Азу по-татарськи з яловичини – класичний рецепт з солоними огірками

Вітаю, вас, дорогі мої друзі! Я до вас з черговим рецептом популярного в Татарстані і коханою в Росії страви – Азу з яловичини з солоними огірками. Приготуємо його з картоплею по-селянськи і ароматною петрушкою.

В процесі адаптації в різних кухнях світу, рецепт класичного азу по-татарськи зазнав безліч модифікацій. Незмінним інгредієнтом цього блюда завжди залишалася яловичина, зважаючи на те, що свинина не вживається в їжу в країнах сходу. У кулінарії відомі десятки варіантів приготування азу, але сьогодні поговоримо про татарською рецепті з додаванням солоних огірків.

Азу по-татарськи з яловичини з солоними огірками і картоплею по-селянськи

Готується це татарська страва з яловичини або баранини і обов’язково з солоними огірками. У Татарстані азу включають як в щоденне меню, так подають його і до святкового столу.

Страва вийде неймовірно ароматним, якщо приправити його свіжою петрушкою. Калорійність на 100 гр – 170,7 ккал.

Отже, для приготування Азу знадобляться самі прості і доступні продукти

Точну кількість інгредієнтів на 2 хороші порції:

  • м’якоть яловичини – 300 г;
  • картопля – 500 г;
  • солоний огірок – 60 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • томат-паста – 30 г;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • лавровий лист – 1-2 шт.;
  • зелень петрушки, кропу або іншої улюбленої зелені – за смаком;
  • сіль, перець – за смаком.

Як покроково приготувати Азу з яловичини з солоним огірочком і картоплею по-селянськи

Крок 1. Розігрійте духовку до 200 градусів, а поки вона нагрівається, наріжте на середні шматочки картоплю і подрібніть часник.

Крок 2. Деко змастіть рослинною олією (я застеляю його якісним пергаментом – так легше його потім мити), на нього викладіть часточки картоплі, посипте їх половиною часнику, збризніть соняшниковою або оливковою олією, посоліть за смаком і запікайте 20 хвилин.

Крок 3. Тим часом очистіть цибулину і наріжте її півкільцями.

Крок 4. Наріжте солоний огірочок тонкою соломкою.

Крок 5. Підготовлену яловичину (я віддаю перевагу купувати в магазині якісне м’ясо і відразу упаковане) наріжте на невеликі шматочки і обсмажте на сковороді в невеликій кількості рослинного масла.

Крок 6. Обсмажуйте на сильному вогні приблизно 2 хвилини, потім перемішайте і знову обсмажуйте 2 хвилини.

Крок 7. Додайте цибулю, томат-пасту, огірки і лавровий лист.

Крок 8. Влийте 250 мл води, посоліть за смаком і ставте на вогонь, доведіть до кипіння.

Крок 9. Потім тушкуйте на середньому вогні ще 15 хвилин під кришкою. Після чого подивіться, якщо є ще рідкий соус, протримаєте на вогні ще хвилин п’ять, поки м’ясо не буде таким, як у мене в сковорідці.

Крок 10. Наріжте свіжу зелень для подачі.

Крок 11. Друзі, діставайте картоплю з духовки, якщо хочете посоліть і поперчіть за смаком і подавайте азу з яловичини з картоплею по-селянськи, посипте ароматною зеленню.

Азу по-татарськи з яловичини з солоними огірками і картоплею

Зверніть увагу, яка скоринка утворюється у картоплі – це дуже смачно, друзі!

Обов’язково порадуйте себе і своїх близьких таким простим і дуже смачним блюдом з татарської кухні.

Азу по-татарськи класичний рецепт з солоними огірками і картоплею

Готується він дуже просто, хоча, без належного досвіду, у послідовності додавання інгредієнтів можна і заплутатися.

