Дуже смачний салат на святковий стіл! Салати у вигляді рулету

Всім відмінного настрою! На день народження, Новий рік або Різдво хочеться здивувати своїх близьких і дорогих гостей чимось цікавим, оригінальним і дуже смачним. Пропоную п’ять варіантів гарних незвичайних салатів — справжня окраса святкового столу.

Салати у вигляді рулетів зробити не складно, чудовий вид з чудовим смаком. Впевнений, сподобається і вам, і вашим гостям. Спробуйте зробити.

А ще кілька цікавих рецептів салатів на святковий і Новорічний стіл дізнайтеся в моїх запропонованих статтях

  • Святкові салати з куркою
  • Нові рецепти на Новий рік

Салат на святковий стіл — дуже смачний у вигляді рулету

Пропоную Вам справді красивий і по-справжньому Царський салат рулет з червоною рибою та ікрою. Цей салат здивує своїм зовнішнім виглядом і не розчарує на смак. Відмінно підійде на Новий рік, Різдво або до будь-якого ювілею!

Салат виходить дуже ніжним, дуже смачним і дуже ситним. У складі рецепту соковиті варені овочі, ніжна слабосолона червона риба. Дивовижне поєднання, салат просто тане у роті. Салат формується у вигляді рулету і прикрашається червоною ікрою.

Нам знадобляться ось такі продукти:

Ингредиенты:

  • Слабосолона червона риба – 200 гр.
  • Картопля (відварена) – 3 шт.
  • Морква (варена) — 3 шт.
  • Яйця (варені) – 3 шт.
  • Ікра червона – 3 столових ложки.
  • Свіжий огірок – 1 шт.
  • Майонез – 100 гр.
  • Зелень (цибуля зелена) – на прикрасу.

Час приготування: 45 хвилин кількість порцій: 6.

Приготування

Овочі необхідно заздалегідь промити і відварити до готовності разом з шкіркою, яйця промити і зварити круто.

Крок 1. Лосось треба очистити від шкіри і прибрати всі кістки.

Крок 2. Червону рибу нарізаємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Очищаємо варену картоплю, моркву і яйця.

Крок 4. На дрібній тертці натерти варену моркву.

Крок 5. На крупній тертці натерти відвареної картопля.

Крок 6. На крупній тертці натерти яйця.

Крок 7. Зелена цибуля нарізати на невеликі шматочки.

Все підготовлено, починаємо збирати салат.

Крок 8. Для формування салату візьміть фольгу в декілька шарів або харчову плівку. Я додатково фольгу поклав на килимок для суші, на ньому дуже добре формувати рулети.

Викладаємо моркву і розподіляємо в прямокутний пласт, бажано без просвітів.

Крок 9. Морквяний шар здобріть майонезом.

Крок 10. Розподіліть натертий картоплю на шар морквини.

Крок 11. Картопляний шар змастіть майонезом.

Крок 12. Розподіліть натерті яйця на шар картоплі.

Крок 13. Змастіть майонезом.

Крок 14. Відступивши від краю 5 – 6 см і викладіть червону рибу. Зелену цибулю викладіть смужкою вздовж риби з обох сторін.

Крок 15. Підніміть одну сторону, де рибка і спробуйте скрутити в рулет.

Робіть все акуратно, щоб рулет не розвалився. Скрутіть в рулет. Можна рулет відправити в холодильник на 1 годину. За цей час салат добре просочиться.

Крок 16. Потім акуратно зніміть фольгу. Підберіть відповідне блюдо для подачі. Рулет викладіть на блюдо швом вниз.

Крок 17. Можна приступить до оформлення рулету. Свіжий огірок нарізати на тонкі кружечки.

Потім покладіть кружечки огірків по обидва боки рулету. Намалюйте візерунки майонезом. Для цієї мети скористайтеся кондитерським мішком з маленьким отвором. Зверху додайте червону ікру. За бажанням зелену цибулю посипте по краях тарілки.

Святковий салат рол

Все готово! Подавайте відразу до новорічного чи Різдвяного столу.

Як він красиво і по-царськи виглядає! Обов’язково скористайтеся моїм рецептом.

Святковий салат рулет з червоною рибою та ікрою по справжньому Царський салат.

Рецепт для шикарного святкового столу. Зовнішній вигляд, подача і поєднання продуктів на вищому рівні.

Всім приємного апетиту!

Святковий салат рол — незвичайний, дуже смачний

Пропоную Вам, мої хороші, рецепт салату-рулету на свято. Виходить смачно, оригінально і головне зі звичайних продуктів!

Інгредієнти

  • Відварена морква — 400 гр.
  • Відварена буряк — 400 гр.
  • Сир — 200 гр.
  • яйце — 5 шт.
  • Горіхи (волоські) — 200 гр.
  • Майонез — 200 гр.
  • Желатин — 20 гр.
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Харчова плівка

Приготування

1. Починаємо з желатину. Насипати 20 грам в миску, залити 80 грамами води, розмішати і залишити набухати.

2. На середній тертці натерти окремо сир, яйця, морква, буряк, яку потім віджати. Волоські горіхи подрібнити у блендері.

3. Желатин трохи підігріти в мікрохвильовій печі і змішати в невеликій мисці з майонезом.

