Баклажани з овочами на сковороді — швидко і смачно

Привіт! Поділюся з вами рецептами фантастичної закуски — баклажани з овочами, приготовані на сковороді. Приготувати можна практично в будь-який час, благо, торгові мережі дають таку можливість. Але літо самий благодатний сезон баклажанів і овочів, тому тільки встигай готувати дуже смачні страви.

Це домашнє блюдо можна поставити на стіл в якості закуски, основної страви, доповнення до м’яса, в якості гарніру.

Я розповідав свої домашні рецепти приготування баклажан на обід або вечерю, подивіться їх:

  • Баклажани в духовці з помідорами і сиром
  • Овочеве рагу з баклажанів, кабачків, картоплі

Баклажани смажені на сковороді з часником і овочами

Приготувати баклажани таким чином дуже просто і не дорого. Любителі баклажанів просто зобов’язані спробувати таку закуску в медовому соусі! Детальний рецепт з покроковими фотографіями.

Час приготування: 40 хвилин кількість порцій: 6.

Нам знадобляться ось такі продукти:

Ингредиенты

  • Баклажани – 2шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Морква – 1шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Мед (рідкий) – 1 столова ложка.
  • Крохмаль (картопляний) – 1 чайна ложка на півсклянки води.
  • Імбир (мелений) – половина чайної ложки.
  • Оцет (яблучний) – 1 чайна ложка.
  • Соєвий соус – 1 столова ложка.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинне масло – для смаження.

Як приготувати баклажани на сковороді:

Крок 1. Баклажани вимити і обсушити, нарізати на длинненькие брусочки.

Скласти в ємність, посолити (половина чайної ложки) і перемішати, залишити на 10 хвилин. Баклажани виділять сік, його потрібно буде злити.

Крок 2. Почистити і нарізати овочі:

Болгарський солодкий перець нарізаємо на довгими брусочками.

Також ріжемо моркву.

Зубчики часнику нарізаємо на невеликі шматочки.

Крок 3. Приступаємо до обсмажування овочів. Наливаємо в сковороду трохи олії і прогріваємо.

Потім на швидкому вогні обсмажуємо моркву до напівготовності.

Викладаємо моркву в глибоку ємність.

болгарський перець Обсмажуємо до напівготовності.

Викладаємо в ємність з морквою.

Знову наливаємо трохи олії і обсмажуємо баклажани.

Також викладаємо в ємність.

Крок 4. Готуємо медовий соус. Для цього необхідно підготувати загусник для соусу. Нам потрібні половина склянки води і крохмаль (1 чайна ложка).

Вода повинна бути кімнатної температури, додаємо крохмаль і перемішуємо.

Крок 5. У сковороду наливаємо трохи олії і прогріваємо.

Готуємо соус на повільному вогні, інакше все підгорить!

Додаємо нарізаний часник.

Крок 6. Відразу насипаємо половину чайної ложки меленого імбиру. Якщо у вас є корінь імбиру, його можна нарізати і додати до часнику.

Крок 7. Потім наливаємо столову ложку соєвого соусу.

Крок 8. Наливають одну чайну ложку оцту.

Крок 9. Кладемо одну столову ложку ароматного рідкого меду.

Крок 10. Вливаємо крохмаль, змішаний з водою.

Все добре перемішуємо, соус по мірі нагрівання стане густим.

Крок 11. Викладаємо в сковороду обсмажені овочі.

Смачні баклажани з овочами на сковороді

Все акуратно перемішуємо і закуска готова. В кінці можна додати насіння кунжуту.

Фантастична закуска готова. Можна подавати з гарніром, наприклад до отваренному рісу, а можна до страв з картоплі, смаженої м’яса, салатів. Баклажани вийшли дуже ніжні з оригінальним смаком меду.

Сподіваюся, що ви скористаєтеся моїм простим і дуже смачним рецептом. Приємного апетиту!

