Здравствуйте, сьогодні хочу поділитися рецептом смачного пирога з ягодою і сиром. Вибрав з усіх ягід саме чорну смородину, так як вона дуже ароматна і має дивну кислинку. До речі, дізнався, виявляється у чорної смородини в кулінарії можна використовувати всі частини рослини і навіть кореневище. Подобається мені ця ягода і на зовнішній вигляд. Вона відмінно підходить в якості начинки для домашніх пирогів, шарлоток, тортів і пиріжків.
Пиріг з чорною смородиною і сиром для мене проста і дуже смачна домашня випічка. Пиріг виходить пишним, м’якою, ароматною і дуже смачною. Приємна кислинка ягід чорної смородини відмінно поєднується з ніжним солодким тістом. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою, якщо випічка здасться вам недостатньо солодкою.
Солодкі пироги можна готувати з різними ягодами і фруктами, завжди виходять чудові десерти. Я розповідав в трьох статтях рецепти з яблуками.
- Пиріг з яблуками в духовці
- 3 смачних пирога з яблуками
- Пиріг який тане в роті
Заливний солодкий пиріг в духовці — швидкий і смачний рецепт з ягодою
цього разу будемо готувати заливний пиріг з рідкого тіста без дріжджів, а в якості начинки використовуємо свіжу чорну смородину і сир. Можна використовувати іншу ягоду — чорницю, малину, вишні (без кісточок), а тісто використовувати це ж.
Час приготування: 1 година, кількість порцій: 12.
Такий пиріг я і пропоную спекти. У нас він довго не залежався, з’їли моментально, залишається згадати як готували і поділитися з вами цим процесом з покроковими фотографіями.
Швидкий, смачний, гарний пиріг з мінімальною кількістю продуктів:
Ингредиенты:
- Яйця – 6 шт.
- Цукор – 180 гр.
- Сметана – половина склянки
- Пшеничне борошно – 180 гр. (вищого сорту)
- Сіль –менше половини чайної ложки
- Ванілін – 1 гр.
- Розпушувач -10 гр.(пакетик)
- Сир – 200 гр.
- Чорна смородина – 400 гр.
- Цукрова пудра (за бажанням) – за смаком
Всі продукти повинні бути обов’язково кімнатної температури!
Приготування не займе багато часу:
Як приготувати солодкий пиріг
Відразу включаємо грітися духовку на 180 градусів.
Свіжу смородину варто перебрати, видалити плодоніжки, промити і обсушити.
Крок 1. В простору чашу розбиваємо яйця і трохи підсолимо (менше половини чайної ложки).
Крок 2. Додаємо цукровий пісок.
Висипаємо пакетик ваніліну.
Крок 3. Збиваємо міксером на високій швидкості до побіління маси і збільшення її в об’ємі. Кристалики цукру повинні майже повністю розчинитися.
Крок 4. Слідом додаємо половину склянки вершків будь-якої жирності (чим жирніше, тим смачніше і ніжніше виходить готовий пиріг). Вмішуємо сметану в яєчну масу.
Крок 5. З’єднуємо пшеничне борошно з розпушувачем (пакетик). Все ретельно перемішуємо.
Крок 6. Просіваємо через сито маленькими порціями борошно і акуратно перемішуємо в одному напрямку (міксер не використовуємо).
Крок 7. Тісто має бути не густим, легким і пузырчатым, без грудочок.
Крок 8. Необхідно змастити форму для запікання олією або вершковим маслом. Можна застелити пекарської папером з пристроєм бортиків.
Крок 9. Виливаємо тісто по всій поверхні форми для запікання.
Крок 10. Додаємо сир (можна будь-якої жирності).
І розподіляємо по всій поверхні.
Крок 11. Потім додаємо чорну смородину (можна заморожену, я використовував свіжу ягоду).
Ягоду можна посипати для аромату щіпкою меленої кориці. Обережно перемішати лопаткою, намагаючись не роздавити.
І рівномірно розподіляємо по поверхні.
Крок 12. Зверху посипаємо цукровим піском, для того щоб вийшла гарна золотава скоринка.
Ставимо форму з пирогом в духовку, розігріту до 180 градусів на 35 хвилин. Час приблизне, може бути трохи більше або менше. Готовність пирога перевірити дерев’яною шпажкою. Після проколу, шпажка залишилося сухий — можна діставати з духовки.
Проста і дуже смачна домашня випічка готова!!!
Солодкий заливний пиріг з сиром і чорною смородиною
Дістаємо з духовки і даємо трохи охолонути, витягти з форми і залишити охолоджуватися на решітці або обробній дошці.
Пиріг розрізаємо на порційні шматочки і посипаємо зверху цукровою пудрою (за смаком). Пиріг по цьому рецепту гарний як і в теплом, так і остившем вигляді: зі склянкою молока або з чашкою чаю на сніданок. А якщо чай заварити на листках смородини, буде ще смачніше і ороматнее.
Пиріг вийшов дуже м’яким, повітряним, в міру солодким і з приємною кислинкою. Порадуйте своїх близьких цим простим рецептом смачного пирога з чорною смородиною і сиром.
до Речі, ця прекрасна домашня випічка – всесезонна: чорна смородина прекрасно зберігається в морозильній камері, так що ви можете в будь-який час року готувати такі смачні і красиві пироги.
Приємного апетиту!