Дотримуючись рекомендацій приготування азу по-татарськи з даного рецепту, Ви отримаєте цінний кулінарний досвід і насолоджуйтеся прекрасним східним стравою.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 94,44 ккал. Білки 6,17 грам. Жири 3,37 грам. Вуглеводи 9,97 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування 1 годину 10 хвилин.

Інгредієнти для страви

  • Яловичина 800 г
  • Солоні огірки-3 шт.
  • Картопля 8 шт.
  • Помідор 4 шт.
  • цибуля Ріпчаста 3 шт.
  • Часник 6 зубчик
  • Петрушка 1 пучок
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець мелений за смаком

Використовуйте свіжу, а не заморожену яловичину. При виборі м’яса приділіть особливу увагу кольором і запахом.

Як приготувати азу з яловичини

Крок 1. Промийте, обсушіть і наріжте дрібними шматочками яловичину. Наріжте півкільцями цибулю. Очистіть від шкірки помідори, і наріжте великим кубиком. Помийте і наріжте брусочками картоплю. Солоні огірки очистіть і наріжте їх тонкими смужками. Приборкайте часник.

Крок 2. Яловичину відправте в розігріту на максимальному вогні сковороду і обсмажте до появи золотистої скоринки. Додайте до м’яса подрібнені цибулю і помідори, тушкуйте 10 хвилин.

Крок 3. Додайте нарізані картоплю і солоні огірки. Додайте часник, томатну пасту і спеції. Залийте все склянкою води і тушкуйте під закритою кришкою 40 хвилин на середньому вогні.

Крок 4. петрушку Подрібніть, відправте її до м’яса і дайте страві настоятися 10 хвилин.

Розділіть на порційні тарілки. Прикрасьте базиліком або петрушкою. Наріжте чорний хліб або подавайте на стіл.

Класичний рецепт азу з яловичини з томатною пастою на сковороді

Перед вами рецепт страви, яка вміє готувати кожна татарська сім’я. Щоб приготувати азу по-татарськи з яловичини, буде потрібно 4 обов’язкових інгредієнта. Це м’ясо, солоні огірки, томатна паста і картоплю. М’ясо нарізати невеликими брусочками і обов’язково поперек волокон, після чого тушкується разом з іншими інгредієнтами.

Крім базових продуктів, до яловичини по-татарськи додають додаткові. У нашому випадку це цибулю, моркву і свіжі помідори.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 108,09 ккал. Білки 5,26 грам. Жири 6,6 грам. Вуглеводи 7,16 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування 1 годину 25 хвилин.

Інгредієнти на 5 порцій

  • Яловича вирізка 500 г
  • цибуля Ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Помідор 2 шт.
  • Солоні огірки 2 шт.
  • Томатна паста 40 г
  • Картопля 4 шт.
  • Вода 400 мл
  • Рослинна олія 60 мл
  • Сіль за смаком

Як приготувати азу по-татарськи

Крок 1. Яловичину, цибуля і огірки наріжте соломкою. Моркву натріть на крупній тертці. Помідори наріжте кубиками. Очистіть і наріжте кубиками картоплю.

Крок 2. На сковороді з частиною розігрітого масла обсмажуйте, помішуючи, яловичину на середньому вогні протягом 4 хвилин. Додайте цибулю, моркву і смажте ще 4 хвилини.

Крок 3. Викладіть в сковороду огірки і помідори, добре перемішайте, додайте томатну пасту і знову перемішайте.

Крок 4. Влийте в сковороду воду (м’ясо і овочі повинні бути покриті водою), посоліть і тушкуйте все разом протягом 60 хвилин на повільному вогні.

Крок 5. Розігрійте на іншій сковороді масло, що залишилося і обсмажте картоплю до рум’яної скоринки. Готову картоплю перекладіть до м’яса з овочами, перемішайте і подавайте.

Приємного апетиту!

Азу по-татарськи з солоними огірками і картоплею — рецепт з яловичої тушонкою

В цьому рецепті замість свіжого м’яса використовується консервована тушкована яловичина — це дешевше і швидше. А смак виходить відмінним.

