Пиріжки з картоплею в духовці з дріжджового тіста – ніжні, як пух

Всім доброго дня! Продовжуємо займатися випічкою. Сьогодні хочу поділитися з вами самим простим і смачним рецептом пиріжків з картоплею з дріжджового тіста. Щоб вийшло ніжне, пишне тісто зазвичай використовують молоко або кефір, але в представленому варіанті спробували зробити заміс на воді, що залишилася після варіння картоплі і сухі швидкодіючі дріжджі.

Результат перевершив всі наші очікування. Випічка вийшла ніжна як пух, тане в роті. Начинка просто бомба, добавка моркви з цибулею в картоплю додали свій додатковий смак.

Про печених пиріжки з дріжджового тіста, яке робили на кефірі і сметані, розповідав у статтях, написаних раніше:

  • Пиріжки з яблуками в духовці
  • Пиріжки з капустою з дріжджового тіста
  • Ечпочмак по-татарськи з м’ясом
  • Пиріжки з зеленою цибулею і яйцем

Якщо Вам більше подобається тісто на кефірі, то скористайтеся ним для випічки пиріжків з картоплею.

Пиріжки в духовці з дріжджового тіста з картоплею — покроковий рецепт приготування

По моєму рецепту пиріжки готуються з дуже простого дріжджового тіста на картопляному відварі і рослинному маслі. Виходять вони дуже м’якими, пишними і повітряними, що встояти неможливо.

Цей рецепт дуже простий, тому кожен може приготувати без проблем і пригостити своїх близьких. Виходить тонка і повітряне тісто, яке зберігається і на другий день, велика кількість начинки і простий набір інгредієнтів. Печуться пиріжки в духовці, але при бажанні можна і посмажити.

Час приготування: 30 – 35 хвилин, а кількість порцій: 6 – 10.

Нам знадобиться простий набір продуктів.

Інгредієнти

Для начинки:

  • Картопля – 500 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • цибуля Ріпчаста – 1 шт.
  • Морква (невелика) – 1 шт.
  • масло – 20 гр.
  • Зелень – за смаком, у мене морозивний кріп.

Для дріжджового тіста:

  • Картопляний відвар – 1 склянка (250 мл).
  • Дріжджі – 5 гр.
  • Цукор – 3 чайних ложки.
  • Сіль – 1/3 чайної ложки.
  • Клітковина – 1 столова ложка.
  • Борошно – 450 гр.
  • Рослинна олія – 3 столових ложки.

Приготування смачної картопляної начинки

Крок 1. Починаємо приготування пиріжків з начинки. Картоплю помити і очистити від шкірки. Поставити каструлю з водою на плиту, очищений картопля викласти в каструлю.

Крок 2. Після закипання, посолити за смаком, варити 10 – 15 хвилин до м’якості картоплі.

Крок 3. Ріпчаста цибуля очистити від лушпиння і нарізати на невеликі шматочки. Моркву очистити і натерти на тертці. Ставимо невелику сковороду для пасерування овочів і додаємо вершкове масло. Пасеруємо цибулю і моркву, по необхідності додайте ще вершкове масло.

Крок 4. Картопля відварилася, відвар з картоплі зливаємо в кухоль, даємо охолонути, на ньому будемо замішувати тісто. Тепер зробимо картопляне пюре з допомогою товкачика, поки картопля гаряча.

Важливо! Блендером пюре краще не робити, так як воно виходить важким і дуже липким, з ним важко буде працювати!

Додаємо пасеровані овочі і кріп, все перемішуємо. Начинка готова, даємо охолонути.

Як приготувати дріжджове тісто для пиріжків

Крок 1. Остиглий картопляний відвар наливаємо в глибоку чашу.

Крок 2. Додаємо дріжджі і перемішуємо вінчиком.

Залишаємо на п’ять хвилин до утворення дріжджовий шапочки.

Крок 3. Слідом додаємо сіль і цукор.

Крок 4. Клітковину додаємо одну столову ложку.

Крок 5. Вливаємо три столові ложки рослинної олії.

Все перемішуємо.

Крок 6. Борошно просіяти і поступово, невеликими порціями, додаємо, розмішуючи віночком.

Крок 7. Набравши густоту, замішуємо руками тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Через 30 – 40 хвилин ось так має піднятися тісто.

Як спекти смачні пиріжки з картоплею

Крок 8. Викладаємо на робочу поверхню, подпыленную борошном. Обминаємо і ділимо тісто на рівні частини, у мене вийшло 10.

Крок 9. Кожну частину тіста руками розтягуємо в коржик (коржик повинна бути не тонка). У середину кладемо ложкою остигнула начинку.

Крок 10. Деко застеляємо пергаментним папером і змащуємо олією. Формуємо пиріжки, укладаємо швом вниз, накриваємо рушником і даємо трохи піднятися.

Для того, щоб пиріжки вийшли красивого кольору, ми промазуємо кожен пиріжок жовтком.

Крок 11. Ставимо деко в розігріту духовку до 190 градусів і запікаємо 30 – 35 хвилин.

Час приблизне, залежить від тіста, його обсягу, вашої духовки, уважно дивіться за готовністю.

Ніжні пиріжки з картоплею з дріжджового тіста

Всі пиріжки готові! Ароматні, красиві і смачні пиріжки з картоплею сподобаються вашим близьким і гостям.

Подаємо на стіл з гарячим, свіжим, солодким чаєм. Я люблю таку випічку з холодним молоком.

Приємного апетиту!

Напишіть свої відгуки в коментарях, сподобався чи ні цей рецепт домашніх пиріжків з картоплею.