Святковий салат з червоною рибою – дуже смачний і простий рецепт

Всім відмінного настрою! Поговоримо про святковому блюді, приготованому з риби лососевих порід. Червона риба залишається одним з найбільш споживаних делікатесів у свіжому, солоному, копченому вигляді. Сьогодні поділюся з вами дуже простим і цікавим рецептом листкового салату з червоною солоною, а можна і малосоленой рибою з помідорами і сиром.

Поєднання просто чудове! Дуже смачне блюдо, яке буде доречно, як на святі, так і у будні дні. До речі червона риба може бути будь-який: дуже смачним буде салат з сьомгою, кетою, кижучем або з горбушею (підійде будь-лосось). Навіть з копченої червоної риби буде відмінним варіантом. Так що рибу можна обрати ліцензію на ваш розсуд.

Святковий салат з червоною рибою і помідорами. Ситний і незвичайний

Цей салат готується дуже швидко, викладається шарами, тому і називається листковим. З першого погляду цей рецепт може здатися зовсім простакуватий, але я вас запевняю, спробувавши салат на смак всього один раз, ви щиро полюбите його назавжди.

Приготуйте цей салат за моїм рецептом і ви здивуєте своїх близьких і гостей чарівним смаком салату.

Час приготування: 30 хвилин, а кількість порцій: 6. Калорійність на 100 грамів: Калорії — 197,7 ккал. Білки — 10,9 гр. Жири — 15,2 гр. Вуглеводи — 4,5 гр. Розрахунки проведені автоматично, тому можуть трохи відрізнятися.

Нам знадобиться простий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Солона червона риба – 250 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Помідори ( черрі) – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Майонез – 150 гр.
  • Зелена цибуля – на прикрасу.

Як приготувати салат з червоною рибою, помідорами і сиром

Крок 1. Ріпчасту цибулю очистити і нарізати на невеликі шматочки (використовував червоний).

Крок 2. Залити окропом на 5 хвилин, потім воду злити. Зробимо це для того, щоб прибрати з лука зайву гіркоту. Можна додати трохи цукру, тоді цибуля стане ще смачніше.

Крок 3. Рибу почистити від шкірки і кісток, м’якоть нарізати на невеликі кубики (використовував кету). Малосольну рибу можна приготувати самим, використовувати для салату і нарізати для закуски тонкими пластиками. Про такому способі засолки я розповідав у статті раніше «Малосольна червона риба в домашніх умовах» .

Крок 4. Помідори вимити й обсушити паперовим рушником, порізати на невеликі кубики. Я відклав трохи нарізаних помідорів на прикрасу салату і два помідора на виготовлення трояндочки.

Крок 5. Яйця добре промити, зварити заздалегідь і дати їм охолонути, потім відокремити жовток від білка.

Крок 6. Натерти на дрібній тертці білок, це додасть салату ніжність.

Крок 7. Натерти на дрібній тертці жовток.

Крок 8. Твердий сир натерти на дрібній тертці (я використовував «Російський»).

Крок 9. Зелена цибуля, кілька пір’я, нарізати тонкими кільцями і залишити для подальшого прикраса салату.

Все приготували і тепер залишиться тільки зібрати салат.

Крок 10. Беремо красиву тарілку, ставимо формувальне кільце, у мене у вигляді серця, ви можете вибрати свій варіант і починаємо збирати салат шарами.

Порядок наступний:

а) Перший шар нарізана риба, ложкою злегка ущільнити і змастити тонким шаром майонезу.

б) Другий шар викладаємо нарізану цибулю, покриваємо його майонезом.

в) Третій шар викладаємо натерту на тертці жовток і трохи майонезу зверху.

г) Четвертий шар викладаємо нарізані помідори, злегка їх ущільнюємо ложкою, змащуємо майонезом.

д) П’ятий шар викладаємо натертий твердий сир і майонез.

е) Шостим шаром викладаємо натерту на тертці білок.

Крок 11. Даємо трохи постояти, щоб шари злежалися. Акуратно прибираємо формувальне кільце і починаємо прикрашати салат.

Незвичайний святковий салат з червоною рибою

Можна прикрасити по різному, на ваш розсуд. У мене вийшло ось так. Трояндочку можна зробити не тільки з помідор, але і з риби або вареної моркви, теж буде гарно.

Салат поставити на годину в холодильник, для того щоб він добре просочився. Можна подавати на святковий стіл і пригощати своїх близьких, гостей.

Закуска вийшла дуже ніжна, соковита і смачна. Презентабельний вигляд якої прикрасить будь-яке застілля і різноманітить меню.

Сміливо експериментуйте і радуйте різними смаками своїх близьких. Таке кулінарне диво можна приготувати на новорічний стіл, день народження, сімейне торжество, так і просто порадувати красивим стравою себе на обід у вихідні дні.

Всім приємного апетиту і святкового настрою!