Я хочу запропонувати вам дуже смачний, свій рецепт домашнього приготування, запеченої в духовці риби з овочами. Готував перший раз, але вийшло дуже здорово. Тим більше, що цю рибу я не робив жодного разу.
Зазвичай ми в магазині купуємо філе минтая і обсмажуємо його в клярі, виходить прекрасне блюдо. Нещодавно побачили у продажу Лакендру желтохвостую. Дуже гарна, схожа на горбушу, білорибиця. Про неї я раніше чув, а от скуштувати не доводилося. Вирішили купити на пробу одну тушку і чесно кажучи, не пошкодували.
Вирішили запекти її в духовці з овочами. Риба вийшла просто чудова, соковита, м’яка і дуже смачна. А найголовніше, що і за ціною вона виявилася цілком прийнятною. Лакендрия дуже корисна, добре засвоюється, ситна. Тепер для мене ця риба стала улюбленою. Спробую зварити з її голови і хвоста ще суп, обов’язково поділюся, що з цього вийшло. Але вже зараз упевнений, що перше буде на обід таким же смачним.
Як приготувати рибу в духовці з овочами
Цю рибу приготували з брокколі, помідорами і морквою. Кажуть, що рибу з брокколі не готують, але я вирішив для себе, спростувати ці розмови і не пошкодував. Овочі відлетіли в першу чергу, а частину риби, що залишилася.
Тушка опинилася на 1,5 кілограма, а брокколі взяли стандартну упаковку замороженої 400 грамів. Овочів можна взяти більше, це на любителя. Тут вказано з того, як готував я.
Інгредієнти
- Лакендра желтохвостая — близько 1,5 кг
- Брокколі заморожені — 400 грам
- Морква — 1 невелика або половина великий
- 1/2 великої цибулини
- 1/3 лимона
- Приправа для риби
- Міні помідори — 9-10 шт
- Оливкове масло
- Сіль, перець
Рецепт приготування риби з овочами в духовці
Вранці дістали лакендру з морозилки залишили для розморожування при кімнатній температурі.
Годин через шість риба розтанула і її тепер можна обробити для запікання. Обполіскуємо тушку під проточною водою.
Ось така красива ця лакендра желтохвостая, її ще іноді називають «лахудра» і кажуть, що м’ясо за смаком схоже на тунець.
Відрізаємо голову і хвіст, я відклав їх знову в морозилку, думаю що вийде чудовий рибний суп. В рецепті «Рибний суп з голови і хвоста» я розповідав як готував з кети, думаю що і цей вийде чудово. Видаляємо нутрощі, можна обрізати ножицями бічні і хребтові плавці. Ще раз обполіскуємо від залишків крові холодною водою.
Форму для запікання застеляємо фольгою. Спочатку Тушку натираємо зверху, всередині і обсипаємо приправою для риби. Залишаємо на 20-25 хвилин у формі. Приправа містить сухі цибуля, часник, морква, цибуля порей, паприку, куркуму, червоний мелений перець, петрушку, темьян, сіль. Якщо в даний момент у вас немає такої приправи, можна скористатися тим, що є в наявності з перерахованого.
Через 20 хвилин збризкуємо рибу оливковою олією, вичавлюємо на неї трохи лимонного соку. Закриваємо зверху фольгою. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Поки запікається риба, викладаємо в окрему тарілку брокколі, щоб трохи розморозилася. Тонкими кружечками ріжемо півкільцями моркву і цибулю. Моєму помідори. Якщо таких немає, можна використати звичайні, але порізати їх великими часточками.
Через 40 хвилин виймаємо форму з духовки. Риба майже готова.
Розкладаємо навколо тушки брокколі, морква, цибуля, помідори. Посипаємо сіллю і перчимо за смаком. Рибу теж можна ще злегка підсолити.
Зверху овочі скроплюємо оливковою олією і соком лимона. Можна додати нарізаний тонкими шматочками солодкий перець і селера. У нас, на жаль, їх не виявилося, тому довелося обійтися без них. Тушку сіточкою змащуємо майонезом. Ставимо знову в духовку у відкритому вигляді на 10 хвилин з включеною конвекцією. Через 10 хвилин збільшуємо температуру до 250 градусів і запікаємо ще 10 хвилин. Перевіряємо м’ясо на готовність.
Час, який я витратив на запікання, заміряне по годинах. Виходячи з вашої духовки, під кінець приготування, перевіряйте готовність. Може знадобитися часу трохи менше або більше.
У мене рибка готова, дістаємо і збираємося вечеряти.
Риба, запечена в духовці з овочами у фользі по моєму домашньому рецепту
Вийшло ось таке красиве і обалденно смачна страва. Овочі ароматні і м’які, риба соковита, з легкої скоринкою.
Розрізаємо тушку на шматки. Розкладаємо порційно по тарілках, додаємо листя салату і кріп. Вийшло дуже смачно, правда овочів виявилося замало. З’їли їх дуже швидко, а шматок риби все ж залишився. Довелося відправляти залишки в холодильник. На наступний день розігріли в мікрохвильовці і доїли, але вже без овочів. Вечеря вийшов відмінним. Смачним і корисним.
Кісток у цієї риби небагато, що дуже зручно. Під час їжі не потрібно їх вибирати і побоюватися вдавитися.
Спробуйте приготувати цю рибку за моїм рецептом, впевнений, дуже сподобається. Приємного апетиту!