Ще 5 рецептів швидкого і смачного страви, приготованих в домашніх умовах.

Баклажани на сковороді з часником, помідорами та картоплею

Простий, простий рецепт, який пропоную приготувати.

Смажені на сковороді баклажани з помідорами, болгарським перцем і часником. Швидке, смачне блюдо, яке можна подавати в гарячому або теплому вигляді. Можна подавати зі сметаною.

Вам знадобиться:

  • 4-5 молодих баклажана
  • 4-5 середніх картоплини
  • 1-2 великих болгарських перцю
  • 3 середніх помідора
  • 1-2 великі цибулини
  • 9-10 зубків часнику
  • 1 ч. л. цукру
  • чорний, червоний перець
  • хмелі-сунелі
  • кріп, петрушка
  • сіль
  • рослинне масло

Приготування

1. Баклажани миємо, ріжемо великими шматочками, складаємо в глибоку миску, солимо, щоб з них пішла гіркота.

2. Ріжемо середніми шматочками очищену картоплю.

3. Цибулю нарізаємо кільцями, солодкий перець соломкою.

4. Помідори — половину ріжемо дрібними шматочками, а з половини робимо пюре на тертці.

5. Баклажани промиваємо водою, злегка віджимаємо, і обсушуємо.

6. У глибоку сковорідку наливаємо олію, розігріваємо і закладаємо нарізану картоплю. Обсмажуємо до напівготовності, перекладаємо на тарілку.

7. У цю ж сковороду викладаємо баклажани, злегка обсмажуємо, додаємо цибулю. Смажимо до тих пір, поки цибуля не стане прозорим.

8. Додаємо солодкий перець, повертаємо картоплю, солимо, перчимо. Кладемо помідори, цукор, половину нарізаного часнику. Перемішуємо, накриваємо кришкою і готуємо 5 хвилин.

9. Посипаємо приправою хмелі-сунелі, готуємо під кришкою ще кілька хвилин.

10. Додаємо часник, нарубану зелень, вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і даємо настоятися 20-30 хвилин.

Подаємо в гарячому або теплому вигляді. Можна зверху покласти трохи сметани.

Простий і швидкий рецепт баклажанів з овочами на сковороді

Страва з азіатської кухні, тому будемо використовувати для приготування вок або можна взяти глибоку сковороду з товстим дном і товстими стінками.

Ингредиенты

  • баклажани — 1 шт.
  • великий болгарський перець
  • 2 зубця часнику
  • один перчик чилі
  • невеликий пучок кінзи
  • соєвий соус — 50 мл
  • оливкова олія (рафінована) — 2-3 ст. л.
  • кунжутне масло — 1-2 ст. л
  • сіль
  • чорний і червоний мелений перець

Для замочування:

  • вода — 1 л
  • сіль — 1 ч. л.

Приготування

1. Ріжемо баклажани середнім кубиком, замочуємо в підсоленій воді, щоб видалити гіркоту.

2. Чистимо солодкий перець, ріжемо середніми шматочками, дрібно рубаємо гострий перчик і часник.

3. Розігріваємо в сковороді оливкову і кунжутне масло, викладаємо солодкий перець, обсмажуємо хвилин 5-6.

4. Додаємо перець, обсмажуємо хвилину. Зливаємо воду з баклажанів, перекладаємо їх у сковороду. Додаємо порубаний чилі і якщо необхідно, підливаємо олії.

5. Добре перемішуємо, заливаємо соєвий соус, посипаємо кунжутом і постійно перемішуючи обсмажуємо до готовності баклажанів, хвилин 10.

6. В самому кінці посипаємо дрібно порізаної кінзою.

Подаємо в гарячому вигляді. Приємного апетиту!

Баклажани на сковороді з овочами — швидко і смачно

Готуємо страву з додаванням кабачків.

