Салат з куркою і грибами шарами — простий класичний рецепт

Цікавий салат з класичним поєднанням курячого м’яса і грибів завжди затребуваний за святковим і повсякденним столом. Всі продукти доступні і бюджетні. З оформленням доведеться повозитися, але воно того варто.

Чим же відрізняється наш салат від тисяч подібних страв. Насамперед незвичним способом приготування основного м’ясного компонента. Повірте, смак салату стає яскравішим і вишуканішим. А ідея використовувати два види майонезу для заправки напевно сподобається всім любителям незвичайних смакових поєднань.

Салат збирається шарами і від цього виглядає дуже ошатно. Якщо ви новачок на кухні, то можна спростити завдання – зібрати салатик в прозорій посуді. Він буде виглядати простіше, але смаку смак страви не зміниться. Для складання можна використовувати роз’ємне кільце або ацетатную плівку.

Нам більше подобається варіант з плівкою, її можна купити магазинів для кондитерів. Для формування салатів краще всього підійде плівка підвищеної щільності. А чисті канцелярські скріпки дозволять змінювати діаметр салату в залежності від кількості продуктів і розміру тарілки.

Салат з куркою і грибами шарами — класичний рецепт з майонезом

Для рецепта краще всього підійде охолоджене куряче філе бройлера. Для салату можна використовувати мариновані гриби – покупні або приготовлені в домашніх умовах. У нас були домашні печериці. Їх можна замінити на мариновані печериці, опеньки й лисички. Також в салаті допускається використання смажених із цибулею грибів.

Збірка шарами передбачає відсутність зайвої вологи та наявності жирної заправки, інакше страва попливе і перетвориться в неаппетитную масу. Ми взяли 2 види майонезу – 60% з класичним смаком і сметанний майонез із зеленню і запашними травами. При виборі сиру віддайте перевагу продукції з жирністю від 50% з нейтральним смаком типу російського. Для любителів пікантного смаку в грибний шар можна додати дрібно нарізану ріпчасту або зелену цибулю. Ми не додаємо.

Інгредієнти:

  • куряче філе – 300 г
  • мариновані гриби – 250 г
  • яйця курячі – 3 шт.
  • класичний майонез – 2-3 ст. л.
  • майонез сметанний – 2-3 ст. л.
  • часник – 2 зубчики
  • лавровий лист – 2 шт.
  • запашний перець – 2 горошини
  • сіль, перець – за смаком

Приготування

Куряче філе обмиемо, обсушим в рушник. Викладемо на лист фольги, зверху покладемо лаврове листя, слайсы часнику і роздавлений запашний перець. Загорнемо куряче філе в фольгу і запечемо в духовці 200 градусів протягом 20 хвилин.

Готове філе остудимо і наріжемо невеликими кубиками з розміром сторони 0,8 див.

Додамо класичний майонез, сіль і перець. Перемішати масу.

На тарілку для подачі викладемо салатні листя на один край. По центру тарілки встановити ацетатную плівку.

Викладемо підготовлене філе, злегка утрамбувати.

Мариновані печериці нарізаємо дрібними шматочками, віджимаємо від надлишків рідини. Розділимо на дві частини. Одну частину викладемо на курячий шар, змастимо сметанним майонезом.

Яйця відваримо круто, очистимо. Один жовток відкладемо для прикраси. Решта яйця натремо на дрібній тертці, додамо сіль, перець і сметанний майонез.

Укладемо яєчний шар.

Зверху – знову шар грибів з класичним майонезом.

Твердий сир натремо на середній тертці, додамо класичний майонез, перемішати.

Укладемо сирну масу завершальним шаром. Салат затягнемо харчовою плівкою і залишаємо в холодильнику на 40 хвилин для стабілізації структури.

Видалимо плівку, посиплемо зверху жовтком, прикрасимо.

Класичний салат з куркою, грибами і сиром шарами

Прикрасити салат найкраще яскравими помідорами черрі, соковитою зеленню або ягодами брусниці.

Смачний салат новинка прикрасить ваш урочистий стіл і порадує близьких і гостей. У страви приємний м’ясний смак, підкреслений ароматом грибів з сирним смаком.

Листковий салат з копченою куркою, печерицями та майонезом

Вигляд у нього приємний, апетитний і дорогою.

