Привіт читачі блогу! Сьогодні розповім чотири рецепти домашніх заготовок на зиму, приготуємо зелені помідори. Коли червоні помідори вже заповнили всі заплановані банки у вигляді салатів, солінь, замаринувати, а зелених томатів ще предостатньо, не варто чекати їх стиглості. Приготуйте з них смачні салати.
Виходить чудова закуска, яка взимку відмінно підійде до риби, м’яса, з смаженою картоплею за обіднім столом або на вечерю. Приготування просте, виходить красиве, смачне і ароматне блюдо. Раджу спробувати.
Салат із зелених помідорів на зиму — пальчики оближеш
Я взяв трохи більше 3-х кілограмів томатів на обрізки, так щоб у чистому вигляді залишилося 3 кг. На виході вийшло 5 літрових банок.
Ингредиенты
- Зелені помідори — 3 кг
- Перець солодкий — 800 гр.
- Часник — 3 головки (150-160 гр.)
- Цибуля — 2 великих головки
- Сіль — 2 столові ложки
- Цукор — 6 столових ложок
- Перець гострий — 1 стручок
- По 1 пучку кропу і петрушки
- Оцет 9% — 200 мл (6% — 300 мл)
- Масло рослинне — 200 мл
Приготування
Крок 1. Помідори добре миємо, нарізаємо в таз. Дрібні ріжемо навпіл, великі-на 3-4 частини.
Шаг2. Солодкий і гострий перець очищаємо від насіння, ріжемо середніми шматками.
Для любителів гострого, можна використовувати два стручки або не прибирати насіння з пекучого перцю.
Крок 3. В чашу блендера закладаємо перці, і очищені зубчики часнику.
Крок 4. Подрібнюємо овочі до стану пюре.
Крок 5. Дрібно ріжемо зелень — пучок кропу
і петрушку. Стебла рекомендую обрізати. Її можна подрібнити в блендері з овочами.
Крок 6. Викладаємо помідори в овочеве пюре, зелень.
Крок 7. Очищені цибулини нарізаємо півкільцями.
Крок 8. Перекладаємо цибулю в таз, додаємо цукор.
Висипаємо сіль.
Наливаємо оцет і рослинне масло.
Крок 9. Овочі ретельно перемішуємо. Краще це зробити руками. Залишаємо настоятися 3 години. За цей час потрібно ще раз 3-4 перемішати.
Крок 10. Розкладаємо овочі по стерильним банкам, злегка приминаем. З’явився сік в тазу рівномірно розливаємо по банках.
Крок 11. Наступний етап, це стерилізація. На дно каструлі укладаємо кухонне рушник, встановлюємо банки з салатом, заливаємо водою до плічок. Стерилізуємо в киплячій воді 35 хвилин.
Дуже смачний салат із зелених помідорів на зиму
З цієї кількості овочів, у мене вийшло 5 однолітрових банок.
По закінченні стерилізації закатуємо кришками, залишилося остудити салат.
Перевертаємо банки догори дном, вкриваємо пледом або ковдрою, залишаємо до повного охолодження. У мене на це йти близько доби.
Тепер можна відправляти салат із зелених помідор на зберігання на зиму.
Салат чудовий на смак, обов’язково приготуйте. Приємного апетиту!
Пропоную ще кілька варіантів смачного салату на зиму із зелених помідор.
Рецепт салату із зелених помідорів на зиму з часником і зеленню
Такий салат із зелених помідор порадує вас взимку на обідньому столі.
З запропонованої кількості інгредієнтів вихід готової заготовки 3 банки по 1 літру.
Нам буде потрібно:
- Зелені помідори — 1,2 кг
- Солодкий перець болгарський — 3-4 шт.
- 2-3 середні цибулини
- Часник — 1 головка
- Перець гострий — 1 стручок
- Пучок кропу
- Пучок петрушки
- Кінза за смаком
- Базилік за смаком
- Цукор — 5 ст. л. з гіркою
- Сіль — 3 ст. л. з гіркою
- Оцет 9% — 100 мл
- Вода — 1,2 л
Приготування
Попередньо потрібно простерилізувати банки і прокип’ятити кришки.
1. Ріжемо помідори — спочатку відрізуємо плодоніжки, розрізаємо кожне навпіл, а потім на невеликі часточки.
2. Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями. Часник пропускаємо через прес.
3. Болгарський перець очищаємо від насіння, нарізаємо тонкою соломкою.
4. Стручок гострого перцю подрібнюємо півкільцями, якщо не любите дуже гострі страви, попередньо видаліть насіння.
5. Всю зелень дрібно рубаємо.
6. У глибоку миску складаємо нарізані помідори, солодкий і гострий перець, цибуля, часник, зелень. Ретельно перемішуємо, краще це робити руками. Даємо постояти 5-10 хвилин.
7. Заповнюємо приготовленими овочами банки, злегка обминаючи, до самого верху.
8. Ставимо каструлю з водою на вогонь для приготування маринаду.
