Салат на зиму з огірків та моркви по-корейськи зі стерилізацією

Літо, це час масових заготівель на зиму. Хочу запропонувати домашній рецепт салату з огірків по-корейськи. Готується з морквою, цибулею, солодким перцем. Для аромату, використовуємо додатково приправу для корейської моркви.

Упевнений, у кожного бувають моменти, коли хочеться з’їсти чогось такого. Щоб було і солодко, і кисло, солоно й гостро. Так ось саме таке блюдо, я і хочу запропонувати приготувати вам. Тим більше, що воно довго зберігається і в будь-який час можна відкрити баночку і задовольнити своє незрозуміле кулінарне бажання.

З цього простого рецепту виходить самий овочевий, самий чудовий і смачний салат. Відмінна закуска, прекрасно підійде до гарячої картопельки, до смаженої риби або м’яса. В моїй сім’ї всі дуже люблять таку корейську закуску, думаю, що спробувавши, це кулінарне овочеве творіння стане і вашим, найулюбленішим з зимових заготовок.

Щоб урізноманітнити смак, такий салат можна робити різними способами. На прекрасному кулінарному блозі «Секрети домоведення» , Ви знайдете у Маргарити відмінні варіанти. Подивіться обов’язково.

Рецепт салату з огірків та моркви по-корейськи зі стерилізацією

Зберігається салат в прохолодному місці до самого кінця зими, але як правило, закінчується набагато раніше. На обід, на вечерю, на святковій стіл, подавайте, залишитеся задоволені його смаком.

Інгредієнти:

  • Огірки — 5 кг
  • Морква — 1 кг
  • Цибуля — 600 гр
  • Перець болгарський — 400 гр
  • Кріп — 2 пучка
  • Часник — 16 зубчиків

Маринад:

  • Масло ростить — 350-400 мл
  • Оцет 9% — 16 ст. л
  • Сіль — 4 ст. л
  • Цукор — 8 ст. л
  • Червоний перець мелений — 1 ч. л можна і більше хто хоче погостріше
  • Приправа для моркви — 3 ст. л

Як приготувати салат на зиму з огірків по-корейськи

Сьогодні готуємо салат на зиму, огірки по корейськи. Починаємо з підготовки овочів.

Для цього огірки, промиваємо, залишаємо в холодній воді на 1-2 години. Якщо овочі не з вашої грядки, а з магазину, краще дати їм постояти 3-4 години.

Чистимо цибулю, часник, перцях видаляємо серцевини з насінням.

За півгодини до закінчення вимочування огірків, починаємо готувати для консервації всі овочі. Чистимо моркву.

Моркву тремо на тертці для корейської моркви.

Лук ріжемо тонкими півкільцями, перець соломкою.

Часник тремо на тертці, можна пропустити через прес або дрібно-дрібно порубати гострим ножем.

Тепер можна зайнятися огірками. Беремо містку чашку, спочатку огірки ріжемо навпіл, потім розрізаємо на брусочки.

Ось стільки огірків вийшло.

Закладаємо моркву в полумисок з огірками.

Додаємо цибулю з перцем, часник.

Руками перемішуємо всі овочі.

Додаємо дрібно нарізаний кріп.

Висипаємо 4 булані ложки солі, 8 ложки цукру, мелений перець і 3-4 столових ложок з гіркою приправа для корейської моркви. Наливаємо оцет, 400 мл рослинного масла.
ретельно Перемішуємо і залишаємо на 3-4 години настоятися. Овочі за цей час дадуть сік і добре просочаться усіма приправами.

щогодини, руками перемішуйте овочі, щоб соком змочувалися всі компоненти. Спробуйте на смак, можливо потрібно буде додати солі або приправи. Якщо полюбляєте салати погостріше, можна додати кілька шматочків нарізаного гострого перцю.

Поки маринуються овочі, добре промиваємо банки з содою або іншим миючим засобом, стерилізуємо, кришки кип’ятимо хвилин 10-15. Як краще і зручніше це зробити, можете прочитати мої поради по стерилізації.

Розкладаємо салат в банки, злегка ущільнюємо ложкою, щоб не залишилося порожнеч. Підливаємо залишився розсіл.

Вийшло 14 підлогу літрових банок. Зверху знову злегка ущільнюємо салатну масу. Доливаємо ще розсолу, щоб їм заповнилися всі можливі порожнечі.

У велику каструлю наливаємо воду, застеляємо дно рушником. Розставляємо банки з салатом, зверху прикриваємо кришкою, доводимо до кипіння.
Після закипання стерилізуємо 15 хвилин.

Вода наливається не вище плічок банки

Обережно витягуємо банки, закатуємо кришки, перевертаємо догори дном, вкриваємо щільною тканиною, залишаємо до повного охолодження. Прибираємо на зберігання.

Салат з огірків з морквою по-корейськи

Салат виходить дуже смачним. А пів-літрова баночка дуже зручна тим, що все з’їдається за один раз і не залишається на зберігання. Смачна закуска до м’яса або риби, прекрасне з гарніром з вареної або смаженої картоплі. Заготовте кілька баночок, спробуйте. Взимку пошкодуєте, що закатали занадто мало і салат швидко закінчився.

Ще 5 відмінних рецептів огірків по-корейськи на зиму, Ви знайдете на моєму кулінарному блозі «Як смачно приготувати» . Вибирайте і заготовлюйте. Успіхів!

Приємного апетиту! Напишіть в коментарях, як вам таке овочеве блюдо.