4. За 7 столових ложок суміші майонезу додати в моркву і буряк, перемішати. В горіхи додати 9 ложок соусу.

5. Для визначення меж взяти шматок фольги прямокутної форми, накрити харчовою плівкою.

6. Розкласти тонкими смужками горіхи, моркву, буряк по діагоналі, повторюючи смуги, орієнтуючись на межі фольги.

7. Зверху розкласти терті яйця, змастити майонезом і посипати сиром.

8. Згорнути рулет, скріпити кінці плівки і прибрати в холодильник на 10-12 годин.

Дістати з холодильника, зняти плівку і нарізати не порційні шматочки.

Незвичайний салат рол з червоною рибою на святковий стіл

Смачний і красивий салат рол шуба — це незвичайна і оригінальна подача улюбленого салату без якого свято не свято.

Ингредиенты

  • Буряк варена — 2 шт.
  • Морква варена — 1 шт.
  • Відварна картопля — 1 шт.
  • Риба червона слабосолона — 130-150 гр.
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Салат — 3-4 аркуша
  • Сік лимона (лайма) — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Майонез

Для приготування краще використовувати килимок, як для виготовлення суші, обгорнутий харчовою плівкою.

Приготування

1. Спочатку замаринувати цибулю. Нарізати його підлозі кільцями, перекласти в невелику миску. Додати ложку цукру і ложку соку лайма. Перемішати і залишити на кілька хвилин, щоб пішла гіркота.

2. Буряк (1,5 шт.) натерти на тертці для слайсів. Розкласти кружечки на килимку внапуск. Зверху натерти на крупній тертці, половину, що залишилася. Розподілити по поверхні 2/3 розкладених гуртків.

3. Нанести сіточку з майонезу, натерти шаром відварену моркву з сіточкою майонезу.

4. Далі натерти шар картоплі і знову майонез. Злегка утрамбувати.

5. По середині шарів розкласти нарізаний салат, а зверху нарізаний довгими шматочками червону рибу. Закрити її замаринованим цибулею.

6. Обережно щільно згорнути рулет, щоб рол тримав форму. Загорнути в плівку з килимка і відправити в холодильник на 2-3 години.

По готовності нарізати на шматочки і прикрасити кожен майонезом.

Рецепт смачного і простого святкового салату з куркою

Інгредієнти

  • Відварне куряче філе 250 грам
  • Відварена картопля 4 шт.
  • Варені яйця 3 шт.
  • 3 шт. Огірки свіжі
  • Волоські горіхи 30 грам
  • Чорнослив 50 грам
  • Майонез
  • Горошок для прикраси
  • Гранат для прикраси
  • Сир для прикраси

Приготування

1. На крупній тертці натерти картоплю, яйця і огірки, у яких віджати сік.

2. М’ясо курки нарізати тонкою соломкою, а потім дрібним кубиком.

3. Дрібно нарізати горіхи і чорнослив.

4. Обробну дошку застелити харчовою плівкою. Розкласти щільним шаром картопля у вигляді прямокутника.

5. Змастити майонезом, далі шар яєць, теж з майонезом.

6. Наступні шари — курка, майонез, огірки, горіхи і чорнослив з майонезом. Ложкою утрамбувати шари, щоб зробити їх тонше.

7. Приподымая плівку, згорнути рулет, прибрати в холодильник години на 3-4 години.

8. Обережно зняти плівку, перекласти на сервірувальну тарілку.

9. Поверхню змастити майонезом, прикрасити тертим сиром, зеленим горошком і зернами граната.

знову Відправляємо в холодильник, щоб він ще настоявся і просочився.

Салат рол з червоною рибою — простий святковий рецепт

Салат «Оселедець під шубою» — класика будь-якого святкового столу. У цьому рецепті я пропоную оселедець замінити на сьомгу, а подачу зробити у вигляді рулету.

Така сьомга під шубою прикрасить будь-який святковий, новорічний, різдвяний стіл.

Інгредієнти

  • сьомга слабосолона — 200 гр.
  • картопля — 4 шт.
  • яйце — 3 шт.
  • морква — 2 шт.
  • буряк — 4 шт.
  • майонез — 200 гр.

Приготування

1. Заздалегідь відварити й охолодити овочі та яйця.

2. На крупній тертці натерти картоплю на дрібній яйця, моркву і буряк. Сьомгу нарізати дрібним кубиком.

3. На робочу поверхню постелити харчову плівку.

4. У буряків віджати сік, розкласти щільним шаром у вигляді прямокутника на плівку.

5. Відступаючи від краю нижнього шару 1 см, розкласти моркву, ущільнити. Змастити поверхню майонезом.

6. Наступний шар з картоплі, змащеного майонезом.

7. Далі щільно розкласти яйця, майонез.

8. Посередині покласти нарізану рибу.

9. Обережно приподымая краю плівки, сформувати рулет. Перекласти швом вниз на тарілку для подачі.

10. Прибрати плівку, обрізати нерівні краї, зверху накрити плівкою і прибрати в холодильник на 2-3 години.

Прикрасити зеленню, порізати на порційні шматочки. І приємного апетиту за святковим столом!