Шашлик зі свинини в духовці – 5 рецептів приготування шашлику на деку

Привіт, друзі! Сьогодні поговоримо про приготування шашликів зі свинини. Що найголовніше в цьому блюді? Звичайно, відмінна, свіже м’ясо, маринад, щоб шашлик вийшов соковитим, м’яким і дуже смачним. Ну, і традиційно готують його на мангалі, як це правильно зробити розповідав у статті «Шашлик зі свинини на мангалі» подивіться.

А що робити, якщо дуже хочеться шашлику, а погода ще не дозволяє поїхати на пікнік, розпалити мангал? Правильно, приготувати його будинку в духовці. І не важливо, що він не буде пахнути димком (хоча при купівлі спеціального засобу і це можна забезпечити), головне, задовольнити бажання.

І, скажу я вам, що виходить цілком пристойне страва!

Шашлик зі свинини в духовці без шампурів з картоплею покроково

Що б зменшити калорійність страви, картопля не будемо смажити на сковорідці в олії, а приготуємо його теж в духовці. А в якості соусу використовуємо протерті томати (у мене заготовлені на зиму) з додаванням в них улюблених прянощів (у мене це базилік, орегано, мелений коріандр і суміш перців).

Харчова цінність на 100 грам – Калорійність 212, 2 ккал. Білки 7,4 гр. Жири 16,0 гр. Вуглеводи 9,6 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Отже, виберемо шматок відповідного м’яса (краще його замаринувати заздалегідь, посоливши, посипати приправами для шашлику і полити соком половини лимона) і найпростіші продукти.

Інгредієнти на дві-три порції:

  • свинина (шия) – 400 г;
  • картопля – 600 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сметана – 50 г;
  • томати перетерті – 150 г;
  • сіль
  • базилік,
  • орегано,
  • мелений коріандр
  • суміш перців
  • улюблені приправи – за смаком

Я більше люблю робити суміш приправ сам, хоча у продажу завжди можна знайти готові. А ще може знадобитися сік половини лимона для маринування м’яса і трохи рослинного масла.

Як приготувати ледачий шашлик будинку в духовці з картоплею і пряним соусом

Крок 1. Першим ділом увімкніть духовку до 200 градусів – нехай прогрівається і дістаньте м’ясо (найкраще для цього взяти шию). Я вже писав вище, що його треба б заздалегідь замаринувати (у мене такі заготовочки зберігаються за півроку в морозильній камері у вакуумних пакетах). Якщо ви купили шматок свіжого м’яса, наріжте його на середні кубики, присоліть, поперчіть за смаком, або скористайтеся готовими приправами для шашлику і полийте його лимонним соком (для цього знадобиться половина лимона). Залиште маринуватися хоча б на 30-40 хвилин.

Крок 2. А тим часом підготуйте картопля: очистіть від шкірки, наріжте тонкими брусочками і викладіть на деко (я застелив його папером для випічки). Збризніть картоплю олією, трохи присолите і поставте її в духовку на 10 хвилин.

Крок 3. Далі наріжте цибулю півкільцями – справа нехитра, але щоб легше працювалося, промийте ніж під холодною проточною водою, щоб менше сльози лити.

Крок 4. З м’яса приберіть зайву вологу, промокнувши шматочки паперовими рушниками і додайте до свинини цибулю і сметану. Все добре перемішайте і дайте в такому вигляді промаринуватися ще 15-20 хвилин. Краще це зробити трохи довше, заздалегідь і в холодильнику.

Крок 5. По закінчення цього часу, розігрійте на сковорідці 2 столові ложки рослинної олії і викладіть туди м’ясо з цибулею.

Крок 6. Обсмажте шашлик спочатку на сковороді приблизно 3-4 хвилини, періодично помішуючи, на сильному вогні. М’ясо покриється легкої плівочкою, яка запечатает волокна і воно залишиться соковитіше при запіканні.

Крок 7. Далі дістаньте деко з картоплею з духовки, перемішайте картоплю. У середині зробіть місце для шашлику (якщо є маринад, додає м’ясу запах димку, збризніть їм шматочки м’яса) і знову поставте деко в духовку хвилин на 15-20. Час залежить від розмірів шматочків.

Якщо хочете, можете нанизати шматки м’яса на дерев’яні шпажки. Я не став заморочуватися і просто його виклав на деко.

Соковитий шашлик зі свинини приготований в духовці з картоплею

Готову страву дістав з духовки, розклав порційно по тарілках, поруч на гарнір картопля. І звичайно, чудово-дуже смачний соус, який роблю сам.

Протерті томати приправте улюбленими приправами (можна взяти просто прованські трави, сіль і перець, а можна, як я приправити сушеним базиліком, орегано, меленим коріандром і сумішшю перців, посолити і додати дрібку цукру) і полийте ледачий шашлик пряним соусом.

