Красивий паску на Великдень 2022 року. Найсмачніший рецепт

Наближається християнське свято Великдень. Господині печуть паски, роблять сирну паску — обов’язкові атрибути цього свята. Сьогодні хочу поділитися двома рецептами незвичайних пасок. Всі ми звикли до класичної випічці цього солодкого хліба, покритого глазур’ю. Пропоновані варіанти дещо змінюють погляди з класики на ці дивовижні десерти.

Великодні яйця вже давно роблять шоколадні, а чому б не спробувати і паски зробити бісквітні і з шоколадом. Красиві зовні, солодкі і смачні.

Як спекти паску в домашніх умовах в духовці

М’який шоколадний бісквіт, шовковиста начинка з ганаша з білого шоколаду, оксамитова начинка з молочного шоколаду, фігурки з цукрової пасти і безліч міні яєць для прикрас.

Плануйте випічку заздалегідь. Після випічки можна зберігати протягом 3 днів.

Ингредиенты

Для торта

  • Пшеничне борошно вищого сорту — 175 гр.
  • Какао — порошок- 50 гр.
  • Цукровий пісок — 225 гр.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • масло Вершкове (несолоне, розм’якшене) — 225 гр.
  • Екстракт ванілі — 1 ч. л.
  • Яйця — 3 шт.
  • Молоко (незбиране) — 2 склянку

Для начинки 1

  • Білий шоколад — 60 гр.
  • Вершки — 60 мл

Для начинки 2

  • Темний шоколад — 200 гр.
  • Молочний шоколад — 100 гр.
  • Вершки — 225 мл

Для прикраси

  • Шоколадне печиво (кіт-кат) — 18 шт
  • Міні шоколадні яйця (3 упаковки по 90 г)
  • Глазур з білої цукрової пасти
  • Глазур з рожевої цукрової пасти

Покрокове приготування паски

Крок 1. Включаємо розігріватися духовку до 180 ° C, змащуємо маслом форму для випічки глибиною 18 див. В якості альтернативи, замість того, щоб спекти один корж і розрізати його на дві верстви, ви можете використовувати дві форми однакового розміру — просто наливати в них однакову кількість тіста в обидві.

Крок 2. Просіваємо в миску через сито пшеничне борошно, розпушувач і какао.

Крок 3. В окремій мисці збиваємо розм’якшене масло кімнатної температури і цукор до тих пір, поки вони не стануть легкими й повітряними. Після цього, додаємо яйце збите масло з невеликою кількістю суміші борошна і молока, збиваємо. Повторюємо цей процес ще два рази. Потім висипаємо борошно з какао і ванільний екстракт, збиваємо, щоб тісто залишилося повітряним.

Крок 4. Виливаємо отриману суміш у форму для випічки, (якщо у вас 2 форми, потрібно розділити тісто на 2 рівні частини) запікайте в духовці 30-40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою або зубочисткою. Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути.

Розбираємо форми, викладаємо бісквіти на решітку, якщо зробили 1 бісквіт, то його потрібно акуратно розрізати на 2 частини, однакові по висоті.

Крок 5. Поки випічка остигає, готуємо начинку. Ставимо кухлик на плиту, наливаємо воду і нагріваємо для лазні.

Ставимо миску з подрібненим білим шоколадом на баню. Розтоплюємо шматочки перемішуючи.

Наливаємо вершки в миску, час від часу помішуємо. Стежимо, щоб шоколад не перегрівся, так як він може стати зернистим. Як тільки він повністю розтане, обережно перемішуємо, даємо охолонути і загуснути.

Крок 6. Щоб приготувати другу начинку, розтоплюємо на бані темний шоколад, додаємо шматочки молочного шоколаду.

Наливаємо вершки, час від часу помішуючи. Так само стежимо за станом шоколаду. Коли весь розтане, даємо охолонути і загуснути.

Крок 7. Беремо один корж, викладаємо білу начинку зверху. Кулінарним шпателем розрівнюємо по всій поверхні.

Зверху кладемо другий корж, злегка його притискає.

Крок 8. Зверху і з боків покриваємо коричневою начинкою. Щоб зробити поверхню рівною і гладкою використовуємо кулінарний шпатель, нагріте в окропі.

Крок 9. Поки глазур ще волога, приклеюємо печиво кіт-кат навколо зовнішньої сторони паски. Закріпити можна звичайної тасьмою.

Крок 10. Для виготовлення фігурок зробимо цукрову пасту. Самий простий і швидкий варіант приготування — Змішуємо 50 гр. сухого молока, 65-70 гр. згущеного молока, 50 гр. просіяної цукрової пудри, 0,5 столової ложки лимонного соку. Повинна вийти м’яка, тягуча суміш. Якщо у вас є свої рецепти, використовуйте їх.

Скачуємо з пасти кульки, якщо потрібні інші кольори, додаємо в них харчові барвники. Фігурки можна зробити різні: янголят, кролика, православний хрест.

Крок 11. Заповнюємо верх паски шоколадними міні яйцями.

Ставимо фігурку в центр, вона прилипне до ганашу і буде добре триматися.

