Сирний суп з плавленим сиром простий і смачний рецепт з рисом

Давайте приготуємо суп з плавленными сирками. Рецепт найпростіший, для тих, хто не вміє готувати, але він виходить просто чудовим. Мінімум продуктів, але результат відмінний, з сирним, вершковим смаком.

Зазвичай додаємо в нього трохи рису або локшини, але це не обов’язково, але завжди варимо без м’яса. Суп легкий і в той же час ситний. Такий з великим задоволенням їдять діти.

Так що, якщо є питання, що приготувати на обід, беріть цей рецепт і готуйте. Можна зварити на м’ясному бульйоні або з м’ясом — свининою, куркою, але це на багато довше.

Покроковий рецепт сирного супу з плавленого сиру

Варимо швидко, смачно і все дуже просто.

Це дуже простий рецепт сирного супу, який зможе зварити навіть той, хто зовсім не вміє готувати.

Інгредієнти

  • Плавлені сирки для супу — 4 шт
  • Одна морква
  • Одна цибулина
  • Картопля — 8 середніх штук
  • Жменю рису
  • Пучок зеленого цибулі
  • Приправа «12 овочів і трав» (сіль, перець)
  • Рослинне масло для смаження

Як приготувати суп з плавленого сиру

Крок 1. Ставимо на вогонь каструлю з водою.

Крок 2. Поки вода гріється, чистимо картоплю і ріжемо на дрібні кубики.

Крок 3. Ріпчасту цибулю чистимо, ріжемо на дрібні шматочки.

Крок 4. Очищену моркву натираємо на дрібній тертці.

Крок 5. Перед закипанням води, закидаємо картоплю і невелику жменю рису в каструлю. Замість рису можна додати вермішель, тільки її потрібно закладати перед засмажкою, хвилин за п’ять до кінця варіння.

Крок 6. Тим часом наливаємо 2-3 столові ложки рослинної олії на сковороду.

Крок 7. Викладаємо обсмажуватися нарізану цибулю.

Крок 8. відразу Додаємо моркву. Викладаємо її поруч з цибулею. Обсмажуємо овочі на сковороді окремо. Зазвичай, спочатку злегка обсмажують цибулю, а потім додають моркву і цибулю може вийти злегка підсмаженою. При одночасній обжарке, цибулю залишається соковитим і м’яким.

Коли цибуля стане прозорою, перемішуємо овочі і обсмажуємо до м’якості моркви.

Крок 9. Сирки витримуємо хвилин 15-20 в морозилці і тремо на крупній тертці.

Підморожений сир буде легше натиратися і не м’ятися.

Крок 10. Картопля покипела хвилин 10, викладаємо в каструлю натертий сир, все перемішуємо.

Крок 11. Слідом відправляємо овочеву засмажку з сковороди.

Перемішуємо і доводимо суп до кипіння.

Крок 12. Як тільки закипить, насипаємо столову ложку приправи, якщо у вас такої немає, можна просто посолити і поперчити за смаком. Даємо кілька хвилин покипіти на слабкому вогні.

Крок 13. Ріжемо кільцями пучок зеленого цибулі.

Половину цибулі кидаємо у суп, пробуємо на смак, якщо треба, додаємо приправи, варимо ще пару хвилин. Вимикаємо вогонь і залишаємо настоятися 10 хвилин.

Розкладаємо по тарілках і подаємо на стіл до обіду.

Простий і смачний сирний суп з плавлених сирків з рисом

В кожну тарілку кладемо по жмені зеленого лука.

Я такий суп дуже люблю з додаванням житніх сухариків. Виходить просто чудово і дуже, дуже смачно. Спробуйте, Вам точно сподобається. Приємного апетиту!