Друзі, приємного апетиту! З такої кількості вийде від двох до чотирьох порцій шашлику з картоплею (у залежності від апетиту). Погодьтеся, що це дуже легко і просто. А щоб дізнатися, наскільки це смачно, беріться за справу і приготуйте для себе і своїх близьких така вечеря, наприклад! Повірте, ваші старання будуть оцінені по достоїнству!

до Речі, пробував зробити шашлик з свинячих реберець, це просто бомба, зверніть увагу на маринад. Зазвичай перед тим, як у ньому маринувати м’ясо, обов’язково пробую, щоб був смачним. Регулюю кількість приправ.

На 1-15 кг свинячих реберець

Для смачного маринаду

  • Соус для м’яса або кетчуп — 6 столових ложок
  • Соєвий соус — 4 столові ложки
  • Апельсин (сік) — 1 штука
  • Часник — 4 зубчики
  • Мед — 3 столові ложки
  • Паприка — 1 чайна ложка з гіркою
  • Мелений перець
  • Приправа «12 овочів і трав» (сіль)

Всім приємного апетиту!!! Успіхів у кулінарії! До нових цікавих рецептів!

Шашлички з свинини в духовці в соєвому соусі на шпажках на решітці

Соковитий, ніжний шашлик зі свинини, маринований в пікантно-солодкому соусі.

Час підготовки: 30 хвилин. Час приготування: 30 хвилин. Маринування м’яса: 8 годин. Загальний час: 9 годин. Харчова цінність: Калорійність: 161 ккал. Вуглеводи: 12 гр. Білки: 17 гр. Жири: 5 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 16 порцій

  • 1,4 кг свинини, лопатка або грудинка
  • ⅔ склянки соєвого соусу
  • ⅓ склянки лимонного соку
  • 1 склянку газованої води з лимоном і лаймом
  • 0,5 склянки коричневого цукру
  • 0,5 склянки томатного кетчупу
  • 6 натерті або подрібнених зубчиків часнику
  • Чорний перець за смаком

Як готувати шашлик зі свинини в духовці

Крок 1. Частково заморозьте м’ясо приблизно на годину, щоб полегшити нарізку.

Крок 2. Наріжте його тонкими пластиками (близько 0,7 мм і товщиною 4,5 см шириною) поперек волокон. Зробіть їх однаковими за розміром, щоб готувалися рівномірно.

Крок 3. Приготуйте маринад, змішавши соєвий соус, лимонний сік, лимонно-лаймову газовану воду, коричневий цукор, кетчуп, часник і мелений перець. Спробуйте на смак і відрегулюйте.

Крок 4. Замаринуйте м’ясо і поставте в холодильник на 2-8 годин.

Крок 5. Нанизати м’ясо на дерев’яні шпажки, гармошкою.

Крок 6. На середньому вогні зваріть залишився маринад близько 10 хвилин, щоб він злегка загус.

Крок 7. Розкладіть шашлик на електрогрилі. Обсмажте при середньо-високій температурі, щоб добре підрум’янилася. Пензликом змастіть м’ясо соусом, щоб воно залишалося вологим. Готуйте приблизно по 5 хвилин з кожного боку.

Якщо немає электрогриля, обсмажте на сковороді на плиті: поставте сковороду-гриль на середній вогонь. Змастіть сковороду маслом і розкладіть шашлик. Змастіть соусом кожну сторону і обсмажте близько 5 хвилин.

Крок 8. Розігрійте духовку до 200º C. Застеліть деко алюмінієвою фольгою, а зверху покладіть решітку. Після попереднього обжарювання, розкладіть шпажки і запікайте близько 30 хвилин.

Через 15 хвилин переверніть шашлики і змастіть соусом.

Подавати з овочевим салатом або гарніром. Приємного апетиту!!!

Рецепт шашлику з свинини в духовці на дерев’яних шпажках з овочами

Ці шашлики зі свинини готуються в духовці після декількох годин маринування в соусі з вином, оливковою олією, травами і спеціями. М’ясо виходить таким соковитим і смачним завдяки маринаду і ароматам перцю, помідорів та цибулі. Ви можете подати це блюдо з соусом цацики або в якості основного блюда з картоплею фрі і салатом.

Час приготування 60 хвилин. Харчова цінність на порцію: Калорійність: 146 ккал. Вуглеводи: 3 гр. Білки: 16 гр. Жири: 8 гр. Дані розраховані автоматично тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 10 порцій

  • 1 кг свинини
  • 1 цибулина
  • 2 помідора
  • 1 перець
  • 1/4 склянки червоного вина
  • 1 столова ложка гірчиці
  • 1 столова ложка орегано
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 1 чайна ложка паприки
  • 0,5 чайної ложки меленого перцю
  • 1 чайна ложка солі

