Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів. Дуже смачно!

Всім привіт! Сьогодні хочу поділитися чудовими рецептами теплого салату з баклажанами і овочами. Виходить дуже смачний, досить ситний і смачний.

Теплий салат буде відмінним варіантом основного блюда або доповнення до м’яса. Можна його подати на вечерю або обід як в теплом, так і в охолодженому вигляді.

Теплий салат з баклажанів, перцю і помідорів з медово-гірчичним соусом

Готуємо з медово – гірчичним соусом, який надає страві особливий пікантний смак.

Цей салат дуже сподобався моїй родині, я готував його з задоволенням. Він дуже простий у приготуванні і має дуже гарний зовнішній вигляд. Підійде це блюдо і для урочистого застілля.

Час приготування: 30 хвилин кількість порцій: 4 шт.

Нам знадобляться дуже прості продукти:

Ингредиенты

  • Баклажани – 2 шт.
  • Помідори (черрі) – 300 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 3 шт. (можна різного кольору)
  • Цибуля ріпчаста (фіолетовий) – 1шт.
  • Масло рослинне для обсмажування баклажан.
  • Сіль – за смаком.

Для соусу:

  • Мед – 2-3 чайної ложки.
  • Гірчиця – 2 чайної ложки.
  • Оливкова олія – 2 чайної ложки.
  • Яблучний оцет – 2 чайної ложки.
  • Насіння кунжуту – за смаком

Приготування

Крок 1. Приступимо до приготування баклажанів. Синенькі добре промити, просушити, зрізати плодоніжки і нарізати на довгі брусочки.

Викласти в миску і посолити.

Потім додати трохи води і залишити на 10 хвилин.

Крок 2. Нарізати цибулю тонкими півкільцями.

Викласти в салатницю.

Крок 3. Нарізати болгарський перець соломкою.

Відправити до цибулі.

Крок 4. Нарізати помідори на невеликі часточки.

Перекласти в салатницю.

Крок 5. Баклажани необхідно віджати руками.

Викласти в тарілку.

Крок 6. Сковороду поставити на вогонь і налити рослинне масло. Коли масло прогріється викласти баклажани.

Обсмажити до золотистого кольору, потім додати трохи води і згасити 5 хвилин.

Крок 7. Викласти в салатницю до нарізаних овочів.

Акуратно перемішати.

Крок 8. Робимо соус.

мед додаємо 2 чайної ложки гірчиці.

Потім додаємо оливкова олія 2 чайної ложки.

Наливаємо яблучний оцет 2 чайної ложки.

Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Крок 9. Поливаємо соусом овочі.

Акуратно перемішуємо.

Теплий овочевий салат з баклажанів, перцю і помідорів

Салат готовий! Залишилося додати ще один інгредієнт – це насіння кунжуту (можна і без нього), але кунжут додасть салату особливий смак, тому сміливо додавайте.

Кількість насіння коректуйте по своєму смаку.

Подавати салат зручно порційно, у великих тарілках. Кількість інгредієнтів для салату може бути довільним, із зазначених продуктів у мене вийшло чотири щедрих порції.

Цей салат можна готувати хоч кожен день. Особливо влітку, коли всі овочі доступні.

Можна в ньому поміняти обсмажування баклажан на запікання, тоді страва буде менш калорійним!

Приємного апетиту, порадуйте себе і своїх близьких!

Теплий овочевий салат з баклажанів на сковороді

В цьому рецепті всі овочі ріжуться великими шматочками. Обсмажують в рослинному маслі на сковороді.

Рецепт дуже простий, займає мало часу. Дуже зручна і смачна овочева закуска на 4-5 порцій.

Інгредієнти

  • Баклажани — 4 шт. (маленькі)
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Перець стручковий гострий — 1 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Масло рослинне — 150 мл
  • Крохмаль — 2 ст. л. з гіркою
  • Кріп
  • Сіль за смаком

Приготування

1. Ріжемо крупно баклажани, очищені від насіння перець (солодкий і гострий), помідори. Попередньо їх потрібно обдати окропом і зняти шкірку. Перець потрібно дрібно порубати.

2. У миску викладаємо баклажани, солимо, додаємо яйце. Перемішуємо, додаємо крохмаль, ще раз перемішуємо.

3. У глибокій сковороді розігріваємо олію, обсмажуємо підготовлені баклажани до золотистого кольору. Перекладаємо в окремий посуд. Сік, що залишився в мисці зливаємо в окрему баночку.

4. У сковороді нагріваємо трохи олії, викладаємо часник кілька секунд, до появи часникового аромату. Слідом відправляємо помідори. На великому вогні обсмажуємо 3 хвилини, після чого викладаємо нарізані перці.

5. Через 3 хвилини викладаємо баклажани і поливаємо рештою соком. Обсмажуємо пару хвилин, пробуємо на смак, якщо необхідно підсолюємо.

6. Викладаємо готовий салат на тарілку для подачі. Кріп дрібно рубаємо, посипаємо овочі зверху, подаємо на стіл.

Приємного апетиту!

