У вихідні вирішили приготувати що-небудь з китайської кухні. Вибрали свинячі реберця з соєвим соусом і зеленою цибулею. Готуються на сковороді, тому вибрали ребра більш м’ясисті. Щоб вийшли особливо соковитими зробили подвійну термічну обробку. Спочатку обсмажили, а потім гасили під кришкою.
Для цієї страви краще використовувати ребра м’ясисті, з невеликою кількістю м’яса гарні будуть для приготування перших страв. Солодкий перець взяли великий, соковитий з товстої м’якоттю. Замість звичайного меленого гострого перцю додали суміш перців пластівцями. М’ясний бульйон може бути будь-якою. У нас був свинячий.
Все дуже просто, а головне вийшло швидко, що дуже здивувало, зазвичай свинина готується довше. Весь процес приготування зняли на відео, подивіться в кінці статті.
Як приготувати свинячі реберця на сковороді — рецепт з соєвим соусом
В процесі приготування кількість інгредієнтів у нас трохи змінилося. Так як ребра виявилися досить великими і готувати довелося в жаровні, довелося збільшити обсяг рослинної олії. До того, що зазначено в рецепті, додали ще 2 столові ложки. А також ще одну ложку соєвого соусу.
Страва зробили досить швидко. Час приготування всього 40 хв.
Інгредієнти на 4 порції:
- Свинячі реберця — 800 гр.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Цукор — 2 ч. л.
- Соєвий соус — 2-3 ст. л.
- М’ясний бульйон — 0,25-0,5 склянки
- Зелена цибуля — 0,25 пучка
- Часник — 3 зубчики
- Мелена паприка — 1 ч. л.
- Кунжутне масло — 1 ч. л.
- Пластівці суміші перців — 1 ч. л.
- Кунжутне насіння — 1 ч. л.
- Сіль за смаком
Приготування:
Свинячі реберця використовували заморожені, тому заздалегідь дістали з морозилки, щоб вони повністю відтанули.
Розморожені ребра добре промиваємо в холодній воді. Ріжемо їх на шматочки з однією кісточкою.
Готуємо овочі. 3 зубчики часнику чистимо і дрібно ріжемо.
Половину великого, червоного солодкого перцю очищаємо від насіння і плівок, нарізаємо невеликим кубиком.
Чверть пучка зеленого цибулі обполіскуємо, стряхиваем воду і дрібно нарізаємо.
Можна приступати до приготування. У глибоку сковороду (в нашому варіанті використовувалася жаровня) наливаємо олію. Трохи нагріваємо і викладаємо нарізані реберця.
Обсмажуємо кожен шматочок з усіх боків до золотистої скоринки. Висипаємо цукор, наливаємо соєвий соус. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 5 хвилин.
Потім виливаємо м’ясний бульйон, близько 100-120 мл Ми використовували свинячий бульйон. Нещодавно робили холодець і бульйон, що залишився заморозили кубиками, дуже зручно. Накриваємо кришкою, тушкуємо тепер до загустіння соусу. У нас на це пішло менше 10 хвилин.
Викладаємо нарізаний перець і ще близько 5 хвилин тушкуємо під кришкою.
Висипаємо нарізаний часник.
Викладаємо цибулю, якщо його буде трохи більше, я думаю це не зіпсує смаку.
Висипаємо паприку, додаємо кунжутне масло, пластівці суміші перців, солимо за смаком. Добре перемішуємо.
Даємо ще пару хвилин погрітися і свинячі реберця готові.
Свинячі реберця з соєвим соусом і цибулею
Викладаємо ребра на блюдо, поливаємо соусом з сковороди.
Зверху посипаємо дрібкою насіння кунжуту. В якості гарніру використовували свіжі огірки і помідори. Нарізали кружечками огірки.
Зверху розклали нарізані кільцями помідори. Реберця вийшли м’які, соковиті із солодкувато-гострим смаком. Блюдо вийшло відмінне. Соус теж дуже смачний — залишки з тарілки вимазав хлібом.
Відео про приготування свинячих реберець на сковороді
Вечеря вдався на славу. Спробуйте! Рецепт перевірений! Приємного апетиту!