Сирна паска — покроковий рецепт приготування без варіння

До великодніх свят, сьогодні ми будемо готувати сирну паску. Рецепт, який я пропоную Вам, дуже простий у виконанні. Підійде для початківців господарок, а також він дуже смачний.

У нього є одне приємне відміну від звичних сирних рецептів, яка виділяє його. Смак нагадує всім відомий РАФАЕЛЛО. Вершковий, кремоподібний, просто неймовірний. Особливу нотку додає кокосова крихта.

Приготувати таку смакоту просто, але займе певну кількість часу, терпіння і старання. Зате результат виправдовує всі старання і витрати часу. Обов’язково спробуйте, раджу.

Простий покроковий рецепт приготування сирної паски без варіння

І подаючи його на стіл Ви можете бути на 100% впевнені, що гості будуть просто в захваті.

Інгредієнти для смачної паски з сиру

  • 1 кг сиру
  • 500 грам цукру подрібненого в цукрову пудру і поділену на 2 частини
  • 6 яєчних жовтків
  • 5 грам ваніліну
  • 450 грам розм’якшеного вершкового масла
  • дрібно порізана курага, її можна замінити на родзинки, цукати
  • обсмажені і подрібнені горіхи — мигдаль і волоський горіх
  • 500 грам вершків 33%
  • кокосова стружка
  • шоколад

Як готувати пасху з сиру, простий рецепт без варіння

Беремо сир, накладаємо на сито і вдавлюючими рухами перетираємо його. Цю процедуру потрібно зробити з усієї сирною масою. Це займе якийсь час, але що поробиш. Смакота вимагає жертв! Протерти весь сир треба двічі.

Вийшла чудова, кремоподібна сирна маса. Повітряна, ніжна, м’яка.

Приступаємо до взбиванню вершків. Спочатку потрібно охолодити посуд. Металеву миску для збивання і віночок міксера кладемо в холодильник на 20 хвилин. Охолоджені, з холодильника вершки виливаємо в миску.

Починаємо збивати на низькій швидкості. Загальний час цієї процедури близько 15 хвилин. Коли піна почне підніматися трохи збільшуємо обертів. Поступово додаємо до максимальних обертів. Через 5 хвилин маса стає більш густої консистенції.

Після 7 хвилин збивання висипаємо 250 грам цукрової пудри, маса стане кремоподібна, більш густа.

Після 10 хвилин маса стане масляниста, глянцева. Жодних загусників, тільки терпіння.

Наступним етапом в розм’якшене масло викладаємо яєчні жовтки.

Перетираємо вершкове масло з жовтками. Також міксером починаємо збивати.

Висипаємо залишилися 250 грам цукрової пудри. Розтираємо масу білого кольору. Розтирати можна виделкою або вінчиком, але міксером виходить швидше і зручніше.

Тепер змішуємо всі наші інгредієнти. У сир перекладаємо масло, ванілін, горіхи, курагу і в самому кінці додамо збиті вершки.

Змішали всі інгредієнти, крім вершків. Все ретельно перемішуємо.
Змішали всю масу ложкою. Тепер можна знову взяти міксер і поступово додати збиті вершки.

Обережно збиваємо масу на невеликій швидкості, рухами зверху вниз.

В кінцевому підсумку виходить така повітряна, апетитна на вигляд маса, дуже ароматна — ванілін, вершки, вершкове масло.
В цьому і є та смакова родзинка цієї паски, вона нагадує Рафаелло. Форми застеляємо марлею, наповнюємо масою, злегка утрамбовувавши і розрівнюючи.

Зверху накриваємо кінцями марлі і ставимо зверху гніт. Прибираємо в холодильник на добу.

З такої кількості сирної маси вийшло три паски, дві великі і одна маленька.

Паска з сиру — просто, швидко і смачно

Сирна паска готова, прикрашаємо її кокосової і шоколадною стружкою. Напис теж вирізаємо з шоколаду.
Паска вийшла з вишуканим смаком і дуже святкова.