Салат з огірків і помідорів на зиму з цибулею, пальчики оближеш

Цей маринований салат з помідорів і огірків зроблений шарами з помідор, огірків і цибулі в ідеально солодкий і солоному маринаді. Це один з моїх улюблених маринованих салатів.

Я великий шанувальник домашніх заготовок і кожен раз, коли робимо варення, солоні огірки, томатний соус, заморожуємо ягоди або робимо якісь консерви, отримую велике задоволення від кількості і різноманітності заготовок на зиму. Є щось таке приємне, коли бачиш барвисті банки консервів.

Салат з маринованих помідорів і огірків дуже простий, але на смак він не схожий ні на один з тих, які я пробував де-небудь ще. Насамперед, це виглядає красиво. Шари цибулі, огірків і помідорів такі барвисті. Смак не дуже «маринований» або «оцтовий». Насправді, оцту дуже мало, в готовому продукті його практично зовсім не відчувається, ідеальний баланс солодкого і солоного. Крім того, так як помідори і огірки консервуються разом, вони дають дуже унікальний аромат.

Такий салат чудово підійде до будь-якої їжі, м’яса, риби. Відкрийте банку, покладіть на тарілку порцію і все готово. Я сподіваюся, вам сподобається цей рецепт, який любимо в нашій сім’ї протягом багатьох років.

Рецепт салату з помідорів і огірків на зиму з цибулею шарами

Це смачний і хрусткий маринований салат. Його можна подати як закуску гостям на святковий стіл. У будні відмінно підійде на вечерю до смаженої або вареної картоплі, м’яса, риби. Смачно і без всяких заморочок. Готові вітаміни для довгої та холодної зими.

Кількість інгредієнтів розрахована на 10 літрових банок. Якщо ви вирішили зробити менше, то візьміть пропорційно меншу кількість.

Інгредієнти

  • 2,3 кг помідор
  • 2,3 кг огірків
  • 1 кг цибулі
  • 2 головки часнику
  • 1 великий пучок свіжого кропу
  • 20 склянок води
  • 8 столових ложок цукрового піску
  • 9 столових ложок дрібної солі
  • 3/4 склянки білого оцту
  • 10 столових ложок соняшникової олії, 1 столова ложка на банку

Як приготувати салат на зиму з помідорів і огірків

Починаємо приготування з підготовки овочів. Помідори та огірки можуть бути різного розміру і в залежності від цього зробити нарізку. Моєму їх під проточною водою, розкладаємо на паперових рушниках, щоб обсохнули. Чистимо цибулю і часник. Моєму з содою банки для консервування, обполіскуємо окропом і залишаємо в перевернутому вигляді на рушник, щоб обсохнули.

Якщо огірки трохи м’які, ви можете виправити цей недолік, для цього дайте їм полежати в дуже холодній воді протягом 15-30 хвилин. Це дійсно хороший спосіб, щоб їх освіжити. Вони знову стануть пружними, красивими і хрусткими, просто трохи постоявши в холоді.

Ріжемо огірки кружечками, приблизно, 1 см завтовшки. Цибулю подрібнюємо тонкими півкільцями, а помідори спочатку нарізаємо на 6 часточок, потім кожну навпіл.

Кілька гілочок свіжого кропу укладаємо на дно кожної банки, а потім додаємо 2-4 зубчики часнику. Якщо зубчики великі, можна нарізати їх навпіл.

Тепер шарами щільно розкладаємо цибулю, огірки і помідори. Повторюємо такі верстви 2 рази.

Має вийти 10 таких красивих літрових банок. Якщо буде трохи більше, можна додати невелику баночку, вже через добу її можна буде відкрити на пробу за вечерею.

Тим часом у велику каструлю наливаємо чисту воду, краще її попередньо пропустити через побутовий фільтр. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Засипаємо 9 ложок солі і 8 столових ложок цукру, перемішуємо до повного розчинення цукру і солі. Як тільки вода знову закипить, вимикаємо вогонь, заливаємо 3/4 склянки оцту. Маринад для салату готовий.

Розливаємо гарячу суміш маринаду для овочів в банки до самого верху, залишаючи не більше 1 міліметра до краю. Це зручно робити простим ополоником або мірним стаканом з ручкою.

В кожну банку наливаємо по 1 столовій ложці соняшникової рафінованої олії.

Кришки для закрутки банок кладемо в киплячу воду. Залишаємо їх там протягом 10-15 хвилин.

У велику каструлю, на дно розкладаємо рушник або серветку і заливаємо водою. Доводимо воду до кипіння. Обережно ставимо наповнені банки у киплячу воду, зверху на рушник. Накриваємо їх кришками і стерилізуємо на повільному вогні 10-15 хвилин.

Рівень води повинен бути трохи нижче кришок на 1-2 див.

Акуратно дістаємо банки з води і щільно закручуємо кришками. Стерилізуємо всі інші. Розставляємо на столі, накриваємо рушником і залишаємо до повного охолодження. Після цього прибираємо на зберігання.

Салат з маринованих помідорів і огірків з цибулею

Салат з помідорів і огірків готовий до вживання через 1-2 дні, так як овочі нарізані і маринад проникає в них дуже швидко. Зберігати відкриті банки можна в холодильнику, а інші при кімнатній температурі в темному місці або в погребі.

Це дуже смачно, з’їдається швидко! Виглядає красиво. Спробуйте приготувати, така смакота вам сподобається.

Приємного апетиту!