Рецепт овочевого теплого салату з баклажанів з соєвим соусом і сиром

Рецепт салату з баклажанів з соусом, який готується з оливкової олії з соєвим соусом. Подавати краще порційно.

Ми використовували бринзу, але також смачно буде з сиром Фета або іншим сирним сиром.

Як приготувати закуску або салат з баклажанами швидко і смачно.

Інгредієнти

Для салату:

  • Баклажани – 2 шт.
  • Томати – 2 шт.
  • Перець – 1 шт.
  • Цибуля – 0,5 шт.
  • Бринза – 50 гр.
  • Листя салату
  • Оливкове масло

Для соусу:

  • Кінза
  • Лимонний сік — 1 ст. л.
  • Цукор — 0,5 ст. л.
  • Соєвий соус — 1 ст. л.
  • Оливкова олія — 30 мл
  • Сіль
  • Перець

Приготування

1. Баклажани ріжемо тонкими шматочками.

Якщо у вас вони з гірчинкою, потримайте їх 20 хвилин у підсоленій воді (на 1 літр води 1 столова ложка солі).

2. Обсмажуємо шматочки на сковороді в невеликій кількості олії до золотистої скоринки. Перекладаємо на паперові рушники.

3. Тепер наріжемо півкільцями помідори і цибулю соломкою солодкий перець. До овочів додаємо листя салату, які потрібно крупно порвати руками.

4. Перекладаємо баклажани до овочів в загальну миску.

5. Готуємо соус. В окремий посуд кладемо дрібно нарізану кінзу, наливаємо олію, ложку соєвого соусу і лимонного соку. Кладемо цукор і сіль з перцем за смаком. Перемішуємо.

6. Заливаємо соус до овочів, перемішуємо, прикрашаємо невеликими шматочками бринзи.

Салат готовий, подаємо на стіл. Приємного апетиту!

Теплий салат з баклажанів з перцем, помідорами, часником на сковороді

Трохи не звична і оригінальне блюдо з подачі. Для нього додатково необхідний білий хліб, булочки краще, які фаршируються овочами.

З даної кількості інгредієнтів виходить 4-5 порцій.

Для приготування необхідно:

Інгредієнти

  • Баклажан — 1 шт.
  • Перець солодкий — 0,5 шт.
  • Помідори — 2 шт.
  • Невеликий гіркий перець
  • Часник — 2 зубчики
  • Рослинне масло
  • Кріп
  • Петрушка

подачи:

  • Булочки
  • Майонез

Приготовление

1. Баклажан чистимо від шкірки, ріжемо кружальцями, товщиною близько 1 сантиметра, обсмажуємо в сковороді на рослинній олії.

2. Солодкий перець чистимо від насіння, ріжемо великими шматочками, додаємо в сковороду. Туди ж відправляємо 2 зубчики часнику цілком.

3. Обсмажуємо до золотавої скоринки баклажанів і м’якості перців. Перекладаємо баклажани і часник з сковороди на тарілку.

4. Помідори ріжемо великими кухлями, кладемо їх в сковороду. Додаємо очищений від насіння і розрізаний навпіл гострий перчик.

5. Обсмажуємо всі овочі до повної м’якості і перекладаємо в тарілку до баклажанів.

6. Перекладаємо всі овочі на обробну дошку і гострим ножам рубаємо на дрібні шматочки. Додаємо дрібно нарізаних гілочок кропу і петрушки.

7. Перекладаємо в салатник.

Для подачі беремо кілька булочок, розрізаємо їх навпіл і робимо надріз у м’якоті.

В кожну половинку кладемо чайну ложку майонезу, фаршируємо салатом і зверху змащуємо майонезом.

Можна додатково посолити і поперчити за смаком.

Ось таке оригінальне виконання теплого салату з овочів.

Теплий салат — простий рецепт з баклажанів, перцю і помідорів

Смачний салат з баклажанів з додаванням болгарського перцю і свіжих помідорів. Готується дуже просто, на смак виходить дуже м’яким!

Один з варіантів даного салату — з додаванням кабачків або бринзи, також можна додати м’ясо (яловичину або курку) — виходить більш ситний варіант салату.

Інгредієнти

  • 4 баклажана
  • 4 помідора
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 1 болгарський перець
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 0,5 пучка кропу
  • Сіль
  • Перець
  • Цукор
  • Оцет яблучний

Приготування

1. Чистимо цибулю ріжемо дрібними кубиками, обсмажуємо в оливковій олії до золотистого кольору.

2. Баклажан ріжемо невеликими шматочками, додаємо до цибулі, тушкуємо протягом 10 хвилин під кришкою.

Якщо шкірка товста, то баклажан слід очистити.

3. Солодкий перець чистимо від насіння, ріжемо кільцями, тушкуємо з овочами ще 5 хвилин.

Для любителів гострого можна додати перчик чилі.

4. Знімаємо салат з вогню, викладаємо помідори, нарізані кубиком і рубаний кріп.

5. Перед подачею додаємо дрібно рубаний часник, сіль, перець, цукор за смаком і трохи оцту.

Приємного апетиту!