Харчова цінність на 100 г: Калорійність 91,42 ккал. Білки 3,61 грам. Жири 5,65 грам. Вуглеводи. 6,64 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися. Час приготування-40 хвилин.

Інгредієнти для страви

  • тушонка Яловича 1 банку / 300 гр.
  • Картопля 500 гр.
  • цибуля Ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Солоні огірки 1 шт.
  • Часник 3 зубчик
  • Томатна паста 1 ст. л.
  • Вода 500 мл
  • Рослинне масло 2 ст. л.
  • Лавровий лист 3 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець мелений за смаком

Як приготувати азу з яловичої тушонкою

Крок 1. овочі Почистіть. Відкрийте тушонку і розімніть її трохи, щоб вийшли невеликі шматочки.

Крок 2. Поріжте цибулю і моркву кубиками розміром 5 мм

Крок 3. Картопля також поріжте кубиками розміром 0,5-1 див.

Крок 4. Огірок наріжте маленькими скибочками, часник – тонкими пластинками.

Крок 5. В глибокій сковороді або казані розігрійте рослинне масло. На середньому вогні обсмажте цибулю приблизно 5 хвилин.

Крок 6. Додайте моркву і солоний огірок. Обсмажте ще 3 хвилини.

Крок 7. Перекладіть картоплю. Перемішайте.

Крок 8. Додайте томатну пасту і часник.

Крок 9. Влийте воду і перемішайте. Додайте лавровий лист, сіль і перець за смаком. Тушкуйте азу на невеликому вогні.

Крок 10. Коли картопля буде наполовину готовий, додайте тушковану яловичину. Тушкуйте до тих пір, поки овочі не будуть готові.

Азу по-татарськи готово.

Подавайте азу, посипавши свіжою січеною зеленню.

Страва ефектно буде виглядати в дерев’яній посуді, або в глибоких піалах зі східним орнаментом. Подайте до азу пшеничні коржі або білий хліб, а також сметану.

Азу з яловичини з огірками, картоплею і кінзою по-татарськи

Ингредиенты

  • яловича вирізка — 600 г;
  • гострий червоний перець (за бажанням);
  • картопля — 600 г;
  • перець чорний мелений;
  • мариновані огірки — три шт.;
  • цибулина;
  • зелень кінзи;
  • Нарізані помідори з банки — 200 г;
  • борошно — 25 г;
  • часник — два зубчики;
  • рафінована рослинна олія.

Спосіб приготування азу

  1. Промиту яловичу вирізку наріжте поперек волокон скибочками завдовжки п’ять сантиметрів і шириною один.
  2. Розігрійте на чавунній сковороді дві столові ложки олії і покладіть в нього нарізане м’ясо.
  3. Обсмажити яловичину на повільному вогні, час від часу перевертаючи, до золотистої скоринки.
  4. Залийте вміст сковороди гарячою кип’яченою водою так, щоб вона покривала м’ясо.
  5. Накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати яловичину близько півтори години до м’якості.
  6. Відкрийте кришку, увімкніть вогонь і продовжуйте варити, поки вода не випарується, а м’ясо не підрум’яниться.
  7. Додайте в сковороду очищений і дрібно нарізаний цибулю, борошно і перемішайте. Обсмажити цибулю до м’якості.
  8. Додайте помідори з банки, перемішайте і тушкуйте на середньому вогні п’ять хвилин.
  9. Мариновані огірки наріжте соломкою, перекладіть до м’яса. Прогрівайте ще п’ять хвилин.
  10. Очищений картопля нарізати скибочками і обсмажити його на окремій сковороді, посоливши, до напівготовності.
  11. Перекладаємо картоплю до м’яса, перемішуємо і тушкуємо стільки ж часу.
  12. Дрібно наріжте часник і зелень і додайте в сковороду. Перемішайте і зніміть з плити.

Приємного апетиту! А я з вами прощаюся до нового рецепту! Всім миру і добра!