Маринований гіркий перець на зиму з оцтом – пальчики оближеш

Привіт всім любителям гостренького! Якщо ви любите гострий перець, то цей рецепт підійде на всі сто відсотків. Раджу приготувати його в прок дуже простим і швидким способом. Без довгої підготовки можна зробити прекрасну закуску з гіркого перцю, буквально 20 – 30 хвилин і яскраві вітамінні, ароматні баночки з гірким перцем будуть прикрашати Ваш стіл.

найсмачніший гіркий перець на мій погляд виходить з додаванням меду! Хоча можна використовувати звичайний цукор. Мед буде служити і ще чудовим консервантом, що вбиває всі бактерії під час зберігання. Його слід купувати натуральний (можна будь-який, у мене квітковий).

Для маринування використовуйте яблучний, виноградний або винний оцет. Якщо його замінити на звичайний 9%, заготівля виходить кисліше.

Маринований гострий перець з оцтом і медом на зиму без стерилізації

Рекомендую знімати пробу з цієї диво заготівлі тільки через 1 місяць, як перчик настоїться.

Відмінна закуска підійде до будь-якого м’яса і птиці, до супів і борщів. Можна поставити маринований гіркий перець і на святковий стіл або взяти на пікнік.

Час приготування: 30 хвилин, кількість банок: (500гр) 4шт (у мене різні банки).

Отже, нам буде потрібно великий набір продуктів:

Ингредиенты:

  • Гіркий перець – 2 кг
  • Яблукакороткостроковий оцет – 750 мл
  • Оцет столовий 9 % -750 мл
  • Мед – 7 столових ложок.
  • Сіль – 1,5 столових ложок.
  • Часник – 2 голівки.
  • Стебло селери – за смаком.
  • Насіння коріандру – за смаком.

Приготування:

Раджу користуватися гумовими рукавичками під час обробки гіркого перцю, це допоможе уникнути опіків або подразнення рук!

Крок 1. Гіркий перець необхідно ретельно промити і обсушити кухонним рушником.

Скляні банки спочатку ретельно промити содовим розчином, не можна стерилізувати. Кришки краще прокип’ятити 5 – 10 хвилин.

Крок 2. Часник очистити і нарізати кружечками.

Крок 3. Стебло селери помити й очистити нарізати на шматочки.

Крок 4. Розкладаємо по банках селера, кількість точно не можу сказати, за смаком.

Не забуваємо і про часник, теж за смаком.

І також насіння коріандру.

Крок 5. Видаляємо плодоніжки у гіркого перцю.

Перець нарізаємо на невеликі шматочки, насіння не видаляємо.

Краще всього чергувати за кольором гіркий перець, спочатку шар зеленого, а потім шар червоного і так укладати в банки.

Це додасть зовні красивий вид закуски.

Не забуваємо додавати часник, насіння коріандру.

Так заповнюємо скляні банки до горла.

Ось скільки у мене вийшло баночок.

Крок 6. Готуємо маринад, яким будемо заливати гіркий перець.

Готувати дуже просто і швидко:

Наливаємо 750 мл яблучного оцту в ємність.

Потім наливаємо 750 мл столового оцту 9 % — 750 мл.

Додаємо сіль 1,5 столових ложки.

Додаємо мед 7 столових ложок.

Все добре перемішуємо. Маринад готовий.

Крок 7. Розподіляємо маринад до самого верху.

Гострий перець з медом і оцтом шматочками на зиму

Закриваємо кришками і відправляємо в холодильник.

Все готово! Прекрасна закуска настоюється 1 місяць.

Порадуйте себе і своїх знайомих цією чудовою закускою. Неповторне поєднання пікантного смаку зі спеціями і солодкістю бджолиного продукту чудово доповнять багато знайомі страви.

Приємного апетиту!

Маринований гострий перець на зиму цілком — пальчики оближеш

Гострий перець за 10 хвилин, приготований на зиму без варіння і без стерилізації.

Таку закуску можна приготувати двома способами, розповім обидва. Ми використовували банки 750 мл Їх потрібно добре вимити й обсушити.

