паска з родзинками — смачний рецепт приготування

Сьогодні будемо готувати Великодні паски. Наближається свято і багато шукають рецепти смачних, а головне красивих пасок на великдень. Це один з них.

Оригінальний, з начинкою з родзинок і подрібненого мигдалю. А прикрашати будемо білої, повітряної шапкою — французької меренгою, ну і звичайно, кондитерської посипкою. Готується на дріжджовому тесті, яке виходить дуже м’яке, еластичне, не прилипающее до рук. Працювати з таким одне задоволення.

Так що читайте рецепт, спосіб приготування не складний, хоча по часу, звичайно, витратний. Але Великодній хліб завжди готується не швидко.

найсмачніший паска з родзинками — покроковий рецепт приготування

Спробуйте приготувати до свята. Хліб виходить м’яким, ароматна, з легким хрускотом горішків, а меренга просто фантастично повітряна.

Перелік продуктів простий, доступний і не дорогий. Замість вершкового масла використовуємо маргарин. Беремо борошно пшеничне, вищого сорту.

Необхідні інгредієнти для великодніх пасок

  • Вода 75 г
  • Цукор 100 г
  • Маргарин 100 г
  • Сіль 4 г
  • Жовтки-5 шт.
  • Дріжджі 30 г
  • Борошно 400 г
  • Ванілін 3 г
  • Мигдаль 70 г
  • Родзинки 120 г

Французька меренга

  • Білок 100 г
  • Цукор 100 г
  • Лимон
  • Кондитерська посипання

Як приготувати паску на Великдень

Крок 1. Готуємо начинку. Родзинки промиваємо, викладаю в миску і заливаємо гарячою водою, для того щоб він набрякли і став м’якшим.

Крок 2. Мигдаль дрібно порубати ножем, його можна подрібнити блендером, але не дуже дрібно.

Крок 3. У велику чашу висипаємо дріжджі, сіль, цукор ванілін. Заливаємо все водою, руками ретельно розминаємо дріжджі.

Перемішуємо до однорідної маси і залишаємо на кілька хвилин постояти в теплі.

Крок 4. Додаємо яєчні жовтки, вони повинні бути кімнатної температури, тому заздалегідь дістаньте їх з холодильника. Борошно обов’язково просіваємо двічі і невеликими порціями змішуємо з дріжджами.

Замішуємо тісто, усе ретельно перемішуючи до однорідності.

Крок 5. Маргарин розтопили в мікрохвильовій печі і заливаємо миску, можна використовувати вершкове масло, але підійде і маргарин.

Добре вимішуємо отримане тісто кілька разів, щоб вийшло еластичне і м’яке.

Накриваємо миску рушником і ставимо в тепле місце хвилин на 15-20, можна трохи більше.

Крок 6. Після цього тісто стане об’ємним. Тепер можна додавати в нього нашу начинку. З родзинок зливаємо воду, висипаємо його на паперовий рушник, зверху, іншим, видаляємо всю вологу. Викладаємо з нарізаними горіхами в миску.

Крок. 7 Тісто з начинкою добре вимішуємо. Вам може здатися, що начинки занадто багато, але для цього рецепта цієї кількості цілком достатньо.

Викладаємо грудку на робочу поверхню і руками вмішуємо в протягом декількох хвилин. Тісто виходить дуже м’яке і працювати з ним дуже приємно.

Тіста вийде, приблизно, 1 кг. Запікати паски будемо в паперових одноразових формочках. Розміром вони бувають різні, ми взяли дві штуки 100 грамових і три штуки 200 грамів.

Крок 8. Тісто ділимо на 4 частини, постарайтеся розділити їх так, щоб вони були приблизно однаковими за вагою. А одну частину ділимо ще на 2 рівних частин. Кожен клубок розкачуємо двома руками в кулі щоб вони були круглими, як не великі м’ячики.

Кожен такий кулька підемо свою форму. Ті, що поменше, кладемо в 100 грамові, більше 200 грамові форми.

Крок 9. Розігріваємо духовку до мінімальної температури, яка у вас є, приблизно, близько 50 градусів бажано.

Ставимо форму з тістом в духовку. При цій температурі будемо расстаивать наші паски. Зверху накриваємо їх пакетом, щоб поверхню пасок не сохла.

Тримаємо їх приблизно близько 2 годин, щоб вони добре піднялися, в режимі духовки верх-низ. Збільшуємо температуру до 180 градусів, ще на 20 хвилин.

Наші паски готові, спеклися. Витягуємо їх остуджуватися.

Крок 10. Зверху паска будемо прикрашати французької меренгою. Для цього нам знадобиться яєчний білок, цукор і трохи лимонного соку.

Білок виливаємо в чашу блендера. Спочатку збиваємо на малих обертах поступово додаючи швидкість.

При цьому додаємо цукор і сік лимона.

Повинна вийти гарна, стійка піна.

Крок 12. Перекладаємо меренгу в кондитерський мішок.

Видавлює крем по колу, оформляємо поверхню наших пасок. Зверху прикрашаємо кондитерської посипкою.

Дуже смачна паска на Великдень з родзинками і горіхами

Ось такі красиві, з ароматним запахом паски, виходять. Пригощаємо своїх рідних за святковим столом.