найсмачнішу паску на Великдень 2021

Ця паска просто необхідно приготувати, якщо ви любите ваніль. Він ніжний, ароматний і легкий, сподіваюся, що стане вашим новим рецептом до свята. Якщо ви, як і я, любите кокос, то можете посипати запашні пластівці між кожним шаром.

Порція: 1 шматок. Калорійність — 290 ккал. Вуглеводи — 24 гр. Білки — 4 гр. Жири — 12 гр. Насичені жири — 6 гр. Холестерин — 28 мг. Натрій — 188 мг. Калій — 23 мг. Клітковина — 2 гр. Цукор — 19 гр. Кальцій — 20 мг. Залізо — 0,5 мг. Дані розраховані автоматично, тому можуть відрізнятися.

Інгредієнти

Для торта:

  • Пшеничне борошно — 220 гр.
  • Цукор — 220 гр.
  • Харчова сода — 2 гр. (1/4 ч. л.)
  • Розпушувач — 6 гр. (1,5 ч. л.)
  • Сіль — 1/4 чайної ложки
  • масло — 180 гр. кімнатної температури
  • Яєчні білки — 3 яєць
  • Ванільний екстракт — 1 столова ложка
  • Сметана — 130 гр.
  • Молоко — 110 гр. (0,5 ст.)

Для ванільного вершкового крему:

  • Цукор — 900 гр.
  • масло — 450 гр. несолоне, кімнатної температури
  • Ваніль — 3 ч. л.
  • Молоко — 1 столова ложка
  • Сіль — 0,5 чайної ложки
  • Синій харчовий барвник

Для збірки:

  • Кокосова стружка — 40 гр.
  • Какао-порошок — 2 ч. л.
  • Екстракт ванілі — 4 ч. л.
  • Шоколадних міні яйця — 6 шт.

Як зробити паска

Розігріваємо духовку до 160 градусів С.
Розкладаємо тонким шаром кокосову стружку на деку. Ставимо в духовку і готуємо близько 5-10 хвилин, помішуючи, вони швидко підсмажуються. Відкладаємо в сторону, щоб охололи.

Збільшуємо температуру до 180 градусів. Змащуємо маслом три форми діаметром близько 15 див. Присипаємо борошном форми.

1. У глибоку миску просіваємо борошно, харчову соду, розпушувач, сіль і цукор, потім віночком все ретельно змішуємо.

2. В іншій мисці змішуємо до повної однорідності, сметану, ваніль, яйця і масло. Масло використовуємо дуже м’яке, кімнатної температури або охолоджене, розтоплене. Сметану, при бажанні можна замінити на йогурт.

3. Ретельно збиваємо і додаємо в суху борошняну суміш.

4. Ретельно замішуємо тісто, щоб не залишилося грудочок. Поділяємо на три частини і розливаємо їх за формами. Ставимо в духовку на 30 хвилин.

5. Поки випікаються коржі, приготуємо крем. Збиваємо масло до легкого і пухнастого стану. Додаємо кондитерський цукор, 1 чайну ложку ванілі, 1/4 чайної ложки солі і молоко. Збиваємо до однорідності крему. Додаємо синій харчовий барвник, змішуємо, поки не отримаємо блакитного кольору крем.

6. Викладаємо всю суміш у кондитерський мішок. Відрізаємо кінчик. Наносимо вершковий крем на шар спеченого коржа. Зверху викладаємо другий корж. Так наносимо крем між кожним шаром з трьох коржів.

7. Потім наносимо крем на бічну поверхню паски.

8. Кулінарним шпателем розгладжуємо верх і бічну частину.

9. Змішуємо какао-порошок і ваніль в невеликій мисці, щоб утворилася кашка. Потім беремо звичайну пензлик, занурюємо її в суміш, разбрызгиваем її на шоколадні яйця, роблячи їх плямистими.

Потім таким же способом наносимо на поверхню паски. Даємо охолонути, приблизно 10-15 хвилин.

10. Поверх паски, акуратно розкладаємо кільцем підсмажений кокос, щоб вийшло гніздо.

У нього закладаємо шоколадні яйця. Даємо трохи просочитися. Якщо приготували напередодні, приберіть його в холодильник.

найсмачніший красивий паску на Великдень

Дістаємо на святковий стіл. Ріжемо шматочками, пригощаємо домочадців і пробуємо самі.

Шматок паски на дерев’яній тарілці.

Кілька рад по готуванню

Якщо у вас немає форми 15 см, подвійте інгредієнти тесту для форми діаметром 20 см і потрійте кількість для 22 див.

Правильно відміряйте борошно. Найбільш часта помилка — додавання в рецепт занадто великої кількості борошна. Самий кращий і простий спосіб виміряти борошно — використовуйте ваги. Якщо у вас їх немає, збийте борошно ложкою, насипте її в мірний стакан і з допомогою ножа вирівняйте.

При бажанні ви можете замінити сметану йогуртом з незбираного молока.

Ви можете приготувати паску заздалегідь і заморозити його, встановивши зверху кокосове гніздо з шоколадними яйцями перед подачею на стіл.