Асорті з помідорів, огірків і кабачків на зиму найсмачніший рецепт

У цій статті хочу розповісти як зробити овочеве асорті на зиму з помідорів, огірків і кабачків. Щоб воно вийшло не тільки смачним, але і красивим. Спочатку розповім сам рецепт, а потім, як вирізати красиво овочі. Для цього доведеться трохи потрудитися і витратити час, але це того варто. Банки з заготовками виходять красивими, апетитними.

Помідори краще брати невеликі, кабачки різного кольору, це додасть яскравості заготівлях, невеликі огірки, листя хрону невеликі і зелені, а кріп парасольками.

Виходять дуже смачні мариновані овочі на зиму. Це відмінна закуска, яка чудово підійде до м’яса, риби, різних гарнірів. Їх можна виставити на святковий стіл, урізноманітнити вечірнє меню на вечерю.

найпростіше і теж дуже смачне асорті можна зробити моїм рецептом «Мариновані помідори і огірки — асорті на зиму» .

найсмачніший рецепт асорті з помідорів з огірками і кабачками на зиму

Заготівлю овочів робимо в трьох літрових банках. Загальна кількість інгредієнтів береться з наявності та загального обсягу консервів. А в описі зазначено кількість на одну 3-х литровку.

Ингредиенты

  • Огурцы
  • Помидоры
  • Кабачки
  • Солодкий перець
  • Кріп з парасольками
  • Листя хрону
  • Оцет 9 %
  • Сіль
  • Цукор
  • Перець горошком
  • Часник
  • Гіркий перець стручки
  • Листя смородини

Домашній рецепт овочевого асорті з помідорів, огірків, кабачків

Готуємо овочі. Добре миємо їх, всю зелень під проточною водою. Огірки складаємо в миску, заливаємо холодною водою, залишаємо на 1 годину, щоб вони були хрусткими. Після цього обрізаємо кінчики. У помідор прибираємо черешки, можна зробити за 2-3 проколу дерев’яною зубочисткою, вони залишаться цілими не збанкрутілими. Чистимо часник, солодкий перець чистимо від насіння, ріжемо навпіл або на 3-4 частини, якщо плоди великі. Гострий перець ріжемо невеликими шматочками.

Заздалегідь стерилізуємо банки, зробити це можна декількома способами — в духовці, мікрохвильовій печі, на пару. Вибрати зручний можете тут.

На дно кожної банки укладаємо по одному парасольки кропу, 5-6 горошин чорного перцю, лист чорної смородини і невеликий листок хрону. Якщо у вас листки великі, їх можна порвати або розрізати на кілька частин.

Додаємо пару середніх зубчиків часнику, дрібних три, а якщо вони дуже великі, кладемо один, розрізаний навпіл.

Вертикально розставляємо в банку огірки, зверху укладаємо помідори, 2-3 частки солодкого перцю, шматочок гострого перцю, а з боків розкладаємо наші кабачки, фігурно вирізані.

Наливаємо чисту воду в каструлю, кип’ятимо. Обережно заливаємо овочі до самого верху. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

Спочатку залити трохи, щоб банку прогрілася і не лопнула, а потім повністю заповнити.

Після цього з допомогою друшляка, марлі, або спеціальної зливний кришки воду зливаємо.

Заповнюємо другий раз окропом вже на 15 хвилин. Знову зливаємо воду, в окремій каструлі готуємо розсіл.

Наливаємо в неї 1,5 літра води, доводимо до кипіння, насипаємо 1,5 столових ложки з гіркою солі, 9 таких ложок цукру і 12 столових ложок оцту. Розмішуємо до повного розчинення.

Як тільки розсіл знову закипить, заливаємо його в банку до самого верху. Даємо постояти кілька секунд, щоб вийшли бульбашки повітря.

Закатуємо або закручуємо кришками. Ставимо на рушник догори дном, накриваємо товстим рушником і залишаємо до повного охолодження. Охолоджені банки відправляємо на зберігання.

Як красиво нарізати кабачки

А тепер хочу розповісти як зробити квіти, зірочки, красиві листочки для прикраси із кабачків. Як я вже говорив, для цього потрібно взяти різнокольорові плоди.

Звичайним гострим ножем, відрізаємо кінчик кабачка, акуратно вирізаємо квітка, це дуже просто, потрібно тільки не поспішати. Також робимо зірочку.

Також просто зробити красиві листочки. Невеликий кабачок розрізаємо на 2-3 частини по довжині і кожен отриманий циліндр ділимо на 3 частини. По краях вирізаємо куточки, обережно робимо виріз зверху.

Можна зробити такі листочки, на фото показаний весь процес.

Виходять ось такі кабачкові листочки. Вони будуть дуже красиво виглядати в банках з заготовками. Прикрасять ваше асорті і приємно їсти.