Курячі крила в духовці — 6 смачних рецептів приготування

Всім привіт! Сьогодні приготуємо курячі крильця. Курка, унікальне м’ясо, яке готується швидко, дієтичне і існує велика кількість рецептів різних страв. Я розповідав як можна запекти в духовці грудку, засмажити на сковороді курячі ніжки. В цей раз використовуємо крильця.

В духовці виходить ніжне м’ясо з хрусткою скоринкою. А з добавками різних соусів виходить просто «бомба» на вашому обідньому або святковому столі. Подавати можна з гарніром, салатами або просто овочами.

Курячі плічка в духовці — дуже смачний рецепт приготування

Дуже оригінальний рецепт — готуємо курячі чупа-чупси. Чупа-чупси або лоллипопсы – круглі карамельки на паличці, який обожнюють діти в усьому світі. Геніальна ідея порційних солодощів вже принесла своїм творцем мільйонні прибутки і загальне визнання. Адже це така зручна форма подачі страв. Крім кенді-бару закуски на паличках стали використовувати для фуршету і оформляти таким же чином солоні страви.

Давайте спробуємо приготувати чупа-чупси з курячих крил. Закуска завжди затребувана за святковим столом завдяки незвичайному оформлення, приємною структурі, смаку і звичайно ж зручності при подачі. Рецепт дуже простий і з ним впорається навіть малодосвідчений господиня. Крила маринуються і запікаються дуже швидко і на жаль, так само швидко зникають з тарілки.

Для курячих чупа-чупса знадобиться плечові частини крил курки. Їх можна купити в магазині або самостійно відокремити від набору курячих крил.

Склад маринаду допускається варіювати. Ось деякі варіанти на вибір:

  1. соєвий соус + винний оцет + борошно + спеції;
  2. гірчиця + рослинне масло + лимонний сік + часник;
  3. майонез + зернова гірчиця + часник;
  4. майонез + томатна паста + рослинне масло + спеції;
  5. біле вино + лимон + цедра цитрусових + часник;
  6. сметана + часник + зелень;
  7. пиво + гірчиця + спеції.

Ми вибрали маринад на основі соєвого соусу з пахучим медом. М’ясо вийшло соковитим і ніжним. Підготовлені чупа-чупси з курки можна обсмажити у фритюрі, у клярі, приготувати на мангалі або запекти в духовці. Останній варіант, безсумнівно, корисніше. Для запікання використовувати керамічну форму з рівним дном (крила встановлюються вертикально). Взявши ідею за основу аналогічно можна приготувати невеликі индюшиные плечі або курячі гомілки.

Склад:

  • курячі плечі – 1 кг
  • соєвий соус – 3 ст. л.
  • рослинна олія – 2 ст. л.
  • мед – 1 ч. л.
  • паприка – 1 ч. л.
  • гранульований часник – ¾ ч. л.
  • сухий базилік – 1/2 ч. л.
  • хмелі-сунелі – 1 ч. л.
  • сухий часник – 1/2 ч. л.
  • мускатний горіх – на кінчику ножа.

Як приготувати курячі плічка смачно

Крок 1. В миску для маринаду викладемо мед і спеції. Перемішаємо їх виделкою.

Крок 2. Додамо рослинне масло і соєвий соус. Злегка взобьем суміш до однорідності.

Крок 3. Підготуємо курячі плечі. Спочатку промиємо їх холодною водою, промокнем в паперовому рушнику. З допомогою кулінарних ножиць виконаємо невеликі надрізи близько кістки, видалимо хрящик і оттянем м’ясну м’якоть разом зі шкіркою до більш широкої частини плеча.

Крок 4. Вивернемо м’ясо і дамо йому форму кульки. Шкірка повинна опинитися всередині м’ясного кульки.

Крок 5. Підготовлені плечі викладемо в простору миску.

Крок 6. Увіллємо маринад і ретельно перемішати до однорідного розподілу. Залишимо крила маринуватися на 15 — 30 хвилин.

Крок 7. У форму для запікання щільно встановимо вертикально крила. Виллємо залишки маринаду в форму. Будемо готувати чупа-чупси в духовці протягом 30 хвилин при температурі 190 градусів.

Крок 8. Край кістки допускається обернути фольгою перед або після запікання. Готові чупа-чупси можна подати у формі для запікання.

