Сьогодні у нас на обід грибний суп із заморожених грибів. Звичайно, свіжі грибочки, тільки що принесені з лісу ні з чим не зрівняється. Але на жаль, у такому вигляді, вони нам доступні місяць, від сили два в році. Тому скористаємося для приготування замороженими лісовими грибами, запропонованими торгівлею. Тим більше, що їх можна вільно придбати у будь-якому продуктовому магазині.
Я дуже люблю зі свіжою капустою і картоплею, такі грибні щі. Тільки овочі, без крупи або вермішелі. Рецепт дуже простий, готується швидко. Виходить дуже смачно з яскраво вираженим грибним ароматом. Для посилення аромату, додаю ще бульйон.
Можна разом з морквою і цибулею попередньо обсмажити гриби, а потім вже додавати в суп. Але я вважаю, що саме відварені в сирому вигляді, вони дають більше аромату і смаку.
Так що, якщо хочете скуштувати найсмачніші такі щі, скористайтеся моїм домашнім рецептом. Перелік продуктів найпростіший.
найсмачніший рецепт грибного супу з заморожених грибів
Чудовий суп на обід, готується швидко, виходить смачно. Зі сметаною просто чудово, з яскравим грибним ароматом.
Інгредієнти
- Заморожені лісові гриби — 400 гр
- Картопля — 3 штуки
- Морква — 1 штука
- 1 середня цибулина
- Пучок зеленого цибулі
- Капуста — 400-500 гр
- Грибний бульйон — 2 столових ложки
- Сіль, перець
- Рослинне масло
Як приготувати грибний суп із заморожених грибів
Почнемо варити суп з підготовки всіх інгредієнтів. Заздалегідь з пакету викладаємо на тарілку заморожені гриби, залишаємо їх розморожуватися при кімнатній температурі. Миємо й чистимо овочі, моєму пучок зеленого цибулі.
Ставимо каструлю з водою на вогонь. У мене баняк на 3,5 літра, води зазвичай на суп наливаю близько 2 літрів.
Три картоплини ріжемо на невеликі шматочки для супу, як звикли, щоб було зручно їсти. Закладаємо в каструлю.
Поки закипає картопля, дрібно ріжемо капусту.
На крупній тертці трьом моркву і подрібнюємо цибулину.
Після закипання води, даємо картоплі поваритися хвилин 5. Викладаємо нарізану капусту, варимо ще хвилин 7.
Розморожені гриби обполіскуємо під проточною водою, даємо стекти в друшляку.
Ріжемо їх на 3-4 частини, дрібні можна порізати навпіл.
Відправляємо гриби в каструлю до овочів. Їх можна обсмажити з цибулею та морквою, але я вважаю, що просто варені, дають більше аромату.
будемо Варити ще 5-7 хвилин до повної готовності. Вогонь можна зменшити, а поки на сковороду наливаємо 2-3 столові ложки рослинної олії, ставимо на вогонь нагріватися. Викладаємо цибулю, обсмажуємо до прозорості, додаємо моркву. Готуємо зажарку до м’якості овочів і легкої рум’яного кольору.
Для більшого аромату насипаємо пару столових ложок грибного бульйону, перемішуємо. Додаємо сіль і перець. Я завжди використовую приправу «12 овочів і трав», в ній є все необхідне — смачна сіль, приправи.
Викладаємо смажені овочі в суп, варимо ще 3 хвилини. Пробуємо на готовність, якщо необхідно додаємо солі, спецій.
Зелений цибулю дрібно ріжемо. Якщо всі інгредієнти зварилися, викладаємо цибулю в каструлю.
Варимо ще пару хвилин, вимикаємо вогонь. Накриваємо кришкою, даємо настоятися хвилин 15. Суп готовий, можна приступати до обіду.
Суп із заморожених грибів з картоплею
Дуже смачний, ароматний грибний суп з картоплею і свіжою капустою розливаємо по тарілочках.
Додаємо ложку сметани, можна приступати до прекрасного обіду. Обов’язково спробуйте приготувати. Таким обідом всі ваші близькі будуть дуже задоволені.
Приємного апетиту!