Всім чудового дня! Печемо на десерт дуже смачне домашнє печиво. Рецептів пісочного печива дуже багато, я хочу поділитися ще одним чудовим рецептом, який вам напевно сподобається. Тісто для цього готується на кефірі, вершковому і рослинному маслі – у рівній пропорції.
Щоб випічка була красивого кольору і апетитною, додається спеція куркума. В якості начинки будемо використовувати свіжі груші, які протушкуйте в сотейнику з цукром, а для аромату додамо корицю.
Така випічка подобається дітям, його можна приготувати на дитячий день народження, та й дорослі із задоволенням спробують з чаєм.
Рецепт домашнього пісочного печива в духовці — просте і смачне
Пісочне печиво виходить ніжним, розсипчастим, в міру солодке тісто врівноважується соковитою та ароматною начинкою з тушкованих груш з цукром і корицею.
Робимо у вигляді рогаликів, загортаючи начинку в тісто рулетиком. Це печиво сподобається не тільки своїй сім’ї, але і відмінно порадує дорогих гостей.
Час приготування: 1 година 15 хвилин кількість порцій: 6. На 100 грам: Калорії — 388.3 ккал. Білки — 6.3 гр. Жири — 11.3 гр. Вуглеводи — 65.4 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.
Для приготування нам знадобляться ось такі продукти:
Ингредиенты:
Для тіста:
- Кефір 2, 5 % — 125 мл
- Масло вершкове – 125 гр.
- Масло рослинне – 125 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 600 – 630 гр.
- Цукор – 70 гр.
- Ванілін – 1 гр.
- Крохмаль (картопляний, можна кукурудзяний) – 1 столова ложка.
- Сода – половина чайної ложки.
- Куркума – 1 чайна ложка.
Для начинки:
- Груші (невеликого розміру) – 7 шт.
- Цукор – 200 гр.
- Кориця – половина чайної ложки.
Для прикраси:
- Цукрова пудра – за смаком.
Як приготувати тісто для пісочного печива
Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, воно має бути м’яким, кімнатної температури.
Крок 1. В чашу блендера, для замісу тіста, кладемо розм’якшене вершкове масло, вливаємо олію і кефір. Збиваємо на середній швидкості.
Кефір потрібно заздалегідь, години за 2-3, дістати з холодильника.
Крок 2. Продовжуючи збивати суміш, додаємо 70 грамів цукру.
Крок 3. Висипаємо ванілін для ароматності печива.
Крок 4. Додаємо крохмаль, одну столову ложку.
Крок 5. Для ароматності і красивого кольору додаємо трохи куркуми.
Крок 6. Вбиваємо 2 яйця продовжуємо перемішувати до однорідності маси.
Крок 7. Додаємо половину чайної ложки соди.
Крок 8. Заздалегідь просіяти борошно через сито. Додаємо борошно поступово, невеликими порціями і все перемішуємо.
Тісто має скататися в мисці в кулю.
Тісто має бути однорідним, без грудок і не липнути до рук. Даємо йому відпочити 30 хвилин, накривши його харчовою плівкою.
Готуємо начинку з груш
Поки тісто відпочиває, готуємо начинку з груш.
Крок 1. Для начинки груші очистити від шкірки, видаляємо серцевину і нарізаємо на кубики.
Крок 2. Сотейник ставимо на плиту, додаємо трохи рослинного, а можна і вершкового масла, прогріваємо. Викладаємо нарізані груші.
Крок 3. Додаємо цукор і перемішуємо. Тушкуємо груші з цукром на повільному вогні під кришкою, постійно відкриваючи і перемішуючи, до випаровування рідини.
Крок 4. Потім додаємо половину чайної ложки кориці.
Прогріваємо 1 хвилину і прибираємо з вогню, даємо грушевої начинці охолонути.
Робимо домашнє печиво в духовці
Крок 9. Ділимо тісто на частини і формуємо з них невеликі колобки. У мене вийшов 31 колобок.
Включаємо духовку, розігріваємо до 180 хвилин.
Крок 10. Кожну заготовку розгортаємо в тонкий овал.
Крок 11. Начинку викладаємо у велику частину овалу.
Крок 12. Добре запечатуємо начинку тістом.
Крок 13. Потім згортаємо в рулетик.
Так зробимо з кожним колобком тесту.
Викладаємо рулетики з грушевої начинкою на деко, покрите пергаментним папером.
Крок 14. Відправляємо в розігріту духовку на 30 – 35 хвилин до готовності.
Смачне домашнє печиво пісочне
Готовому печінкою з грушевої начинкою даємо охолонути.
Перекладаємо остиглі пісочний рулетики на тарілку і посипаємо цукровою пудрою, подаємо до столу.
Наливаємо гарячий, свіжо заварений чай і пробуємо спечений десерт. Печиво вийшло дуже смачним, ароматним і апетитним. Спробувавши ці чудові рулетики, зупинитися просто не можливо!
Приємного чаювання!