Виходить велика за обсягом порція, і він підійде для будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • М’ясо курки варено-копчене – 800 гр.
  • Майонез – 300 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Масло вершкове – 30-50 гр.
  • Петрушка кучерява – 2 гілочки
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Огірки мариновані – 150 гр.
  • Масло рослинне для смаження
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Помідори Черрі – 2-3 шт.
  • Перепелині яйця – 2-3 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Печериці свіжі – 300 гр.

Як приготувати листковий салат:

Крок 1. Нарізаний дрібно цибулю, обсмажити на сковороді в рослинному маслі до золотистого кольору. Відкинути на сито, що б скло масло.

Крок 2. Промиті печериці нарізати на 8 частин кожен. Обсмажити на сковороді в сильно розігрітій олії.

Крок 3. Злити надлишки олії, додати до грибів вершкове масло і роздавлені зубчики часнику. Викласти цибулю, посолити. Прогріти пару хвилин, відкинути на сито, щоб скло масло і гриби охололи.

Крок 4. Горіхи подрібнити кулінарним молотком або качалкою. Дрібно нарізати мариновані огірки.

Крок 5. Зрізати філе курки нарізати дрібним кубиком. Варені яйця розділити на білки і жовтки. Білки натерти на крупній тертці.

Крок 6. Взяти круглу форму глибиною 7 див. Викласти перший шар тертих яєць, змастити майонезом.

Крок 7. Другий шар — нарізані огірки і майонез, зверху волоські горіхи.

Крок 8. Викласти обсмажені, остиглі гриби, змастити майонезом.

Крок 9. Далі шар філе копченої курки з майонезом. Промазуючи, злегка утрамбувати салатну масу.

Крок 10. Накрити форму тарілкою, перевернути, обережно постукуючи по дну форми, зняти її.

Крок 11. Викладаємо підготовлені мариновані огірочки, робимо майонезну сіточку. Викладаємо волоські горіхи, розрівнюємо, злегка утрамбовуємо ложкою. Зверху печериці з цибулею, розрівнюємо для рівномірності. Промазуємо майонезній сіточкою.

Крок 12. Прикрашаємо тертими жовтками, тертим сиром, спорудити грибки з помідор черрі і перепелиних яєць, додати зелень.

Дати просочитися 4-6 годин в холодильнику.

Рецепт листкового салату з грибів та курки з помідорами і майонезом

Оригінальний смак салати, який виходить за рахунок використання поєднаних входять продуктів.

Ингредиенты:

  • 250 гр. філе курки.
  • 150 гр. шампіньйонів.
  • 2 помідора.
  • 1 цибулина.
  • 100 гр. сиру.
  • 130 гр. майонезу.
  • 80 гр. маслин.
  • 40 мл рослинного масла.
  • Сіль за смаком.

Спосіб приготування

1. Відварити куряче філе в підсоленій воді.

2. На сковороді в рослинному маслі обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з нарізаними шампіньйонами.

3. Остиглу, варену курку нарізати тонкою соломкою. Сир натерти на крупній тертці. Помідори нарізати соломкою.

4. На тарілку поставити кулінарний обруч, викласти шар курки, змастити майонезом.

5. Наступний шар охололих обсмажених грибів, змастити соусом.

6. Зверху розкласти сир. На нього шар помідорів, за бажанням посолити, промазати майонезом.

7. Маслини нарізати кільцями, розкласти зверху, прикрасити зеленню.

8. Зняти акуратно обруч, дати просочитися і подати на стіл.

Рецепт салату з курячою грудкою, печерицями та корейською морквою

Дуже гарний і смачний салат, який прикрасить будь-який святковий стіл.

Ингредиенты:

  • відварна куряча грудка
  • 200 грамів грибів шампіньйонів
  • 100 грамів сиру
  • 100 г корейської моркви
  • пучок кропу
  • 100 грамів майонезу

Як приготувати салат з куркою:

Крок 1. Відварити курячу грудку, охолодити, розділити на волокна руками.

Крок 2. Гриби дрібно нарізати, обсмажити в маслі на сковороді.

Крок 3. корейську моркву Нарізати соломкою середньої величини.

Крок 4. Сир натерти на крупній тертці.

Крок 5. Дрібно натерти сир.

Крок 6. На плоску тарілку викласти салат шарами : куряче філе, корейська морква, гриби, сир. Кожен шар промазати майонезом.

Крок 7. Зверху прикрасити зеленню. Дати настоятися дві години в холодильнику.

Ось така добірка смачних рецептів салату з куркою і грибами в додаток до мого домашньому. Обов’язково приготуйте до свята чи просто на обід або вечерю. Приємного апетиту!