважується соковитою та ароматною начинкою з тушкованих груш з цукром і корицею.

Робимо у вигляді рогаликів, загортаючи начинку в тісто рулетиком. Це печиво сподобається не тільки своїй сім’ї, але і відмінно порадує дорогих гостей.

Час приготування: 1 година 15 хвилин кількість порцій: 6. На 100 грам: Калорії — 388.3 ккал. Білки — 6.3 гр. Жири — 11.3 гр. Вуглеводи — 65.4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Для приготування нам знадобляться ось такі продукти:

Ингредиенты:

Для тіста:

  • Кефір 2, 5 % — 125 мл
  • Масло вершкове – 125 гр.
  • Масло рослинне – 125 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 600 – 630 гр.
  • Цукор – 70 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Крохмаль (картопляний, можна кукурудзяний) – 1 столова ложка.
  • Сода – половина чайної ложки.
  • Куркума – 1 чайна ложка.

Для начинки:

  • Груші (невеликого розміру) – 7 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Кориця – половина чайної ложки.

Для прикраси:

  • Цукрова пудра – за смаком.

Як приготувати тісто для пісочного печива

Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, воно має бути м’яким, кімнатної температури.

Крок 1. В чашу блендера, для замісу тіста, кладемо розм’якшене вершкове масло, вливаємо олію і кефір. Збиваємо на середній швидкості.

Кефір потрібно заздалегідь, години за 2-3, дістати з холодильника.

Крок 2. Продовжуючи збивати суміш, додаємо 70 грамів цукру.

Крок 3. Висипаємо ванілін для ароматності печива.

Крок 4. Додаємо крохмаль, одну столову ложку.

Крок 5. Для ароматності і красивого кольору додаємо трохи куркуми.

Крок 6. Вбиваємо 2 яйця продовжуємо перемішувати до однорідності маси.

Крок 7. Додаємо половину чайної ложки соди.

Крок 8. Заздалегідь просіяти борошно через сито. Додаємо борошно поступово, невеликими порціями і все перемішуємо.

Тісто має скататися в мисці в кулю.

Тісто має бути однорідним, без грудок і не липнути до рук. Даємо йому відпочити 30 хвилин, накривши його харчовою плівкою.

Готуємо начинку з груш

Поки тісто відпочиває, готуємо начинку з груш.

Крок 1. Для начинки груші очистити від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо на кубики.

Крок 2. Сотейник ставимо на плиту, додаємо трохи рослинного, а можна і вершкового масла, прогріваємо. Викладаємо нарізані груші.

Крок 3. Додаємо цукор і перемішуємо. Тушкуємо груші з цукром на повільному вогні під кришкою, постійно відкриваючи і перемішуючи, до випаровування рідини.

Крок 4. Потім додаємо половину чайної ложки кориці.

Прогріваємо 1 хвилину і прибираємо з вогню, даємо грушевої начинці охолонути.

Робимо домашнє печиво в духовці

Крок 9. Ділимо тісто на частини і формуємо з них невеликі колобки. У мене вийшов 31 колобок.

Включаємо духовку, розігріваємо до 180 хвилин.

Крок 10. Кожну заготовку розгортаємо в тонкий овал.

Крок 11. Начинку викладаємо у велику частину овалу.

Крок 12. Добре запечатуємо начинку тістом.

Крок 13. Потім згортаємо в рулетик.

Так зробимо з кожним колобком тесту.

Викладаємо рулетики з грушевої начинкою на деко, покрите пергаментним папером.

Крок 14. Відправляємо в розігріту духовку на 30 – 35 хвилин до готовності.

Смачне домашнє печиво пісочне

Готовому печінкою з грушевої начинкою даємо охолонути.

Перекладаємо остиглі пісочний рулетики на тарілку і посипаємо цукровою пудрою, подаємо до столу.

Наливаємо гарячий, свіжо заварений чай і пробуємо спечений десерт. Печиво вийшло дуже смачним, ароматним і апетитним. Спробувавши ці чудові рулетики, зупинитися просто не можливо!

Приємного чаювання!