Бісквітний торт з кремом — простий рецепт в домашніх умовах

Здравствуйте, сьогодні розповім свій домашній рецепт солодкого десерту. Якщо напередодні намічається якесь свято або чийсь день народження, то рецепт домашнього торта вам дуже стати в нагоді. Торт виготовлений своїми руками, з величезною любов’ю більше оцінять, ніж куплений в магазині.

Звичайно, доведеться затратити на це час і трохи постаратися, але домашній торт, приготований в духовці — це найкращий варіант десерту для вашого святкового столу. Так вирішили й ми. Всі залишилися задоволені солодким десертом. Готуємо і дивуємо смаком.

Простий рецепт бісквітного торта з кремом зі сметани і згущеного молока

Тортик виходить дуже ніжний, добре просочений і ароматний. Здивуйте своїх близьких і гостей цим смачним горіховим десертом з грушею.

Готується тортик з найпростіших продуктів:

Час приготування: 1 година 30 хвилин, а кількість порцій: 8.

Інгредієнти

Для бісквіта:

  • Яйця (середнього розміру) – 5 шт.
  • Цукор – 200 гр.
  • Ванілін – пакетик
  • Борошно – 170 гр.
  • Крохмаль (картопляний, можна і кукурудзяний) – 50 гр.
  • Розпушувач – 1 чайна ложка.
  • Сіль – щіпка.
  • Горіхи (волоські) – 100 гр.

Для начинки:

  • Груша – з шт.
  • масло – 1 чайна ложка.
  • Цукор – 1 столова ложка.
  • Кориця –за смаком.
  • Лимонна кислота – ¼ чайної ложки.
  • Мед – 1 столова ложка.

Для крему:

  • Варена згущене молоко – 250 гр. + 100 гр.
  • Сметана – 600 гр. + 1 столова ложка

Для прикраси:

  • Тертий шоколад (темний) – 30 гр.

Приготування торта можна розділити на чотири етапи:

  1. Приготування бісквіта.
  2. Приготування грушевої начинки (для просочення торта).
  3. Приготування крему.
  4. З’єднання всіх інгредієнтів.

Як приготувати бісквіт для торта

Крок 1. вбийте Яйця в глибоку чашу міксера.

Додайте щіпку солі.

На середній швидкості збити міксером.

Висипати 200 грам цукру.

Додати один пакетик ваніліну.

Добре збити міксером до однорідної маси. Збиваємо близько 1 хвилини, щоб маса збільшилася вдвічі. Потім міксер не потрібен, знімаємо чашу, знадобитися лопатка для замісу.

Крок 2. Борошно змішати з крохмалем, просіяти через сито і додати невеликими порціями, перемішуючи.

Додати 1 чайну ложку розпушувача.

Крок 3. Акуратно перемішати лопаткою в одному напрямку, щоб маса не опало. Тісто має виходити рідким, без грудочок.

Крок 4. Волоські горіхи очистити від шкаралупи, перегородок (у мене вже очищені) і скласти в подрібнювач.

Подрібнити горіхи в дрібну крихту.

Крок 5. Висипати в бісквітне тісто.

Акуратно перемішати лопаткою.

Дно форми для запікання вистелити пергаментним папером. Розмір форми діаметром 22 див. Форму змастити маслом і посипати борошном. Я взяв ще одну форму для запікання більшого розміру і помістив форму малого розміру, для кращого запікання.

Крок 6. Тісто обережно перелити з допомогою лопатки в підготовлену форму і розрівняти.

Крок 7. Форму поставити випікатися в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин.

Готовність бісквіта перевіряємо дерев’яною шпажкою. Після проколу, шпажка повинна залишатися сухою.

Крок 8. Бісквіт піднявся і зарум’яниться. Звільняємо його від форми.

Перевернути на грати і прибрати пергаментний папір.

Крок 9. Обернути бісквіт харчовою плівкою і поставити в холодильник хвилин на 30.

Крок 10. Потім дістати остиглий бісквіт і зрізати шапочку, подрібнити її в крихту для посипання.

Розрізати далі, довгим гострим ножем на 4 рівних коржа.

Начинка для торта з фруктами

Крок 1. Груші помити, очистити від шкірки і видалити серцевину.

Порізати на дрібні кубики.

Крок 2. Сковороду розігріти на повільному вогні і додати вершкове масло.

Крок 3. Висипати одну столову ложку цукру.

Крок 4. додати Корицю за смаком (додавав половину чайної ложки).

Крок 5. Висипати лимонну кислоту ¼ чайної ложки.

Крок 6. Налити одну столову ложку рідкого меду.

Крок 7. Все добре перемішати до повного розчинення цукру і повного змішування всіх інгредієнтів.

Крок 8. Перекласти в сковороду нарізану грушу.

Обсмажити 3 хвилини, помішуючи.

Відставити у бік.

Приготування сметанного крему

Крок 1. 250 грам вареної згущенки викласти в чашу блендера.

Крок 2. Поступово, невеликими порціями, добити сметану (600 гр.), перемішуючи на низькій швидкості.

Крок 3. Збільшити швидкість до середньої, перемішати до однорідного стану. Крем виходить не дуже густим, дуже ніжним і смачним, з чудовою кислинкою.

Всі складові торта готові, тепер їх потрібно з’єднати

Збираємо бісквітний торт

Крок 1. На велику плоску тарілку встановити кільце від форми, в якій випікали. На дно укласти перший корж.

Крок 2. Промазати зверху щедро кремом.

Крок 3. крем розкласти частина приготовленої начинки з груші.

Все теж зробити і з іншими коржами.

Промазати кремом і викласти начинку з груші.

Дійшли до верхнього коржа.

Крок 4. добре Промазати кремом і поставити в холодильник хвилин на 20, для застигання.

Крок 5. Потім дістати з холодильника, зняти кільце форми і знову промазати торт з усіх боків. Приготовлена та посипання з коржа.

Крок 6. Обсипаємо торт з усіх боків крихтою.

Крок 6. що Залишилася варене згущене молоко (100 грам) змішуємо зі сметаною (одна столова ложка).

Крем повинен бути густіше і насиченим кольором. Беремо кондитерський мішок і закладаємо в нього крем.

Крок 7. Прикрашаємо торт малюнком (я прикрасив по краях тортика кремом).

Крок 8. Шоколад натерти на середній тертці Посипати зверху тертим шоколадом.

Все готово! Ставимо торт в холодильник на 2 години, для того щоб він просочився і крем застиг.

Дуже смачний домашній бісквітний торт з фруктами

можна Прикрасити на свій розсуд — зробити шоколадну глазур з чорного та білого шоколаду, додати до посипання горіхи, загалом все на відкуп вашої фантазії. Я зробив так, хочете, зробіть по іншому.

десерт Можна ставити на стіл. Нарізати на порційні шматочки. Подавати зі свіжим завареним гарячим чаєм.

Торт вийшов дуже ніжний, добре просочений і дуже ароматний.

обов’язково Спробуйте приготувати за моїм рецептом і порадуйте своїх близьких домашньою випічкою. Всі залишаться в захваті!

Приємного апетиту!