Вітаю, вас, дорогі мої друзі! Я до вас з черговим рецептом популярного в Татарстані і коханою в Росії страви – Азу з яловичини з солоними огірками. Приготуємо його з картоплею по-селянськи і ароматною петрушкою.
В процесі адаптації в різних кухнях світу, рецепт класичного азу по-татарськи зазнав безліч модифікацій. Незмінним інгредієнтом цього блюда завжди залишалася яловичина, зважаючи на те, що свинина не вживається в їжу в країнах сходу. У кулінарії відомі десятки варіантів приготування азу, але сьогодні поговоримо про татарською рецепті з додаванням солоних огірків.
Азу по-татарськи з яловичини з солоними огірками і картоплею по-селянськи
Готується це татарська страва з яловичини або баранини і обов’язково з солоними огірками. У Татарстані азу включають як в щоденне меню, так подають його і до святкового столу.
Страва вийде неймовірно ароматним, якщо приправити його свіжою петрушкою. Калорійність на 100 гр – 170,7 ккал.
Отже, для приготування Азу знадобляться самі прості і доступні продукти
Точну кількість інгредієнтів на 2 хороші порції:
- м’якоть яловичини – 300 г;
- картопля – 500 г;
- солоний огірок – 60 г;
- цибуля – 1 шт.;
- томат-паста – 30 г;
- часник – 2-3 зубчики;
- лавровий лист – 1-2 шт.;
- зелень петрушки, кропу або іншої улюбленої зелені – за смаком;
- сіль, перець – за смаком.
Як покроково приготувати Азу з яловичини з солоним огірочком і картоплею по-селянськи
Крок 1. Розігрійте духовку до 200 градусів, а поки вона нагрівається, наріжте на середні шматочки картоплю і подрібніть часник.
Крок 2. Деко змастіть рослинною олією (я застеляю його якісним пергаментом – так легше його потім мити), на нього викладіть часточки картоплі, посипте їх половиною часнику, збризніть соняшниковою або оливковою олією, посоліть за смаком і запікайте 20 хвилин.
Крок 3. Тим часом очистіть цибулину і наріжте її півкільцями.
Крок 4. Наріжте солоний огірочок тонкою соломкою.
Крок 5. Підготовлену яловичину (я віддаю перевагу купувати в магазині якісне м’ясо і відразу упаковане) наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла.
Крок 6. Обсмажуйте на сильному вогні приблизно 2 хвилини, потім перемішайте і знову обсмажуйте 2 хвилини.
Крок 7. Додайте цибулю, томат-пасту, огірки і лавровий лист.
Крок 8. Влийте 250 мл води, посоліть за смаком і ставте на вогонь, доведіть до кипіння.
Крок 9. Потім тушкуйте на середньому вогні ще 15 хвилин під кришкою. Після чого подивіться, якщо є ще рідкий соус, протримаєте на вогні ще хвилин п’ять, поки м’ясо не буде таким, як у мене в сковорідці.
Крок 10. Наріжте свіжу зелень для подачі.
Крок 11. Друзі, діставайте картоплю з духовки, якщо хочете посоліть і поперчіть за смаком і подавайте азу з яловичини з картоплею по-селянськи, посипте ароматною зеленню.
Азу по-татарськи з яловичини з солоними огірками і картоплею
Зверніть увагу, яка скоринка утворюється у картоплі – це дуже смачно, друзі!
Обов’язково порадуйте себе і своїх близьких таким простим і дуже смачним блюдом з татарської кухні.
Азу по-татарськи класичний рецепт з солоними огірками і картоплею
Готується він дуже просто, хоча, без належного досвіду, у послідовності додавання інгредієнтів можна і заплутатися.
Дотримуючись рекомендацій приготування азу по-татарськи з даного рецепту, Ви отримаєте цінний кулінарний досвід і насолоджуйтеся прекрасним східним стравою.
Харчова цінність на 100 г: Калорійність 94,44 ккал. Білки 6,17 грам. Жири 3,37 грам. Вуглеводи 9,97 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування 1 годину 10 хвилин.
Інгредієнти для страви
- Яловичина 800 г
- Солоні огірки-3 шт.
- Картопля 8 шт.
- Помідор 4 шт.
- цибуля Ріпчаста 3 шт.
- Часник 6 зубчик
- Петрушка 1 пучок
- Томатна паста 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець мелений за смаком
Використовуйте свіжу, а не заморожену яловичину. При виборі м’яса приділіть особливу увагу кольором і запахом.
Як приготувати азу з яловичини
Крок 1. Промийте, обсушіть і наріжте дрібними шматочками яловичину. Наріжте півкільцями цибулю. Очистіть від шкірки помідори, і наріжте великим кубиком. Помийте і наріжте брусочками картоплю. Солоні огірки очистіть і наріжте їх тонкими смужками. Приборкайте часник.
Крок 2. Яловичину відправте в розігріту на максимальному вогні сковороду і обсмажте до появи золотистої скоринки. Додайте до м’яса подрібнені цибулю і помідори, тушкуйте 10 хвилин.
Крок 3. Додайте нарізані картоплю і солоні огірки. Додайте часник, томатну пасту і спеції. Залийте все склянкою води і тушкуйте під закритою кришкою 40 хвилин на середньому вогні.
Крок 4. петрушку Подрібніть, відправте її до м’яса і дайте страві настоятися 10 хвилин.
Розділіть на порційні тарілки. Прикрасьте базиліком або петрушкою. Наріжте чорний хліб або подавайте на стіл.
Класичний рецепт азу з яловичини з томатною пастою на сковороді
Перед вами рецепт страви, яка вміє готувати кожна татарська сім’я. Щоб приготувати азу по-татарськи з яловичини, буде потрібно 4 обов’язкових інгредієнта. Це м’ясо, солоні огірки, томатна паста і картоплю. М’ясо нарізати невеликими брусочками і обов’язково поперек волокон, після чого тушкується разом з іншими інгредієнтами.