Інгредієнти для 1 рецепта

  • Гострий перець стручки
  • Оцет 9% — 250 мл
  • Лавровий лист по 2 шт. на банку
  • Перець горошком по 2-3 горошини
  • Цукор — 250 г

Інгредієнти для 2 рецепта

  • Гострий перець стручки
  • Яблучний оцет — 250 мл
  • Мед — 8 столових ложок

Приготування

1. Перці помити, обсушити, зрізати зелені плодоніжки.

2. Заповнити банки як можна щільніше, по 1 рецептом покласти перець і лавровий лист.

3. Засипати столову ложку цукру, у другому рецепті використовуємо мед.

4. У першому випадку заливаємо до самого верху оцет 9%, у другому яблучний оцет.

Закручуємо кришками і ставимо в прохолодне місце або холодильник.

Гіркий перець маринований на зиму цілком з оцтом і часником

Готуємо холодним способом, без стерилізації банок. Їх потрібно просто добре промити і обсушити.

Ингредиенты

  • Гострий перець
  • Часник
  • Оцет 9%
  • Яблучний оцет
  • Мед

Приготування

1. Готуємо маринад, в ємність наливаємо яблучний і 9% в пропорції 1 : 1 (по 500 мл). Додаємо 3-4 столові ложки меду. Розмішуємо до повного розчинення меду. Спробуйте на смак, якщо потрібно, додайте меду ще.

2. У літрову банку нарізані шматочками 3-4 зубчики часнику. Щільно укладаємо стручки, заливаємо маринадом до самого верху. Закручуємо кришками.

Гострий перець попередньо потрібно промити і обсушити. Насіння видаляти не потрібно.

Така закуска може зберігатися при кімнатній температурі.

Простий рецепт маринованого перцю на зиму — пальчики оближеш

Ингредиенты

  • Гострий перець
  • Яблучний оцет
  • Цукор (співвідношення цукру і оцту 1:1 за об’ємом)

Приготування

1. Стручки перцю моєму, обрізаємо плодоніжки, нарізаємо великими кільцями, приблизно 2-3 см завдовжки, насіння не видаляємо. Щільно укладаємо в банки.

2. Готуємо Маринад з яблучного оцту і цукру. Обсяг залежно від кількості ваших заготовок. На банку 0,5 мл потрібно приблизно 250 мл оцту, 250 мл цукру.

3. Заливаємо заготовки маринадом до самого верху, закриваємо кришкою і прибираємо в льох або холодильник. Пробувати можна буде вже через місяць.

Рецепт гіркого стручкового перцю маринованого в оцті з цукром

Дуже оригінальний і не зовсім звичайний рецепт. На перший погляд здається що закуска буде дуже солодка, але це не так, виходить дуже смачно.

Інгредієнти на банку 580 мл

  • Гострий перець — 200 гр.
  • Цукор — 200 гр.
  • Яблучний або винний оцет — 200 мл

Приготування

1. Перці моєму, обрізаємо хвостики. Щільно укладаємо в чисті банки.

2. Засипаємо до верху цукром, струшуючи банку, щоб заповнилися всі порожнечі.

3. Тепер заливаємо яблучним оцтом, до самого верху, щоб просочився весь цукор.

4. Закручуємо кришки і відправляємо на зберігання. Пробувати можна вже через 1,5-2 місяці.

Обов’язково спробуйте.

Маринований гострий перець на зиму шматочками з часником без стерилізації

Для приготування закуски знадобляться:

  • Перець гострий — 500 гр.
  • Часник — 6 зубчиків
  • Вода — 150 мл
  • Цукор — 3 ст. л.
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Оцет винний — 100 мл

Приготування

Для маринування підійдуть різні сорти пекучого перцю різного кольору.

1. Моєму перці під проточною водою, обрізаємо хвостики, нарізаємо кільцями. Насіння можна не прибирати.

2. Зубчики часнику ріжемо тонкими слайсами.

3. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор і часник. Коли сіль, цукор розчиняться викладаємо нарізаний перець.

4. Заливаємо винним оцтом і ставимо на невеликий вогонь. Підігріваємо градусів до 70. Кип’ятити не треба. Даємо постояти 15 хвилин.

5. Розкладаємо в гарячому вигляді в стерилізовані банки до верху, закручуємо кришки і залишаємо остигати.

можна Зберігати в прохолодному місці, пробувати вже на третій день.

Ось декілька варіантів смачною гострої закуски. Якщо у Вас є свої варіанти напишіть в коментарях.