М’ясні кульки перекладемо на тарілку для подачі, прикрасимо помідорами чері і подамо до столу. Курячі «чупики» виходять ніжними, їх зручно їсти, утримуючи за кісточку. Руки залишаються чистими.

Страва користуються успіхом за столом і особливо вони полюбляють у дитячої аудиторії. При охолодженні курячі чупа-чупси зберігають свої смакові якості, їх можна подати в якості холодної закуски на м’ясну тарілку.

Замариновані гострі курячі крильця в духовці — простий рецепт

Якщо ви плануєте вечірку або просто любите страви з «вогником», то гострі курячі крильця точно вам підійдуть. Готуються вони дуже просто: витримуєте крильця в маринаді, а потім запікаєте в духовці! Крильця виходять смачними, соковитими і пекучими. Вони відмінно підходять до пляшки холодного пива.

Подайте до них салат зі свіжих овочів, щоб згладити пекучість, або ж додайте картоплю фрі.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 149,03 ккал. Білки 14,35 грам. Жири 8,59 грам. Вуглеводи 4 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 2 порції

Для страви

  • Курячі крильця 400 г
  • Червоний цибуля 0.5 шт.
  • Кетчуп 2 ст. л.
  • Соєвий соус-3 ст. л.
  • Соус табаско 1 ч. л.
  • Часник 2 зубчик
  • Корінь імбиру 30 г

Для прикраси

  • Білий кунжут за бажанням

Можна замінити кетчуп на томатну пасту, вона не така кисла. Якщо хочете більш пекучого смаку, замість соусу Табаско візьміть Гострий соус чилі.

Як приготувати замариновані крильця

1. Цибулю, часник і імбир почистіть. Відміряйте всі інгредієнти. Курячі крильця промийте і промокніть паперовим рушником. Поставте духовку розігріватися до 200 °С.

2. Обробіть крила. Відріжте гостру фалангу, решту розріжте навпіл по суглобу.
Не поспішайте викидати гострі фаланги, їх можна додати курячий бульйон.

3. Викладіть крильця в глибоку миску. Додайте подрібнені імбир, цибуля і часник, а також кетчуп, гострий соус соєвий соус. Додайте в маринад ложку меду, тоді крильця придбають солодкуватий смак.

4. Все добре перемішайте, накрийте плівкою і залиште маринуватися на 1 годину при кімнатній температурі.
За час маринування пару раз перемішайте крила, так як маринад стікає вниз.

5. Застеліть форму або на деко фольгою і викладіть на нього крила. Надішліть крильця запікатися в духовку на 35-40 хвилин. По готовності дістаньте.

6. Злегка кунжут обсмажте на сухій сковороді і обсипте крильця кунжутом.

Подайте до крилець картоплю фрі або салат зі свіжих овочів. Додатково крильця можна прикрасити кінзою і кільцями перцю чилі. Приємного апетиту.

Простий рецепт приготування курячих крилець в духовці з майонезом

Цей рецепт укорінився в нашій родині сам собою. Діти вибагливі у виборі їжі, і спеціально для них така проста «формула»-рецепт.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 222,57 ккал. Білки 15,63 грам. Жири 17,26 грам. Вуглеводи 1,24 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • Курячі крильця 1.5 кг
  • Сметана 10 ст. л. (250 гр.)
  • Майонез 6 ст. л. (150 г)
  • Часник 10 гр.
  • Спеції 25 гр.

Приготування

  1. Підготуйте всі інгредієнти.
  2. Промийте і обсушіть курячі крила.
  3. В глибоку миску викладіть сметану, майонез і спеції. Все ретельно перемішайте.
  4. У готовий соус викладіть курячі крила і ретельно перемішайте, щоб соус рівномірно розподілився.
  5. Викладіть крильця на деко і відправте в розігріту до 200 °С духовку на 35 хвилин.
  6. Подавайте порційно з будь-яким улюбленим гарніром або на окремому блюді.

