Солодкий заливний пиріг в духовці на швидку руку на сметані

Здравствуйте, сьогодні хочу поділитися рецептом смачного пирога з ягодою і сиром. Вибрав з усіх ягід саме чорну смородину, так як вона дуже ароматна і має дивну кислинку. До речі, дізнався, виявляється у чорної смородини в кулінарії можна використовувати всі частини рослини і навіть кореневище. Подобається мені ця ягода і на зовнішній вигляд. Вона відмінно підходить в якості начинки для домашніх пирогів, шарлоток, тортів і пиріжків.

Пиріг з чорною смородиною і сиром для мене проста і дуже смачна домашня випічка. Пиріг виходить пишним, м’якою, ароматною і дуже смачною. Приємна кислинка ягід чорної смородини відмінно поєднується з ніжним солодким тістом. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою, якщо випічка здасться вам недостатньо солодкою.

Солодкі пироги можна готувати з різними ягодами і фруктами, завжди виходять чудові десерти. Я розповідав в трьох статтях рецепти з яблуками.

  • Пиріг з яблуками в духовці
  • 3 смачних пирога з яблуками
  • Пиріг який тане в роті

Заливний солодкий пиріг в духовці — швидкий і смачний рецепт з ягодою

цього разу будемо готувати заливний пиріг з рідкого тіста без дріжджів, а в якості начинки використовуємо свіжу чорну смородину і сир. Можна використовувати іншу ягоду — чорницю, малину, вишні (без кісточок), а тісто використовувати це ж.

Час приготування: 1 година, кількість порцій: 12.

Такий пиріг я і пропоную спекти. У нас він довго не залежався, з’їли моментально, залишається згадати як готували і поділитися з вами цим процесом з покроковими фотографіями.

Швидкий, смачний, гарний пиріг з мінімальною кількістю продуктів:

Ингредиенты:

  • Яйця – 6 шт.
  • Цукор – 180 гр.
  • Сметана – половина склянки
  • Пшеничне борошно – 180 гр. (вищого сорту)
  • Сіль –менше половини чайної ложки
  • Ванілін – 1 гр.
  • Розпушувач -10 гр.(пакетик)
  • Сир – 200 гр.
  • Чорна смородина – 400 гр.
  • Цукрова пудра (за бажанням) – за смаком

Всі продукти повинні бути обов’язково кімнатної температури!

Приготування не займе багато часу:

Як приготувати солодкий пиріг

Відразу включаємо грітися духовку на 180 градусів.

Свіжу смородину варто перебрати, видалити плодоніжки, промити і обсушити.

Крок 1. В простору чашу розбиваємо яйця і трохи підсолимо (менше половини чайної ложки).

Крок 2. Додаємо цукровий пісок.

Висипаємо пакетик ваніліну.

Крок 3. Збиваємо міксером на високій швидкості до побіління маси і збільшення її в об’ємі. Кристалики цукру повинні майже повністю розчинитися.

Крок 4. Слідом додаємо половину склянки вершків будь-якої жирності (чим жирніше, тим смачніше і ніжніше виходить готовий пиріг). Вмішуємо сметану в яєчну масу.

Крок 5. З’єднуємо пшеничне борошно з розпушувачем (пакетик). Все ретельно перемішуємо.

Крок 6. Просіваємо через сито маленькими порціями борошно і акуратно перемішуємо в одному напрямку (міксер не використовуємо).

Крок 7. Тісто має бути не густим, легким і пузырчатым, без грудочок.

Крок 8. Необхідно змастити форму для запікання олією або вершковим маслом. Можна застелити пекарської папером з пристроєм бортиків.

Крок 9. Виливаємо тісто по всій поверхні форми для запікання.

Крок 10. Додаємо сир (можна будь-якої жирності).

І розподіляємо по всій поверхні.

Крок 11. Потім додаємо чорну смородину (можна заморожену, я використовував свіжу ягоду).

Ягоду можна посипати для аромату щіпкою меленої кориці. Обережно перемішати лопаткою, намагаючись не роздавити.

І рівномірно розподіляємо по поверхні.

Крок 12. Зверху посипаємо цукровим піском, для того щоб вийшла гарна золотава скоринка.

Ставимо форму з пирогом в духовку, розігріту до 180 градусів на 35 хвилин. Час приблизне, може бути трохи більше або менше. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Після проколу, шпажка залишилося сухий — можна діставати з духовки.

Проста і дуже смачна домашня випічка готова!!!

Солодкий заливний пиріг з сиром і чорною смородиною

Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути, витягти з форми і залишити охолоджуватися на решітці або обробній дошці.

Пиріг розрізаємо на порційні шматочки і посипаємо зверху цукровою пудрою (за смаком). Пиріг по цьому рецепту гарний як і в теплом, так і остившем вигляді: зі склянкою молока або з чашкою чаю на сніданок. А якщо чай заварити на листках смородини, буде ще смачніше і ороматнее.

Пиріг вийшов дуже м’яким, повітряним, в міру солодким і з приємною кислинкою. Порадуйте своїх близьких цим простим рецептом смачного пирога з чорною смородиною і сиром.

до Речі, ця прекрасна домашня випічка – всесезонна: чорна смородина прекрасно зберігається в морозильній камері, так що ви можете в будь-який час року готувати такі смачні і красиві пироги.

Приємного апетиту!