паска — найсмачніший рецепт приготування в духовці

Сьогодні представляю рецепт випічки нетрадиційного паски на Великдень. Багато господині печуть шоколадні, з маком, шаруваті, з різною глазур’ю і прикрасою. Ця паска приготований з волоськими горіхами і вареним згущеним молоком.

Готується він дуже просто, але є кілька нюансів, про які я і розповім. Одна з фішок, це полуничний лікер, який додасть хлібу особливі нотки аромату і смаку. Ну і звичайно, варене згущене молоко в поєднанні з волоськими горіхами.

Якщо Ви вирішили пригостити своїх рідних різними за смаком і оригінальності великодніми пасками, подивіться рецепт з родзинками і цукатами, а також з глазур’ю з французької меренги. А на моєму блозі «Як смачно приготувати» Ви знайдете оригінальний рецепт шоколадний.

найсмачнішу паску — рецепт приготування в духовці на молоці

Інгредієнти для рецепту паски на Великдень на молоці

  • борошно — 500 гр.
  • молоко згущене (варене) — 250 гр.
  • горіх волоський — 100 гр.
  • масло вершкове — 100 гр.
  • молоко — 150 гр.
  • лікер полуничний — 50 гр.
  • цукор — 70 гр.
  • яйце — 2 шт.
  • ванільний цукор — 10 гр.
  • дріжджі — 25 гр.
  • сіль — 2 гр.

Глазур

  • білок 1 яйця
  • 80 гр. цукру
  • 1 ч. л. лимонного соку

Прикраса

  • кулінарна посипання
  • кольоровий шоколад

Як приготувати найсмачнішу паску на Великдень

Підготуємо необхідні інгредієнти. Волоські горіхи потрібно дрібно порубати ножем. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Згущене молоко має бути вареною. Можна купити готову, але я більше люблю таке молоко, зварене будинку. Робиться це просто. Банку зі згущеним молоком кладеться в каструлю з водою і вариться на повільному вогні години 2-2,5, після цього остуджуємо.

Першим ділом робимо опару, для цього потрібно покришити дріжджі в чашку, додати ложку цукру і залишити на недовгий час, щоб дріжджі розтанули.

Дріжджі розійшлися, вливаємо в них 150 грамів теплого молока. Додаємо борошно. Вона обов’язково повинна бути просіяної. Кладемо кілька ложок, розмішуємо, щоб у нас вийшло тісто густоти сметани.

Закриваємо чашку з дріжджами плівкою і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.

Поки підходить опара будемо займатися яйцями. Вбиваємо два яйця в глибоку миску насипаємо цукор, сіль і ванільний цукор. Перемішуємо міксером на невеликій швидкості.

Підійшла опару потрібно трошки осадити. Виливаємо в неї яйця, розтоплене масло, поливаємо м’ятним лікером. Все добре перемішуємо.

Тепер по одній ложці додаємо просіяне борошно, відразу перемішуючи тісто. Поки це зручно, розмішуємо віночком.

Тісно стало густішим, на робочу поверхню столу насипаємо борошна. Тісто з миски викладаємо на стіл і продовжуємо вимішувати руками.

Вимішувати його будемо до тих пір, поки воно не стане м’яким, пружним і не буде прилипати до рук. Його можна покидати, постукати, щоб воно стало м’якше і еластичнішою. Аромат від тесту виходить просто чудовий, який дає доданий лікер.

Миску змащуємо олією, викладаємо в неї тісто, накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 40-50 хвилин.

Після расстойки, тісто дуже сильно збільшилася, тому його потрібно обім’яти.

Ділимо його на рівні 2 частини. Ще 1-2 хвилини вимішуємо кожен шматок.

Злегка подпыляем стіл борошном, розкачуємо тісто в тонкий прямокутник.

Тепер поверхня змащуємо вареним згущеним молоком тонким шаром. З країв залишаємо близько одного сантиметра без начинки.

Посипаємо по змащеній поверхні подрібненими волоськими горіхами.

Обережно звертаємо по довгій стороні нашу заготовку в рулет.

Форму застеляємо пекарським папером. згортаємо рулет равликом.

Укладаємо равлика у форму. Відставляємо в бік, що б тісто ще трохи підійшло.

Рулетики у формах підійшли. Ставимо форму на деко і відправляємо в духовку при 170-180 градусах. Перші 10 хвилин будемо запікати їх у відкритому вигляді, потім накриваємо фольгою, щоб поверхня не підгоріла.

Випікаємо ще хвилин 20-30. Перевіряємо готовність. Час випікання буде залежати від вашої печі і самого тесту, його товщини.

Готовність перевіряється дерев’яною шпажкою. Якщо проткнули паска і шпажка залишилося суха — готові. Якщо залишилися на шпажці мокрі сліди від тесту — поставте ще хвилин на п’ять в духовку.

Готові паски дістаємо з духовки, залишаємо їх хвилин на 15, після чого виймаємо з форми. Даємо їм повністю охолонути. Вони виходять дуже м’які, ароматні.

Їх можна просто посипати цукровою пудрою, але ми приготуємо білкову глазур, прикрасимо кулінарної посипанням і кольоровим шоколадом.

білок одного яйця засипаємо цукор, відрізаємо невеликий шматочок лимона, щоб потім додати лимонного соку.

Збиваємо білок з цукром міксером, щоб вийшла густа маса до стійких піків. Додаємо чайну ложку лимонного соку і ще раз збиваємо міксером.

Поверхню пасок покриваємо тонким шаром глазурі.

Прикрашаємо кондитерської посипкою, кольоровим шоколадом. Який зробити малюнок, це вже ваша фантазія.

Паска на Великдень, найсмачніший рецепт на молоці в духовці

Виходить ось такий гарний, ароматний і дуже смачний великодній хліб зі згущеним молоком. Спробуйте приготувати. Порадуйте всіх за своїм святковим столом.