Курячі крильця по-американськи в паніровці приготовані в духовці

Пропоную приготувати курячі крильця в оригінальній паніровці з злегка цитрусовим смаком. Порадуйте своїх близьких стравою в новій обробці.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 188,09 ккал. Білки 16,1 грам. Жири 10,25 грам. Вуглеводи 8,4 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти на 3 порції

  • Курячі крильця 700 гр.
  • Приправа для птиці 5 гр.
  • Кукурудзяний крохмаль 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста 2 ч. л.
  • Апельсин 50 гр.
  • Лимонний сік 1 ч. л.
  • Копчена паприка 1 ч. л.

Приготування

  1. Підготувати всі інгредієнти. Крила вимити, обсушити паперовим рушником.
  2. Полити їх соком апельсина і лимона. В окремій тарілці змішати всі сухі інгредієнти. Кукурудзяний крохмаль потрібен щоб утворилася скоринка і панірування.
  3. Крила добре обваляти в паніровці, викласти у форму для запікання.
  4. Запікати 30 хвилин при 180 градусів. Один раз перевернути іншою стороною.
  5. Подавайте з улюбленим гарніром або окремо з соусом.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт запечених в духовці курячих крилець

Просте і смачне блюдо, виходить дуже красиво.

Харчова цінність на 100 г Калорійність 203,37 ккал. Білки 18,73 грам. Жири 14,34 грам. Вуглеводи 0 грам. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  1. Курячі крильця 1 кг
  2. Сіль за смаком
  3. Спеції за смаком
  4. Оливкова олія 1 ст. л.

Приготування

  1. Підготуйте всі інгредієнти.
  2. Моєму крильця, обсушуємо.
  3. Натираємо оливковою олією.
  4. Обсипаємо з усіх боків спеціями.
  5. Відправляємо на деку на 40 хвилин в духовку при температурі 180 градусів.

Ось така красива курочка виходить.

Подаємо порційно.

Запечені курячі крильця з хрусткою скоринкою в духовці

Хрусткі і ароматні запечені курячі крильця легко приготувати, виходять смачні і красиві.

Харчова цінність — Калорійність: 432 ккал. Вуглеводи: 42 гр. Білки: 22 гр. Жири: 19 гр. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

  • 1,8 кг курячих крилець, розрізаних навпіл по суглобам, без кінчиків крил
  • 2 столові ложки розпушувача
  • 3/4 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки чорного меленого перцю
  • 1 чайна ложка паприки
  • 1 чайна ложка часникового порошку

Соус буффало

  • 80 гр. гострого соусу чілі
  • 300 гр. світло-коричневого цукру
  • 1 столова ложка води

Медовий соус барбекю

  • 220 гр. соус для барбекю
  • 1/4 склянки меду
  • 2 столові ложки кетчупу
  • гострий соус шрірача (за бажанням), за смаком

Інші ідеї соусів: медово-часниковий соус, соус барбекю

Як приготувати

1. Встановіть решітку духовки у верхньо-середнє положення. Розігрійте духовку до 220 градусів.

2. Застеліть деко алюмінієвою фольгою і покладіть зверху ґрати (я використовую решітку для охолодження). Збризніть ґрати антипригарним спреєм або рослинним маслом.

3. Промокніть крильця насухо паперовими рушниками і покладіть їх у велику миску. Важливо добре їх висушити!

4. Змішайте сіль, перець, часниковий порошок, паприку і розпушувач в невеликій мисці. Потім посипте крильця приправою, перемішайте, щоб рівномірно покрити сумішшю кожен шматочок.

5. Викладіть крильця шкірою догори в один шар на підготовлену решітку.

6. Запікайте середній решітці духовки, перевертаючи кожні 20 хвилин, поки крильця не стануть хрусткими і не підрум’яняться.

Загальний час приготування залежить від розміру крилець, але може тривати до 1 години.

7. Вийміть з духовки і дайте постояти 5 хвилин. Перекладіть крильця в миску і полийте соусом.

Як зробити соус буффало:

В середній каструлі на середньому вогні перемішайте всі інгредієнти для соусу, поки цукор повністю не розчиниться.
Зніміть з вогню і дайте охолонути до кімнатної температури перед додаванням в крильця (або приготуйте соус заздалегідь і охолодіть).

Як зробити соус барбекю:

Розігрійте інгредієнти для соусу в невеликій каструлі на середньому вогні протягом 5 хвилин, періодично помішуючи. Після чого дати охолонути.

Подавати з овочевим салатом або картоплею фрі. Приємного апетиту!