Сирна паска без дріжджів — дуже смачний рецепт

Великодня випічка – особлива частина обрядового частування, без якої не відбудеться свято. Багаторічні традиції, які передаються з покоління в покоління – це частина слов’янської культури та історії. Спробуйте приготувати сирну паску, який готується без дріжджів. У нашій родині він дуже полюбився і готую я його на кожне свято Пасхи. Ця випічка вийде навіть у недосвідчених господинь.

Рецепт по достоїнству оцінять любителі здорового харчування і ті, у кого залишається мало часу на клопоти біля плити. Адже замішування тіста не вимагає кулінарних навичок, очікування підйому і тривалого вимішування. Випічку можна сміливо давати дітям.

Для рецепта ідеально підійде біла пшеничне борошно вищого сорту. При виборі сиру віддайте перевагу домашньому або фермерському продукту жирністю не менше 9%. Цукор в рецепті можна замінити на мед, згущене молоко або органічний сироп. Краще вершкове масло від перевіреного виробника з жирністю 82,5%. Склад і пропорції горіхів, сухофруктів і цукатів підберіть по своєму смаку.

паска без дріжджів — самий швидкий рецепт вологого і дуже смачної паски

Паску в міру солодкий, з родзинками, цукатами і горіхами з легким вершковим смаком. Солодка шоколадна глазур, яка не обсипається.

Автор рецепта Наталія Комарова.

Підготовка — 15 хв. Випікання — 40 хв. Охолодження — 10 хв. Прикраса — 5 хвилин. Всього часу на приготування — 1 година 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • масло – 60 гр.
  • борошно – 130 гр.
  • сир – 120 гр.
  • цукор – 85 гр.
  • яйце 1 шт.
  • родзинки – 2 ч. л.
  • арахіс – 1 ч. л.
  • фісташки – 1 ч. л.
  • розпушувач -1,5 одна ч. л.
  • ванілін – на кінчику ножа
  • сіль – щіпка.
  • Для прикраси кольоровий шоколад, кондитерська посипання

Приготування

Заздалегідь дістаємо всі продукти – вони повинні бути кімнатної температури. Включаємо духовку. Встановлюємо температуру 200 градусів. Яйце додаємо в миску для замішування тіста, додаємо сіль, цукор і ваніль. Змішуємо масу заглибним блендером.

Додаємо сир, продовжуємо збивати до однорідності.

Вводимо м’яке вершкове масло, нарізане невеликими шматочками. Пробиваємо суміш ще раз.

Додаємо розпушувач і просіяне борошно.

Замішуємо м’яке тісто липке силіконової лопаткою. Тісто досить важкий, але довго місити його не треба. Борошна не додаємо. Тісто має тримати форму, але не бути надто щільним.

Родзинки промиваємо в проточній воді, обсушуємо на рушник. Горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Викладаємо в тісто родзинки, цукати і горіхи. Перемішуємо.

Паперові формочки заповнюємо тістом на 2/3 об’єму. У мене вийшло 2 куличика і 1 невеликий кекс. Паски відправляємо в розігріту духовку, зменшуємо вогонь до 180 градусів.

Печемо до зарум’янювання протягом 35-40 хвилин. Я перевірила випічку на суху шпажку і дістала з духовки. Якщо шпажка волога – збільшіть час випічки. Остуджуємо паски під бавовняним рушником, видаляємо паперову форму.

Як прикрасити паски

Залишилося прикрасити нашу пасхальну випічку. Традиційно прикрашають паску збитою білкової глазур’ю та кондитерської посипкою. Пропоную вам альтернативний спосіб прикраси – він припав до душі моєї сім’ї.

Знадобиться будь шоколад – чорний, молочний, білий або кольоровий. У мене жовтий шоколад у пластинах. Розтоплюємо його на паровій бані або в мікрохвильовій печі.

Змащуємо паску і посипаємо кондитерської посипкою, горіхами або гранульованим цукром.

Спробуйте і ви цей нехитрий спосіб – шоколад відмінно застигає і шапочки пасок не змащуються при транспортуванні або зберіганні.

паска з сиром, родзинками і цукатами

Шапочки пасок застигли – можна подавати випічку до столу.

У виробів м’яка ніжна структура і хрустка скоринка і апетитний вигляд. За смаком паска виходить в міру солодкий, з молочним смаком. Випічка довго не черствіє і зберігає всі свої смакові якості.