Привіт, хочу запропонувати вам відмінний рецепт смачною, соковитою і апетитною запіканки з кабачка і картоплі. Її можна приготувати не тільки в якості повсякденного страви, але вона чудово прикрасить і святковий стіл.
Влітку це блюдо часто присутнє в нашому сімейному меню, та й взимку, коли з’являються у продажу молоді кабачки, обов’язково готуємо.
Можна таке блюдо приготувати і в духовці, рецепти приготування я вже розповідав.
- Рецепт запіканки з кабачків в духовці
- Дуже смачна запіканка з кабачків з куркою
Сама смачна запіканка з кабачків в сковороді на плиті з сиром і яйцем
Ця запіканка порадує не тільки дорослих, але і дітей. Всередині запіканки невеликий сюрприз, який обожнюють всі діти – це шинка і сир. До речі шинку можна замінити на сосиски, тоді точно можна це блюдо подавати на дитячі свята.
Час приготування: 40 хвилин кількість порцій: 6.
Ось такі продукти на знадобляться
Ингредиенты:
- Кабачок – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Цибуля порей – 1 шт.
- Сир – 80 гр.
- Часник – 2 зубчики
- Шинка – 80 гр.
- Приправа (для піци і запіканок) – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Приготування:
Крок 1. Необхідно нарізати овочі для смаження.
Стрілку цибулі порей нарізаємо на півкільця.
Кабачки чистимо, нарізаємо на невеликі кубики, молоді можна різати цілком.
Картоплю очищаємо від шкірки, ріжемо також на невеликі кубики.
Часник очищаємо від лушпиння, рубаємо ножем на невеликі шматочки.
Крок 2. ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо трохи олії, прогріваємо.
Викладаємо спочатку цибулю порей на смаження.
Потім висипаємо картоплю.
Закриваємо сковороду кришкою і тушкуємо на повільному вогні близько 10 хвилин.
Після цього викладаємо в сковороду нарізані кабачки, перемішуємо.
Додаємо сіль за смаком, перемішуємо і тушкуємо під кришкою ще 10 хвилин.
Викладаємо нарізаний часник.
Додаємо спеції за смаком. Використовував готову приправу для запіканок. Можна використовувати свої спеції і трави. Добре перемішуємо, прогріваємо близько хвилини.
Знімаємо з вогню і викладаємо в тарілку.
Даємо охолонути овочевої суміші, вона може дати зайву рідину, яку необхідно злити.
Крок 3. Яйця потрібно вимити й обсушити паперовим рушником. Вбиваємо їх в глибоку миску, додаємо сіль, збиваємо ложкою до однорідної консистенції.
Тепер в яєчну суміш додаємо остигнула овочеву суміш.
краще це Робити ложкою, щоб було менше рідини.
Акуратно перемішуємо.
Крок 4. Готуємо сюрприз, для цього зробимо смачне доповнення — нарізаємо шинку на тонкі пластики.
Сир мені не треба нарізати, він вже нарізаний пластиками.
Крок 5. Тепер приступаємо до відповідального моменту, нам треба всі інгредієнти з’єднати.
Ставимо сковороду на маленький вогонь і наливаємо зовсім трохи рослинного масла, прогріваємо. Викладаємо перший шар овочевої суміші на сковороду. За кількістю, приблизно половину. Даємо близько хвилини прогрітися.
Не забуваємо про сюрприз! Викладаємо шар шинки.
Зверху шинки викладаємо пластики сиру.
Закриваємо сюрприз шаром овочевої суміші.
Прикриваємо сковороду кришкою і запікаємо 10 – 15 хвилин.
Краю запіканки повинні стати золотистого кольору.
Крок 6. Ми підійшли до відповідального моменту, необхідно запіканку перевернути, для цього нам знадобитися плоска тарілка. Накриваємо тарілкою сковороду.
Акуратно перевертаємо і відразу викладаємо верхньою стороною вниз для запікання. Прогріваємо 2-3 хвилини.
Сама смачна запіканка з кабачків
Знімаємо з вогню, викладаємо запіканку на тарілку, даємо охолонути.
Остиглу запіканку нарізаємо як вам подобається. Виглядає запіканка в цілому вигляді красиво, але в розрізі вона особливо прекрасна.
Вийшла смачна, соковита, корисна і апетитна запіканка! Подавати її можна зі свіжими огірочками, з кетчупом або майонезом, на ваш вибір!
Якщо ви любите поєднання кабачків і картоплі, то значить рецепт цього смачного страви вам доведеться по душі.
Приємного апетиту!
Для Вас ще варіанти приготування на сковороді смачних запіканок з кабачків.
Запіканка з кабачків на сковороді на плиті з яйцем, сиром і помідорами
Пропоную спробувати дуже смачне блюдо з кабачків. Готується дуже легко і швидко в сковороді на плиті.
Час приготування 20 хвилин.
