Рибний суп з червоної риби, рецепт з вершками

Це неймовірно смачний суп з лосося з вершками і картоплею. Дуже простий у приготуванні з вершковим смаком, ситний та ароматний.

Лосось, ніжна і соковита риби, вона вбере в себе всі смаки аромати овочів — цибулі, селери, моркви, помідорів і часнику. Картопля добре поєднується з рибою. Це одне з улюблених страв нашої родини, і я сподіваюся, вам теж сподобається.

За цим рецептом можна використовувати і іншу рибу, наприклад, кету, горбушу, кижуча. Використовуйте для супу філе без кісток і шкіри. Але і голови, хвости чудово підійдуть для супу, у мене є такий рецепт приготування «Рибний суп з голови і хвоста» .

Рецепт рибного супу з червоної риби з вершками

Неймовірно смачний вершковий суп з лосося з картоплею, простий і швидкий у приготуванні. Ароматний і ситний.

Час підготовки: 30 хвилин. Час приготування: 45 хвилин. Загальний час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Інгредієнти для супу з лосося з вершками

  • велика цибулина (дрібно нарізана)
  • 1 морква (очищена і терта)
  • 1 — 2 стебла селери (тонко нарізані)
  • 1/2 солодкого перцю (дрібно нарізаного)
  • 1/2 гострого зеленого перцю
  • сіль, мелений чорний перець, за смаком)
  • 1 — 1,5 столові ложки рослинного масла
  • 1 — 2 помідора
  • 2 — 4 зубчики часнику
  • 1 — 2 сухого лаврового листа
  • 8 — 10 склянок води або овочевого бульйону
  • 3 середніх картоплі (очищені і нарізані)
  • 700 грам лосося (свіжого або замороженого)
  • 1/2 чашки жирних вершків (за бажанням)
  • 1 — 2 столові ложки свіжої зелені (кріп, зелена цибуля, петрушка тощо)

Як приготувати смачний суп з риби

Першим ділом готуємо всі овочі. Я волію, щоб овочі були нарізані дрібно, але можете, як ви звикли різати для супу.

Цибулину очистити, дрібно ріжемо. Нарізаємо Тонкими півкільцями селера і моркву натираємо.

Моркву натремо соломкою на тертці для корейської моркви.

Дрібним кубиком ріжемо солодкий червоний перець, попередньо очистивши від насіння.

Відрізаємо половину зеленого гострого перцю, дрібно ріжемо його.

Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо насіння, ріжемо кубиком.

Зубчики часнику видавлюємо через прес.

Картоплю чистимо і ріжемо на шматочки для супу.

Зелень, кріп і петрушку дрібно шаткуємо.

У великій каструлі розігріваємо олію, потім додаємо цибулю, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем за смаком. Обсмажуємо на середньому вогні протягом 3-5 хвилин, поки цибуля не стане м’яким.

Додаємо в каструлю моркву і селеру, знову приправляємо сіллю і перцем. Продовжуємо обсмажувати ще 3-5 хвилин до готовності.

Викладаємо нарізані перці, перемішуємо і готуємо ще 1-2 хвилини.

Додаємо помідори і часник. Перемішуємо, заправляємо сіллю, перцем і продовжуємо готувати ще 1-2 хвилини.

Кладемо лавровий лист.

Заливаємо близько 2,5 літрів води, доводимо до кипіння. Після закипання додаємо картоплю, зменшуємо вогонь до малого і варимо, поки картопля не буде готовий, близько 15 хвилин.

Поки вариться картопля, з лосося зрізаємо шкіру, залишаємо чисте філе.

Нарізаємо рибу на шматки. Додаємо лосось в самому кінці, коли всі овочі повністю приготуються, варимо ще близько 5 хвилин. Ви можете використовувати як свіжу, так і заморожену рибу. Якщо риба заморожена, то можете додати її в суп, не розморожуючи. При цьому час приготування збільшується до 7 хвилин.

Виливаємо в каструлю густі вершки. Додаємо кріп і петрушку.

Рибний суп з червоної риби з вершками

Даємо трохи настоятися. Розливаємо суп по тарілках. Подаємо гарячим.

Як приготувати дуже смачний суп з червоної риби

Овочі:
Ви можете використовувати різні поєднання з ваших улюблених овочів. Найпростіший варіант, це цибулю, селеру і моркву, а використання інших зробить суп більш насиченим і додасть додаткові нотки аромату.

Болгарський перець дасть трохи солодощі, а помідори легку кислинку. Ви можете використовувати гострий перець поблано або халапеньо (сорти чилі), щоб суп був гостріше. Ви також можете додати трохи сухого перцева пластівців і/або кайєнський перець для додаткової гостроти.

Обсмажені овочі зроблять суп більш ароматним. Якщо ви додасте овочі, без попереднього обжарювання, суп стане більш водянистим і м’яким. Обсмажені овочі додадуть йому природну солодкість і сконцентрують аромат, покращуючи загальний смак супу.

Використання води замість бульйону:

Зазвичай для супу краще використовувати бульйон, але в цьому випадку в супі багато запашних овочів, а готовий бульйон може перебити смак овочів.

Риба:
Ви можете використовувати свіжий або заморожений лосось філе без кісток і без шкіри. Найкраще нарізати рибу на великі шматки, щоб вона залишалася соковитою і ніжною. Готуйте її всього 3-5 хвилин, якщо використовуєте свіжу рибу і 5-7 хвилин, якщо використовуєте заморожену рибу. Закладайте її в самому кінці приготування, коли всі овочі зваряться.

Схожий відео рецепт норвезького супу з червоної риби з вершками