Як зробити шашлик зі свинини в духовці на шпажках

  1. Свинину нарізати кубиками товщиною 1-2 см, скласти у велику миску.
  2. Додати червоне вино, оливкова олія, орегано, гірчицю, паприку, сіль і перець.
  3. Добре перемішайте, поки всі кубики свинини не покриються.
  4. Накрийте і залиште в холодильнику маринуватися мінімум на 2 години.
  5. Очистіть цибулю, розріжте його на чотири частини.
  6. Розберіть на шари і розріжте великі навпіл.
  7. Викладіть все в миску для шашликів.
  8. Перець розрізати на чотири частини від плодоніжки вниз і видалити насіння.
  9. Розріжте кожен шматочок на три або чотири частини. Викладіть все в миску.
  10. Розріжте кожен помідор на чотири частини. Видаліть м’якоть і насіння.
  11. Розріжте кожен шматочок на три або чотири частини.
  12. Перекладіть все в миску.
  13. Візьміть дерев’яні шпажки, наколіть шматочок цибулі, потім свинину, перець, знову свинину, помідори, свинину.
  14. Розкладіть шпажки з м’ясом у форму для запікання.
  15. Додайте 1/4 склянки води в миску для маринаду. Перелийте маринад у форму з шашликами.
  16. Якщо залишилися залишки цибулі, помідорів і перцю, додайте їх теж.
  17. Накрийте фольгою або кришкою і запікайте 45 хвилин при температурі 180°C.
  18. Зніміть фольгу і готуйте ще 10-15 хвилин, щоб вийшов приємний коричневий колір.

Зберігати готовий шашлик можна в холодильнику. Їх також можна заморозити для зберігання. Просто покладіть м’ясо з маринадом в пакет або контейнер і заморозьте на строк до 3 місяців. Щоб приготувати, розморозьте і приготуйте шашлики у відповідності з рецептами.

Шашлик зі свинини з овочами в духовці шматочками на шпажці

Загальний час приготування 55 хвилин.

Інгредієнти

  • 3 перцю (зелений, жовтий, червоний, помаранчевий, який вам більше подобається)
  • 1 великий кабачок жовтий
  • 1 великий цукіні
  • жменю міні помідорів
  • 1 червона цибулина
  • 700 гр. філе свинячої корейки
  • свіжо мелений перець
  • сіль
  • лимон
  • соєвий соус

Приготування шашликів в духовці зі свинини з овочами

  1. Замочіть дерев’яні шпажки на ніч у воді. Це запобігає пригорання паличок в духовці.
  2. Приготуйте маринад: в соєвий соус, видавити сік лимона, додайте перець і трохи солі.
  3. Наріжте філе свинини на квадратні шматочки розміром приблизно 2 см в глибоку миску.
  4. Залийте м’ясо маринадом, перемішайте і залиште на 2-3 години.
  5. Поставте на розігрів духовку до 180°C.
  6. Наріжте солодкі перці на прямокутні шматочки.
  7. Кабачки і цукіні кубиками 2-3 див.
  8. Міні помідори розріжте навпіл.
  9. Червону цибулину очистіть, розріжте на 4 частини, розберіть на шари.
  10. Нанизайте мариновану свинину і овочі на дерев’яні шпажки.
  11. Розкладіть шашлики на лист, покритий пекарської папером.
  12. Готуйте в духовці від 20 до 30 хвилин, перевертаючи кожні 5-10 хвилин.

Шашлик зі свинини — рецепт приготування з овочами на шпажках в духовці

Інгредієнти для шашликів

  • 500 г свинячої вирізки нежирний шматок
  • 2 червоних болгарських перців, але можна будь-якого кольору
  • 0,5 середньої цибулини жовтої, солодкої або білої
  • 2 скибочки бекону: вибирайте хорошої якості
  • 3 зубчики свіжого часнику подрібненого
  • Оливкова олія першого віджиму або соняшникова
  • 1 ч. л. паприки угорської
  • 0,5 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. меленого перцю
  • 1 столова ложка оливкової олії

Покроковий рецепт шашлику з свинини в духовці

  1. Свинину нарізати кубиками і замаринувати. Покладіть кубики свинини, додайте оливкову олію і подрібнений часник, посипте паприкою, сіллю і перцем.
  2. Добре перемішайте, щоб все м’ясо покрилося маринадом. Відкладіть в сторону.
  3. Наріжте овочі шматками однакового розміру. Додайте овочі до м’яса.
  4. Змішайте всі інгредієнти разом, щоб овочі теж були злегка покриті маринадом.
  5. Зберіть шашлики. Нанизайте На дерев’яні шпажки всі інгредієнти, чергуючи овочі з м’ясом і беконом.
  6. Розігрійте духовку до 220 градусів С. Викладіть шашлики на деко з ґратами.
  7. Запікайте в розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин, перевертаючи шампури.
  8. Подавайте з кленово-гірчичним соусом.

Кленово-гірчичний соус.

Знадобиться:

  • 2 столові ложки майонезу
  • 1 столова ложка діжонської гірчиці
  • 2 чайні ложки кленового сиропу
  • сіль і перець за смаком

Змішайте всі інгредієнти в невеликій мисці до отримання однорідної маси. Зберігати можна в герметичному контейнері в холодильнику до тижня.

Приємного апетиту!