Грудинка свиняча — рецепт приготування в цибулинні

Привіт, друзі! Як добре, коли серед заготовок є потрібна закуска! Пропоную сьогодні приготувати те, що виручить, коли потрібно подати щось до чарочці міцненького, і те, що прикрасить ваш святковий стіл – до речі, гідна заміна ковбасі.

Після цього рецепту ви перестанете купувати магазинну копчену грудинку. По-перше, тому, що це натуральний продукт без обробки якими-небудь стабілізаторам, а по-друге, своїми руками – це завжди смачніше.

Свиняча грудинка варена в лушпинні цибулі в домашніх умовах

Якщо ви шукаєте рецепт оригінальної страви для святкового столу або для сімейної вечері, приготуйте м’ясо в цибулинні. Його смак і зовнішній вигляд не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів.

По цьому рецепту свиняча грудинка виходить просто чудовою.

Виберіть свинячу грудинку з прошарками м’яса і сала. І ось що знадобиться для її приготування.

Як бачите, нічого незвичайного немає. Ну, хіба когось здивує цибулиння –так це для кольору. На смак вона не впливає.

Склад:

  • свиняча грудинка – 0,5 кг;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 3 ст. л;
  • цибулиння – 2-3 жмені;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • перець горошком – 6 шт.;
  • перець запашний – 4 шт.;

Для обмазки за бажанням: часник або мелений коріандр, або паприка або інші улюблені приправи. А можна нічим не обмазувати – вона також буде смачною і ароматною.

Приготування:

Крок 1. Закладіть в чавунець м’ясо і додайте перець з лаврушкой.

Крок 2. Висипте сіль. Не переживайте, що 3 столових ложок – це багато. М’ясо з салом візьмуть скільки потрібно.

Крок 3. Залийте холодною водою.

Крок 4. Додайте зверху цибульне лушпиння, попередньо промивши її під проточною водою.

Крок 5. Накрийте чавунець кришкою і поставте його на середній вогонь.

Крок 6. Як тільки м’ясо почне закипати, зменшіть вогонь, щоб в казанку не сильно вирувало.

Крок 7. Залишаємо варитися 30-40 хвилин (в залежності від товщини шматків грудинки).

Крок 8. Після вийміть м’ясо, а дайте повністю охолонути в маринаді.

Крок 9. Коли маринад повністю охолоне, дістаньте шматочки.

Крок 10. просочити зайву вологу з м’яса, скористайтеся паперовими рушниками.

Крок 11. Тепер подрібніть часник (за бажанням). Я натер його на дрібній тертці.

Крок 12. Обмажте з усіх боків шматок грудинки. Другий можна обмазати улюбленою пряністю. Я використовував мелений коріандр.

Крок 13. Далі упакуйте кожен шматочок у харчову плівку і відправте або в холодильну камеру, або (якщо це для тривалого зберігання) в морозилку.

Я відправив по шматочку і туди і туди.

Домашня свиняча грудинка варена в лушпинні цибулі

І ось після якого отримав результат.

Рекомендую відразу приготувати дві і більше порції. Таку грудинку можна заморозити і в будь-який момент у вас буде на столі закуска.

до Речі, якщо ви подасте таку грудинку власного приготування на святковий стіл, гості неодмінно оцінять ваші старання і вміння.

Подавайте таку закуску з солоним огірочком, маслинами, зеленню і чорним або сірим хлібом.

Маючи таке ласощі в холодильнику, ви завжди зможете собі забезпечити ситний перекус.

Пропоную кілька варіантів приготування закуски для вашої кулінарної скарбнички. Кожен рецепт грудинки в цибулинні по-своєму оригінальний, заслуговує уваги і гарантує вам смачне, апетитне м’ясне блюдо, яке можна використовувати не тільки як доповнення до бутерброду або гарніру, але і для нарізки до святкового столу. Який покроковий рецепт найкращий — вибираєте ви.

Простий рецепт приготування грудинки в цибулинні

Грудинка, зварена в цибулинні, має бути точно такий же, як з магазину, але неймовірно смачною і повністю натуральною. Її можна без проблем зберігати на одній з полиць морозилки, а після розморожування знову радувати своїм смаком. Якщо вам цікаво, як приготувати грудинку в цибулинні, прочитайте наступний простий рецепт.

Час приготування: 12 годин. Калорійність страви: 410 ккал.

Інгредієнти на 10 порцій:

  • свиняча грудинка – 1 кг;
  • цибулиння – повна літрова банку;
  • сіль – 100 грам;
  • спеції – за смаком і бажанням.

Спосіб приготування грудинки:

1. У каструлю покласти лушпиння цибулі, сіль, спеції за смаком. Залити водою, кип’ятити розсіл 10-15 хвилин, вимкнути, дати настоятися, поки рідина не стане насичено-коричневого кольору.

2. Грудинку добре промити, обсушити паперовими рушниками, відправити в каструлю. Варити під кришкою близько 1,5 годин.

3. Дати охолонути в розсолі, за бажанням після цього можна натерти м’ясо часником і спеціями.

4. Загорнути у фольгу або харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на 10 годин.

Свиняча грудинка в цибулинні — рецепт приготування в мультиварці

Цей варіант грудинки в цибулинні – один з кращих, приготованих в мультиварці. Її можна просто зварити в каструлі, як передбачає традиційний рецепт. Однак, запечена в тісті, виходить набагато смачніше і цікавіше. З такою стравою доведеться трохи повозитися, але його виглядом і смаком ви точно залишитеся задоволені.