Крім базових продуктів, до яловичини по-татарськи додають додаткові. У нашому випадку це цибулю, моркву і свіжі помідори.
Харчова цінність на 100 г: Калорійність 108,09 ккал. Білки 5,26 грам. Жири 6,6 грам. Вуглеводи 7,16 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування 1 годину 25 хвилин.
Інгредієнти на 5 порцій
- Яловича вирізка 500 г
- цибуля Ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідор 2 шт.
- Солоні огірки 2 шт.
- Томатна паста 40 г
- Картопля 4 шт.
- Вода 400 мл
- Рослинна олія 60 мл
- Сіль за смаком
Як приготувати азу по-татарськи
Крок 1. Яловичину, цибуля і огірки наріжте соломкою. Моркву натріть на крупній тертці. Помідори наріжте кубиками. Очистіть і наріжте кубиками картоплю.
Крок 2. На сковороді з частиною розігрітого масла обсмажуйте, помішуючи, яловичину на середньому вогні протягом 4 хвилин. Додайте цибулю, моркву і смажте ще 4 хвилини.
Крок 3. Викладіть в сковороду огірки і помідори, добре перемішайте, додайте томатну пасту і знову перемішайте.
Крок 4. Влийте в сковороду воду (м’ясо і овочі повинні бути покриті водою), посоліть і тушкуйте все разом протягом 60 хвилин на повільному вогні.
Крок 5. Розігрійте на іншій сковороді масло, що залишилося і обсмажте картоплю до рум’яної скоринки. Готову картоплю перекладіть до м’яса з овочами, перемішайте і подавайте.
Приємного апетиту!
Азу по-татарськи з солоними огірками і картоплею — рецепт з яловичої тушонкою
В цьому рецепті замість свіжого м’яса використовується консервована тушкована яловичина — це дешевше і швидше. А смак виходить відмінним.
Харчова цінність на 100 г: Калорійність 91,42 ккал. Білки 3,61 грам. Жири 5,65 грам. Вуглеводи. 6,64 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування-40 хвилин.
Інгредієнти для страви
- тушонка Яловича 1 банку / 300 гр.
- Картопля 500 гр.
- цибуля Ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Солоні огірки 1 шт.
- Часник 3 зубчик
- Томатна паста 1 ст. л.
- Вода 500 мл
- Рослинне масло 2 ст. л.
- Лавровий лист 3 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець мелений за смаком
Як приготувати азу з яловичої тушонкою
Крок 1. овочі Почистіть. Відкрийте тушонку і розімніть її трохи, щоб вийшли невеликі шматочки.
Крок 2. Поріжте цибулю і моркву кубиками розміром 5 мм
Крок 3. Картопля також поріжте кубиками розміром 0,5-1 див.
Крок 4. Огірок наріжте маленькими скибочками, часник – тонкими пластинками.
Крок 5. В глибокій сковороді або казані розігрійте рослинне масло. На середньому вогні обсмажте цибулю приблизно 5 хвилин.
Крок 6. Додайте моркву і солоний огірок. Обсмажте ще 3 хвилини.
Крок 7. Перекладіть картоплю. Перемішайте.
Крок 8. Додайте томатну пасту і часник.
Крок 9. Влийте воду і перемішайте. Додайте лавровий лист, сіль і перець за смаком. Тушкуйте азу на невеликому вогні.
Крок 10. Коли картопля буде наполовину готовий, додайте тушковану яловичину. Тушкуйте до тих пір, поки овочі не будуть готові.
Азу по-татарськи готово.
Подавайте азу, посипавши свіжою січеною зеленню.
Страва ефектно буде виглядати в дерев’яній посуді, або в глибоких піалах зі східним орнаментом. Подайте до азу пшеничні коржі або білий хліб, а також сметану.
Азу з яловичини з огірками, картоплею і кінзою по-татарськи
Ингредиенты
- яловича вирізка — 600 г;
- гострий червоний перець (за бажанням);
- картопля — 600 г;
- перець чорний мелений;
- мариновані огірки — три шт.;
- цибулина;
- зелень кінзи;
- Нарізані помідори з банки — 200 г;
- борошно — 25 г;
- часник — два зубчики;
- рафінована рослинна олія.
Спосіб приготування азу
- Промиту яловичу вирізку наріжте поперек волокон скибочками завдовжки п’ять сантиметрів і шириною один.
- Розігрійте на чавунній сковороді дві столові ложки олії і покладіть в нього нарізане м’ясо.
- Обсмажити яловичину на повільному вогні, час від часу перевертаючи, до золотистої скоринки.
- Залийте вміст сковороди гарячою кип’яченою водою так, щоб вона покривала м’ясо.
- Накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати яловичину близько півтори години до м’якості.
- Відкрийте кришку, увімкніть вогонь і продовжуйте варити, поки вода не випарується, а м’ясо не підрум’яниться.
- Додайте в сковороду очищений і дрібно нарізаний цибулю, борошно і перемішайте. Обсмажити цибулю до м’якості.
- Додайте помідори з банки, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні п’ять хвилин.
- Мариновані огірки наріжте соломкою, перекладіть до м’яса. Прогрівайте ще п’ять хвилин.
- Очищений картопля нарізати скибочками і обсмажити його на окремій сковороді, посоливши, до напівготовності.
- Перекладаємо картоплю до м’яса, перемішуємо і тушкуємо стільки ж часу.
- Дрібно наріжте часник і зелень і додайте в сковороду. Перемішайте і зніміть з плити.
Приємного апетиту! А я з вами прощаюся до нового рецепту! Всім миру і добра!