Інгредієнти:
- 2-3 молодих кабачка цукіні)
- 2-3 невеликих помідора
- 50 гр. м’якого сиру (у мене суміш — моцарелла і чеддер)
- 2 яйця
- 1-2 зубчики часнику
- 1-2 ст. ложки майонезу (майонез можна замінити на вершки)
- сіль за смаком
- свіжо мелений чорний перець
- рослинне масло для смаження
- зелень (петрушка, кріп, кінза)
Як приготувати запіканку з кабачків
1. Зубчики часнику порізати тонкими пластиками.
2. Кабачки очистити від шкірки, порізати тонкими невеликими шматочками.
3. Помідори розрізати навпіл і нарізати тонкими пластиками.
4. В окремій мисці зробити омлетну суміш, змішати вбиті яйця з майонезом. Майонез можна замінити жирними вершками.
5. Додати щіпку зелені, я додавав нарізаний кріп.
6. Поставити сковороду на середній вогонь, налити 2-3 столові ложки олії, злегка прогріти. Викласти часник, обсмажити 2-3 хвилини.
7. Додати кабачки, перемішати, накрити кришкою і на повільному вогні тушкувати до напівготовності. 2-3 рази перемішати, посолити і поперчити за смаком.
8. Залити яєчну суміш, розрівняти її по всій поверхні, накрити кришкою на 1-2 хвилини.
9. Як тільки поверхню запіканки схопиться, розкласти по поверхні нарізані помідори. Прогріти під кришкою пару хвилин, щоб помідори стали м’якими.
10. Засипати всю поверхню тертим сиром, запікаємо під кришкою 2-3 хвилини, щоб сир розплавився. Для тих хто любить запіканку з скоринкою, потримати на пару хвилин довше.
Запіканка готова, розкласти на порції, посипати нарізаною петрушкою або кінзою.
Приємного апетиту!
Проста і смачна запіканка з кабачків в сковороді на плиті з борошном
Ситне і апетитне частування з Кабачків. Дуже смачно як в теплом, так і в холодному вигляді.
Час приготування всього 20 хвилин.
Інгредієнти
- молоді кабачки — 2 шт. (близько 500 гр.)
- яйця — 3 шт.
- сир — 60 г
- 80 грам борошна
- 3 зубчики часнику
- 20 мл рослинного масла
- 1 неповна чайна ложка солі
- 0,5 чайна ложка спецій для курки
Приготування
1. Шматок сиру натерти на крупній тертці.
2. Кабачки також натерти на тертці і змішати в глибокій мисці з вбитими яйцями.
3. Висипати сіль, спеції і видавлений через прес часник. Ще раз перемішати суміш.
4. Висипати борошно, добре перемішати, додати тертий сир і ще раз перемішати до однорідності.
5. Нагріти на плиті сковороду з невеликою кількістю рослинної олії.
6. Викласти кабачкову масу, розрівняти кулінарної лопаткою або ложкою.
7. Накрити кришкою і запікати на середньому вогні 10 хвилин.
8. Перевернути запіканку на іншу сторону з допомогою тарілки.
9. Накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і готувати ще близько 10 хвилин.
Ваша страва готова, перекласти на велику плоску тарілку, прикрасити зеленню. Нарізати і подавати на стіл.
Смачна запіканка з кабачків з яйцями, сиром, помідорами та сосисками
Прості продукти: кабачки, яйця і молоко. Готуємо на сніданок, обід або вечерю простий, смачний рецепт з кабачків.
Нам знадобляться на 4 порції
- 1 молодий кабачок
- Помідори — 2 шт.
- 2 зубчики часнику
- Сосиски — 3 шт.
- Яйця — 5 шт.
- 250 мл молока
- Рослинне масло — 2-3 ст. ложки
- 1 столова ложка
- Твердий сир — 75 гр.
- Сухі трави (італійські або орегано, базилік)
- Сіль
- Чорний перець
Приготування
1. Кабачок ріжемо тонкими пластиками. Обвалюємо шматочки в пшеничного борошні.
2. Сосиски ріжемо подовженими тонкими пластиками (різати сосиску під невеликим кутом).
3. У помідорів видаляємо плодоніжки, ріжемо тонкими підлозі гуртками.
4. Зубчики часнику подрібнюємо на тертці або пропустити через прес.
5. Сир натираємо на дрібній тертці.
6. У глибоку миску вбиваємо 5 яєць, додаємо дрібку солі і чорного перцю.
7. Збиваємо яєчну суміш віночком, додаємо молоко з розрахунку 50 мл на 1 яйце. Ще раз збиваємо.
8. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, викладаємо пластики кабачків.
9. Обсмаживши шматочки з одного боку, перевертаємо на інший бік, зменшуємо вогонь.
10. Зверху розкладаємо шар помідорів, злегка їх присаливаем, перчимо та посипаємо сухими травами.
11. Розкладемо часник, шаром нарізані сосиски.
12. Заливаємо яєчною сумішшю і посипаємо тертим сиром. Накриваємо кришкою, запікаємо близько 20 хвилин. Дивіться по готовності.
Запіканка з кабачків з яйцями і сиром на сковороді готова. Можна сідати за стіл. Приємного апетиту!