Як приготувати сальтисон зі свинячої рульки в пластиковій пляшці

Нещодавно вирішили приготувати домашній сальтисон зі свинячої рульки. До цього таку закуску ми не робили. Тому розповім вам про свій з’явився досвід і ті помилки, які можна було не робити. Але досвід приходить з …. Думаю мої поради допоможуть уникнути промахів у виготовленні цієї смачної закуски для тих, хто вперше готує сальтисон в домашніх умовах.

Першим ділом, потрібно відповідально підійти до вибору свинячий рульки. Я вибирав за принципом — рулька, вона і є рулька. Однак кінцевий результат показав, що вибрати треба було не жирну і де більше м’яса.

Думаю не завадить, під час варіння з цибулею і морквою, додати трохи селери, це додасть додатковий аромат і смак. Сіль додавайте по своєму смаку. А в заливку, крім часнику і перцю, можна спробувати трохи додати запашних сухих трав.

Закуска вийшла з легким часниковим ароматом, смачна. Ми її з’їли з хріном і гірчицею.

Сальтисон з рульки в домашніх умовах в пляшці без желатину, покроковий рецепт

Ось такий сальтисон вийшов дуже смачний, ароматний, але трохи зайвого в ньому жиру. З хріном і гірчицею — відмінна закуска.

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька
  • Моркву
  • Цибуля
  • Чорний перець горошком
  • Лавровий лист
  • Часник свіжий і сухий

Як зробити сальтисон з рульки в пляшці

Готувати м’ясо я почав за день до варіння. Свинина була заморожена, тому дістав її з морозилки і залишив на 5 годин розморожуватися при кімнатній температурі. Увечері поклав у велику каструлю, залила холодною водою і залишив вимочуватися до ранку.

Вранці добре промив м’ясо, ножем почистив шкуру і ще раз на 2 години залив холодною водою. Після чого у великій каструлі поставив на великий вогонь до закипання.

Поки вода гріється до кипіння, потрібно періодично, ретельно знімати накип. Після того, як бульйон закипів, я його процідив, знову залив в каструлю. Додав очищену і розрізану навпіл цибулину, очищений і крупно розрізану моркву, чайну ложку перцю горошком 4 лаврові листки і чайну ложку сухого часнику. Після повторного закипання збавив вогонь на мінімум і залишив варитися на 4 години.

Варилося м’ясо майже 4 години, воно стало легко відділятися від кісток. Додав столову ложку солі, дав поваритися ще хвилин 10. Після чого можна знімати з вогню. Шумівкою дістав рульку з каструлі, дав стекти бульйону, залишив остигати в мисці.

Остиглий насичений м’ясний бульйон, я перелив у невелику каструлю, поставив у холодильник. Його можна використовувати для приготування інших страв. Наприклад, додати трохи в овочевий суп. Я в борщ з яловичиною додавав курячий бульйон, а можна додати з свинини.

Коли рулька охолола до теплого стану, відокремив м’ясо від кісток. Розділив його на волокна. Треба було б ще прибрати сальні шматочки і порізати дрібніше деякі шматки. Що і раджу це зробити тим, хто перший раз готує сальтисон.

Для подальшого приготування, у пластикової пляшки з-під питної води на 1,5 літра, ножицями зрізали верхню частину по плічка. Пляшку краще вибирати пряму, без звужень або розширень. У неї переклав м’ясо, ущільнюючи ложкою кожну закладку, щоб не залишилося порожнеч.

В миску налив кілька столових ложок теплого бульйону, видавив в нього через прес пару зубчиків часнику, додав трохи свіжо меленого перцю.

Залив бульйон поверх м’яса. Зробив кілька проколів дерев’яною паличкою. Залишив повністю охолонути. Після чого забрав пляшку в холодильник. Через кілька годин можна пробувати. Я пробу відклав на наступний день.

Порада: часниковий бульйон приготувати заздалегідь, підливати його по столовій ложці, після закладки 1/4, 1/2, 3/4 об’єму м’яса в пляшку. Так ароматний бульйон краще заповнить порожнечі.

Вранці, ножицями, обережно розрізав пляшку з уздовж, дістав з неї готовий сальтисон.

Домашній сальтисон зі свинячої рульки зроблений в пляшці

Свій перший досвід приготування зельца, я вважаю позитивним і успішним. При незначних недоліках він вийшов смачним, з часниковим ароматом. Ми нарізали його гуртками і знімали пробу з хріном. В наступний раз, а він буде обов’язково найближчим часом, зменшивши кількості жиру, додавши трохи більше перцю і сухих трав, закуска буде ще смачніше.

Так що, якщо ви вирішили спробувати зробити таку смачну закуску, скористайтеся моїми порадами і у вас все вийде.

Приємного апетиту!