Час приготування: 16 годин. Калорійність страви: 395 ккал.

Інгредієнти на 5 порцій:

  • свиняча грудинка – 0,5 кг;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 500 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • морква – 1 шт.;
  • спеції (чорний і запашний перець, коріандр, імбир);
  • майонез – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Лушпиння цибулі (2 великі жмені) промити, посолити, залити літром води, варити 40 хвилин. Процідити розсіл в ємність для засолювання.

2. Покласти туди м’ясо, залишити під гнітом на ніч (якщо рідина його повністю покриває, робити цього не потрібно). Після маринування прошарок необхідно промити і витерти паперовими рушниками.

3. Змішайте яйце з водою і половиною чайної ложки солі. Поступово додаючи борошно, замісити м’яке еластичне тісто.

4. Дрібно наріжте часник і моркву. Зробити глибокі поздовжні надрізи в м’ясі, потім вставити в них шматочки овочів (нашпигувати).

5. Чорний і запашний перець, пів чайної ложки коріандру подрібнити (перемолоти кавомолкою), додати пів чайної ложки імбиру. Змішати з майонезом і дрібкою дрібної солі.

6. Розкачати тісто в пласт товщиною близько 1 см. Намазати сумішшю м’ясо з усіх сторін і викласти на тісто. Загорніть конвертом, защипайте краю.

7. Змастіть чашу мультиварки рослинним маслом, перенесіть конверт з тіста з м’ясом. Увімкніть режим «Випічка» на 2 години.

8. Дайте охолонути прямо в чашу мультиварки, прибрати запечений шар тіста, а м’ясо поставте в холодильник на пару годин.

Можна приступати до дегустації.

Грудинка варена в лушпинні цибулі в каструлі в домашніх умовах

Ідеальною закускою для святкового столу, без сумніву, є грудинка приготовлена в домашніх умовах. Готове м’ясо можна покласти на бутерброди або просто додати до гарніру або свіжим овочам. Натуральний і свіжий продукт до вашого столу!

Ингредиенты:

  • Свиняча грудинка на кістки — 2 кг
  • цибулиння — від 1 кг цибулі
  • Сіль — 250 г
  • Вода — 3 л

Порції: 4-6

Як приготувати грудинку в цибулинні

1. М’ясо ретельно промити і очистити від зайвих плівок. Обсушити паперовим рушником.

2. У глибокій каструлі закип’ятити воду з сіллю і цибулевої шкуркою.

3. Додати грудинку, як тільки закипить вода. Знову довести до кипіння, варити під кришкою 40 хвилин. Зняти з вогню і повністю остудити.

4. Готову грудинку обсушити, загорнути у фольгу і зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!

Самий кращий спосіб приготування грудинки в цибулинні

Ингредиенты

  • Свиняча грудинка — 1 кг;
  • цибулиння;
  • Часник — 3-4 зубчики;
  • Лавровий лист – 2 шт.;
  • Чорний перець горошком;
  • Паприка – 1 ч. л.;
  • Перець духмяний – 5 горошин;
  • Сіль – 3 ст. л.

Рецепт приготування свинячої грудинки

1. В каструлі, цибулиння (близько 1 літрової банки) залийте водою, додайте лавровий лист, духмяний перець, чорний горошком і паприку, 3 столові ложки солі.

2. Свинину промити, якщо необхідно, розрізати на великі шматки. Скласти в каструлю. Якщо потрібно, додайте трохи води, щоб вона повністю покривала м’ясо. Поставте на вогонь.

3. Після закипання варити 40 хвилин або трохи більше. Після чого дати охолонути. М’ясо дістати, обсушити паперовими рушниками.

4. Зубчики часнику очистити, нарізати пластиками. Зробити ножем надрізи в м’ясі і нашпигувати його часником. Натерти зверху перцем і, якщо необхідно, трохи сіллю.

5. Загорніть шматки м’яса в харчову фольгу, відправте в холодильник на добу, щоб воно добре просякло пахощами.

Ароматну, охолоджену грудинку нарізати тонкими пластиками та подати на стіл до сніданку.

Домашня варена свиняча грудинка — приготована в цибулинні

Ингредиенты:

  • Грудка (свиняча) — 600 г
  • цибулиння — 100 г
  • Чай в пакетиках — 2 шт.
  • Чорнослив — 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 4 шт.
  • Часник (два для бульйону і один для розтирання м’яса) — 3 зубчики
  • Перець запашний — 6 штук
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Мелений перець
  • Сіль (за смаком)

Як приготувати свинячу грудинку

1. Варити краще в посуді з товстими стінками. Викласти промиту цибульне лушпиння, нарізану цибулю (розрізати на 4 частини), грудинку, чорнослив, пакетики чаю. Залити водою так, щоб вона покривала всі інгредієнти до 4-5 см і варити 30 хвилин.

2. Потім додати паприку, лаврушку, сіль, духмяний перець. Бульйон буде злегка гірчити — не бійтеся — це від лушпиння. Варити ще близько 30-40 хвилин.

3. Вимкнути вогонь, видавити 2 зубчики очищеного часнику в каструлю і залишити остигати під кришкою. Коли охолоне, м’ясо промокнути паперовими рушниками, обсипати трохи меленим перцем і натерти часником, пропущеним через прес.

Покласти на кілька годин в холодильник і можна знімати пробу.

Друзі, мені залишається побажати вам приємного апетиту і попрощатися до нових смачних рецептів!