Асорті на зиму з огірків і помідорів, самий смачний рецепт

Заготовки в самому розпалі, сьогодні закочували в 2-х літрових банках, асорті з огірків і помідорів на зиму. За цим рецептом ми щороку робимо такі. Зберігаються довго, всю зиму стоять будинки в коморі.

Огірки виходять хрусткі, слабо солоні, з злегка кисло-солодким присмаком. Помідори цілі, соковиті, дуже смачні. Відкрита банка довго не стоїть, все з’їдається швидко, в тому числі і часник. А маринад випивається — виходить дуже смачний напій. Добре йде до смаженої картоплі.

Такі замариновані овочі прекрасне доповнення до м’яса, риби, різних гарнірів — картоплі, макаронів, рису. Відмінна закуска і прикраса для святкового столу.

Можливо вам буде цікаві ще кілька простих рецептів асорті на зиму:

  • Асорті з огірків з кабачками
  • Помідори з огірками і кабачками
  • Асорті з помідорів і огірків

Асорті з огірків і помідорів на зиму найсмачніший рецепт без стерилізації на 2 літрову банку

– Дуже смачна закуска, приготована в 2-х літрових банках без стерилізації. Рецепт простий, готується досить швидко, а смак — пальчики оближешь.

Ингредиенты

  • Помидоры
  • Огурцы
  • Чеснок
  • Парасольки кропу
  • Листя хрону

Маринад на 1 літр води

  • Сіль — 1 столова ложка
  • Цукор — 2 столових ложок
  • Оцет 70% — 1 чайна ложка
  • Перець чорний — 8-10 горошин
  • Перець запашний — 5-6 горошин
  • Лавровий лист — 2 шт.

Як приготувати на зиму саме смачне асорті з помідорів і огірків

Для цього асорті ми завжди вибираємо помідори і огірки невеликого розміру. Кількість овочів в залежності від приготовлених банок. Перебираємо, залишаємо тільки стиглі, щільні екземпляри без подпорченностей.

Видаляємо плодоніжки, добре промиваємо.

Огірки миємо, заливаємо холодною водою, залишаємо години на 2.

За цей час готуємо листя хрону, парасольки кропу, обполіскуємо їх під проточною водою.

Чистимо часник, великі дольки ріжемо навпіл. Використовувати його будемо з розрахунку 3 зубки на 2-х літрову банку.

Також можна простерилізувати банки для заготівок. Ми звичайно це робимо на пару, але можна зробити в духовці або в мікрохвильовій печі. Як правильно зробити прочитайте тут.

Минуло 2 години, з огірків зливаємо воду, можна починати заготівлю.

На дно банки кладемо лист хрону, парасолька кропу, три часточки часнику.

Закладаємо огірки, їх можна розподілити вертикально або як зручніше, залежно від розмірів. Укладаємо щільно до половини ємності. Хтось обрізає у огірків кінчики, але ми ніколи цього не робимо.

На огірки, також щільно укладаємо помідори, щоб було менше пустот. У кожному томаті, перед закладкою, біля плодоніжки зубочисткою робимо по 2-3 проколу, щоб вони не полопалися. Зверху можна додати половинку аркуша хрону або невеликий парасольку кропу. Томати намагаємося розділити за сортами — щільні, м’ясисті в одну банку, а більш соковиті в іншу.

Поки заповнюємо овочами приготовані банки, ставимо стерилізувати кришки, кип’ятимо їх близько 10 хвилин.

Заливаємо овочі крутим окропом до самого верху. Накриваємо кришками, залишаємо на 10 хвилин. За цей час можна встигнути зварити маринад. Ми зазвичай закатуємо відразу по 2 банки. Наливаємо в невелику каструлю, з розрахунку на дволітрові, трохи більше двох літрів води. Ставимо на вогонь. Розмішуємо у воді 2 ложки солі, 4 ложки з гіркою цукру. Кидаємо близько 20 горошин чорного перцю, 12 штук запашного і 4 лаврових листа. Як тільки маринад закипить, наливаємо 2 чайні ложки 70 % оцту.

Зливаємо з допомогою марлі, спеціальної зливний кришки або друшляка воду з овочів і заливаємо їх киплячим маринадом.

робимо Заливку до самого верху горлечка.

Тепер закатуємо залізними кришками, з допомогою спеціального ключа. Перевіряємо якість закрутки, іноді буває, що вилазить назовні ущільнювальна гумка, таку кришку потрібно замінити. Перевертаємо банки догори дном, розставляємо їх на рушник. Вкриваємо щільною тканиною або пледом до повного охолодження.

Саме смачне асорті з помідорів і огірків на зиму

Заготовки охололи, можна відправляти на зберігання. Зазвичай все, що заготовлено на зиму, зберігають у погребі, але це асорті можна зберігати і вдома в комірчині. У всякому разі, у мене прекрасно стоять до нового врожаю. А пробувати можна буде вже через тиждень.

Замариновані овочі виходять відмінної якості і дуже смачні. Розсіл теж має чудовий смак. Виходить відмінна закуска з солодко-солоних з легкою кислинкою помідорів і огірків, плюс напій, який чим більше п’єш, тим більше хочеться.

Спробуйте приготувати, вам сподобається. Приємного апетиту!