Ингредиенты

  • Баклажани — 2 шт.
  • Цукіні (кабачок) — 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 2-3 шт.
  • Помідори — 3-4 шт.
  • Часник — 3-4 зубчики
  • Сіль
  • Перець
  • Спеції
  • Оливкове або рослинне масло — 4 ст. л.
  • Можна і потрібно додати болгарський перець

Приготовление

1. Розігріваємо в глибокій сковороді рослинне масло.

2. Цибулю ріжемо півкільцями, викладаємо на сковорідку, обсмажуємо до прозорості на невеликому вогні.

3. Кабачки ріжемо тонкими підлозі гуртками, перекладаємо обсмажуватися, збільшуємо вогонь.

4. У цей час ріжемо середніми шматочками баклажани, додаємо до овочів. Перемішуємо і продовжуємо готувати.

Баклажани у мене молоді, у них немає гіркоти, тому відразу використовую в обжарку.

5. Дрібно рубаємо часник, помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо дрібним кубиком.

Щоб легко зняти шкірку з помідорів, обдайте їх окропом.

6. Посипаємо овочі в сковороді сіллю, сумішшю меленого перцю, орегано і підготовленими помідорами і часником.

7. Добре перемішуємо, готуємо на великому вогні до готовності овочів 7-10 хвилин.

Виходить ароматна, пісне, смачне овочеве блюдо.

Рецепт баклажанів по-китайськи з овочами на сковороді

Це блюдо готується по-китайськи. Відмінний рецепт, який завжди виходить на ура. Спробуйте приготувати і вам обов’язково сподобається!

Ингредиенты

  • Баклажани — 3 шт.
  • Жовтий болгарський перець — 1 шт.
  • Перець гострий червоний 1 шт.
  • Цибуля — 1/2шт.
  • Часник — 6 зубчиків
  • Соєвий соус — 3 ст. л.
  • Китайська або рисовий оцет — 3 ст. л.
  • Кінза — невеликий пучок
  • Зелена цибуля — 4 пера
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Крохмаль — 2,5 ст. ложки
  • Сіль — 1-2 ч. л.
  • Вода — 50 мл
  • Рослинне масло — 380 мл

Приготування

1. Для початку візьмемо 3 баклажана, очистимо від шкірки і наріжемо середніми скибочками.

2. Далі ріжемо один жовтий болгарський перець, гострий перець, половину очищеної цибулини, 4 пера зеленого цибулі кільцями, кінзу дрібно рубаємо, 4 часточки часнику навпіл і 2 зубчики дрібно для соусу.

3. Потім у глибоку миску покладемо баклажани, додамо 2 столові ложки крохмалю, для того, щоб при обсмажуванні баклажани не вбирали багато масла і перемішаємо.

4. В окремий посуд наллємо соєвий соус, 3 ложки китайського або рисового оцту, насипаємо цукор, трохи розмішуємо і додаємо поросяти, ягняти часник.

5. Наливаємо рослинне масло, розмішуємо до повного розчинення цукру.

6. В окремий посуд наллємо 50 мл води, змішуємо з крохмалем до однорідності.

7. У казан наливаємо олію 300 мл, коли олія нагріється обсмажуємо баклажани на сильному вогні до золотистої скоринки. Викладаємо в тарілку.

8. Потім в іншу сковорідку наллємо 40 мл рослинного масла і обсмажимо 4 часточки раніше нарізаного часнику. Додаємо цибулю, перець, сіль і обсмажені баклажани. Перемішуємо.

9. Наливаємо часниковий соус. Обсмажуємо кілька секунд, наливаємо воду з крохмалем загущення страви. Готуємо ще, приблизно, половину хвилини до випаровування води.

10. Посипаємо зеленою цибулею, кінзою, трохи перемішуємо, довго обсмажувати не треба. Овочі повинні залишитися хрустким.

Вимикаємо плиту. Даємо постояти 5 хвилин і можна подавати на стіл.

Посипаємо кунжутом за смаком. Приємного апетиту!