9. Засипаємо сіль і цукор, даємо поваритися хвилини три. Виливаємо оцет, через пів хвилини розливаємо маринад по банках. Прикриваємо кришкою.
10. На дно каструлі укладаємо рушник, встановлюємо заготовки, наливаємо теплу воду до плічок, ставимо на вогонь. Після закипання стерилізуємо 1 літрові банки 20 хвилин.
11. Закатуємо свою продукцію кришками, перевертаємо догори дном, накриваємо ковдрою, залишаємо до повного охолодження.
Такий рецепт приготування дозволяє зберігати заготовки при кімнатній температурі.
Дуже смачний рецепт салату на зиму із зелених помідор без стерилізації
Самий смачний салат на зиму із зелених помідор — пальчики оближеш. Перевірений рецепт.
Приготуйте на зиму і я вас запевняю, що ви не засмутитеся, що частина помідор не встигли дозріти!
Інгредієнти
- 2,5 кг зелених(незрілих) помідорів
- 1 кг солодкого болгарського перцю
- 1 кг. ріпчастої цибулі
- 3 стручка гострого перцю
- великий пучок зелень (кріп, петрушка, кінза за смаком
- 1 стакан рослинного масла
- 0,5 склянки 9% оцту
- сіль за смаком (1-1,5 ст. л.)
Приготування
1. Приготування починаємо з підготовки помідор. Відбираємо цілі, хороші невеликого розміру. Ріжемо невеликими шматочками, як для звичайного салату. Складаємо в зручну посуд. Я використовую зазвичай емальований таз.
2. Солимо, я використовував столову ложку з гіркою, за необхідності, потім можна підсолити. Добре перемішуємо і залишаємо на добу настоюватися. За цей час вони просолятся, зменшаться в обсязі і дадуть багато соку. Який потім потрібно обов’язково злити і злегка віджати томати.
3. Закладаємо в таз нарізану дрібною соломкою солодкий перець, нарізаний цибулю, дрібно нарізаний гострий перець, посічену зелень. Наливаємо рослинне масло і оцет.
4. Все добре перемішуємо, пробуємо на сіль, якщо необхідно, підсолюємо. Залишаємо настоятися 1 годину.
5. Через годину розкладаємо овочі по стерилізованим банкам, щільно утрамбовується, підливаємо сік.
6. Для зберігання на зиму на1-3 місяці в холодильнику або холодному погребі, достатньо накрити чистими капроновими кришками і прибрати на зберігання без стерилізації. Якщо ви будете зберігати при кімнатній температурі, стерилізуємо заготовки в киплячій воді — ємністю 0,5 літра, 5 хвилин.
Після стерилізації, закручені банки перевертаємо догори дном, закутуємо, повністю охолодити. Прибираємо на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострий салат із зелених помідорів по-грузинськи на зиму з часником і цибулею
Сьогодні я пропоную дуже смачний салат грузинської кухні, який наповнить ваше застілля або самий звичайний обід незабутньою свіжістю і ароматом, відчуттям здорової їжі, яка заряджає енергією і піднімає дух.
Ингредиенты
- Помідори зелені — 2,3 кг
- Цибуля — 500 г
- Солодкий болгарський перець — 500 г
- Гострий перець — 3 стручки
- Морква — 500 г
- Сіль — 2 ст. л. + 1,5 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Оцет 6% яблучний — 200 мл (9 % — 150-160 мл)
- Рослинне масло — 250 мл
- Часник — 1 головка.
- Чорний перець горошинками — 1 ст. л.
- Селера — 2 стебла.
- Петрушка — 1 пучок.
Приготування
1. У мене помідори великі, видаляємо місце плодоніжки, ріжемо невеликими шматочками. З 2,3 кг вийде око 2 кілограмів в чистому вигляді. Перекладемо в глибоку миску, солимо, відставляємо в сторону, щоб з’явився сік. Час від часу перемішуємо.
2. Ріжемо інші овочі — цибулю чверть кільцями, моркву тонкими кружками. Гострий перець кільцями, насіння можна залишити, буде гостріше. Солодкий перець — тонкою соломкою. Зелень дрібно шаткуємо. Часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес.
3. Помідори простояли близько 3 годин, дали сік. Його зливаємо, а самі овочі віджимаємо.
4. Всі підготовлені овочі, зелень і перець горошком змішуємо в одній великій мисці. Заливаємо рослинним маслом і оцтом. Залишаємо настоюватися на 1-2 години. За цей час 2-3 рази перемішуємо. Пробуємо на сіль моркву і перець, якщо потрібно, підсолюємо, додаємо цукор. Залишаємо ще на годину.
5. Настоявшийся салат розкладаємо в стерилізовані банки, злегка утрамбовуємо, зверху заливаємо соком з салату.
6. Ставимо стерилізуватися в киплячій воді. На 700 грамові банки потрібно 20 хвилин.
Ось такі мої пропозиції для використання не стиглих, ще зелених помідор в заготовки на зиму. Спробуйте зробити такі.